Lite träning hanns med idag

efter jobbet, tur att man har så snälla träningskompisar som kan vänta till klockan 6 med träningen:)

Avstod iallfall lydnad och skyddet, kände att söket och uppletandet var viktigare. Så jag stack till klubben och rastade då höll dom på med sista hunden i skyddet och det var Buttrix. Fick höra att innan hade kört både spår och lydnad det gäller att ligga i.

Ut till sökskogen och jag var nr 1. Vi Ceta och jag körde ca 150 m med tre figgar som jag inte visste vad dom låg. Det gick riktigt bra får jag säja. Sedan körde vi på, fick den stora "äran" att ta uppfödarens instruktioner! Och Buttrix gick som en skållad, det var en risig ruta men det bekommer inte den lille herren utan han "brötar" sig bara fram. Känns alltid lika skönt efteråt när man har kommit ihåg exakt vilka instruktioner man fått:)) Sedan lilla Dizza som gick jättefint, även Isa och Ulli skötte sig utmärkt.

Efter detta var det uppletande Asic först 4 föremål gick jättebra, sedan kom vi på den lysande idén att vi klockar och ser vem som vinner. Tävlingsinstinkten är stor i gruppen, men när vi kört allihopa så tyckte vi inte den idén var så bra för givetvis vann han som vi ville sätta på pottan tog in 4 föremål på drygt en minut suck! Nä då det är bara att gratulera, och vi kommer säkert att komma på någon mer käck lek framöver.

Så nu är det bara att gå och lägga sig inför morgondagens jobb, och SM träning på klubben som vi håller i denna vecka.

Må väl
Lena

Åter till vardagen!

Ja nu har en vecka av läger avverkats. Ett mycket trevlig läger men mindre trevlig väder men det gick trots allt bra. Det regnade ju inte hela tiden och det är tur att man har husvagn med förtält annars hade det varit tungt.

Vi valde skyddsgruppen detta året och det var riktigt kul, kändes i och för sig som man satt och stod stilla väldigt mycket.  Men det var nyttigt att titta på dom övriga deltagarna det lär man sig väldigt mycket av det.  Vi tränade i princip allt under veckan förrutom spår det fick Asic göra istället. Söket går framåt, började med korgen och det var ingen hon hängde läpp för. Uppletandet gick oxå jättebra. Kul att det var 3 SM ekipage med i gruppen + Sverker som höll i tåtarna. Håller verkligen tummarna för er uppe i Piteå:)

Kvällarna så var det lite jippon och givetvis var baren öppen! Snacka om slit för denna lägergrupp men ni är helt otroliga!

Så nu skall vi ligga i hårdträning inför kommande tävlingar, får vi bara till fasttagandet så kommer det nog gå ypperligt.

Sedan var det bara hem på lördagen och röja lite för att lägga sig tidigt för att åka till Årjäng söndag morgon kändes mer som natt när klockan ringde 3,50. Mannen försökte få mig att ställa in för så tidigt kan man ju bara inte gå upp men det kunde man gick alldeles utmärkt. Var lite tungt när jag kom till Bengtsfors och det var 7 mil kvar. Totalt 23 mil. Väl framme drog vi startnr 13 och blev sist så det var bara att stanna på klubben i drygt 1 1/2 timma. Vi tog tillfället iakt och körde lydnad och klättrade lite på stegen. Vädret var jättefint mycket sol men lite blåsigt.

Kanonupptag och jättefint spårarbete till 4 apporten därefter gick vi ut på ett kalhygge där solen stod på och han slet som tusan väl inne i skogen tog han nästa pinne, samma visa när vi kom ut på hygget igen. Så det slutade med 5 + slut. Kanske var han  lite trött i huvudet efter förra veckan.

Uppletande 3 föremål och en 8:a på det. Var jättenöjd med detta trots att han inte hittade det 4 föremålet. För ett av föremålen vara av mjukgummi och även om han inte tuggar i vanliga fall så blir han tossig i gummigrejor men han höll den så fint.

Sedan lydnaden gick oxå bra några fadäser var det allt MEN 10:A på FRIA FÖLJET och det kändes att detta var riktigt bra. Så det blev en 6 plats på 553,5 tror jag det var och cp. Nu hoppas vi att dom nästa tävlingarna går lite bättre. Så man var hemma igen 19,30 så det blev en lång dag. Men nu har man bara 5 dagar till 3 v semester äntligen.

Här kommer en bild som Lothar Marunga tog på Kindslägret på mina otroligt fina hundar:)
image70

Må Väl
Lena

Nästa läger!

Veckan som varit har varit otroligt lugn med hundträning. Var med på söket i tisdags men vallade bara med mina hundar allt för att vara laddade inför lägret:)

Nu är husvagnen packad, Linda har åkt upp idag för att reka platser och det skall bli en spännande vecka.

