Asic SBCH

Han tog sitt tredje cert i Ulricehamn idag. Dagen började med plats och därefter spår för halva gruppen. Jag drog nr 4 så ut till spåret. Ett jättefint upptag och ett spår som gick i all terräng det var mossa, traktorvägar, och ris så med andra ord ett himla bra spår. Han fick vid 7 apporten ett litet tapp men var snart tillbaka och klippte slutet. Skall vara mer nogrann när jag släpper på honom vid apporterna speciellt i slutet när huvudet är lite trött:)) Så full pott där. Därefter till klubben för att köra lydnad och där skrapade vi ihop 274,5p  inte så illa men hade några fadäser. Så inför uppletandet hade vi verkligen guldläge. Rutan var himla bra utslagsgivande med murar, rotvältor och ris. Vi startade som nr 2 pga av brytningar och Asic jobbade hela tiden men fick bara in 2 föremål så 6-6 blev det där. Så totalt 600,5 och vinst. Så nu är vårens mål när det gäller Asic klara, vi har några tävlingar kvar om vi kommer med. Så det har varit en givetvis kanondag även om uppletandet kunde varit bättre:))

Annars har veckan varit lugn, lite spår och markeringsövningar. Skydd körde vi i onsdags och har börjat lite på dubbelretningen och den verkar vara lite jobbig:))

Så nu en lugn kväll med Wallander.

Må väl
Lena


Asic tar sitt andra Cert

Vilken helg alltså, både uppflyttning och cert!

Idag bar det av till Herrljunga, var lite orolig att "herrn" där bak skulle mäkta med denna dag efter att ha gått på helspänn hela veckan och friat till Ceta. Lottning kl 7 och vi drog startnr 1, skönt tyckte jag att slippa vänta så länge. Så man blev utkörd till spåret och redan 10 min senare var det påsläpp. Han fick 10:a på påsläppet sedan vid 2:a pinnen var det som luften gick ur honom, han blev jättekonstig och satte upp näsan och blev väldigt låg så jag följde med en bit sedan gick jag tillbaka där ungefär pinnen var sedan gick allt som på räls 10:a på spåret.

Tillbaka till klubbstugan och lydnad, och här märktes mer att hjärnan var lite utbränd. Vi fick ihop 254p vilket inte är det bästa han kan prestera men öppenbarligen var det så idag. Uppletandet 3 föremål 8-7,5 så det blev en total på 590p och cert och vinst. Det var en rolig tävling inte en enda som bröt och det är ju kul.

Så denna helg har varit värd att gå upp i ottan.

Så nu är det soffan som gäller idag igen.

Må väl från en mycket nöjd
Lena


Ceta uppflyttad till Hgr Spår

så nu är det "bara" ett mål kvar innan sommaren eller kanske två:))

Upp i ottan och iväg till Ulricehamn BK, där lottning, drog nr 4. Sedan var det en timmas väntan innan man blev utkörd till spåret. Tog tillfället i akt och tränade Asic lite, han skall köra Elittävling där nästa vecka så det var ju bra att passa på. 20 över 8 iväg ut till spåren och en liten väntan så man hann ta en kopp kaffe. Solen sken från en blå himmel, lite kallt i vinden va det men med andra ord ett perfekt tävlingsväder.

Släppte på Ceta och hon sular i väg, tar vinkeln i ett nafs sedan försvann dom som var bakom. Kan säja utan att överdriva detta var det värsta spår jag gått med henne. Fick stoppa henne tre gånger för att jag skulle ta mig ner för berg, och hon står bara och stampar "skynda dig skynda dig" när jag sätter ner foten på plan mark är hon redan iväg. Gick runt på 14 min och hade en puls på säkert 250 när jag kom till slutet. Hon fick med sig 5 + slut och det är inte konstigt med den farten och i den terrängen. Det blir till att tränas. Så 8 på spåret och 10 upptag.

Sedan till lydnaden, för denna lilla dam är det nästan som självbelönande att träna lydnad och jag har kört en del i veckan så det kändes när man gick in till start men är överlag mycket nöjd med henne vi lyckades skrapa ihop 224p på lydnaden utan plats.

Då räknar man snabbt ut som tävlingssekreterare man är att jag hoppar både plats och budförning för det behöver vi inte! Så totalt 442,5p. vi var 10 st som kom till start 7 kom runt och 4 blev uppfl och Ceta kom 3:a.

Så nu laddar vi om batterierna så får lille Asic vara med och göra sin första tävling för iår. Har haft lite otur med bortlottningar på honom, så det är tur att man har Ceta:)

Regn skulle det väl bli imorgon tyvärr men men det är som det är. Återkommer med rapport ang Asics tävling, skall bli kul att se för han är lite mer än lovligt intresserad av Ceta nu när hon är skendräktig. Men henne lämnar jag hemma så kan familjen rå om henne.

