Parningsresa och dyl.

Så nu var det äntligen gjort:) Men innan det hann vi med lite sök & lydnad + spår & lydnad. Var skitglad för Asic spårade så fint, upptag gick jättefint och alla apporter med och sista sträckan gick 25 bakom bilen där en liten hynda satt men han brydde sig inte det minsta förrän slutapporten var tagen då ville han till bilen:)

Så beslutet kom efter att Asic slutade att äta, då kändes det att nu var det nog dags. Så måndag morgon satte vi oss, jag och Ceta i bilen för färd mot Stockholm och den tänkta friaren. Resan upp gick bra hade tur och slapp all snö som kom då iallafall. Åkte direkt ut till lilla hunden i Täby och han bodde fint:) Strandtomt och ett kanonfint gammalt hus som var upprustat med finess. Så snyggt och stilfull så det var inte klok. Så vi tog en fika och snackade lite, så gick jag en promenad med Ceta och dom mötte upp oss. Ceta blev kär vid första ögonkasten. Hon ställde sig nästan omgående. Jag som trodde rabiata maja skulle bita stackars Bosse. Men dom lekte och hade jättekul och sedan lite annat. Sedan bar det iväg till en annan som tycker mycket om Ceta så han fick hälsa därefter in till Medborgarplatsen

TACK snälla ANNA du är ju värre än en GPS! Guidade mig hela vägen från Täby till stan. Du skall ligga i höger fil och efter tunnel byter du till mitten och nu är du kör över bron lägger du dig i vänsterfil..... så gick det hela vägen. Snöade som fasen såg nästan ingenting men det var ju inga problem med en sådan pärla i andra ändan:)))

Sedan lämnade jag upp Ceta för att gå ut och äta med Jeanettes dotter. Smaskigt värre Olssons tror jag det hette hade allt med vitlök, glass, öl osv. Jag tog smaskiga revbenspjäll och friterade potatisskal. Lite konstiga är dom här i Göteborg slänger vi potatisskal:) Sedan blev det en rastning på Södermalm lite prat och sängdags. Men när vi skulle lägga oss så såg jag att Ceta hade tagit av sig sitt tikskydd o ch lagt på min kudde mysig hund eller hur:) Imorse när jag vaknade satt tikskyddet som en stringtrosa på henne:)) Hon har aldrig på sig det hemma så hon undrade väl vad det var för något.

Sedan åter till Täby solen sken över sjön gudomligt vackert och hon var fortfarande lika kär så efter den träffen stack vi hem. Fint väder nästan ända hem fick förrutom ett snöområde utanför Örebro, råkade tydligen köra fel för jag trodde jag var på väg till Norrköping så landa jag i Arboga. Men där fick Pia guida mig, för jag tänkte vända men det var tydlingen ingen idé. Så 2 mil innan Götet kom snön och vi har mycket snö-

Stackars Asic han bara sprang och spårade berättade mannen, va bra sa jag han tränar nog inför helgen:) Nä det går gå så det går för det gör den ändå.

Så nu blir det en slapparstund innan sängdags.

Må väl
Lena

Ett snöigt Göteborg!

Vilken känsla när man vaknade alldeles vitt överallt och givetvis trafikkaos när man åkte till jobbet. Och jag som tänkte igår när man var ute och gick gud vad skönt äntligen sol och lite värme:) Tji där fick man för det. Jag kanske inte behöver åka till Sth för att para Ceta, hon såg ut som en tunna när jag kom hem idag! Antagligen tycker hon man är lite snål med maten så det gäller att förse sig själv. Så hon hade helt sonika öppnat skafferidörren och käkat upp ett kilo Doko! En företagsam liten dam, så nu får hon och Asic byta rum när jag jobbar, och då kan hon i värsta fall äta upp ett skrivbord och en byrå. Så nu är det till att rasta Ceta och ingen mat ikväll inte.

image83image85

Må väl
Lena

Äntligen har Ceta börjat

att löpa:) Det var verkligen efterlängtat, sedan hade det ju kunnat kommit lite tidigare kan man tycka. Det blir lite "synd" om Asic på hans första tävlingar och ha en höglöpande tik. Funderar på om jag skall låsa in henne i hundhuset:) Men som sagt nu är det mycket som skall planeras, svärföräldrar som skall flytta och sälja hus, Ceta som skall paras och förhoppningsvis en massa tävlingar med Asic. Efter detta drar vi till Usa i två veckor för att vila upp oss, sååååååååå underbart!

Idag har vi allafall haft appelltävling på klubben i ett underbart vårväder:) Vi vara klara vid 12 tiden och av 7 så blev det 3 uppflyttningar inte illa.

Efter detta hem och gick en lång promenad med hundarna så himla skönt!  Efter det så blev det en öl i den inglasade altanen och det kommer inte att bli den sista lovar jag helt underbart!

Nu laddar man för en kort vecka jippy!

Må väl

Spår och tävling!

Nu är denna lediga dag över suck men snart är det påsk och då får man en ledighet på minst 6 dagar ev 7 skönt.

Var med Jeanette och Åsa som tävlade Högre sök. En mycket trevlig tävling som vanligt i Kind, och en helt underbar sökruta. Det var 2 Elit, 4 Högre och tror att det var 7 lägre. Det blev 1 cert och 7 uppflyttningar inte illa. Lägre och högre började med lydnaden och dom gjorde det så himla bra trots skitvädret och plan som det stora vattenpölar på. Jeanette och Åsa blev iallafall uppflyttade till Elit Supergrattis och Supergrattis till alla andra som lyckades med denna bedrift!!!

