Dessa underbara valpar!

Ja, man kan inte få nog av dom:) Tur att man inte har dom hemma för då hade inget annat blivit gjort!  Kul att få "äran" att vara med så här från dag 1 och följa dom. Jag blir ju borta nästan 3 veckor i juni så jag får passa på nu. Dom är kolosalt mörka, vissa nästan svarta. Och vissa utmärker sig redan lilla fröken Ettrig, och hanen Eskil tror jag Lukas döpte om honom till. En krafig liten sak som äter mest hela tiden och sedan stensomnar vid "tutten" på rygg med tassarna rätt upp i vädret, för att vakna och på:t igen. Men gud vad tiden går fort, tänkte stanna ett par timmar som sedemera blev 4!!!


Jag har haft en tanke med Ceta om denna kullen blir bra, så kan man kanske fråga  uppfödarna om dom kan tänka sig och ta ytterliggare en kull så får jag en Cetavalp. Men jag vågar inte nämna det nu efter den här pärsen, får nog vänta några år:))

Så idag fick Asic ett uppletande och lite stege och inkallningar. Var och tävlade igår och det har vänt upp iallafall så nu får man CP:)

Upptag skitsnyggt, och har lagt till min lilla procedur som jag haft tidigare. Sedan hängde jag mig på kort lina, och det var ingen konst för spåret gick mestadels i blåbärsris så man behövde inte ducka för träd och dylikt. Missade första pinnen resten fick vi med oss. Lydnaden gick si så där får jag säja. Mycket bättre kan han! Han hade nosat som fasen när han låg för inkallningen och det visade sig när han skulle lägga sig då satte hans sig knäppgöken!
Hoppet slog han i och en pinne gick han över på stegen så 261 något blev lydnaden.

Sedan till uppletandet där han gick ut jättefint men letade nog inte speciellt efter saker utan undersökte mer vilka som varit där:( Fick med sig 2 saker varav den ena snubblade han  nästan på så där var det inget vindarbete. Så dubbel 6:a blev det men för mig var det en supernolla. När jag sedan fick höra att ett föremål hade legat när på vänster sidan och han kom från tre olika håll och inte fick det då förstod jag att han undersökt rutan istället för det han skulle göra. Så nu har jag hotat han med att blir det inte skärpning så blir han husses hund till nyår!

En kompis ringde och tyckte jag skulle ta en Ceta valp, för själv kommer hon att ha 4 hundar om ett par månader. Nä sa jag det går inte när man jobbar, men jag sa till Anette att skulle det mot förmodan bli en kvar så kan jag ta hem den ett tag:) Dottern har redan döpt den och den kommer att heta Lindjax Eckel:)))
Men jag behövde inte vara orolig sa Anette det blir inte så, kan säja att mannen blev ytterst tacksam Anette för ditt svar:))

Nä man har nog så det räcker men visst blir man sugen när man ser dom små liven!

Må väl
Lena

Ceta har valpat!!!!

Ja veckan har bestått av otroligt mycket träning, långa fina torra spår men många apporter. Vilket har gått jättefint sedan har vi kört uppletande så det rykt om det och bara ett pass lydnad.

Vädret är ju helt otroligt skönt, så det har blivit en del cykling oxå. Asic älskar verkligen det.

Så den underbara nyheten att Ceta äntligen har valpat. Igår startade det och gick jättefint. Kolla på
www.lindjax.eu så får ni se underverken:)

Så för mig har detta varit en pärs, trodde väl aldrig att den parningen skulle ta sig. Herregud hur vet man när det är dags? Sedan när tjocksmocka bara växte och växte så det blev mycket tid med husse innan jag körde henne till uppfödarna.

Anette du har varit helt otrolig!  Så lugn och säker som när det var dags att åka till Stockholm så sa du direkt att nu är det dags, själv hade jag säkert åkt flera dagar innan. Att parningen hade tagit sig det såg du väldigt snabbt oxå, och att det dessutom blir en bautakull tog inte många veckor inte la kommentaren oj då detta blir minst 12 st:)
Och visst fick du rätt på alla punkter, är det detta som kallas intuition?

Ikväll blir det Komarkens dag efter en titt hos underverken! Sedan tävling i helgen!

Må väl
Lena

Dags igen

Tiden bara springer iväg. Veckan har varit knökfull på jobbet. Både med kundbesök och BBQ en kväll. Så när fredagen kom var man lite slut.

Var i och för sig och klippte buskar och rensade land på klubben i tisdags. Detta för att slippa dåligt samvete nu i helgen när det var arbetsdag.

I går så var vi och tävlade gick inte vägen heller. Bakspår och 2 pinnar borta, den andra som han missade kunde man ana en viss nonchalans på. Så nu är det spårträning som gäller i veckan har bara kört två på 5 veckor men hur svårt kan det va?:) Som tur var gjorde han en skitbra lydnad, det var räddningen för han:)

Idag var det Herrljunga och lydnadsträning som gällde, svinkallt och regn.

