Värme värme och åter värme!

Nu har en vecka sprungit iväg igen. Helt sjukt vad tiden går fort.

Har givetvis varit uppe och hälsat på Ceta och valparna. Fasen va snabbt tikarna återhämtar sig, det är skillnad mot oss:)

Asic har fått spåra bada och köra lydnad i veckan, det har varit så varmt så tom jag har badat. Tog en promenad ner till havet och hoppade i och vi låg i en halvtimma och bara simmade urskönt!

Och efter ett spår hos uppfödaren var man så slut så vi hoppade i deras sjö oxå. Anette tyckte nog det var modigt gjort, visst är det dybotten men simmar man så känner man det ju inte:)

Sedan var det till att packa husvagn för en dubbeltävling på Tomten BK. Så jag och Asic körde upp i torsdags, helmysigt bara en hund och jag. Så det var godis och böcker medpackade. Men givetvis blev det ju inte så mycket läst utan vi satt och pratade och drack lite vin med "grannarna". En helmysig klubb med mycket trevlig människor.

Fredagen började med lottning och vi drog nr 8, och började med platsen. Efter en stunds väntan körde vi ut till spåren. Asic gjorde en superupptag och fullt på spår. Det rök när man gick spåret, så svintorrt så det är inte klok. Så jag var verkligen nöjd med hans insats. Tillbaka till klubben och precis när jag parkerar så är startnr 7 färdiga med sin lydnad. Så jag bad om 10 min och givetvis inga problem och det blev nog 20 innan dom fikat färdig. Minst 30 gr på plan och svetten rann längs ryggen när man gick in i gasset. Asic skötte sig riktigt bra tycker jag, vi fick ihop 273p, så nu hade vi verkligen guldläge inför uppletandet. Men det sprack tyvärr, han kroknade totalt efter 2 föremål men han gjorde vad han kunde. Så av 15 så bröt 7 st. Vi kom på andra plats med 573p

Dag två drog vi startnr 14! Så det var ytterliggare en timmas väntan mot gårdagen. Väl ute på spåret som låg i barrmark, så gick Asic ut valde bakspår vänder och får vittring utan för rutans bakkant. Och jag undrar vad fasen är det och han låste sig och gick och doppade nosen fram och tillbaka. Jag hör 1 min kvar och hinner tänka detta har aldrig hänt att jag inte kommit ur rutan, då tar Asic spåren men känner inte det riktiga draget. Kommer igenom granar och lingonris och efter 30 m så är vi på kalhygge:( Då börjar han doppa näsan igen fram och tillbaka, slår runt  och håller på så en bra stund och vi kommer inte speciellt långt. Tungan blir längre och längre då beslutar jag att vi skiter i det här och klappar om honom och selar av och går tillbaka mot rutan. Då visade det sig att där han låste utanför bakkant hade upptaget varit igår och det är ju skönt att få en förklaring. Och i den torka som är så fick han inte riktigt fäste på det "rätta" spåret. Idag bröt 8 av 13!

När vi kom hem fick Asic var i hundgården en stund, enda stället som det är skugga och lite vind i. Han tvärslocknade i 4 timmar, så han var riktigt slut.

Sitter och och kollar Modprovets resultat, fasen vilket uppdatering! Något för Västerås att ta efter!

Skall iväg och köpa lite kläder, och sedan i rasande fart upp till valparna. Känner jag har en hektiskt vecka framför mig, jobbar bara 4 dagar och sedan 3 veckors semester varav två till tillbringas hos min bror i Fort Lauderdale och en vecka på Tångahed för att träna hundar:) Så det är mycket som skall göras här innan med det löser sig säkert.

Må väl
Lena

Underbara sommar!

Ja även om man gnäller lite så är ju kvällarna helt underbara. Kunna gå i linne kl 22 på kvällen det är sommar det.

Veckan som varit har ju givetvis tillbringats en stor del hos Cetas underbara valpar. Kunde inte slita mig i onsdags så jag kom 10 min försent till optikern:)

Asic har fått bada en hel del, har även rott med eka så har han simmat med. Glad att sjön inte är så stor för det där med att ro gick väl si sådär. Var livrädd att Asic skulle försöka ta sig ombord så hela skiten skulle välta. Han gjorde ett försök men sedan simmade han så fint så. Körde ett spår med honom innan som gick jättefint inte speciellt långt men i berg och ljung och nästan 2 timmar gammalt. Så badet blev en jättebelöning tyckte han, trots att han är en riktigt kruka egentligen.

I onsdags var det sökträning för Carina och Anette, då figgade jag. Sedan körde dom skydd och då passade jag på att köra lydnad. Sedan smet jag in till valparna givetvis och satt där länge och väl.

Fick oxå ett infall i fredags så efter jobbet åkte jag upp och pussade på dom då oxå. Kanske hade varit bättre att göra som uppfödaren sa att ställa upp husvagnen där:))

Igår var det KM i supervärmen men hundarna fixade det jättebra. Asic fick 3 föremål på uppletandet och då var ett gammalt så det fick han inte tillgodo räkna sig annars gick han jättefint. Han gillar inte riktigt linförigheten för den kör man ju typ aldrig. Vi kom delad 2:a men vi var bara sex. Lite synd för det är en himla kul grej. Linda och Myzan vann Grattis! Vi pratade om att byta hund till lydnaden, men det kommer till hösten att man lottar hund istället. Kan ju vara himla kul att se någon annan gå med ens hund:))

Idag var det som sagt valpdags igen, dom växer så det knakar. Har inte förlikat mig med att jag kommer inte att få någon:( Har två superfavoriter, små svarta, men det kan ju ändras än är dom ju bara drygt en vecka.

Här kommer en superfin bild som Ingrid har tagit med sin jättedyra kamera och den blev bra oxå. Tack Ingrid för att jag fick sno den! Sa det till henne ser du en brandgul slemmig hund så ta ett kort och det gjorde hon:)
image89

Må väl
Lena