Ceta Godk Högre skydd

Nu känner man sig rätt mör efter en diger vecka. Möten, SM fest och planeringen inför våran skyddstävlingen.

Så i måndags var det dags att reka spår, området visste vi, jag rekade 2 elitspår som sedemera blev 1 st och även lite förändrat:) Sedan på tisdagen var det dags att skriva på pinnarna, göra tidschema (tur att uppfödaren höll i den biten) Onsdag var det ytterliggare en koll på spåren och sökbanan. Vi fick kört några slag oxå, och därefter medlemsmöte på kvällen.
Torsdag fick hundarna varsit ängspår och uppletande. Fredag var det SM fest för alla våra SM-deltagare jättekul!
Så igår fick vi ett genrep inför dagens högretävling och även lite lydnad kändes helt ok.

Så morgonen började tidigt i dag skulle ner till Halmstad. Hämtade upp kompisen i Kungsbacka som skulle med som support. Vi var ensamma i högre så det var startnr 1 som gällde, 4 elithundar hade kommit till start. Börjar med plats som gick jättefint. Därefter ut till skogen för spår upplet och avsök för dom som skulle göra det. Spåret gick bra, men hade lite svårt i början för dom visade mig en bit ifrån spåret att riktningen är ditåt sen när man väl står där så är man lite osäker. Så början blev lite svajig men sedan gick det bra betyg  9-9. Därefter till uppletande rutan som var jättekul, nerförslut och en massa mossa och stenar, 4 föremål där med avdrag på sista pinalen som var ett plaströr så 8,5-8,5. Sedan var vi klara i skogen så jag och Jeanette stack till klubbstugan och körde lydnad, kändes bra att få visa Ceta vimplarna:)

När avsöket var klart körde vi igång med lydnaden vi skrapade ihop 230,25p och det en rejäl höjning sen förra veckan. Så var det "bara" skyddet kvar. Fick ta tag i en kompis därnere så vi fick värma upp med lite korgtransporter. Sedan var det genomgång av banan och hör och häpna jag var inte alls så nervös. Hämtar lilla Ceta på med korg och in på plan och ställer upp och tl frågar om jag var klar, då kom dom på att dom behöver mer folk inför dubbeln, så dom började ropa in ett par av publiken, då kände jag att nu kan vi tappa hela konceptet. Så vi vände oss om så hon inte skulle fokusera på någon av dom som ställde sig i gruppen. Men sedan var det klart och vi började och det kändes jättebra. Hon var lagom taggade och fokuserade på figgen hela tiden och avvärjde bra oxå. Fasttagandet var mindre kul, jag laddar på henne sätter henne och tänker bara hon inte tjuvar nu men hon satt så fint, skickar henne och när hon  är 10-15 m bakom figgen så släpper en gräskocka från han skor och flyger iväg vad tror ni Ceta gör jo hon bromsar upp och sedan var hon borta. Springer jämte figgen och skäller så där blev en super 0:a. Dubbeln gjorde hon jättefint med tanke på att hon kan tjuva och fick betyg 9-8. Ärmtransporten var inte lika bra som korgen men helt ok. Sedan till modprovet som jag i ärlighetens namn inte hade kunnat säja vare sig bu eller bä om men domare och figgen kom efter och berättade att det var sen vändning som resulterade i att Ceta gick rakt i kroppen på honom, föll i backen (det såg inte jag) flyger på igen och släpper inte när jag säjer till utan det får bli DK och jag hör att hon är redigt förbannad på honom. Så kontenan av denna där blev 509,25 och GK.

Känner mig himla nöjd med allt och framför allt för min egen skull att jag höll ihop kändes helt underbart, och jag tog alla tillhyggen jag skulle ta, det är sånt man drömt marddrömmar om men det fungerade jättefint. Så nu satsar vi till Bjuv istället och hoppas att fröken inte tittar efter gräskockor eller att figgen vänds lite bättre:)

Nu blir det Kumla i 2 dagar som straff för denna dag:) sedan drar vi till Norge i slutet av veckan för sök och spårträning.

Må väl
Lena


Åter en dag med tävlande!

