En dag när inte allt gick som det skulle!

så nu har ytterliggare en vecka förflutit med underbart vårvärder. Två kvällar har det blivit lydnad och uppletande. La ett långt ängspår till Ceta, jesus amalia sicken fart. Det var några veckor sedan vi tränade spår, och hon blev väl skitglad att få göra något.

Så idag var det dags för Ulricehamn, start kl 8,00. Drog givetvis startnr som startade med lydnad. Det var 11 till start och 4 som började med lydnaden, suck tänkte jag. Men först plats och sedan lydnad.Enligt hörsägen så höll svansen på att gå ur led på samtliga moment:) Men givetvis han är så satans läcker, men fadäs blev det och det fick  vi i krypet. Vid halten satte han sig upp för att sedan slänga sig ner så där blev det 7:a, totalsumma trots detta på 283,5p. Så jätteduktigt, kul när publiken är alldeles lyrisk så himla kul att höra även om man känner att han är ruskigt bra.

Sedan till spåret, kanonanalys och rätt håll, sedan var det muskler vill jag lova. Gick spåret på 20 m inget tapp utan han gick som en bulldozer och jag flängde efter i linan. Är rädd att få grenar i ögonen eller snubbla men nu hädanefter är det 6-7 m bakom och får jag en pinne i ögat så får jag väl be han vänta. Så det blev 2 pinnar borta:(

Uppletandet 3 föremål 8-8, en av oss hittade 4 föremål. Så trots bulldozern är jag jättenöjd men lille Asic så totalen blev 579,5.

Ceta har varit hemma med husse och gjutit plintar till nya altanen. Hon är kanon att ha hemma tycker han. För antingen hänger hon i sitt däck och sliter och drar eller så ligger hon och biter på ben. Asic vill ju hjälpa till mer:)

Så nu hägrar Körslaget och lite annat gott.

Må väl
Lena

Asic´s slog sitt egna lydnadsrekord:)

Ja så har det varit tävling igen. Idag gick den av slapeln i Herrljunga.

Drog startnr 4 och det kändes skönt att få komma ut tidigt. En superupptag men klar analys kändes så skönt. Han spårade så himla bra, fick höra i efterhand att spårläggaren hade lagt spetsen på kalhygget, det fanns bara ett i spåret kul att få reda på sånt i efterhand:) Tyvärr missade vi 7 pinnen men med det spårarbetet han hade idag var jag supernöjd.

Sedan till klubben för lydnad, och satan va han gick bra:) Kul att ha fått tillbaka sin gamla Asic, slutsumman blev 286p!

Uppletandet fick vi "bara" 3 föremål, han slog på det fjärde men fick inte rett ut det. Så slutsumman blev 598,5p!

Igår blev det en genomkörande på lydnad och det kanske var det som gjorde det:)

Nu har vi gått en långpromis så nu är alla nöjda och glada.

Må väl
Lena

Vår äntligen!

Nu har våren äntligen hittat hit:) Helt underbart varmt och gott!

I måndags var det dags för lite spårupptag men Asic, första gick han över spåret och vände och tog rätt håll, andra upptaget var efter regelboken analys och rätt håll:) Fasen va glad man blir!!!

Sedan var det uppletande, en ruta med 6 föremål i. Asic fick ta 4 och Ceta fick ta alla 6. Ceta är den typen som sätter på näsan direkt från start, Asic kan springa några meter innan.

Sedan till klubben för lydnadsträning, Asic är så pigg och glad nu! Lydnaden gick jättebra med bägge två. Sedan fick Asic en platsliggning med lilla Hedda.

Igår var det en lugnt dag, satt och läste i vårt nya uterum typ 29 grader, helt underbart. Blev både middag och en liten kvällsöl:)

Idag har onsdagsgänget tränat. Började med uppletande på ett kalhygge, gick jättefint. Söket körde vi på en bra bana men både öppet och väldigt risigt. Ceta gick jättefint trots att det var ett bra tag sedan vi körde. Något slag gick hon bakåt annars superraka och fina skick. Och det kan ju vara kul att få en sådan hund oxå, efter lilla labben jag hade som körde kommunsök och Asic som bara drar i vind och dessutom är livrädd om sina glasben:)

Vi tog en fika i solen efter och satt och tjötade, så himla gott.

Sedan till klubben för lydnad, som inte var så tokig den heller:)

Nu känner man sig laddad inför helgen, kanske lite träning på lördag vi får se.

Först skall Kumla och Norge besökas innan veckan är slut.

