Semester

Äntligen är det semester, helt underbart! Trots att det inte gått många dagar så har det hunnits med en hel del! Städat hela huset, haft grillkväll med kompisar, 1 skyddspass & sök, samt 2 spårpass, uppletande och lydnad:) Garaget har blivit röjt idag, så himla mycket skit så det är inte klokt, tippen blir det imorgon. I eftermiddag skall vi ut och spåra igen och köra lite uppletande. Igår blev det en heldag i Kungälv med spår uppletande och lydnad. Ceta har inte spårat på ett tag men det gick ruskigt bra, det enda man kan klaga på är farten i denna terräng men allt fick hon med sig:) Asic får bara skogspinnar nu undrar varför:) Han är verkligen duktig att plocka dom. Idag fick vi bokat hotell på Tanumsstrand nästa vecka, hundarna får åka på pang. Dels är det jättefint i Bohuslän denna tid, sedan inte att förakta finns det en Sportshop som säljer kläder & skor till himla bra priser:) Förra året gick vi två vändor så man inte missade något:) Sedan har vi årliga kennellägret, skall bli jättekul tror vi blev runt 40 personer:) Så lär det bli träning av.... Nä nu skall det klippas klor här Må väl Lena

SM.......................

Först det jätteroliga mejl man fick idag! Både Asic och Ceta är med till SM i Falkenberg! Man tror nästan inte det är sant, Ceta hängde ju onekligen pyrt till! Men som sagt nu är det klart och det känns givetvis superkul! Och att det dessutom blev bägge är ju en superbonus. Sedan är man väl medveten om att man inte bara kommer dit, utan det är många människor som hjälpt till, och inte minst uppfödarna! Så tack mina kära uppfödare för dessa helt underbara jättebra hundar:) sedan för all träning som vi kört på onsdagar och all tid och hjälp jag fått av dig Sverker i skyddet, utan dig hade inte Ceta varit där hon är idag helt klart! Sedan alla mina träningskompisar utan Er hade vi heller inte varit i Falkenberg, så man är verkligen tacksam för alla man har runt omkring sig som stöttar en iallt! Till SM är det totalt 7 Lindjax hundar varav en reserv helt otroligt!


Men nu åter till vardagen, har precis kommit hem från Berits läger. Som vanlig när hon är inblandad blir allt jättebra, tack snälla Berit för att du fixar detta! Det var strålande sol och minst 30 grader varje dag och det var lite väl varmt tyckte vi nog alla! Jag skulle köra skydd med Ceta och det gick bra söndag och måndag förmiddag, men på eftermiddagen tyckte jag inte att hon gick riktigt rent. Som tur är finns Pelle med och ställer upp och kollar våra hundar, och mycket riktigt så gick hon inte rent och då blev det inget mer skydd för henne. Utan en del spår till Asic och lydnad varje kväll men honom. Ceta fick några lugna lydnadspass men hon visade inget så hon hade nog bara sträckt till sig. Vi var flitiga som få, lydnad 8 på kvällen och var färdiga vid 23 tiden, sedan upp vid sju för att äta frukost och sedan ut i skogen så ingen vila eller ro!

Ceta hade kommit med i Schäferhunds SM som går i helgen men det vågar vi inte chansa på! Men det går fler tåg! Idag har jag och hundarna varit och kollat alla rutor inför spåret som går imorgon sedan skall vi upp i ottan och köra ut alla tävlande, så nu håller vi tummarna att det går riktigt riktigt bra, vet att det är nästan bara schäfer och det är ju lite kul med tanke på att det Schäferhundsklubben som fixar det. Förra året var det mycket mallar Asic vann spårhundsgruppen och en malle vann skyddet!

Åter till jobbet på måndag för två veckor till känns si sådär men sedan har vi tre veckors semester helt underbart!


Må väl i värmen

Lena