Det blev lite tomt i veckan med bara en hund, men samtidigt skönt. Bara 9 v kvar så kommer hon hem igen:)

Måste bara gratta Ulrika med Foggens Orka som nu är SM KLAR, fasen va kul!! Inte oväntat alls för ni är så himla duktiga.

Må väl
Lena

En dag då allt gick åt fanders!

Efter en intensiv vecka med mycket jobb och en del aktiviteter bestämde jag för att sticka till Säffle fredagseftermiddag. Hade ju haft turen eller man kanske skall säja oturen nu i efterhand:)

Så jag och Maggan sammanstrålade i Säffle och åt gott som Maggan fixat. Tack det var mumsigt:) Sedan satt vi  och tjötade en stund. Samlingen var kl 7,00 nära spårmarkerna så det blev en relativ tidig kväll.

Drog startnr 7 och direkt därefter var det platsliggning. När vi kommer ut på gräsplanen, så börjar en liten schäfertik att skälla och hon skäller konstant tills vi börjar ställa upp vilket tog en liten stund. Och sånt gillar ju Asic:) Han börjar trigga igång och jag fräser till honom, då klamrar han fast sig på mitt ben. Fräser till honom men det skiter han högaktningfullt i. Så vi pratade lite med varandra, så löste det sig. Kul när en sådan sak händer när domarna står rakt framför en:( Men platsen gick bra och vidare till spåret.

Upptaget valde han rätt håll för att sedan vända och ta bakspår. Fan tänkte jag men nu siktar vi på resten. Och det gick bra till 4 pinnen. Dom 3 första låg i skog sedan var det nog 800 m kalhygge. Jag tyckte jag hade varit överallt men rätt som det var tog han pinne 4, där efter brast det för han. Han hade bara kontroll på spåret inte en pinne han orkade att ta. Och tyvärr bruna så man såg dom inte själv heller:) Men när slutet kom så tog han det och slängde sig i mossan. Han tom badade i traktorspår med vatten och det är inte vanligt för han är en liten kruka. Men skit densamma tänkte jag nu kör vi lydnad. En seg Asic som man tog in på lydnaden, det var helt ok men han kunde inte riktigt hålla ihop. Han överraskade mig helt total på framåtsändandet , galopp och bröt av innan gruppen och i farten sätter han i nosen mellan benen på den enda kvinnliga i gruppen. Det var inte så att han bara nosade till utan riktigt körde in nosen men stannade inte utan gjorde det i farten. Efteråt kände han nog att det var lite galet för farten in till mig var inte som vanligt. Fick fräst till han ordentligt innan vi vände och körde andra sträckan och den gick helt kanon. Så nog var det lite rörigt i huvudet på honom. Dagen avslutades med uppletande och även där fick han ett släpp. Startade på högersidan och skickar, han springer ut och kommer in utan föremål, skickar han igen och då drar han rakt ur rutan. Tänker för mig själv att det är vinden han fångar men när han låg på 15 m så kallade jag in honom efter det plockar han in 3 föremål och inget mer hanns med. Så summan av kardemumman är gk och 2 plats av 7. 2 bröt och vi andra blev godkända. Så nu är det bara att se fram emot nästa tävling och hoppas att det inte är kalhygge med 25 grader på:)

Och idag hade vi lydnadstävling på klubben som gick lätt som en plätt. Får gratta alla som blev uppflyttade jättekul.



Må väl
Lena

En lång och skön ledighet!

Ja nu sitter man här igen efter 4 dagars ledighet som i och för sig har varit helt underbara och är sisådär lagom road att gå till jobbet imorgon. Men man har ju kvällarna som tur är så här års.

Veckan har nästan bara bestått av promenader. Var och körde lite med Asic och Ceta på tisdagen. Ceta som numer har bytt ut NCeta till FetaCeta tycker inte det är fy skam att få köra lite lydnad. 

Onsdagen var jag uppe och kollade när dom körde skydd och sköt för dom som ville ha platsliggning med skott. Kan helt ärligt säja att jag är glad att Ceta är ur spel just nu så man bara kan sitta och njuta och kolla:)

Idag var det ett lång spår och uppletande som gällde. Asic fick ett på ca 1,5km och han skötte sig jättebra, var bra slut när vi var färdiga.

Uppletandet gick helt suveränt fint, antagligen för det var en mycket gynnsam sidvind så 4 skick och 4 föremål. Buttrix gjorde nog sitt snyggaste uppletande jag har sett:))) Kanske för kennelmamma körde honom:)

Sedan till uppfödarna för fotografering och lydnad. Helt underbart att se Asic med Dilda han tycker hon är så satans snygg, och hon springer som en tok och han efter för att stanna och pinka hela tiden. Han har nog blivit en gammal gubbe:)

Hem och en långis med bägge hundarna för att sedan dammsuga Peugeot:n inte kul men skall det säljas så kan man ju inte 5 ton hundhår i den!

Har satt in lite nya kort bla på lille labbepojken Emil som körde uppletande.

Nu är det dags att deklarera sent som vanlig. Fick i mina SolarPlexus, trodde jag skulle fixa det själv men fick be om moraliskt stöd. Och det stödet satte in dom oxå:) 

Må väl
Lena