Spår i storm

Eftersom det var många som jobbade idag så frös söket inne. Så vi bestämde att köra lydnad & uppl kl 14,00 på klubben istället. Så det blev en efterlängtad sovmorgon och kaffe med tidningsläsning , mannen hade satt hundarna i hundgården när han gick till jobbet underbart skönt!


Så jag begav mig till Trankärr för att spåra med Eva. När jag väl kom dit kom jag knappast ur bilen för det blåste så. Men sagt och gjort ut och la 1 spår vardera till Ceta och Hedda, så la Eva till Asic. Cetas gick en stor del i motvind eller storm, hon fick oxå ett upptag som hon fixade galant. Asic hade jag direkt påsläpp och mest sidvind i hans spår. Kul att se att alla tre hundarna fixade ängspåren så galant trots blåsten. Ceta knäckte i och för sig en apport, tror den var gammal och torr:)

Sedan till klubben för fika och kom världens regnskur, så Anette tog och hämtade barnen tidigare istället och vi andra avstyrde lydnaden men ett uppletande blev det med 5 saker i en korridor. Och som jag sa till Eva hade dom inte fixat det här så kunde man sålt dom billigt:)

Sedan till handla lite och hem för att ligga på soffan med min inflammerade axel. Skönt imorgon skall det bli fint väder och då jobbar man:(

Må väl
Lena


Uppdatering

och det beror inte på att jag tränar för mycket utan att jag är slö:)

Förra veckan bestod av lite skydd på måndagen och efter det beslöt jag att nu är vi färdiga med detta fram till hösten:) Mycket bra korgbevakningar och ärmbevakningar och det var väl det som var bra. Resten bara hon plockade för sig den lilla bitchen! Så nu ligger vi lågt ett tag, skall låna Anette och köra transporter på framöver.
 
Tisdag var vi uppe på Kallebäck och körde lydnad och uppletande, vi var 4 st och snälla Eva bjöd på kaka:))

Onsdag var det sök, och hon går riktigt fint, och nu lyssnar hon oxå kul! Sedan till klubben för lydnad med Asic och Ceta. Vi hade möte senare så jag blev kvar och tjötade lite sedan fick hundarna en omgång till, så dom var trötta när dom kom hem skönt det!

Torsdag var hemma kväll och avslutade denna vecka med ett besök i metropolen Kumla.

I söndags hade vi sök och rapporttävling på klubben, tyvärr blev det inga uppflyttningar i söket:( och många försvann i rapporten. Men av dom 3 som var kvar så blev 2 SBCH:)

Så nu laddar jag för Årjäng och Halden kundbesök imorgon inte illa att besöka två länder på en dag:) Sedan blir det träning på onsdag igen:) Nu är Asic anmäld till 3 st tävlingar bara att hålla tummarna att vi kommer med. Det är många spårtävlingar så några hoppas man ju att  få deltaga i.

Må väl
Lena

Tiden bara rinner iväg.....

Ja nu har det gått en vecka igen, oj oj!

Vi har iallafall hållt på en del denna vecka. I måndags var det figurantträning på klubben, så då var jag och Ceta med. Riktigt kul hade vi, men sådana missuppfattningar det kan bli:) På bägge överfallen där hon normalt är jätteduktig trodde hon var dubbeln. Så när smällen kom hade hon koll bakåt och jag som var rädd hukade mig och då undrade hon givetvis va fasen är på gång:) Så dom misslyckades och transporterna var inte mycket att hänga i granen heller. Men fasttagande, bevakningar i korg och dubblen var jättefina,  framför allt bevakningarna fasen va hon dunkade på. Men det vore ju fasen om hon hade missat dubbeln, hon hade ju gjort 2 försök innan:)Men jag   var jätteglad när jag färdig för att korgmomenten funkade så himla fint.

Tisdag var det lydnad som gällde, lite trångt på plan så det var svårt att köra framåtsändande om man inte ville ha en "liten" rottis som lockbete:) Så det blev fritt följ kryp och apporteringar för bägge hundarna.

Onsdag var det sök som gällde på förmiddagen, Ceta fick 4 träffar och sedan gick hon som tåget, men upptäckte en sak som var lite "kul". Banan var rätt öppen, så när jag såg hennen ute vid bakkanten så ropade jag på henne och då ser jag bara baken på henne när hon fortsätter utåt! Så nu gäller det att tänka på det i fortsatta träningen. Tycker ju det är vansinnigt kul när hunden springer som fasen men klart lite lyhördhet kan man ju begära:)

Efter det blev det till manegen och köra lydnad, idag var vi 3 st och vi hade en liten tävling där Lukas var domare. Det var Anette, Nora och jag så han fick döma 4 hundar. Jag började med Asic och tyckte det gick riktigt bra, Anette och Dilda var tvåa och efter dom hade kört så säjer Lukas Lena du ligger på andra plats:) lite gulligt tycker jag. Nora och Emil körde som nr 3, hon jobbade jättefint med honom skall bli kul att följa den lilla damen i framtiden. Sedan var det en taggad Ceta men hon fick till det rätt bra iallafall. Både jag och Anette sa till varandra att Dilda och Ceta kommer att valla efter gruppen men Tji fick vi dom gick spikrakt snacka om förutfattade meningar:) Sedan satt vi utanför manegen och fikade i solskenet en helt underbar dag!

