Så var det dags för 4 certet

Bloggandet har inte varit prio 1 på länge, jobbet har tagit över en stor del. Mycket flygande och farande har det blivit. 

En del hundträning har det allt blivit, läger och en tävling! Vi kör våra onsdagar, varann är det ”bara” skydd för mig men den andra innehåller både lite sök och spår.

 Var på läger i Målilla så Nettan och Anna hade fixat så bra. Jag och Anette kom ner på fredagen till denna underbara anläggning, helt suverän. Vi började med att packa in oss, vi slog på stort och tog varsitt rum så hundarna kunde ligga i sängarna och mysa. Sedan fick vi mackor och kaffe, därefter presentation i våran lilla skyddsgrupp med Patrik som intruktör. Det var inte bara mallar som tur vaJ Kul med lite schäfrar oxå! 8 st + Nettan som hoppade in mellan sysslorna. Vi började lördag fm kl 9,00, Cetas första pass var lite blandat och inte alltför långt. Jag blir nöjd väldigt fort när jag kör skydd, sanningen att säja är nog att man är rädd att man tar för lång tid på sig så jag slutar gärna efter ett par tre moment:) men pass 2 blev något längre. Det var transport förbi dubblen och fasttagande som var prio 1. Sedan blev det några upphopp och korta modprov. Sedan ett uppletande som pricken över i_et. Lördagskvällen bestod av en promenad med hundarna, en dusch och en del tjöt och några cider:)
Söndagen då hade jag gjort ett bra upplägg hade verkligen tänkt till:) Så det blev en massa blåsningar och linan sköttes nästan perfekt, gjorde några missar. Har hatat denna förbannade lina men förstår att jag inte kan ha en linskötare med mig varje gång:) Så det var till att lära sig själv. Gjorde en hel del tjuvstarter, Tack Patrik för ett mycket bra tips! Så när söndagen var till ända så var jag kanon nöjd, så nu jobbar vi vidare med ihopsamlingen mellan momenten vilket jag har vetat om men inte orkat ta tag i och givetvis fortsätter vi med allt annat oxå.

Tack Snälla Nettan & Anna för ett kanonläger!  

Fick lämnat in min bil så det fick bli mannens till onsdagträningen. Så Ceta fick ligga som en princessa i hela bakutrymmet. Mycket kan hon men fördärva saker har hon aldrig gjort. Vi körde vidare med dubblen även ett fasttagande och tjuvstarter. Fick ytterliggare ett bra tips Tack Sverker:) 

Lördagen bestod av Lindjax träning med sök, lydnad och lite skydd. Kul att träffa alla! Blev väldig nyttig träning där oxå, i dubbeln som kördes i sele och koppel flög naglar och fingarna höll på att gå av men bra blev det! Kan vara värt några naglar rök!

Så till tävlingen i Halmstad igår! Är så himla nöjd med henne lill stumpan.

Började med plats och stege, 10 – 8 hon hoppade 2 två nedersta stegen. Ut till skogen och uppletande, det tog inte många minuter förrän alla 4 vara upplockade. Men det gjorde som inte hänt var att hon bytte och det gick med vindens hastighet. Hade jag bara varit beredd kunde jag berömt henne när hon tvärnitade för att byta men som sagt har det aldrig hänt så förväntar man sig inte det heller. Så 8,25 blev betyget, spåret fullt, sök 9,75-9-10 jag inte mycket att säja det var superfint. Till lydnaden som inte är vår bästa gren gick riktigt bra tills vi kom till hoppet. Hon hoppar över  kommer lite snett och jag kunde nästan se i ögonen på henne att hon hoppar inte tillbaka. Mycker riktigt när jag säjer hopp springer hon runt. Så där blev det 20 sura poäng borta. Så vi slutade på 239,25.

Sen till skyddet, hon gick så himla fint 9 på fasttagandet, dubblen jättefin mina två värsta moment. Så vi slutade på 687,25 och Cert! 

Man känner att onsdagträningen ihop med lite helgträning ger oss så himla mycket i skyddet.

Så nu skall det köras hopp i flera veckor:)

Må väl