Idag var det Asics tur att åka iväg. Ceta fick stanna hemma hos husse som legat magsjuk hela natten så man vaknade varje timma men det är ju inget mot att vara magsjuk även om jag tänkte andra tankar i natt:)

Iväg till Mark iallfall, drog nr 4, plats och sedan ut till spåren. Fick vänta en stund nedanför rutan så Asic startade sin laddning lite väl tidigt. Upp till rutan och skogen var helt underbar mossa,  lingonris och mjuka fina kullar. Skickar ut honom och han går alldeles rakt tar spår åt rätt håll (vet jag nu i efterhand) sedan slaknar linan så jag kollade över kullen för han synes inte då står han och rister sig och precis som han kom på vad han skulle göra så klipper han bakspår:( Så det var bara att vända honom och fortsätta men alla pinnar med och den snabbaste tiden jag någonsin har går 21 min inte konstigt att man var lite varm med två flieströjor:)

Därefter lydnad och det var inte den bästa han har gjort, en hel del slarvfel typ satte sig upp på krypet vi halten:( Så lydnaden stannade på 251,25 inte bra men när man ransakar sig så kanske han hade behövt lite mer än 10 min i tisdag. Har en förmåga att tro att det sitter som en smäck på honom men det skall man inte tro. Men är stolt över våran 9 på framåtsändadet iallfall:)

Därefter uppletande på äng och det blåste en hel del, men det fixade han galant så 10-10. Totalt för idag 577,5 och 4 av 14. Så nu blir det Höganäs nästa i slutet av oktober.

Nu skall vi eller rättare sagt jag smaska Chips och kolla sista Beck innan sängdag som lär bli tidig idag!
Må väl
Lena 

Ceta uppflyttad till Elitspår

Ja även denna vecka har det varit en del träning, vad skulle man annars göra:) Vi har kört både skydd, sök, lydnad och 2 spårupptag med Ceta. Asic har fått uppletande och givetvis lydnad. Det har känts hyfsat med Ceta och givetvis skitbra med Asic.

Så nu inför dagens tävling var man mer nervös än laddad, Gud vad jag saknade Asic:) Vi började med plats och lydnad. I fria följet kände jag verkligen mig som en kung hon gick så skitbra förrutom någon vid sväng men va tusan hon är ju inte färdig så 9-9,5 blev det där, inkallningen fick hon flukt på en flagga undertiden hon sprang men stannade hyfsat 8-9 sedan till framåtsändandet. Galopp ut bryter till en sakta trav alldeles rakt framför mig och öronen bakåt, jag blev alldeles lyrisk för så har hon inte gått på träning men hann bara tänka tanken så fick hon ju syn på flaggan igen och den var ju tvungen att undersökas!! Nyfikenhet är bra säjer dom men det vet i f-n! Så där fick vi 0 men vi fick ihop poängen så det räckte.

Spårupptag 10-10, spår 10-10 Upplet 9,5-9,5 vad att säja om denna lilla stumpa. Skönt att veta att hon inte bryr sig om mig om man är lite nervös. I spåret fick jag för mig att hon gått lite fel detta pga att hon nosade på en buske, så jag tar hunden och springer tillbaka en bit där jag vet spåret går och säjer spår till henne, då tittar hon på mig som att du är inte klok och spårar iväg exakt samma väg och 10 m längre fram ligger en pinne! Ja vad att säja trots att man kört en del Elittävlingar så är det nervöst att starta med ny hund. Men som sagt hon skiter i sånt!

Nu laddar vi för morgondagen med Asic känns helt underbart, lagom pirr inget hysteriskt kräkanfall:))

Må väl
Lena 

Tiden går så fort när man har kul!

Ja, en hel del träning blev det förra veckan, i alla former. Tisdags blev vi genomkörda i Hgr med CetaFeta och det såg inte så tokigt ut. Lite het kanske men helt klart är vi på väg i rätt riktning.

Onsdag blev det sök och skydd. Fick till det jättebra för vi hade en liten pratstund Ceta och jag strax innan vi gick in och hon skötte sig mycket bra och jag med får man väl tillägga.

Torsdag blev det upptag med Ceta, Asic skulle haft det ena men hon fick ta bägge. Det första var hon inte riktigt på det klara med vad hon skulle göra men det andra var spikrakt ut och rätt håll:)

Därefter blev det lydnad med lille Asic och det känns jättebra.

Fredag hjälpte jag till att lägga upp lydnadsplanen för Elittävlingen vi hade i söndags och fick samtidigt en genomkörare med Asic även uppfödaren fick snikt till sig en. Och Asic var något het, och inför krypet så hukade uppfödaren sig antaligen för att riktigt kolla att Asic var låg tror jag. Då blev Asic så glad att han var där så han la sig inte på första kommandot, tror inte det har hänt förrut men någon gång är den första. Kom fram till att jag aldrig skall tävla där han dömer iallafall:)

Lördagen var en lugn och skön dag med glögg ute på nyglasade altanen, mysigt när det blåser som tusan ute och sitta inne men ändå ute och dricka varm glögg, det skall göras mera!