Torsdagen blev det "bara" lite uppletande på ängen här hemma, fredagen var det lite slötittande på TV.

Igår var vi ute och käkade jättegott  för att  "lille" sonen skulle åka Usa idag, så i morse var det bara att hoppa upp 4,30 för att köra till Landvetter. Men jag satt kvar i bilen när han skulle checkade in så mannen fick följa med honom in. Hade fliesbyxor med flera lager hundhår på mig så det kändes inte så lockande att gå in bland alla människor i hallen. Sedan hem och sova några timmar för att åter gå upp en ringande klocka:( Vi körde sök på förmiddagen, och Ceta gick som ett spjut och fick bollen när hon kom in på dom två första tomslagen sedan fick hon gå utan och det gjorde hon utan problem. Läste att Anna hade fått beröm av sin kennelpappa, och det fick jag oxå idag och utan att överdriva så har det säkert hänt 5 gånger på 5,5 år, så det kändes helt kanon:)

Efter det blev det skydd med Ceta, och nu lurade vi henne lite på transporterna om hon tittade bakåt som om det vore dubbel så fintade figgen henne och det var riktigt roligt, man ser att hon är störd om man går nära en grupp även om den bara består av 2 människor. Även transporterna kändes mycket bättre idag så nu åker vi upp till figträningen imorgon oxå och kör på lite.

Nu skall vi kolla den sista filmen med Jodie Foster och slappa i soffan.

Må väl
Lena

En massa uppdateringar

Ja inte har det varit mycket tid till att vara inne på datan och surfa men nu skall vi uppdatera vad som hänt.

Onsdagen den vanliga onsdagsträningen med sök och lydnad. Inget skydd för vår figurant var inte riktigt frisk kan väl säja att han skulle nog inte varit med och kört sök heller. Hade jag låtit så hade jag legat nerbäddad! Men iallafall Asic & Bertan var med och vallade. Ceta gick som nr 2 och fick träff första sedan var det tomt och det är så himla roligt för hon bara går och går:) sedan avslutade vi med 3 figgar. Det enda som jag inte var riktigt nöjd med är att det var en del slag hon kom in lite bakåt men vi får kämpa vidare. Sedan gjorde jag tydligen ett dumt skick och det är väl inte så ovanligt:)

Sedan till manegen för lydnad och nu körde vi tävlingsmässigt i vilken klass man ville. Buttrix började och det gick lysande, sedan körde jag Asic och det blev ju en liten halvtävling så fokuserad va man:) Han gick överlag jättefint, så det känns jättebra. Bert stod med i gruppen och skällde på Asic när han närmar sig gruppen så då drar han sig lite åt vänster för att sedan rätta upp sig när "faran" är över:)  Faran är en 5 månaders labbvalp! Sedan var det lilla Leah och hon är för läcker alltså. Och det ser jättefint ut så vad månne detta bli när det blir färdigt?

Sedan fick Ceta sig en genomkörare, vi körde oxå eliten och nu kan hon lägga sig snabbt på inkallninge :) Trodde inte att hon med den farten skulle lägga sig men hon hör trots att hon springer fort:) Men vi har en hel del finslipningar kvar men skönt att ha kommit så här långt iallfall. Så nu är det bara att tuta och köra.

Sedan hem för att byta om och åka till klubben för årsmöte. Ett jättetrevlig möte som avslutades med bucklor, och dyl till tävlande 2007. Vi fick en massa medaljer och en liten kaktus Ceta & jag, Asic och jag fick en tallrik och en jättefint tavla med kort från träningspass för vårt SBCH  och ett jättefint träd. Jättefint gjort till Er alla men speciellt till Eva som nästan fick slå knut på sig!

Torsdagen var det PM som skulle ut och lite jobb och givetvis packning för Karlsborg i helgen. Men hann med ett uppletande med hundarna.

Fredag eftermiddag åkte jag upp till Karlsborg, väl framme upptäckte jag att jag glömt nesesären som stod kvar på toan hemma:( Så jag fick kasta mig till ICA och köpt tandborste, tandkräm , deo och tvål. Men fasen va jobbigt, fick låna mascara av Anna Tack Tack!

