Sökträning och lite bilder

idag körde vi lite sök på eftermiddagen, jag kom till en färdigvallad ruta det är något som man nästan aldrig varit med om men det kändes helt ok.

Ceta fick börja, första slag tomt gick hon jättefint andra rakt ut men viker med vinden ca 20 m ut och gjorde likadant skick 2 så det var bara att ta in och skicka om. Likadant på andra sidan men, skicket därefter gick hon rakt och fint och sista som låg ca 20 m ut skulle hon dra fram i banan men tog in henne och skickade om så det blev lyckat. Dom andra två som var med gick som smort tyckte i och för sig att 2:an gick bättre än 3:an:)) (låg som figge hela tiden så jag såg inget men kan ju vara kul att tycka något ändå).

Sedan till klubben och lite skydd, hade plockat ut nästan allt i bilen inför Skillingaryd så ärmar och allt annat låg hemma. Korgen var med sån tur va! Började med fasttagande var väl hyfsat iallafall andra gången. Sedan transport som gick jättefint, kanske beror på halsbandet:)) Därefter bevakning, där fick jag en "liten" tillsägelse för hon klättrade lite på figgen så när hon gjorde det gång två så sa jag till och efter det så gjorde vi om det och då var hon som vanligt.

Därefter blev skotträning, och jag var riktigt modig:)) Tog henne från bilen och körde lite fritt följ och gick och la henne innan första skottet gick och där låg hon 3 skott utan att röra en fena. Känns så bra att hon är trygg där hon ligger.

Sedan rastade jag hundarna och körde lydnad med Asic så det har varit en riktigt bra dag.
Nedan finns lite foto Mr P arbeten, kan inte säja att man har hundar som gillar att bli fotograferade, Asic ser verkligen ut som han skäms i sitt nya tjänstetäcke. Ceta ser ut som hon är död men det kan jag upplysa om att det är hon verkligen inte. Sedan ett kort på Ceta där man verkligen ser betydelsen av reflex på N Ceta. LIte synd om Mr P för dom gör ju inte sakerna rättvisa, hade nog varit bättre och lagt dom på köksbordet och tagit kort:))


57456-4857456-4757456-4557456-4457456-43

Må väl
Lena

Ojdå vad tiden går fort ibland

och det kan vara skönt i vissa lägen och då att N Ceta har slutat löpa, så nu kan dom vara ihop igen helt underbart. Tur att man glömmer så lätt och att det är långt till augusti:))

Veckan har varit rätt lugn vi var några i manegen och körde lydnad i onsdags och det gick bra. Sedan skulle vi tränat med Mr P men då kom ovädret in på eftermiddagen så vi ställde in det.

Var medbjuden på en träningshelg i Skillingaryd nu i helgen och det är klart man hänger på. Så nu har vi kört sök, spårupptag och spår hela helgen. En sådan kanonfin terräng typ Karlsborg så det var riktigt bra. Både Asic och Ceta spårade skitbra. Det var nog mer slitigt för mig framför allt idag när det hade kommit lite mera snö så jag hade mina funderingar att släppa linan på Ceta men tog mig samman och insåg att det är nog så att man kan behöva bättre kondis:)) Får väl fixa det när snön försvinner!

Tack Helené
www.zicolino.se för du uppdaterar att vi går mot ljusare tider, man blir mycket piggare när man läser det:))

Må väl
Lena

Dagarna går

och det blir inte speciellt mycket uppdaterat heller. I torsdags var det lydnadsgänget Linda, Ingrid och Marianne som körde. Nu kändes det att Asic börjar ta stryk att N Ceta. När vi körde fritt följ så såg jag ögonvitorna på honom och det är något som aldrig syns normalt. Likadant när jag lämnade honom för inkallning så vände jag huvudet för att tala om att han är så duktig, då ligger han och glor bort mot bilen. När vi var klara hann han nästan inte pinka innan han satte full fart mot bilen.

