Inne på andra veckan

av den underbara semestern! Nu börjar det kännas att man landat lite! I måndags åkte vi till Tanums Strand för en övernattning, på vägen stannade vi i Grebbestad och gick runt och kikade i affären. Givetvis blev det lunch och en tur i sportshopen:) Så ett par skor och en jacka inhandlades:))

Träning har det blivit en del, sök i onsdags som gick sisådär. Mycket spring och ingen struktur, kan kanske bero på att hon inte kört på 7 månader:) Uppletande med Asic som gick riktigt riktigt svindåligt, tur att någon mer hade problem annars hade det varit en annons på blocket:)

Till uppfödarna för att köra lydnad med Ceta och det gick riktigt bra, en hel del saker att fila på men en glöd som är helt underbar. Har inte sett Dilda på ett tag i lydnaden, men att träning ger färdighet är hon ett levande exempel på. Fasen va bra hon gick, visst finns det saker att pilla på men dom kommer att bli riktigt giftiga. Där får Herr uppfödare se upp:))

Körde sök i lördags igen och nu gick det mycket bättre, fina framslag:) Så nu skall vi köra så det ryker. Därefter plats med skott och skydd. Civil och transporter både ärm och korg, sedan fasttagande. Jag skulle sköta linan hej och hå så det kan gå, tur att det finns stand in att kalla på och det blev riktigt bra. Hon har hämtat sig fullt ut från bebisarna och det är riktigt gott. Asic fick vara med och valla med 4 hanhundar till. Helt otroligt att kunna gå med 5 hanhundar lösa i och för sig var det 2 valpar och 2 labbar men iallafall:))

Igår blev det spårträning och uppletande med Susanne. Ett apportspår till Asic och ett längre till Ceta. Vi började med uppletande Asic först ut och det var riktigt riktigt bra fasen va duktig han va:)) Sedan Ipse en härlig hund att se, kommer i 790 knyck när han hittat föremål och fram till Susanne och lämnar duktigt pojke! Ceta däremot bytte:( försökte med alla medel att bryta henne men se det gick inte, så det skall hon allt få träna på.

Asic gjorde sitt fina upptag som han gjort ett tag att analysera noga innan han går iväg och bra speed, missade en pinne som låg i nerförsbacke dock. Ceta fick ett upptag på 40m och det fixade hon kanonfint, och sedan gick spåret som en dans alla pinnar med, och att det gått folk i delar av spåret brydde hon sig inte alls om:)) Ipse spårade oxå skitfint, så vi var nöjda när allt var klart. Men nu är det bestämt uppletandedag skall vi ha samt spår och upptagsdag skall vi satsa på ordentligt här framöver.

Nu laddas det inför SM i alla stugor, önskar verkligen alla Lycka Till.

Må väl
Lena

Semester äntligen!!!

ja nu är fem veckors verkligt slit äntligen över:)) Den efterlängtade semestern är här, känns så himla bra.

Jag inte har man varit flitig med bloggen heller men vare sig tid eller lust har infunnit sig.

Förra helgen var det kennelläger i Karlsborg. Samling torsdag och givetvis jobbade jag inte till det sista innan jag stack. Väl uppe handlades en låda Baccardi Brezzer men smak Vattenmelon super super god! Nu var jag inte ensam på lådan utan delade den broderligt med Sanna.

Fredagen stack alla ut i skogen men inte jag för jobbet kallade. Så jag rastade hundar och åt frukost och startade upp datorn. Tog lunch och stack till sjön och badade jag och hundarna för det var härligt varmt.

Slutade vi 14 tiden och då bar det av ner till lydnadsplan. Där det både blev lydnad och lite skydd med Ceta. Kom ju ihåg hur det var när jag slutade med skyddet inför valparna och det var ju inte så lustigt. Så jag har tänkt många gånger under dom här månaderna att jag skiter nog i det och kör sök och spår med henne.

Men det kommer jag inte att göra för fasen va kul det är och hon var taggad men ändå lyhörd. Så nu kör vi på 3 tävlingar i skydd skall vi göra i höst, även några sök och en spår blir sent i höst.