Må väl
Lena

En låååååång vecka!

Ja nu har en lång vecka gått och en riktigt kort helg precis som vanlig:(

Hundträning har i veckan bestått av ett träningspass i trädgården och ett uppletande. Annars har vi bara promenerat känns faktiskt riktigt bra:)

Men nu får vi sätta igång lite kan inte slöa så här. Så i veckan blir det både spår och lydnad.

Var på kickoff tors-fre med jobbet i Stockholm, denna underbara stad:) Klarade mig utan den levande GPS:en för nu var det taxi som gällde. Skulle ta planet hem 8,50 men det gick 8,20 så det blev till att sitta på Bromma och vänta 3,5 tim inte kul men men fick läst färdigt boken och köpte en ny som jag började på.

Sedan hem och hämta hundarna och upp i Svartedalen för att kolla alla spåren inför tävlingen.

Så lördags morgon var upp i ottan och iväg till mötesplatsen. Och det var en fröjd att se alla dessa lägre och högre hundar i upptagen. Så himla duktiga:) Vädret var ju helkasst snöade på morgon och sedan blaskade allt bort, så lydnadsplanen hade ju sett bättre dagar. Så många hade finfina poäng på specialen men det räckte inte riktigt till på lydnaden tyvärr.

Så hela lördagen gick åt till detta ingen hundträning alls men det är så det är ett givande och tagande och det känns ju jättebra när dom tävlande tackade för en fin tävling då blir man glad:)

Och igår kväll ringde Skara BK och sa att vi hade kommit med men det tog mig 1 microsekund att besluta att det gör vi inte så den platsen fick en annan. Kände att nu räcker det, fick faktiskt beröm hemma för detta:) 

Idag har vi städat bytt däck, promenerat i detta underbara vårväder. T o m hängt ut kläder på tork:)

Så nu blir det träning imorgon och man får hoppas på att vädret håller i sig.

Vill oxå gratulera uppfödarna till finfina poäng i Halmstad idag, Sanna med Bosse som tog Cert i Skara och Kerstin med Ditra som blev uppfl till högre spår igår. GRATTTIS till ER!!

Må väl
Lena

Lugna tider!

Ja, nu har man verkligen tagit det lugnt och det har varit så skönt. Asic har ju varit lite halvkonstig så det har blivit långa promenader för honom.

Han var med när jag vallade sökruta för Ceta i torsdags. Satt och tänkte på vägen hem från vad skall jag hitta på. Orkar inte åka iväg, så bestämde jag hastigt och lustigt jag skall lära Ceta "klädsök". Så Asic och jag ut i skogen, en linne i fickan och 2 extra jackor på var inte lite varm när jag var klar. När det var klart gick jag ytterliggare en sväng med honom, sedan hem och hämta Ceta. Körde skallövningar nära linnet först och tänkte nu har hon nog förstått. Skickar ut henne och hon susar iväg som ett spjut rakt förbi linnet:( Så vi började om sedan gick det riktigt bra, så det blev väl 150-200 m. Ett tomslag gick rakt upp för ett berg, jesus tänkte jag nu ramlar hon väl ner men icke hon sprang nästan i luften. Så det kommer bli mer sånt när andan faller på skitkul va det verkligen.
Sedan körde jag uppletande med bägge två på ängen hemma. Då kände man sig så nöjd och duktigt:)

Det blev ett spår och uppletande  för Ceta i söndags. Hon far ju som en skållad men näsan på från början, och raka fina skick. Hade tänkt att göra några spårupptag men körde ett lång spår istället. Upptaget var väldigt lugnt och fint. Bra galopp, analys, rätt håll och väldigt bra tempo. Jippy tänkte jag hon har kanske vuxit till sig. Men efter ca 30 m gör hon ett ristande sedan var gamla Ceta igång. Men hon spårar ju bra och det gäller bara att hålla emot. Det blir ju lätt uppför om inte annat:) Fick en övergång som hon snabbt analyserade sedan fortsatte hon.

Sedan var det bara hem och hysta in henne för att gå ut med Asic och lilla grannhunden i en och halvtimma så superskönt.

Asic har sett lite deppig ut men imorse var det samma gamla Asic igen Tack och Lov. Blev lite orolig för honom, och inte så lite heller. Men nu är han redo för nya tävlingar och det har man tur med än så länge:)

Må väl
Lena

Attitydsproblem!

Nu börjar man känna vår i luften. I vårt nya uterum var det 26 grader igår:) Efter att ha planterat blommor så var jag bara tvungen att gå in och sätta mig. Helt underbart tyckte jag, Asic och Ceta tyckte nog det var bättre utanför.