Igår la jag 2 spår på ängarna här hemma, är precis färdig när mobilen ringer och det är frissan som upplyser mig att jag skulle varit där för fem minuter sedan!! Så det var bara att slänga sig i bilen och fara dit, tur att man känner henne väl så det var inga problem. När det väl var klart så var det fortfarande ljust ute (Helené jag har inte sett din statistik på länge:)) så jag åkte och tog spåren då hade dom legat i 2,5 timma och det blev jättebra.

Och idag så var Linda, MrP och jag och först körde uppletande i en riktigt skitruta, vi valde den avsiktligt och ingen hund var väl super men dom fick med sig föremålen även om det tog tid.

Asic fick spårupptag med en pinne och slut. Och analyserade jättefint och gick rätt håll och när spåret var slut så var han tvungen att rusa fram till den silverfärgade Peugeoten för att se så att Ceta var kvar:))

Sedan körde vi sök Ceta fick 8 skick, och hon gick jättefint. Hon gjorden en kul grej, kom farande och missade att det var ett berg på ett par meter så hon hoppar men nedanför ligger ett omkull vält trä som hon fastnar i för att sedan ramla ner rätt i en snöhög och där hade Myzan pinkat när hon var klar med söket. Ceta är ju i höglöp så helt plötsligt blev hon bara stående och glömde allt vad hon gjort och vad hon skulle göra.

Sedan till uppfödare för plats med skott. Det är andra gången för Ceta och hon bryr sig inte det minsta:)) Känns så himla bra men man vågar inte ropa Hej ännu!

Fick mitt Superfina halsband av Mr P skall ta kort på Ceta och lägga ut det. Bara så läckert!  Han har påbörjat Asic´s men det var inte riktigt färdigt.

Imorgon är det Rapporttävling på klubben och då får man vara med att räkna.

Må väl
Lena

LIte träning igen

Har nu landat hemma efter Kumlavisten. Det är alltid lika trevlig att åka dit, var hemma vid halv 8 tiden igår.
Så idag tog vi det lugnt på morgonen sedan åkte vi till manegen och tränade uppletande och lydnad. Vi var bara 5 st så det blev lite kommendering och budföring för vissa av oss.

Asic har inte kommit till det stadiet då allt snurrar runt i skallen på honom, det är lite synd om honom för hon är en riktig gris nu när hon höglöper. Har ju en kopplad när jag är ute och går å då kommer den lilla hyndan och kör upp hela arslet i ansiktet på honom, och stackars Asic tittar bedjande på mig att ta bort henne. Tur att det inte var Tyson för han hade fångat henne i luften. Men Asic är mer gentleman och speciellt när jag står bredvid.

Uppletandet gick bra även om det inte var helt perfekt, Ceta var lite mer nosig är hon brukar.

Men i lydnaden märktes inget på dom alls. Ceta fick lite kommendering, hon är ju alert så det förslår men får passa henne i positionen. Det gäller att ligga i nu innan tävlingssäsongen börjar då skall hon ju vara klar:))

Asic körde jag bara lite med förrutom metallen som jag säkert körde 10 gånger med blandade resultat:((

Var tyvärr inne och läste på May´s hemsida var jag nu skulle där och göra:)) Skämt den tillhör dagliga läsningen och såg att det fanns en utmaning som låg och väntade, sånt är ju svinkul NOT men iallafall här kommer svaren'

Var är hunden född?
Asic är född i Romelanda hos Anette Jaxner och Sverker Lindblad Kenneln Lindjax

Hundens favoritgodis?
Han tycker om allt men tror nog leverpastej slår högst.
Hur många egna halsband och koppel har hunden?
Ja, det vet jag nog inte riktigt, köper en massa bra att ha som inte används.
Hur ser hundens förhållande till vatten ut?
Badar om man slänger i något eller att man själv badar. Är inte den som kastar sig om det inte är jättevarmt ute.


