Problem problem....

Ja så har internet varit borta över, och vi fick tillbaka det idag. Känns inte så kul det är ju så mycket man vill kolla på "alla" hemsidor. Men som sagt nu fungerar det igen.

Har som säkert ingen har missat varit på kennelläger sedan i torsdags eftermiddag. Var ute och spårade med "gamla" spårgänget på förmiddagen och det gick jättebra. Ceta fick ett spår med spets och en hel del vinklar och det löste hon jättefint, Asic fick ett långspår märkte ivern i början då oxå men det är bara att klura på.

Därefter drog jag upp till Sverker och Anette för att träffa dom som hade kommit, så man blev sittande en stund och fick tjöta med folket.

Sedan var det skogen på förmiddagen och lydnad, skydd och uppletande på eftermiddagen. Asic spårade jag med en dag och körde sök en dag, Ceta fick köra sök alla dagarna.

Fick även se Jonas och Fredrik som hade "uppvisning" av mondioring, skithäftig att kolla på. Fick även äran av att vara figurant för Ajax. Mycket spännade och blå märket i vaden är har bleknat lite.

Sedan fick jag träna lite lydnad med 2 andra hundar lite kul men dom kollade allt efter husse en aning. Va kul så kan du ta Asic sen ha ha ha tyckte jag. Så jag rastade Asic och lämnade honom med varm hand för jag vet ju hur matte fixerad han är. Efter fria följet försökte jag avbryta men då skulle krypet köras. Hund f-n ligger och har en sådan kontakt plus att han kryper fint och i ett snabbt tempo, då var det roliga slut. Och jag som trodde att jag betydde allt för honom men så är alltså uppenbarligen inte fallet.

Vi grillade och hade det trevligt på kvällarna. Jag var i och för sig rätt tråkig som åkte hem men jag var relativt pigg dagen efter!!! Kort sagt ett mycket trevligt och givande läger och vädret var ju helt ok. Så tack Sverker & Anette detta har ni inte gjort för sista gången. Vill ni kolla bilder från lägret så hoppa in på
www.lindjax.com

Ha det gott därute
Lena

Borta ett tag...

pga av Internet fungerade inte ett par dagar, sedan kom vi inte in på bloggservern. Men nu är vi tillbaka.

Mycket har hänt sen sist, men nu har det varit 2 st lata dagar inför kennelägret så skall vi träna riktigt ordentligt. Ceta skall få köra sök och Asic spår. Sedan blir det lite lydnad, uppletande men framför allt en trevlig samvaro med alla Lindjaxare. Och träning inför SM kubben där jag och Anette blev SM vinnare förra året, vi va helt enkelt skitbra. Hoppas det sitter kvar Anette :)

Skall ut och spåra med Susanne, Bengt; Maggan, Jessica och ev Catrine imorgon skall bli kul. Så nu blir det en helg i hundens tecken, ovanligt eller hur??

Må väl
Lena


Skydd och Lydnad

Så idag var det dags igen. Uppfödaren åter på plats så vi kan köra våran onsdagsträning. Började med att träna lydnad med Asic. Ink med ställande på 100m fick bli ett dubbelkommando på ställandet :(, därefter framåtsändade 4 turer dom sista 2 gick riktigt bra, skall, kryp, hopp och  tungen. Därefter var det Cetas tur och det är väl inget att säja om mer och mer kommer på plats och det känns ju skönt. 

Sedan var skyddsgänget samlat. Sanna hade med sig en jättesmaskig bulle, mera sådant. Ceta (och jag) fick träna på  att springa fram till figgen och sätta henne och därefter bett och sedan lite flykter. Känns som man har fått mer kontroll på henne, och det kan ju behövas i denna gren.

Sedan fick Asic ett pass lydnad till, så körde vi uppletande jättefint. Därefter fick Ceta ett pass till. Så idag har man varit väldigt aktiv.

Kul att se så mycket folk på klubben som idag.

