Spår

Ja, efter en förmiddag med bara regn så började solen skina lite. Så ut i skogen för att lägga 2 spår. Hann lägga Asics innan en ny skur kom :( Men Asic fick ca 1300m men upptag7 pinnar och slut. Hade bara markerat första apporten och på 2 ställen där jag följde stigen  en bra bit och sedan vek av allt annat hade jag i minnet :)) Tror man, återkommer till det.

Efter Asics slut fortsatte jag att lägga ett till Ceta och det blev ca 1km oxå hon 7 pinnar och slut. På henne hade jag bara markerat där jag vikit av stigen.

Det är inte ofta jag lägger spår i våra skogar där man och alla grannar går dagligen och rastar.

Började med Ceta, och gick stigen upp och vet att jag tänkte att här gick jag inte Asics spår. Ceta valde rätt håll och sedan for hon iväg som en idiot. Tvärnit första pinnen, kan erkänna att jag tappade linan så jag var väldigt glad att pinnen kom så lägligt, iväg igen i 790, vinklar jättefint och tar 2 pinnen. Därefter hade jag följt våran vanlig stig en bra bit, och där fick hon verkligen tänka till och dra ner på tempo. Så här fortsatte spåret hela tiden, så fort jag gick ut på en stig där jag vet att många går fick hon skärpa till sig. Hon gjorde en alldeles strålande insats, är så himla nöjd med lilla N Ceta efter detta.

Asic analyserade valde rätt håll, peppar peppar nu har han gjort det rätt så många gånger så jag hoppas att det fortsätter så här. Bra tempo ut, väljer rätt håll sedan bär det iväg, över första apporten, då kallade jag på honom och tog upp apporten och gullade med den, han fick den alltså inte. Iväg igen sedan plockade han pinne efter pinne, tills vi kom upp på stigen där jag absolut inte hade gått men det hade jag. På ett ställe var det så blöt så jag fick efter vattenkanten och hoppade över längre fram. Asic följde mina spår så fint utan att först hoppa över för att konstatera att där gick inte spåret och hoppa tillbaka. Duktigt av honom som ibland gör saker lite fort och fel. Sedan gick spåret länge på en stig för att sedan vinkla av och in i skogen igen. Han skötte sig jättebra förutom första apporten. Men med träning åter träning så löser vi säkert det :))

Fick med en liter gula kantareller från skogen oxå, inte illa sista oktober och fortfarande finns dom.

Imorgon är jag ledig, så då äntligen kör vi igång med inomhusträningen.

Må väl
Lena 

Tråkigt ....

ja vad skall man säja i detta skitväder. Men man får göra det bästa av saken. Iallafall har det inte blivit mycket träning i veckan. Körde ett kort lydnadspass med Ceta i onsdags innan styrelsemötet, och lite med dom i Bollebygd där jag var med och filmade Linda & Dizza. Har iallafall fått PM från Mellerud så där är vi med om 2 veckor i söket. Landskrona hade lottningen en vecka innan tiden gått ut så dom fick ringa runt till oss alla och säja att vi skulle slänga PM:et. Bortlottad var jag i den lottningen. Så det är bara att hålla tummarna att man inte blir det när den riktiga lottningen görs. Lite taskigt för dom som kom med:(

Idag har vi varit ute och klättrat i berg ordenligt med hundarna. Är lite nervös efter Asic´s skada, förr var han mer försiktig men idag brötade han på en hel del, men N Ceta kan nog inte stava till överlevnad! Hon far som ett torrt skinn, hoppar ner 2 m landar på huvudet upp igen och far iväg. Inte bra för mina nerver. Men dom var trötta och fina efter. Precis när vi kom fram från havet så började det ösregna och så har det fortsatt hela kvällen.

Men för morgondagen trots att dom hotar med regn skall vi spåra, och sedan om det blir som vi bestämt skall vi börja träna i manegen på onsdag, lydnad och skydd. Ser verkligen fram emot det. Bra dessutom att kunna vara inomhus och träna lite. Planen på klubben är värsta lersörja, så man är ju inte så jätte inspirerad.

Må väl
Lena


Uppdatering

blir lite långt mellan gånger ibland. Det stora som har hänt är att min bror från Usa var hemma en vecka och åkte tillbaka igår. Alltid lika trist att skiljas men men. Sedan att Ceta har blivit MH testad,  vilket har varit ett litet meck att komma med på. Nu äntligen fick vi plats på Lilla Edets BK, har blivit bortlottad 2 gånger tidigare. Och med tanke på planerna så är hon tvungen att MH testas detta år. Men som sagt det gick bra,  man tror man känner sin hund bäst men hon överraskade mig faktiskt på vissa grejer. Att lilla "stumpan" har självförtroende det har jag nog missat, trodde hon lutade sig mot Asic i konstiga situationer. Att hon inte ville att dom skulle "kladda" på henne det visste jag däremot. Men som sagt väldigt skönt att ha det gjort.