Har hunden några "kläder"? (täcken el. liknande)
Han är några täcken.
Har hunden något speciellt kännetecken som skiljer den från andra hundar i samma ras/färg?
Han har rätt stora öron, och dreglar mycket:))
Hur reagerade resten av flocken (tvåbenta som fyrbenta) när den nya hunden flyttade in?
Ja det var blandade känslor fanns redan 2 hundar i huset, men det tog inte lång tid förrän han var lika omtyckt som dom andra.
Vad är/skulle vara den absolut bästa belöningen hunden kunde få?
Söket - När vi körde det var brandslang väldigt kul
Upplet - Korv
Spår - korv och brandslang
Lydnad - boll
Övriga livet - Det blir hans matskål i plåt som han kan stå att riva på timtals
Vad är det bästa hunden vet?
När man tar ut han själv ur bilen och hon den "svarte" får sitta kvar.
Vad är det värsta hunden vet?
Att jag går hemifrån med bara Ceta.
Har hunden någon alldeles speciell egenhet?
Att han går igång på allt som har med metall att göra.
Något hyss som hunden pysslar med?
Nä, han är rätt lugnt när det gäller hyss.
Var sover hunden på natten?
I en Biabed i hundrummet.

Vad får hunden för foder?
Royal Canin
Hur reagerar hunden när den får några dagars vila?
Det går bra, blir bara lite taggat när man sätter igång igen.
Vad tror du skulle vara hundens drömtillvaro?
Att vara med matte hela tiden.


Nu utmanar vi: Ann & Ron, Anna & Foggens Nelly& Kerstin & Mallekrats Cola

MÅ väl
Lena


Isande vind

har det varit dom sista dagarna. Har tagit det lugnt och skönt iallafall. Men igår gick vi ut och promenerade 8km i Delsjön. Jätteskönt och otroligt fint och det skadar inte att hundarna får gå lite kopplade oxå. Tyvärr var vi väl inte riktigt överens med alla gick där. Nästan alla små "gulliga" hundar var lösa, men dom informerade oss om att dom var jättesnälla och tyckte inte om stora hundar. Jag hade sån go lust att säja kommer dom fram till Asic så sväljer han den hel, för det har han gjort förrut i och för sig gossedjur typ elefant men det hade dom ju inte behövt veta:))

Sedan bar det iväg till IKEA för en snabbshopping och middag.

Idag har jag, Linda och Susanne tränat sök. Ceta gick jättefint, hon gick bakåt på ett slag och då säjer jag HÄPP (fråga mig inte varför för jag har aldrig sagt det tidigare) men hon tvärvände och kom in skickades ut igen och fick träff. Kontentan av detta kanske är att hitta på lite olika ord då och då:)) Hon är kul för hon bjuder verkligen utåt och jag såg en träff hon fick då hade hon gått en bra framslag och är på väg till mig och man ser hela huvudet vrids när hon fick vind så det blev tvärnit och upp i berget igen. Sedan till den dolda som var första gången jag kör med henne, hon konstaterade verkligen att det var någon där, nästan så hon gick upp på buren och så börjar hon skalla. Men blir lite tveksam och tittar ut mot stigen så jag frågar var är han då sticker hon fram och sitter och skäller tills jag kommer ända fram. Så nu är det mission dolda legor.

Asic fick ett spår, hade tänkt att lägga det i sökbanan men trodde MrP skulle komma och vara med men han tog ett långspår istället. Så vårt spår blev lite innan sökbanan och gick otroligt fint, bra drag, låg näsa hela tiden inte en tendens till vindningar trots att det blåste en del:))

Sedan avslutade jag dagen med lite lydnad med Ceta, det blev FF, kryp, skall, saktagående, apportering, läggande under gång och stegen. Hon tar sig den lilla LöpFia.

Imorgon bär det av till Kumla för några dagar sedan är det onsdagsträning igen. Dock inget skydd för "figuranten" är och håller kurs någonstans, inget vidare shysst kan man tycka. Vad är en kurs mot att hjälpa valpköpare, antagligen mycket bättre:))

Må väl
Lena

Nu är man på G igen

Idag var Mr P och jag ute och körde spår och uppletande. Det blev ängspår, Mr P la för Asic så la jag till UllanBullan, sedan gick jag ett till Ceta själv.

Ceta är bara så himla suverän till att spåra, skiter i vind och dylikt. Fick med sig sina 6 pinnar och slut.