Må väl
Lena

Felstavning och dyl

Ibland går det fort och fel, som bla igår. Johanna det drabbar en fattig även om det är en gång om året. Löste ut min bil och det var ingen rolig historia man den var i väldigt fint skick tyckte han :)

Idag var det en långpromenad sedan hämta bilen efter service och div saker. Sedan blev det platsliggning x 2 för bägge. Skönt att ha Asic när man lägger henne. Det gick jättebra. Sedan tränade jag lydnad  med bägge, drog tag i grannen så var vi på ängen och körde uppletande med Asic, Ceta och Ron. Idag blev det bara ett föremål för mina hundar. Ron fick 4.

Imorgon är det äntligen dags skyddsträning och en massa annat.

Ha det gott
Lena

Asic fyller år Hipp Hurra

Igår var det lugnt förrutom att jag hjälpte Linda att klippa resten av fåren förrutom en. Det gick jättebra, mycket fortare än förra gången. Vi skulle nästa kunna ta anställning som fårklippare!

Idag fyller som sagt Asic 4 dagar, så lite ben och grisöron inhandlades samt något dom kallade dummie fast i läder med snöre. Samt fick dom lite stekt korv och mos. Leksaken tyckte han väl si sådär om men snöret det var kul. Så den får Ceta ta istället. Var ut och körde uppletande nu ikväll 7 föremål varav 4 små 3 stora. Och han höll dom små så fint,  var bra så att det inte försvann något mer. Räcker ju med en nylonsocka i magen :) Ceta plockade in 6 st jättefint och där nöjde jag mig. Har tränat platsliggning 2 gånger med dom. Sedan blev det lite lydnad oxå. Så ligger goa trötta hundar häruppe.

Ha det gott
Lena

Elittävling i Säffle

Ja så det kan bli. Fick ett samtal hemifrån när vi var ute och gick långpromenad halv sju igår kväll, frågan som ställdes var: Skall du tävla i Säffle imorgon? Va har dom ringt? Nu börja jag fundera om det var värt att åka 25 mil men va f-n klart man skall. Så hem med racerfart, göra mackor, ladda kaffebryggaren, packa om bilen. Sedan hoppa i säng kl 9. 3,15 ringde klockan (frågan är om man är frisk?) hoppar ur sängen gör klart allt och åker sedan för att hämta Linda som följde med.

Samling var kl 7, kvart i var vi där och lottade. Jag drog nr 16 av 17 spår! Så det blev en liten väntan först vid samlingsplatsen, sedan ut i skogen och lite väntan där. Så kommer domarna och skall släppa på oss, men dom trodde jag var nr 15 så det blev lite avvaktan till. Sedan fick jag släppa på honom, han gick ut, över spåret vände och gick åt rätt håll. Kändes jättebra, förrutom att han gick över det först. Men nu var vi på väg. Ett jättefint spår mycket vitmossa och blåbärsris, vi fick med oss 5 + slut och helt ok tycker jag med tanke på "sjukskrivningen". Sedan till klubben dags för platsliggning inga problem. Därefter lydnaden, ff helt ok, framåtsändade inte helt ok, ut jättefin bryter av passgång sedan stannar han så då fick jag lägga in ett DK, andra sträckan då bar det iväg, galopp bryter av till en konstig trav som går väldigt fort :( så det är precis att jag hinner kalla in honom innan han gått över markeringen. Men full fart in så det var väl bra samt brytningen vid gruppen. Sedan ink, där kommer han som skjuten ur en kanon, dk på ställandet, sent läggande. Kryp inte mycket att säja dubbel 8, får fortsätta att köra som jag gör. Hoppet slår i på återhopp. Metallen fick han 9 på helt ok, inget sliskande med den som tur var. Tungen fick han snett så när han kommer till mina fötter tappar/släpper han den men tar upp den och sätter sig fot. Hoppet slår i på återhopp, skallet blev han lite hes i : ) stegen går över sista pinnen. När detta var klart ropade dom att vi skall köra uppletande direkt. Men han var helt slut, ett föremål in sedan var det korslutning, han gick ut på varje skick. Sedan försvann ett föremål hm intressant och se om vi kan lämna tillbaka det nästa gång vi kommer!!!

 Vi blev Godk 469,25 9/17och det får jag vara nöjd med.
Så nu är träningsplanen lagd för honom men framför allt behöver han ha upp konditionen, så det får bli att ta fram cykeln.

