Asic den underbare!

Nu har man åter varit ute på tävlingsbanan. Helt otroligt vilka hundar man har:)

Men vi har tränat bra i veckan. Lite skydd med Ceta, där jag tyckte transporterna gick riktigt riktigt bra! Sedan blev det lite överkurs och det var inte fullt lika bra:) Men vi är på god väg! Sedan var det inskick i lite olika miljöer. Kanonbra för lilla damen, dessutom inte så svårt för mig heller:) Sedan blev det lite lydnad med Asic, det var taggat och bra!

Onsdagsträningen med uppletatande för Ceta bara motivation sedan sök med henne oxå. Där hon fick hitta på varje slag och hon tutade på bra i skogen:) Asic fick ett spår som Anette hade lagt. Han var lite störd av 2 st Ceta valpar som var och hälsade på. Den ene var sin mor upp idagen och den andre var väldigt lik sin far. Supersöta var dom iallafall. Dessutom hänger Eva med Exah med och tränar varann onsdag, skitkul!

Torsdag lydnad och uppletande  på Kallebäck med Asic, Ceta fick stå den dagen stackars liten.

Idag var vi iallafall i Höganäs för Elitspår. Dagen började med platsliggning och stege. När jag skall lägga Asic så lägger han sig på sidan det puckot. Men va sjutton ligg kvar sa jag och gick och tydligen rättade han till sig innan jag tagit mitt första steg så det blev fullt. Sedan stegen var han så koncentrerad på mig att jag fick väsa klättra annars hade han ramlat i i stegen. Han som i vanliga fall rusar!! Ja ja man vet inte hur dom tänker ibland:)

Drog startnr 2 så ut till spåret, fullt upptag och sedan gick vi omkring på vallen i blåst och regn, tyckte det gick så jädra långt mellan 3 och 4 apporten så jag började starkt misstänka att vi missat ett gäng. Men när vi korsat ytterliggare en äng och gått in på den 3 ängen så kom alla 4 där och även slutet:)) Fasen så glad man blir. Till klubben för lunch och sedan uppletande. Hade lagt upp en strategi men fastnade likt förbannat på ett ställe för länge. Så när dom säjer tiden är ut då tar Asic upp 4 föremålet. Men han jobbade verkligen hela tiden och det var en stor vinst för oss. Så inför lydnaden kändes det helt ok ändå. Och där gick det oxå riktigt bra fick ihop 280,25 så totalt blev summan 611,25p. Vilket vrål det blev i klubbstugan, så nu har man verkligen flugit hem från Höganäs. Vad gör det att gå kl 4 på morgon när man fick detta fina resultat med sig hem. Dessutom en jättefin oljelampa som skall pryda golvet i uterummet!

Så nu skall det firas ordentligt med grisöron till djuren, och något helt annat till oss.)

Må väl
Lena


Start i Elitskydd

Men innan det har vi hunnit med massa saker! Det har varit en hel del hundträning, samt besök i Kumla och Stockholm där jobbet bjöd en inspirationskväll med Jörgen Oom. Riktigt riktigt bra var den!

Veckan som gått så har vi kört sök, uppletande och en del lydnad. I onsdags så var det 5 mallar man kunde lägga ut på blocket och sälja för en billig penning efter uppletandet:)

Fick ett litet skyddspass i tisdag så då gick skithunden på i civilen, och jag blev  paff så jag kom mig inte för att ryta i något heller:( Annars gick det riktigt bra, sedan på onsdagen körde vi lite mer roligt skydd:) Hela dagen gick åt att köra allt, Asic fick ett spår och uppletande, Ceta uppletande, sök, ett kort spår, lydnad och lite skojskydd.

Så idag var det "äntligen" dags för den berömda Elittävlingen! Kände när jag åkte söderöver va fan har jag gjort, tänk att ha Asic där bak istället och vara på väg till en spårtävling:) Kände mig en aning pirrig! Vi började med plats och stege. Platsen full och när vi skall köra stegen så fick jag för mig att förbereda henne, vilket inte hade behövts kan jag säja. Men jag fick fram att nu skall vi klättra och svop så stack hon:( Tog tillbaka henne och kommenderade hon hoppade som över 2 pinnar på uppvägen och 2 på nervägen men f-n va fort det gick:) 

Sedan ut till skogen, Anette med startnr 2 och jag med startnr 3. Fullt på spåret. Sedan till uppletande allt gick i en otrolig fart. Hon fick in alla 4 och 9,25 i betyg - för avlämningarna.  Sedan direkt till avsöket, och en stund att ta kaffe och snacka lite. Bengt hjälpte mig med en liten retning innan. Rutan var mossbelagd med sluttningar åt bägge håll, en skitfin sökbana. Första skicket drog hon fram i rutan direkt, sa inget utan lät henne gå, gjorde likadant på andra sidan släppte henne då oxå. Tänkte att 3 slaget skickar jag bakåt men då fick hon figge så bägge hörnen blev oavsökta. Skickade vidare men nu blev det motvind och då kände Märta att där är ingen så dit tänker jag inte gå:( Fick iallafall sista figgen så 7 på söket 10 -9 på figgarna. Kändes iallfall rätt ok vi är med i tävlingen än så länge. Till klubben och dom sa direkt till Anette att förbereda sig för lydnad. Så det var en snabbrastning och därefter stå och försöka kolla Anette och Dilda på lydnaden. Nu såg jag bara nedre del på plan men det jag såg var riktigt bra. Så fick vi entra plan och det gick oxå riktigt bra, hon är ju inte hel 100 färdig ännu men vi lyckades skrapa ihop 266,25p.

Sedan blev det äntligen lunch för oss, därefter det berömda skyddet.  Var lite pirrigt får jag säja men när man väl gått in på plan så glöms allt runt om kring och tur är väl det. Jag tycker hon skötte sig riktigt bra inga nollar annars såg man inte så mycket. När väl poängen var räknade så hade vi lyckats skrapa fram 693p och därmed Cert och vinst. Anette och Dilda fick oxå Cert Supergrattis till Er!! Även grattis till alla andra som var där och tävlade. 

Fattar nog inte detta ännu, Asic slet jag med som ett djur innan första Certet, och här åker man på sin första Elittävling i skydd och får ett! Men det är mycket kvar att träna på fick man iallafall klart för sig! Får höra domen när uppfödaren har kollat filmen:) Nä träning igen på tisdag och då blir det smörgåstårta till dom inblandade! Nu är det magiska 744p som vi satsar på:))

Tack för alla SMS och samtal:))

Nu får vi ladda till Karlsborg, till denna underbara stad med alla underbara människor:)) Hoppas bara inte löpet kommer emellan!

Må väl