Sedan blev det en tur till tisdagsträningen, Asic körde jag bara saktagående med, Ceta däremot fick hela programmet. Undrar om hon är inne i en ålder eller om hon är allmänt bortskämd. Hon har en sån jädra attityd nu. Häromdagen stod hon på köksbordet, jag står och skalar potatis så när jag vänder huvudet och ser henne, ryter jag i Gå Ner. Då vänder hon på huvudet och tittar på ungefär som "Pratar du med mig eller" sedan fortsätter hon att titta ut. Så det var bara att slänga potatiskalare och lyfta ner åbäket från bordet. Likaså om man står någonstans där det är trångt så skall hon bara knö sig in, och är det lite motstånd så backar hon och tar sats för att komma förbi.

Idag var det manegeträning, körde elitprogrammet med Ceta. Tur att vi inte skall tävla i vår kan man säja:) Men klart det visste jag redan i Nov att det var sista tävlingen så hon har ju haft det lite lugnt. Men fria följet är iallafall bra:) När Anette och Dilda körde så blev jag ännu mer glad att jag inte skall tävla, för fasen va bra det såg ut. Och svansen gick på Dilda hon tyckte det var så kul, mysigt att se. Sedan Buttrix som tycker allt hans husse gör är helt kanon mysko hund:) Han går så svinbra nu, lugnt och harmoniskt har han mognat tro:)

Stackars Asic stod ensam i hundgården och när jag tittar ut så undrar jag va fasen det var frågan om. Han hade haft en "låtsasparning" plattorna i hundgården var rätt nersölade. Och när jag kommer ut så åker svansen mellan benen men röra sig kunde han inte. När han väl kunde så la han sig diskret med ryggen mot mig, stackarn. Men det var säkert Ullis fel för hon har börjat löpa och det kände han i manegen:)


Må väl
Lena


En stackars Asic!

Det var efter mycket funderande som Götene tävlingen blev av. Asic har varit som en fyrkant hela förra veckan. Efter jag kom hem med Ceta så blev han helkonstig, han brukar vara lite pipig när hon höglöper men nu var det något helt annat. En natt stod han och skällde rätt ut, tror han kände sig lurad den lille vännen.

I lördags var vi på klubben och körde lydnad och uppletande och det syntes att Asic vädrade även om han gjorde det han skulle. Sedan var planen jädrigt sörjig och jag tänkte skit densamma går som det går det gör det iallafall.

Lördagens tävling var inställd och det kändes helt ok tyckte jag. Inte köra två dagar på raken när höglöpet precis varit.

Så det var bara upp i ottan och ge sig iväg. Drog startnr 2 och började med plats och spår. Ett helt underbart påsläpp och alla pinnar med slog rekord gick runt på 21 minuter:) Åter till klubben för lydnad, en lydnad som gick otroligt bra förrutom hoppet. När han hoppat över och satt sig, så kunde man se att han blev alldeles tom i blicken. Så när jag sa hopp sprang han runt och då upptäckte han "fasen va hände" och blev lite limmig. Domaren blev helt ställd va fasen kom han i koma eller han såg ju jättekonstig ut, ja dessa löptikar. Sedan stegen som gick bra. Vi landade på 253p och det känns jättebra med tanke på hoppet.

Sedan till uppletandet där vi fick in 3 föremål och då säjer han 1 min kvar, jag springer tillbaka till hörnet där jag började för jag såg att han vek innan på andra skicket. Väl framme ett djup andetag och skickar, Asic går spikrakt och får föremålet innan tiden ute. Domare och en ur publiken blev alldeles lyriska, så jädra snyggt, sånt genomarbetat ekipage. Jag tackade ju givetvis för det berömmet, men i min hjärna tänkte jag Ni känner inte Asic för han skulle likaväl kunnat gått ut en meter och sedan vikt åt vilket håll han ville:)

Så dagen slutade på 3 plats och 600p så det var en glad matte som åkte hem.

Nu ikväll skall Ceta drillas i lydnaden. Hon behöver nog ut och röra på sig lite, efter dubbeldos mat i söndags, glömde skriva lapp till mannen att hon hade fått tidigt på morgonen. Sedan åt hon upp hela våran godisskål på kvällen:( Tur att man inte var speciellt sugen för då hade hon legar riktigt risigt till:)

Igår blev det långprommis med Ceta i solskenet helt underbart.

Må väl
Lena