Annars har vi tränat både spår och uppletande och lite skärmar. Fick oxå besked från Säffle BK där vi hade tänkt att tävla spår att vi var 18 reserv i och för sig inte så dåligt med tanke på att dom tog 38 reserver :)) Men att komma med blir nog inte det lättaste dom tar 20 spår, men har man tur så har man.

Efter Säffle är det "bara" två tävlingar kvar för oss i år och det är 1 spår och 1 sök sedan har vi gjort vårt för detta år.

Just det vi fick kört lite skydd i onsdags oxå alltid lika roligt men nu får vi öka på dosen lite. Det var nog minst en månad sedan vi körde sist och Läger Lena och N Ceta skall på skyddsläger första helgen i Dec, så då behöver jag nog vara lite varm i kläderna.

Lite kul att bli kallad Läger Lena men fick höra till min stora förvåning att det finns dom som varit på många fler läger än mig. Men vi kom överens det är himla kul att träffa bra människor att träna med, och inte bara träna med utan att sitta och tjöta med det är grädden på moset.

Må väl
Lena

Helgen som varit

Ja nu har man åter igen avverkat en helg, fasen vad fort det går. Var nere i Höganäs i lördags på Elitspåret. Efter spåren i veckan på ängar kändes det inte så kanonbra han går gärna upp i vinden om det är motvind fastän han löser spåret så är det inte riktigt så man vill ha det . Men som sagt upp i ottan och par åkte med grannen ner. Tråkigt att man inte samåka hade varit lite roligare.
 
Väl nere 1 timma före samling var det rastning av hundar och fika. Jag drog startnr 3 så det var bara ut och hämta Asic och ut på plan, därefter var det stegen. Tog ut Ceta när omgång 2 la för att se hur hon reagerade. Hon brukar alltid vara i bilen när det smäller, och härnere skjuter dom med Mauser så det smäller ordenligt men lilla stumpan rörde inte öronsnibben när det smällde utan gick och nosade antagligen efter något ätbart:)

Sedan var det ut till spåret, hann precis slänga ut lina och sele och packa magväskan med brandslang och köttbullar, så kommer domarna. Upptaget var suveränt, han går rakt ut viker lite höger tillbaka rakt ut och analyserar väljer höger sedan bär det iväg. Lite hett första sträckan och missade den apporten annars fick han med sig allt. Fick lite panik efter pinne 5 för då dyker det upp en kanin en halvmeter från oss. Tror att jag blev räddare än Asic, så fick han ett litet tapp men ringade in och sedan var det pinne 6 och slut.

Uppletanderutan hade man hört talas om att den skulle vara förskräcklig, precis vid en gångväg där det går folk med hundar, cyklar och mopeder. Men faktum är när man står där har man inte en tanke på att det går folk bakom ryggen. Asic fick 3 föremål, han hade en tendens att gå med vinden så nära föremålet höger kant fick han aldrig.

Sedan till lydnaden en fadäs hände och det var ink med ställande och läggande, där han måste ha missuppfattat mig för han ställde sig upp efter jag gått 2 steg men stod kvar som tur var. Så det blev inte så bra 6-6 trots detta skrapade han hem 271,5 i lydnaden, framåtsändandet är jag mest nöjd med 10-9,5.

Så vi kom på 2 plats av 15 hundar totalpoäng 582,5. Så man får väl vara jättenöjd speciellt med spåret och kaninen men framförallt lydnaden.

Må väl
Lena

Åter från Norge

Helgen var jätterolig, trots skitvädret. Vi kom upp torsdags kväll efter lite revben och några öl var det sängdags. Då hade vi lottat vem som skulle börja med sök resp lydnad. Jag kom med i sökgruppen. Med tanke på att Asic skulle gå lydnad kunde det inte bli bättre, för fick han ligga och tagga upp sig i bilen, så man kunde få fram lite felbeteende på honom.

Vi började kl 9 på fredagen, regnet stod som spön i backen men har man intresse så har man:) Ceta var lite närgången på figgarna första passet. Asic var som vanligt men gjorde inte några större missar vi körde fritt följ och ink med ställande och läggande.