Återkommer med en rapport efter lägret!


Må väl
Lena

Hälta och hosta

så det kan bli! Asic har nog stukat lilla foten när han stod i hundgården! Hur nu det kunde gå till men något är det. Fast jag vet att han har "glasben" så beter han sig inte riktigt så här så något är det. Så det blir koppelrastning och vila för han denna vecka. Ceta har börjat harkla sig, det är några hundar som fick kennelhosta efter vi varit på läger i Tiveden så hon får oxå ta det lugnt. Hon är pigg som sjutton och harklingarna kommer inte speciellt ofta men nu råder lugnet för henne.

Annars har veckan varit full av jobb, har ju några veckor kvar innan min "långa" semester kommer.

I tisdags tränade vi på Kallebäck och Asic gick som en dröm, Ceta däremot gick som en mardröm. Men som Jeanette sa så är hon väldigt charmig:)) Kul att man har en vecka framför sig när fokus inte behöver vara på något annat än hundar. Mat och städning o dyl fixar någon annan. 

Hade spårmöte på klubben i onsdags med Susanne och Johanna.

Var hos uppfödaren och tränade igår, tog ut Ceta och körde 4 slag sök efter det blev det inget för henne. Asic körde jag lite lydnad med och ett paralellspår med gick alldeles lysande men man skulle nästan behövt flytväst det bara vräkte ner.

Så idag har det varit tvättning,  städning för hela slanten avslutade med grillning och en öl. Helt underbart väder idag hoppas det består framöver.

Må väl
Lena

Här hittades jag!

image68
Må väl
Lena

Buttrix är min hjälte!

Är tillbaka efter ytterliggare ett läger, även denna gång i närhetet av Karlsborg närmare bestämt Stigmansgården. Lägret började på måndag lunch men jag anslöt tisdag eftermiddag man behöver ju jobba lite oxå:)

Vi var totalt 11 st om jag räknat rätt och sedan 2 instr + plus lite barn och en hustru. Stället var helt kanon, man parkerade bilen på tisdag när man kom och använde den inte förrän man skulle hem igen. Allt fanns i direkt anslutning till boende. Det var lite slitet inomhus men det passar ju perfekt när man vill ha in hundar att man inte behöver vara jättenervös att dom repar golv eller fördärvar.

Jag hade min kvart i stora rummet som jag hägnade in som Fort Knox, jag vill ju  gärna ha med mig hundarna in och framförallt Asic som är lite stor så han kan sträcka ut ordentligt.

På tisdag satt jag mest och kollade och laddade inför vad som skulle komma, körde bara ett uppletande med Asic. Förrutom det obligatoriska spåret dom hade med en pinne och en burk öl på slutet. Ceta markerade den inte så Asic fick ta den på uppletande efteråt, Asic fixade sitt slut bättre även om det tog lite tid för han att förstå att den ingick i spåret. Sedan var det grillning och lite snack och som vanligt en hel del skratt.

Onsdag började med platsliggning med skott och en vanlig platsliggning för dom som ville och lydnad därefter fick jag börja med Ceta och ALLA skulle titta för det hade dom gjort på dom andra när lägret började. Med tanke på sista passet jag körde veckan innan så kändes det si så där får jag säja. Men vi körde igenom programmet och det kändes riktigt bra, fortfarande lite slarv vid heltomvändningar men i det stora hela rätt ok.

Så vi körde 2 pass den dagen därefter blev det sök och uppletande. På kvällen var det skojuppletande och det tycker både Asic och jag är skitkul. Han plockade in ett grisöra och ett hundkex väl inslagna men först åt han upp ca 5 korvar som låg utlagda. Ceta tog oxå en korvpåse därefter ett litet gossedjur. Instruktörerna fick två roliga spår med lite annorlunda apporter små flaskor med något drickbart i. Sedan var det grillning,  gitarrspel och sång.

