Asic ev oxå fotomodell!

Nu är semestern slut och det känns väl egenligen rätt ok! Det har varit tre lugna veckor där vi har fått en massa hemarbeten gjorda, samt givetvis en hel del hundträning:)

Har oxå varit och tävlat i Falköping, började med spåret. Skall bara säja att dom sista tre tävlingarna har jag dragit startnr 13 och ingen har gått speciellt bra. Så nu gäller att anmäla sig till dom som bara tar mindre än 13:)) Nä spåret gick jättefint men 100 m innan slutet får han vittring på mottagaren. Det är lätt att se med Asic för han lägger öronen bakåt och viftar med hela kroppen detta var när vi var i en ormbunkepassage och mycket riktigt där satt spårläggaren på vägen. Asic spårade samtidigt som han sneglade på mottagaren och när vi kom tillräckligt nära så tog det över intresset, så när han hittade slutet var tiden ute:( Och kontentan av detta är ju att man är skitdålig att träna på det.

Vi har oxå kört en del sök med Ceta, och som uppfödaren sa så var hon bara ute och sprang på första slaget så hon hade varit jättenära honom men benen tog överhanden och jag blev skitglad jag älskar hundar som springer och inte tänker en massa så det var det bästa beröm Ceta kunde få:) Skydd har vi kört två gånger och det har gått riktigt hyfsat. Nu när uppfödaren var i Piteå så Anette agera figurant, tyvärr hade vi inte skyddsväst så vi tog ett liggunderlägg och klippte hål för huvudet och drog ett koppel runt magen. Ceta blev lite konfunderad första gången ryggtavlan var ovanligt stor tyckte hon men andra  gången klappade hon i så Anette lyfte och givetvis ramlade Ceta rätt i backen. Hon har nog lite svårt med balansen för hon ramlar ofta i sådana situationer! Det goa är att hon (än så länge är väl bäst att säja) att hon är ren efteråt.

Har även varit och fotograferat Asic för en ny Memea bok där han skall sitta tillsammans med två andra vovvar som försättsblad. Det var ett svettigt jobb iallfall för oss mattar tre hanar skulle sitta framför Memea varav en liten bc hane på 9 mån som tyckte han var skit tuff. Så efter en stund började han morra till Asic, sådant uppskattar inte Asic så han satt och tittade på mig men höll järnkoll på den lille killen ifall han tänkte göra något mer men slutet blev bra iallafall, så vi får hoppas på att det blir ett fint kort på dom tre grabbarna.

Vi har fått tak och en del glas över altanten och det blir skitfint, synd bara att andra veckan var regnig annars hade det säkert varit mera gjort.

Var en tur i Fjällbacka hos svärföräldrarna passa på att åka till Tanumstrand och Sportshopen där dom har skitfina kläder för oss hundmänniskor:) Fick köpte ett par Columbia goretex gympasko och regnbyxor, var och drog i både fleece och jackor men insåg att jag har nog så det räcker ett tag;(

Och lilla Ceta har börjat att löpa så det var bara att ställa in tävlingen till helgen men det väntat hade väl hoppats på att hon kunde hållt sig till efter nästa helg men men så är livet.

Måste oxå gratulera alla våra duktiga Kungälvekipage som tävlade SM i helgen, ni var SUPERDUKTIGA!!!!
Hade som säkert många andra fullt sjå igår med både WEB tv och resultatlistan men fasen va bra Piteå va när det gällde detta en stor eloge till dom. Men det var nog mer nervöst att sitta hemma vid datorn än att vara där.

Må väl
Lena

Semester!!!

Äntligen dags för semestern, nu vankas tre veckor bara slappa och givetvis lite hundträning!

Lördagen började med att en skitstövel tog sig in i min bil och stal plånboken.  Så nu är jag inne på att arrangera detta igen och ha någon som ligger där bak och det kommer bli en överraskning för den som stoppar in handen i bilen kan jag säja! 

Var i söndags och tävlade i Mariestad med Asic. Började med lydnaden var väl rätt hyfsad men lite fadäser blev det. Därefter ut till spåret, valde rätt håll och spårade jättefint sådär så man blir lyrisk när man går bakom. Kom fram till en grusgrop  där började han doppa näsan sedan slog han och så höll han på vi kom sakta framåt men jag såg skogen på högersidan och tänkte där måste det gå så jag började dra mig däremot och givetvis ringar han med åt mitt håll. Sen var vi borta och Asic letade spår hela vägen mer och mer trött blev han. Så fick jag syn på mottagaren bra tänkte jag slutet måste vara här någonstans men icke sa nicke. Tiden ute ropade hon och då visade det sig att spåret hade gått igenom grusgropen, korsat en grusvägen och in i skogen på andra sidan. Nästa gång is i magen och bara stå stilla. Alltid lär man sig något.

Måndagen var det sök, lydnad och uppletande. Söket känns himla fint nu, hon går i och för sig väldigt djupt och kanske inte lyssnar 100% men hon springer som en liten råtta.

Tisdag varmt och gott så det fick bli en slappedag men lite målning och sådant ej för ansträngande.

Och idag så körde vi sök, skydd, lydnad och uppletande igen. Banan är bergig på en sidan och flack på andra. Och Ceta for upp i bergen som ingenting så hon gick riktigt fint. Skyddet gick oxå bra, civilsändande, transport utan överfall, fasttagande och transport förbi dubbelretning. Uppletande med bägge gick oxå jättefint. Asic fick köra igenom lydnaden och stegen jättefint han gick så sakta ner och på alla duktig pojke.

Imorgon blir det torsdagsgruppen igen och lite spår kul.

Sätter in super fina bilder på Asic och Ceta som Anna tog på Kindslägret.

image74image75image76

Må väl
Lena