Asic som är lite halvstörd av hennes löp, fixade upptag och tre pinnar, sedan vände spåret upp i motvind och det blåste bra. Då höjde han huvudet och rätt som det var fick han tapp. Nu är det skönt att man kan säja till honom utan att "blir ledsen":)) Så han fick upp spåret när vi vänt tillbaka och sedan var det full fräs.

Därefter till en ny äng och uppletande, nu var det stubbåker med en kulle 25 m ut i rutan. Asic rundade kullen dom 4 första skicken innan han förstod att man faktiskt kunde gå över den, sista föremålet låg precis nedanför kullen så till slut så fick han in det oxå.

Ceta satt iväg som en dåre och plockade in dom 2 föremål som låg längst ut, sedan jobbade hon på ca 75 m kom in ut igen till 75 m:(( Tillslut satte hon på näsan och fick dom två nära.

Till manegen och körde igenom Mr P på lydnaden och det såg riktigt bra ut, bättre än jag trodde:))

Asic fick oxå en genomkörare, här märks det inte så att Ceta löper, fina metallapporteringar:))

Ceta fick lydnad och ett par bevakningar som oxå gick bra.

Arbetsmöte på klubben men det orkas inte med idag, känner sig nerkyld efter denna dag.

Må väl
Lena

Dålig server men

nu skall dom tydligen fixa en ny på Blogg. Blev jättesnopen när jag kom hem från kickoffen och såg att det var alldeles svart men men.

Det har iallafall varit en bra vecka, skydd och sök i onsdags, hade en hund som gick alldeles strålande raka fina skick, bra markeringar:) Lydnad med bägge och skydd med Ceta som oxå börjar kännas riktigt bra får jag säja. Känner mer och mer trygg för varje gång så det går ju åt rätt håll om än lite långsamt. Korgen var ursnygg tur att man har en sådan snäll kompis:))

Sedan bar det av till Österrike och kickoff från torsdag till söndag. Tyvärr ingen snö men himla fint och himla roligt var det. Så man var rätt sliten när man kom hem i söndags.

Möte på klubben igår ang nya reglerna nästan alla klubbens domare var där och sånt är ju jättebra för alla medlemmar att höra.

Idag har vi kört lydnad och Ceta fick ett grusspår. Det var svinkallt ute men när man väl tränar tänker man ju inte på det. Har sedan dealat med en mäklare om en lägenhet till dottern men när gick över vårt sista bud på 710K så kände man att nu hoppar vi av. Det är dock "bara" 11/2 på 40 kvm. Det kommer nog mera lägenheter tids nog.

Har oxå blivit utmanad av Anna Rahm med Foggen Nelly och Foggens Ojja
1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
required more patients for conclusive results.
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
En skinnfåtölj
3. Vad var det senaste du såg på tv?
Mannen som talar med hundar
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
Lite över 4
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Surret från datorn
6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Var ute och tränade hundarna.
7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Läste Annas alla svar.
8. Vad har du på dig?
Goretexbyxor och fleecetröja:))
9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
Inget vad jag vet.
10. När skrattade du senast?
Idag på jobbet när vi talade om tyska vi lärt oss i Österrike.
11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
En fönsterbräda med massa cd skivor på-
12. Har du sett något konstigt på sistone?
Några skumma typer på flygplatsen i Mûnchen, ser terrorister i alla.
13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Jättekul, skall bli skoj att läsa dom utmanades svar.
14. Vilken var den senaste filmen du såg?
Beck Gamen älskar bara dessa filmer.
15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Sluta jobba först och främst sedan bara koppla av. Barnen skulle få en del av pengarna.
16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Tog en parkeringsvakt för mördare, våga inte stanna och lägga på pengar så jag rusar in lägenheten. Sedan när jag går ut för att lägga på pengar så hade jag en bot på rutan.
17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Låta alla vara trygga där dom bor.
18. Tycker du om att dansa?
Mycket
19. George Bush?
Skitstövel
20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Dom har redan fått sina namn.
22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
Aldrig
23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Välkommen till ett sjuhelsikes party.
24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
Anette Jaxner, Susanne Kihl, Helene med Zico-Bus

Må väl
Lena