Lördagen var vi 4 som spår, hade lämnat Ceta hemma så det var bara Asic och jag. Fick ett elitspår, och han fixade det jättefint fick med alla pinnar och spårade riktigt bra. Upptaget slog han en ring och sedan ut och tog spåret åt rätt håll:) Efter det var det uppletande för Asic och Ulli.

Till byn för lunch som bestod av Kakao med grädde och varm mozarella macka suck så himla gott.

Till plan för att köra lydnad och skydd för dom som kör det, och vi håller på nästan till det mörknar:)

Dusch och Thaimat och givetvis lite cider:) Tidigare i säng än fredagen men det säjer ju inget när det gäller mig!

Idag var det spår på ett militärområde där det är mycket folk och hundar ute. Upptaget störde Asic lite för där hade precis en gubbe med hund gått men när han väl kommer över vägen var det inga problem rätt håll idag oxå. Sedan fick han slita för gubben kom tillbaka samt såg vi ett par med tre hundar som sprang i både grannens och mitt spår. Det var miljöskiften som var super, när vi kom ut på en äng så började Asic gå sicksack och jag tänkte att detta måste jag kolla med Anna och hon verkligen har gått så här och det hade hon:) Avslutningsvis spårar vi jämte joggare som springer på stigen och rätt som det är så vinklar Asic över stigen precis när joggaren passerat och upp och tar slutet:)) Det bästa spår han gjort, jag var så nöjd och så glad.  Sedan lunch och lite lydnad.

Tack snälla Kerstin och Pelle för att man blir inbjuden och tack till alla andra goá människor som var där. Alltid lika kul att träffas och prata om våra fantastiska hundar))

Ceta har nog saknat matte för hon ligger jämte mig i soffan och slår tassen på datorn allt för man skulle klappa henne lilla stumpan. Men hon skall få lite skydd imorgon, så då får husse ha Asic hemma!

Må väl
Lena

Åkt i backen:)

Ja nu sitter man här på söndag kväll och undrar va fasen helgen tog vägen:( Vi har i och för sig varit duktiga och fått hallgolvet på plats och det blev verkligen jättefint, nu skall bara nya lister inhandlas sedan är det klar. Bara att hoppa till nästa projekt:)

Idag har det både varit uppletande, sök och även lite skydd. Jag var på plats tidigt så jag passade på att valla en ruta så Asic framförallt fick göra något. Han for som ett jehu och plockade in dom snabbt, sedan var det "skithundens" tur och hon for iväg som en skållad men efter ett tag tyckte jag att rutan var ju inte så himla stor och hon syntes inte till. Så jag visslade till och hon kom farande och slickade sig runt munnen, jag klappade henne och kände att det var inte frolic hon hade hittad den grisen. Märks när löpet närmare sig då skall man äta all skit, det är vidrigt. Men sedan plockade hon in dom 5 föremålen.

Asic fick vara med och valla och springa mellan mig och uppfödaren allt för att höja kondisen på lille tjocken:)Sedan när det var Cetas tur  fick se uppfödaren gå iväg längs stigen, en figge var utlagd på ungefär 125m så min tanke var att köra tomt dit. Ceta gick jättefint dom 6 första slagen sedan tappade jag orienteringen, letade efter stig och då var hon på väg att korsa den för hon fick figge i näsan men jag fick ropat in henne och nästa slag drog hon ju givetvis fram och tog figgen och sedan fick hon en på andra sidan så var vi klara. Och nu körde jag flying när hon kom rakt mot mig och det fungerade ypperligt. Kul att se när dom växer med tomslagen, Dilda körde samma koncept och det gick jättefint fast hon är lite gladare när du är med Anette:)

Sedan till klubben för ett skyddspass, civilsändande på ny figge och sedan transporter där jag vände och gick åt annat håll för hon tycker nog att hon kan detta själv:) Sedan är överfallet kom så slant jag och satte mig på röven i leran och efter kom figgen:) En himla tur att  Ceta inte kom inunder någon av oss för då hade det kunnat gå illa. Tur att ingen hade kamera med sig:)) Sedan var det fasttagande som blev jättebra, ärmtransport där jag fick en massa skäll antagligen befogat:) sedan ärmbevakningar med något sena släppande.

Sedan var det bara att åka hem för att kolla igenom anmälningarna för våran sök och rapport tävling som går ut idag och "bara" 6 st till söket inget elit, och 7 till rapporten alltid kul när man får ihop till en tävling.

Nä nu skall det strykas kläder för jag drar till Kumla imorgon för ett trevlig besök.

Må väl
Lena