Söndagen bar det av till Tidaholm, trodde att jag visste exakt var detta låg i närheten av Mariestad. Hör till saken att jag har varit där flera gånger. Men tack och lov så var mina klubbkompisar uppe i ottan och kunde guida mig. Tack Susanne och Johanna! VI drog startnr 6, började med platsen och därefter spåret. När jag släppte på Asic gick han rakt ut och sedan höger men blev tillbaka kallad, så jag skickar han därifrån jag står då går han ut och klipper spåret åt fel håll därefter kom vi iväg. Tror att han hade någon vittring från spåret men jobbade inte ut hela vägen utan hade säkert tänkt att genskjuta. Men han hade låg näsa och det var lite konstigt men skit densamma vi kom iväg och han spårade kanonfint alla pinnar med in. Bruna pinnar i lingonris tur att man har hund med:)
Därefter lydnaden som gick rätt bra lite smågrejer men vi hamnade på 266p. Avslutningsvis uppletande där han gör ett jättebra jobb och 10/10. Så vi slutade dagen på 592p och Cert vi närmar oss sakta men säkert!

Idag har hundarna fått bad på en Gör det självhall helt suveränt att slippa kånka dom i badkar och bära upp dom. Sedan fick Ceta en miniHgr spår ett kort, uppl och lydnad och det ser inte så tokigt ut. Skillnad att köra lydnad när man precis kört spår och uppl då går det lite lugnare till.

Må väl
Lena

Nu har vi verkligen legat i

spårat så gott som hela veckan och lite uppletande på det och inte att förglömma lydnaden:) Vädret har varit strålande så man har inte kunnat låta bli.

I torsdags så blev det spår och lydnaden. Spåret gick rätt bra men lite svajigt, är mycket folk ute och går i dom skogarna. Däremot igår så gick det superfint för bägge två, körde därefter uppletande Ceta plockade in 4 föremål 2 min, tänkte mig inte för så jag körde Ceta före Asic vänjer mig nog aldrig att jag har en tik. Och veckan har ju varit lite besvärlig för honom med tanke på löpet och dag innan tävling känns kanske inte så kul att behöva bråka. Men det fick vi göra och efter det flyger han ut och hämtar dom 3 som var kvar. Så kanske det blev något gott av det iallafall.

Idag har vi varit på Lilla Edet BK och kört Elitspår. Började med plats och stege därefter var jag med gruppen som började med lydnad. Förra året var det exakt samma senario och då kan jag lätt säja att det var som att gå in med handgranat. Vågade inte klappa han under momenten för då hade han gått i spinn. I dag var han laddad men koncentrerad så det gick jättebra, totalt 271,75 på lydnaden och med tanke på domare så är jag supernöjd för dom ger inget gratis inte. Därefter spåret 10 upptag och tappar en pinne fasen oxå men kan inte komma på var för han spårade skitfint och var supernogrann. Sedan till uppletandet jag hade startnr 14 och när 12 hundar hade kört så hade bara 2 st hittat 3 föremål och resten 2 eller mindre. Vi hittade 2 st och han var inte ett dugg störd efter gårdagens tillsägelse skönt. Och han letade fint men jag tror orken tröt lite på honom det sista det är en lurig men bra bana. Så vi kom på 3 plats av 18 på 570,25. Kul för alla kom runt spåren.

Må väl
Lena


Lite träning

Ja måndagen började med ängspår blev lite sugen efter Lomma. Men tyckte Asic trots blomnosningen hade gjort sitt när det gällde spår iallafall. Så Ceta fick ett ca 700 m lång spår med 6+slut. Det blåste en del, medan spåren låg till sig blev det bulle och dricka som snälla Eva hade med sig.

Gjorde spåruttag med Ceta måste ju ligga i inför högre nu i höst om man kommer med vill säja. Hon kutade ut valde rätt håll och iväg spårade skitfint om än något fort men plockade med sig alla pinnar.  Från 6 pinnen och till slut då gick hon ner i för mig ett fint tempo även om hon ligger på men jag kan säja att fram till 6 pinnen galopperade hon, tur att hon är liten tänk om Asic hade gjort det:) Skönt iallafall  med en höglöpande som inte bryr sig utan bara kör på får hoppas att det håller i sig.

Efter det blev det uppletande och Asic lite spånig i huvudet var väldigt vänstervriden men fick in sina föremål, Ceta plockade in 5 saker och den sista var en typ apportbock med bollar på sidorna den förstod hon inte att den var med men efter lite påhejning så kom hon farande men var inte så sugen på att lämna över den. Vi brukar inte ha leksaker i uppletandet så det var något helt nytt för henne. Det var Hedda som bjöd på sina alla saker:)

Så idag har vi kört spår med Asic som gick riktigt bra tills vi kom till ett parti där uppfödaren hade stått öga mot öga med en älg. Där tappade han konceptet lite men fick löst med lite hjälp. Plockade alla pinnar utan en skogspinne. Ceta fick ett litet sökpass och hon var lite okoncentrerad idag hon springer ut och gör det hon skall men inte med den fart och motivation hon brukar, Får väl skylla på löpet:) Vi hade ett älgtorn i rutan och där låg en figge, hon snurrade och snurrade, var framme och nosade på stegen och jag hade is i magen men till slut så satte hon sig och då kom hon på att det kliade i rumpan:)  så jag gick ut och hjälpte henne lite sedan så gjorde vi två markeringar och den andra blev riktigt bra.