Vi fick även kört platsliggning med skott, jag gick och gömde mig och hon låg superfint lilla stumpan. Fick även träffa 5 av hennes valpar, 3 var med på lägret och 2 kom och hälsade på. Ja alla valpar är ju helt otroligt söta men klart att man måste ju få tycka att Cetas är något mer. Helt underbara, vi satt 6 personer i en ring och valparna kom flygande rakt upp i famnen för att sedan sticka iväg och busa med dom andra. Ja det skall bli riktigt kul att följa dom här små liven.

Fredag kväll körde Nora och jag uppletande på småsaker intill förläggningen. Och det var motiverade hundar sedan att dom valde asfaltsvägen att springa tillbaka på kan man ju tycka si och så om. Men vi hade kul iallafall.

Lördagen blev det spår, givetvis kom vi till ett område som körde certprov bevakning, detta upptäcktes tyvärr inte innan vi lagt spåren. Så vi drog iväg till ett ställe där vi vet att vi får vara och la nya spår och körde uppletande under tiden spåren la till sig. Där efter blev det sök markeringar med Ceta.

Sedan lunch, lydnad och skydd. Lördag kväll var det tipspromenad som enbart handlade om Kennelfamiljen. Det var riktigt lyckat, den roligaste kommentaren sa Anders på frågan om hur många Cert Ture i hade i rak följd? Så många kan man inte ha och valde en annan siffra. Där rök hans vinst:) Kerstin och Pelle från Foggens kom oxå indykande på lördagskväll trevligt trevligt!

Vi körde även Nitendo WII spel, och jag rockade loss, tydligen var det jättekul för Pia låg men knäna på golvet och ansiktet i soffan och bara vrålade, hörde i och för sig att andra bakom mig skrattade:) 

Söndagen var lite halvseg men plats lydnad och skydd blev det på programmet.

Så nu ser man fram emot nästa läger och då skall jag inte arbeta utan ha semester och köra stenhårt:)


Lite träning i onsdags blev det med Susanne. Ceta fick känna på lite hela elitmomonent och satan vilken inkallning, jäklar va glad man blir. Sedan var framåtsändandet inte lika snyggt men vi får träna på inför elittävlingarna. Men hennes inställning är helt underbar bara jobba jobba. Hon har inte Kongo-M.... fundersamheter utan kan göra samma sak 10 gånger och vara lika lycklig för det!

Började semestern med en tävling i Falköping igår, jag har nog tävlat där minst 5 gånger och aldrig lyckats speciellt bra men skam den som ger sig. Klubben är skittrevlig och många goda människor. Började med platsen och därefter spåret. Upptaget blev så super super bra var osäker på betyg men tänkte det skiter jag för han gjorde precis så som jag vill. Ut tog bakspår ca 7 m vänder och går och verkligen analyserar och sedan sätter fräs. Spåret bestod av mycket vatten efter skyfallet natten innan så man var blöt upp över knäna 6 pinnar + slut blev resultatet.

Åter till klubben för lydnad och jag kände att fokusen var inte riktigt på plats men 9-9 på fria följet och klart han gör inga större fel men man känner ju att det var inte lydnaden han hade i huvudet. Inkallningen inte speciellt bra men sedan kom vi till framåtsändandet då galopperar han skitsakta och bryter vid grupp till skritt, och då blir det ju ett väldigt kort avstånd om jag inte sänker takten vilket jag givetvis gjorde. Så när inkallningen kom vänder han sig och blir skitförvånad att jag står så nära så ingången blev inte som det brukar heller. Men fick fräst till honom så andra sträckan blev bra. Sedan var väl resten inte så mycket att säja om förrutom islaget i hindret som man skulle hört även om man var stendöv.

Och uppletandet 3 föremål inget att säja om han letade hela tiden, fick för mig att skicka honom diagonalt i rutan för han inte varit i ena hörnet. Och han gick spikrakt rundade hörnet men tyvärr var det inte där föremålet låg. 

Nu är vi anmälda till ytterliggare 3 tävlingar i Sept och Oktober så vi får hoppas att vi kommer med!

Imorgon bär det av till Tanumsstrand bara jag och mannen, hundar lämnas på hundpanget. Hade tänkt att lämna dom hemma men då blir det en massa ringade för att kolla så barnen har gett dom mat och rastat dom. Vilket dom alltid gör:) men det blir mer avkopplande att lämna bort dom.

Må väl
Lena