Ha det gott
Lena


Lite spår och dyl

Igår började dagen med en tidig morgonpromenad typ 5,30 och vi var ute och gick 45 minuter, det är jätteskönt när man väl kommer ur sängen.

Sedan på eftermiddagen var Sanna och jag ute la spår. 2 upptag till Asic ett höger 50 m ut och ett vänster 20-30m ut. Sedan ett vanligt ordinärt till Ceta. Asic fick ta det 50m ut först, rakt ut analyserar tar rätt håll. Jättefint med spänning tar vi det andra, rakt ut klockrent bakspår, vänder tillbaka efter att jag stoppat och får förstärkning och slut. Hade det varit tävling så hade det blivit "tillbaka till rutan". Nu får vi grunna lite på detta.

Cetas spår gick i en väldigt risig terräng, det är ju bra för hon är ju inte så het:) Men hon tuffade på hade ett släpp där hon envisades med att fortsätta rakt fram men jag hade vinklat vänster. Men hon vänder tillbaka och susar iväg. Sedan gick hon på ett ställe där jag var säker att jag inte gått, så jag står och håller emot, då backar hon bara för att kasta sig fram, 2 gånger hände det innan jag började fundera att jan kanske hade gått där iallafall. Mycket riktigt slutet kom efter 10-15m. Jag har snitslar så det är ren slapphet att inte snitsla upp, sedan samtidigt fick hon ju verkligen bevisa att där gick det. Tror inte hon tog någon skada av det.

Efter detta var det ner till havet för ett litet bad, och den sedvanliga platsliggningen i trädgården.

Idag var jag inne på jobbet vid lunch, för vi skulle ha BBQ för kunder på eftermiddagen och kvällen. Så inget med hundar idag. Blev social samvaro istället och det skadar ju inte:)

Må väl
Lena 


Tittat på vallning

Idag har vi varit och kollat på vallningsprov. Linda & Myzan ställde upp och blev Godk :) Det var kul för man fick se några innan det var Myzans tur. Flera jätteduktiga hundar Myzan inkl givetvis, men några fick fåren att "skena", då beundrar man förare som har is i magen och bara avvaktar för att sedan korrigera upp hunden. En del lyckades andra inte men helt klart jättekul att titta på.

Efter man kom hem så satte vi upp skärmarna på ängen och körde Asic och Ceta. Det var den motionen dom får idag förrutom att vi var ute och gick halv sex imorse i 45 min. Frågan är vad det blir imorgon, det verkar bli tidigare och tidigare.  Men så länge det är så här skönt väder skall jag fortsätta iallafall. Sedan fick dom faktiskt ett bad oxå.

Imorgon åker min mobil tillbaka till huvudstaden, idag har så gott som alla samtal brutits :(
något mer irriterande finns knappast.

Ha det gott
Lena

Åter en solig dag

Dagen började med en långpromenad halv sju. Det var 13 grader varmt helt underbart. Sedan bar det iväg till jobbet.

Åter hemma vi halv ett, ut med hundarna i trädgården, själv gick jag och spred ut "kogödsel"  på buskar och land. Det var tvunget påsen hade legat i slänten säkert 1 år. Efter det in med hundarna i hundgården, där är det skuggigt.

Själv blev det lite lunch, och bokläsning på altanen i ett par timmar. Efter middagen tog jag jyckarna och åkte ner till havet. Bägge slängde sig i, nu är det väldigt långgrunt där jag badar dom. Så Ceta fick syn på krusningarna när hon sprang, då blev det raggresning och full fart upp på land. Men när jag slängde i div flytbara saker så var det problemet borta.

Asic gjorde alla försök han kunde för att hinna först, men i vattnet har han inte den pondusen så hon lyssnar. Utan hon gasar bara.

Efter det blev det en promenad så underbart att bara kunna gå i linne kl 8 på kvällen. Helt sanslöst.
Sedan blev det en platsliggning i trädgården, mannen tar Asic och jag tog Ceta. Lite krypträning blev det oxå.