Torsdag började som vanligt med platsliggning med skott och en utan,lydnad och därefter skyddet. Jag körde Ceta en gång därefter gick jag ut och la spår till bägge hundarna i sökrutan vi haft. Efter lunch tog jag spåren Asic var lite flummig  i början speciellt där vi haft en lega dagen innan men sedan fixade han det galant. Ceta gick jättefint till 3 apporten sedan flummade hon till det lite men efter lite snurr så fixade hon det oxå. Efter detta var det uppletande och då körde jag Asic efter att en löptik gått innan. Detta var helt medvetet från min sida, och Asic sprang omkring ordentligt och det var inte uppletande i hans huvud  iallafall. Så jag tog med han ut i rutan så han fick vittring på en sak, alla 4 föremål låg på rad så efter det gick han in i rätt "fil". Ceta fick 2 föremål med roliga avslutningar hos mig!
Sedan lovade jag uppfödaren att gå ut ett spår på 400-500m med lite apporter i den terräng där Asic och Cetas spår legat. Så jag kilade iväg i skogen, och det roliga är att jag dagen innan sagt att det känns så bra när man lagt en del spår att man känner till var man är! Så när jag gått min sträcka lagt slutet så skulle jag "bara" ta mig tillbaka och det lyckades jag inte med! Utan jag gick och gick tills jag insåg att jag är lost, ringde Anette så hon kunde ta ut en hund som fick skälla, hördes jättebra så jag började gå mot det hållet, ringde igen och hunden skällde då hörde jag inget!!! Hon fick tuta i en bil, knäpptyst i skogen. Nä va f-n jag är borta, så jag satte mig och väntade på att hund skulle komma. Så när jag hade legat och käkat blåbär under ormbunkarna så hör jag det klingar i ett halsband och ser BUTTRIX komma superfint går förbi mej på 100 m och vidare i skogen, vänder spårar mot mig och rakt på mig. Ni skulle sett hans min, först jättesnopen och sedan superglad att hitta en människa i spåret. Det är kul att kunna ligga och kolla för precis så som han gick hade jag gått, snurrat runt ordenligt innan jag ringde till Anette och när jag hörde hunden fick jag vända och gå tillbaka. Dom säjer att mallen inte kan spåra, jag säjer bara BUTTRIX!!!  Lite kul med detta var ju att det blev en övning som inte var påhittad utan en verklig.

Därefter blev det brännboll där vårt lag tyvärr förlorade men kul vad det!

Fredag plats och lydnad som dom andra dagarna och därefter ett skyddspass. Efter det plocka ut ur stugorna och städning. Lunch och genomgång. Det var ett kanonläger, mycket trevliga människor, goda skratt och mycket god mat  tack Berit för det! Sedan att alla är på samma våglängd när det gäller att hjälpas åt är ju oxå suveränt.

Själv känner man att vi är verkligen på väg och hon har växt på sig lilla stumpan. Så någon högre klass skall vi allt hitta här i höst.

På hemvägen stack jag in till Mallekrafts läger och hälsade på Kerstin och Pelle. Var bara tvungen för det är inte så ofta man träffas och där var det full aktivitet oxå.

Nu blir det några lugna veckor innan nästa läger som går av stapeln i Kind.

Må väl
Lena


Åter från Kumla

lite trött och sliten. Men nu har vi sovit en stund så nu börjar man piggna till.

Vi jag och tre Kindsbor + Anna i Örebro som stannade en natt bodde på ett kanonfint ställe som heter Ullavi utanför Kumla. Det var en jätteherrgård där Sanna och Anna bodde på tredje våningen och två kolosala dubbelrum. Jag, Henke och Carro bodde i en liten sötstuga som var ett dubbelrum och ett enkelt samt kök toa och altan. Precis utanför altanen gick det en väldigt massa hjortar så hägnet gick runt hela gården. Superfint och i våran stuga var det tre tikar och Tuppen Asic. Gick helt kanon.

Lördagen började med lottdragning som vanligt vi fick startnr 5 och Cetas syster Clippa som var med fick 4 och Henke drog 3. Vi började med plats där fick vi fullt. Var rätt nervös faktiskt men hon låg så medvetet och fint.

Sedan var det lydnad, jag vill ha en hund som är väldigt alert och förig, och det har jag fått:)) Poängen blev 238 något men vi hade kul. Typ på hoppet kan man hoppa över och sätta sig sedan på återgången tar man ett tag i i mammas fleece när man flyger förbi:)


Sedan var det ut till skogen. Man kan tycka att i Kumla finns det skog överallt men det blev en tur på 45 min innan vi kom fram. I lägre klass var det övervägande skallhundar lite kul faktiskt. När det var våran tur så mötte jag Robban och Clippa och dom var nöjda fullt på söket jättekul. Ceta som jag alltid startar åt höger om hon inte visar något annat for iväg och drog lite fram och fick första figgen, skickar ut henne på vänstersidan och hon går rakt 20 m sedan drar hon fram så jag ser henne springa längst baslinjen, ropar in henne och skickar om sedan går vi vidare. Sedan susar hon på och plockar in sina figuranter så det blev även full pott för henne. Det var Ceta och Clippa som hade full pott, kan man dra någon slutsats av det:))

Budföringen fick vi 8,5 så vi vann med liten marginal till tvåan Lindjax Clippa.

Tur att man bodde kvar för vi var klara halv 5! Så jag och Sanna åkte och åt pizza sedan blev det en lugn kväll för att åter åka in till klubben och hoppas på återbud. Men det var det inte så det var bara att vända kosan hemåt jättesynd men vad att göra.

Men trots allt känns det som det varit en jättebra vårsäsong men mina duktiga hundar, nu är det bara att lägga upp planerna för hösten.

Må väl
Lena