Nu har verkligen träningslusten kommit tillbaka. Var och la ängspår och uppletande i måndag. Lite kul på uppletande för där kom hästar och joggare springade ett par meter från Ceta och hon gjorde inte en notis:) Asic fick tyvärr inte dom störningarna så nära, han hade säkert gått fram till joggaren för att hälsa lite:) Sedan spåren som gick fint trots all blöta. Så två lerhögar hade man med sig hem.

Igår blev det en lång koppelpromenad och sedan lite lydnadsträningen på fotbollplanen hemma i ösregn. Folk undrade nog hur det stod till att gå där på en plan när regnet fullkomligt öste ner. Nyttigt tyckte jag  man vet aldrig vad som väntar bakom hörnet. Sedan åkte jag och handlade lite och passade på att köpa en påskblomma till dottern. Visste att hon var på gymet så körde dit och gick in med sketna hundkläder bland alla ärtiga människor. Fick letat rätt på henne och så följde hon med mig till receptionen så stod vi och snackade lite. Då blev jag så himla törstig, så jag tog flaskan som stod framför mig. Ia´s blick är helt obetalbar så säjer hon "Är den din"? Nä den är väl din säjer jag! Men det visade sig att det var den inte, utan det var en engelskman som var i rummet bredvid som hade ställt den där. Så vi fick ett riktigt psykbryt, vet att jag reagerade på att det smakade juice och det skulle hon aldrig dricka vid träning. Tur att stackars engelskmannen inte dök upp när jag stod och drack, då hade det blivit ännu pinsammare! Men vi fick oss ett gott skratt och det förlänger livet säjer dom:)

Idag var det Anette och jag som körde spår och uppletande och lite skydd. Spåren gick ruskigt bra, jag körde bara Asic. Uppletandet var i en ruta där våra hundar aldrig någonsin har gått bra, men idag så gick det riktigt bra, så nästa gång Anette kommer dom att gå superbra:) Sedan till klubben där jag skulle skoja till det och köra civilsändande på bägge hundarna samtidigt. Detta är Asics favvomoment (det enda han kan dessutom iskyddet) men han tyckte inte detta var vidare kul, så han satte sig långt bakom Ceta men skällde så fint så. Så detta roliga lovade honom att det gör vi inte någon mer gång:)

Lite skydd med Dilda, några civilsändande och korgbevakningar och hon skötte sig så himla bra. Så det var två nöjda om än sketna hundägare som åkte hem.

Så nu är övervåningen skurad och undervåningen dammsugen. Bara tvätten kvar samt para ihop ca 500 sockar som inte har en make. Undrar verkligen hur det kan bli så, funderar att slänga skiten och köpa nya.

Må väl
Lena


Asic den blivande skallhunden!

Så var man åter från Kumla, råkade köra fel ca 4 mil när jag åkte hem:( Satt och pratade i mobilen givetvis, och dessutom körde en annan väg hem. Så när jag kom till Lidköping och skulle köra vänster i en rondell så tog jag höger varför vet jag inte. Men kom iallafall till Kållandsö när jag upptäckte att jag var galet ute fasen va trött man blir på sig själv! Dessutom blev jag ju sen till hundpanget sånt känns inte bra. Fick höra att Ceta spytt upp svart gummi, inte konstigt när man leker med skottkärrshjulet så det bara är slamsor kvar. Hon måste tycka vi är en konstig familj förra gången var det en strimlad kong och nu skottkärrehjul:)

Idag har vi iallafall kör sök, Ceta går nu under namnet Cetabakslag. Dom 2 sista träningarna har hon gått bakåt varje slag:( Så nu får vi lägga om träningen lite, så hon får in framslagen ordentligt. Hon går iallafall bra och har bra avstånd så lite credit skall hon ha. Fick även kört Asic, skall köra om han till skallhund och detta för endast ett tillfälle. Så vi körde 4 träffar, första letade han efter rullen men satte igång och skalla när ingen fanns. Sedan var det inga problem och ett jättefint avstånd:) Det är nämligen en rolig tävling framöver som jag misstänker att jag inte kommer med i spåret och då kör vi söket istället. Som en kul grej och det kan precis hur som helst:)

Sedan till klubben för platsliggning och lydnad, vissa körde skydd oxå men inte vi. Asic körde vi igenom eliten och det kändes jättebra. Ceta fick oxå eliten men hon hade jädrigt svårt att växla till skritt vid gruppen, hon travade om än sakta men hon skall gå! Så vi körde ett par gånger bara sakta gåendet och då går hon så fint så. Annars flöt det på fint, hon har ju en arbetskapacitet som är helt otroligt.

Sedan var det bara att handla lite och hem för ladda för Norgebesöket imorgon.

Må väl
Lena

Asic ÅBB i spåret!

Fick sms när jag satt ute med mina kära kunder igår att Asic blivit ÅBB i spåret och Ceta kom 3:a i skyddet och spåret och 6:a i söket:))

Verkligen jättekul, förra året kom dom Ceta och Dilda inte ens med på listan efter deras appelltävling:) Så vi har ju klättrat lite iallafall. Asic var ju iallafall med om än inte först som i år:)

Ja, nu är snart Kumla trippen över åker hem ieftermiddag och hämtar mina små hundar på vägen. Dom har varit på hundpanget med tanke på Cetas ev löp som är pg.


Och imorgon är det hundträning för hela slanten.

Må väl
Lena