Ha det gott i sommarvärmen
Lena


En lat dag

Idag har det varit en kanondag. Har varit hemma och och ta´t det lugnt. Men lite mossrivning, tvättning och målning av hundbur och hundtvätt har det allt blivit. Tränade lite i trädgården nu i kväll så det har varit alldeles lagom.

Igår däremot var vi och tränade sök med grannarna på gatan, Sigge, Helene och Öjvind. En jättefin bana här i Tuve. Så det blev 2 pass ett med Asic och 1 med N Ceta. Det var andra gången sen nyår med Asic men det gick fint. Efter det var det grillning hemma och en lugn hemmakväll. Såg att Helené hade tagit några fina bilder (såg inte att du tog så många) 
http://eassa.blogg.se/  dom blev jättefina.

Ha det gott
Lena

Ytterliggare en onsdag

Nu är äntligen den goa värmen här. Tog för säkerhetsskull med två fliesar till träningen, men det var så varmt och skönt så det räckte med en!
Hundarna hade fått en långprommis på morgonen av dottern, så det var bara att hämta välrastade hundar och åka till träningen. Idag var vi inte så många men så vi började med fika och pizzaätning. Jag tränade Ceta lite innan, sedan fick hon bevaka, släppa och transporter. Sedan fick hon en "flykt". Tyckte inte jag hade fullständigt koll idag, får skärpa mig! Och på flykten gjorde hon ett bakåtkast ur halsbandet sen stack hon och flög på figgen. Inte bra men får det är bara att ta åt sig och skärpa sig till nästa gång :) Sedan tränade jag Asic lite metall och dyl.

När vi kom hem tog vi det lugnt eller rättare sagt jag gjorde det. Hundarna rusade som stollar i trädgården, och Ceta skulle tackla till Asic men se det gör man inte ostraffat. Han blev skitförbannad och jagade nästan över henne till grannens tomt. Så nu har hon en reva på nosen, ilsken katt får rivet skinn kan ligga något i det.

Sedan var det till att träna backningar och tipset jag fick  funkade, hon gick så rakt och fint. Därefter lite lydnad, sedan ut med Asic och tränande sakta gående och kryp. Det var så skönt ute så man ville inte gå in. Men det är en arbetsdag imorgon så nu får man ladda för det.

Ha en go kväll
Lena


Mycket har hänt...

sen sist man uppdaterade bloggen. Men som ni säkert förstår så är det träning man lagt mycket av tiden på.

Torsdagsgänget tränade som vanlig, och nu fick även Asic vara med jättekul. Och måste gratulera Marianne och Viska som samlade ihop över 619p på helgen söktävling.

I helgen har jag hjälpt Linda att klippa hennes får och matat lamm, dom är så himla gulliga.

Efter fårklippning åkte vi till Kallebäck och körde uppletande och lite lydnad. Asic fick oxå ett upptag som han fixade galant. Cetas ängspår gick och bra förrutom att man nästan fick brännblåsor i handen. Men nu skall det bli lite knixigare spår för damen.

Sedan var vi hos Sverker och Anette och tränade lite sök, även lite skydd och lydnad.

Och idag skulle jag inte göra något men så kom min snälla granne och undrade om vi inte skulle sätta upp skärmarna på ängen. Jag hade tänkt att dammsuga men det fick göra efter. Gäller att prioritera:) Ann började men Ron gick alldeles utmärkt. Asic blev så uppspelt  när han fick se skärmarna trots att det är ett halvår sedan sist. Och dessutom det första ordentliga han gör efter skadan. Men han susade på, gick i och för sig på fel skärm en gång och jag kunde inte bryta honom, men det kan vara positivt när det gäller honom. Ceta hon fick bara figgar Asic och Ron fick inga alls. Vinden låg så kanonbra så jag tog bara ut henne på ängen så fick hon stå och samla sig lite. Hon fick nos på Anns väska som låg på backen, men ett steg fram sedan bara det iväg.

Senare kom Jeanette över och ville ha ett spårupptag med Åsa, så vi gick en stund först, därefter la vi 2 spårupptag och sedan körde vi uppletande. Tänkte säja att imorgon blir det lugnt men ack det är ju skyddsträning och det avstår man ju inte gärna.

Ha det gott
Lena