Efter detta så till klubben för lydnad med bägge två, skönt med Asic att han iallafall kan koncentrera sig på detta trots henne verkligen en eloge till lille pojken, hon var het som vanligt. Skyddet gick bra till dubbeln då började jag lacka ut på henne men fick till det till slut iallfall. Men då kom det istället att hon vid modprovet när jag ropar stå stilla släpper hon och tänker komma till  mig pga av tillsägelsen innan men det slutade med att jag skrek så hela Kungälv hörde STÅ STILLA och hon stannade så fint hos figgen:)

När jag kom hem så berättade grannen att dom satt upp tälten (typ IPO fast mindre) på ängen bra då skall Asic få sig ett fyspass. Det är 8 tält så stigen blir ca 200 m och gud vad kul han tycker det är att springa mellan dessa tält, flying hela tiden och öronen bara ligger slickade mot huvudet. Tänk om han hade gjort så i skogen:) Sedan fick Ceta ett pass och det gick jättebra men har inte börjat med flying ännu men det kommer under hösten. Därefter kom kompisen hem så hon fick kört och vi körde igenom grannen, henne och mig på LKL resp HKL och det gick jättebra. Så nu är dom små liven trötta, imorgon blir det "bara" lydnad med Asic tror jag. Kanske ett fyspass på ängen innan vem vet:)

Må väl
Lena

Asic´s bästa lydnad någonsin!!!

Ja, nu har helgen gått och fort som bara den.

Veckan som varit blev det lite spår på stubb inför dagens tävling, samt spår, sök, lydnad och skydd hela onsdagen. Det gick riktigt bra förrutom den förb... dubbeln. Nu går hon fina transporter ja ja hyfsade iallfall sedan när vi passerar gruppen tittar hon på mig och det kan jag tycka är lite bra det är nästan som hon frågar ska jag ska jag men det som inte är bra det är att hon tycker när inget svar kommer då drar jag och då givetvis för tidigt. Men vi fick till det bra och hon gick utan dubbelkommando och inget "klamp" från figgen rätt på bara. Har försökt att tänka ut något lite extra kommando men än så länge har jag tunnelseende när det gäller det momentet så vi får se vad det blir i framtiden.

Igår var vi och tittade på skyddstävling hela dagen många uppflyttningar och fina kvalpoäng. En jättebra arrangerad tävling som Schäferklubben anordnade. Berit och Icy blev uppfl till Hgr skydd, Anette och Dilda till Elitskydd och Sverker & Buttrix fick Cert så då blev han SBCH samt 709p Jättegrattis till Er alla! Det kom ner en kille från Sth för att titta på Ceta och ev valpar nästa år. En jättetrevlig kille så det kan nog bli jättebra, sedan var det ett annat par som oxå fick kika på henne som oxå är intresserade. Kul att folk tycker om henne lilla skruttan!

Så imorse eller natt vad man vill drog jag och Asic ner till Lomma för att köra Elitspår, lite synd är det om han i och med att Ceta löper, äter ingen och är allmänt lite snurrig. Men jag lämnade henne hemma så vi fick vara ensamma iallafall. Väl nere i storm eller halvstorm kanske man kan säja, vi drog 4:an kändes skönt med tidigt startnr för man började att sega ihop lite. Jag rastade Asic innan och skulle skoja med honom och klappar om han så fick han en glasartat blick och började försöka fånga mitt ben Hej och Hå lille gubben sånt är aldrig bra att göra!

Så till spåret inte full fokus precis så när jag skickar iväg honom så rusar för att sedan stanna och rusa tillbaka till mig så jag skickad honom igen då gick han ut och tog rätt håll. Det var en stubbåker med jättehöga gödsel högar i, men det bekom inte honom däremot små blå blommor snusade han på och fick lite komauttryck. Men han jobbade sig vidare och vi fick in 6 + slut. Därefter uppletande oxå där lite koma men 8,25 fick vi där.

Så inför lydnade tänkte jag att nu värmer vi upp ordenligt med mycket skoj och klappar, så när det var vår tur går han in och gör 276,75 bara så gott. Så dagen slutade på 585,25 och 3 plats. Totalt var vi 12 st men 6 bröt efter spåret. Så det känns trots allt lite bra men dom blå blommorna kan jag inte glömma undrar vad dom luktade:)

Tack Helené och Lotta i Lomma för trevlig sällskap:)

Må väl
Lena