Efter denna dyblöta dag blev det ärtsoppa och Lennarts medhavda punch, riktigt gott.

Lördag var det något bättre väder, började med söket igen och nu sa jag till figgarna att sätta upp foten för att bromsa och det gick bra på någon men med blixtens hastighet for hon in till figgen backade ut och skällde. Det var då f-n.
Asic fick framåtsändande och kryp, ändrade lite på steglängden och han kröp jättefint.

Söndag och sista dagen strålande väder, nu fick figgarna med sig vatten och hon skulle skälla till jag kom ut därefter sa jag till när dom kunde kasta belöningen. Nu gick det som smort, och det spelade ingen roll och jag gick ut lugnt och sansat eller om jag sprang utan hon stod som fastgjuten och skällde. Skallet hade en liten annan klang än tidigare!

Måste tacka Ann och Stefan som fixade detta Jättetack!!!

Annars har vi kört ett lång spår med Asic på äng innan tävlingen på lördag. Gick bra så länge vi hade vinden i ryggen men när han fick hela spåret i näsan var det slarv. Man kan ju hoppas på att det är vindstilla:))
Vi körde även uppletande där han fick en bit ekorrskinn, Ingela du får tillbaka det vilken dag som helst:))

Idag har det blivit skärmsök för både Asic och Ceta. Asic gick tomt alla 8 skärmarna i rasande tempo. Ceta har gått ett tomslag tidigare men jag tänkte va fasen det går som det går. Och 7 skärmar susade hon tomt t.o.m med en flying! Inte Asics fart men det kommer säkert.

Imorgon blir det spår, uppl och lydnad med Petter.

Må väl 
Lena 

Veckan som varit

Tycker bara tiden springer iväg. Ryggskottet är mycket bättre iallafall. Och det är skönt. Igår var det lydnadsträning med Lena W på klubben. Så min läxa är höger svängar och helt om. Ceta har inte riktigt förstått detta men antagligen är det väl så att jag inte visat henne hur jag vill hon skall göra. Hopp sitt gick skitfint sedan hade vi lite anskällningar på både mig och Lena. Och hon har ett bra skall och ligger bra i position som det är nu är bäst att tillägga:) Fick och se en annan nyans i ögonen på henne!

Idag har vi jag och Maggan varit ute och spårat ängspår inför Höganäs. Upptag bra dom första pinnarna sedan fick han ett tapp, rusar i cirkel och på det igen, sedan blev ett tapp där spetsen var och den fick han jobba på länge men löste det och kom till slut. Och inte speciellt trött och det är ju positivt men det blir ett lång spår till innan nästa helg.

Ceta fick ett kortare men 2 tändstickor och 2 apporter och slutet en boll. Upptag rätt håll sedan var det lite ivrigt, kommer till tändstickan börja hon nosa som skam i backen men är på väg att lämna när jag frågar om det var något och hon tillbaka nosar och fångar upp den. Sedan bar det iväg igen och pinnar och slut fick hon med. Den andra tändstickan var jag inte riktigt säker på vad jag lagt och hon gjorde ingen markering heller så den blev kvar.

Sedan hem och äta för att packa husvagnen för imorgon bär det av till Norge på läger men Öyvind och Stiansen. Det skall bli riktigt roligt. När det var klart var jag bara tvungen och träna lite i trädgården. Det blev läxan och lite till.

Må väl
Läger Lena

Lite träning har det blivit.

Ja nu har det nästa gått en vecka sen senaste uppdatering. Kan förklara det med att jag drabbades av en förkylning och sedan när den kändes bättre fick jag ryggskott!! Skulle torka ett bord hemma så small det till i ryggen, hur klen får man lov att vara?

Men vi har tränat lite sök, skärmar, spår, spårupptag och uppletande iallafall i veckan. Man känner sig lite handlingsförlamad när man har ont i ryggen, kan inte gå ut och gå med hundarna samtidigt, så det fick lösas att man åkte iväg till en äng så dom fick springa lösa. Sedan såg man väl lite krokig ut när man gick spåret. Men en sak är säker man blir mycket bättre när man rör sig.

Idag åkte vi till Halmstad BK för att kolla skyddstävlingen. Men först ut i skogen och la spår och körde uppletande sedan in till stugan. Det var ett underbart väder så dom hade verkligen lyckats att välja rätt dag. För igår regnade det småspik och åskade. Sverket och Buttrix knep sitt första Cert bara att gratulera. Vi såg "bara" skyddet och det får man säja att dom skötte jättefint. Måste säja att det var många otroligt duktiga hundar med och det är ju jättekul.

Må väl
Lena