Må väl
Lena

Helgen som varit

Ja igår var det start för första gången Lägre spår. Kändes helt ok är ju helt klar med att det är en otroligt duktig spårhuna Lilla Ceta, det som hände i Ängelholm är ju en gång ingen gång:)) Fick start nr 4 och sedan bar det iväg ut till spåren. En liten väntan bara och sedan var det att släppa på. Hon startar väldigt målinriktat sedan svajar hon några meter sedan bär det iväg. Det slutade med 10 upptag och 10 spår och vi gick runt på ca 16 m och då var det lek och godis vid varje apport. Försökte vattna henne men det förgäves. Så det kändes helt ok med tanke på att jag inte lägger henne ännu, bara en tidsfråga innan det blir dags! Sedan till lydnaden som trots värme var riktigt bra förrutom apporteringen där det är lite omtag. Och efter det så tar tävlingsledaren apporten och håller den bakom ryggen då tappade lill Fia konceptet, så när hoppet kommer så är inställningen inte 100% på vad hon skall göra utan hon dammar i på utväg vänder sig om och undrar vad i h-e va det så hon sätter sig nästan med näsan på översta plankan hoppar och dammar i ännu mer så 0 var ett faktum. Hade räckt med en 5 så hade uppflyttningen var klar då utan plats och budföring. Men slarvig av mig att inte styra i henne på det som skall göras. Så slutpoäng blev 456,5p. Det var iallafall en supertrevlig tävling, underbara spårmarker, det var inte sista gången vi var där!

Idag har det varit platsträning för N Ceta och lite lydnad och skydd. Asic körde jag ett spårupptag, det var lite kul för jag hade lagt ett först som jag inte informerade dom övriga om. Och rätt som det  var sa Anette Lena har du lagt ett spår där och i samma ögonblick kommer Dilda med en pinne i munnen, det är sånt man kallar frispår:))

Så jag la ett nytt till Asic, och han analyserade en halvmeter max och sedan susar iväg och plockar pinnarna. Det var ett tag sedan vi tränade upptagsrutan så det kändes himla bra. Sedan körde jag lite lydnad med honom och la lite  mer krut på  krypet. 

Sedan blev det lite repetion här hemma, kan ju inte låta bli när vädret är som det är och hundarna blir överlyckliga.

Må väl
Lena 

Onsdagsträning....

Idag körde jag & Anette hemma hos dom, både spår och uppletande, plats, lydnad och skydd. Började med att lägga ut spår därefter vallade vi en ruta. Vi började med Dilda som löpte allt för att se hur Asic reagerar. Men han brydde sig inte trots att han var väldigt nosig till vi kom fram. Han har nog förstått konceptet:)) Ceta och Dilda skötte sig oxå jättebra som dom småtjejer dom är:)

Cetas spår gick fint alla pinnar med och farten var bra. Asic missade första pinnen och sedan vid andra måste det ha luktat något jättekonstigt för han ville in ta upp pinnen utan markerade den bara och sedan när vi skulle skoja till det så ville han bara därifrån så när jag säjer spår försvinner han som en avlöning En riktigt tuff pojk det:)

Sedan körde vi plats med Ceta och Unna, inte för att Unna behöver det utan mer Ceta och det gick bra, så nu kör vi vidare på detta.

Lite lydnad och sedan skydd, fick givetvis köra fasttagande som hon missade på tävlingen, sedan började vi med dubbel och modprov bara första övningar. Och i modprovet skickade jag henne utan att ha fått klartecken, det är alltid sånt som uppskattas:)) Antagligen kände jag att hon skulle tjuvstarta iallafall så då klämde jag i revir, men jag gjorde det bara denna gången!!

Så nu är samtliga rätt möra i familjen, kvällspromenaden är klar och hundar har gått och lagt sig.

Må väl
Lena


Bilder

från dagens tävling kan ni kolla på följande sidor. Kanonfina är dom ni är så duktig Malin & Josefin!!

www.bruksras.se & www.bolteus.se/

Lite nytt på fronten

Åter från Budapest men fick en extra övernattning i Wien pga förseningar från Budapest. Då är man lagom lycklig, kan säja att jag trodde nog inte jag skulle kunna tappa humöret så. Allt var trassel  och det slutade med att jag beställde upp middag på roomservice och ett glas rött vin. Efter 35 min ringde jag ner och frågade om dom hittat kon, nä inte riktigt men var satans irriterad. Oj då svarade dom vi skickar upp den med en gång när den äntligen kommer så står den stackars killen med middag och ett glas VITT VIN i normala fall hade jag skitit i det och tagit det vita men nu rann droppen över så jag förklarade tydligt att detta var inte vad jag hade ställt så varsegod och kila ner och byt. Då började jag fundera om alla hästar var hemma men jag fick mitt röd vin. Därefter dusch för det kunde jag ju inte göra innan maten var lämnad så jag stod där när han knackade på dörren. Duschen var iallafall lite avancerad, men jag tryckte på en knapp så vattnet kom ur duschen istället för kranen och när jag släpper knappen tror ni inte knappdj-en far iväg i badrummet som var rätt stort, så det var bara att hoppa ur duschen för att leta efter fanstyget. Det slutade med att jag satt och höll knappen inne så det strilade väldigt tunt ovanifrån och kranen sprutade:( Med detta ta aldrig ett anslutningsflyg om ni inte är alldeles tvungna!

Sedan hade vi en lägre spårtävling på klubben där det blev en massa uppflyttningar KUL!

Annars har vi tränat en del denna veckan inför dagens tävling. Har spårat, kört skydd och lydnad.

Så dagen började 8 med lottning drog nr 6, ut till spåren och en kort väntan. Påsläppet gick fint och fick med mig allt.

Budförning fullt, lydnaden gick jättebra sedan var det "bara" skyddet kvar. Så när jag tar ut Ceta för att värma lite så får hon syn på figgen med ärmen på långt håll, då börjades det! Det var länge sedan jag var så nervös kände i transporten att kollen inte var 100% och det är inte sånt jag tycker om men fick 8-9 likaså på överfall. Fasttagande nollade hon och bevakning 9-8,5 så det blev en uppflyttning:)) Så nu är det bara att köra vidare men hua vilka momonent som ingår i Högre det kommer ta tid innan dom sitter:))

Må väl
Lena