Träning i ridhuset

Idag var det åter onsdag och träning i ridhuset. Vi var rätt många där. Först körde vi lite lydnad med Ceta och sedan agerade Petter figurant. Lite taggat blev det. Sedan tränade jag lydnad med Asic, för att därefter ta en kopp kaffe och titta på. Såg lite när Buttrix körde och han är ju inte sann. Man får lite ont i magen när han klappar i.Fick även kört ett pass med Ceta på Sverker, hon klapprar en hel del och lyckades väl rätt bra, men hon var nog lite trött i huvudet.  Sedan var jag figurant för Ture "hick" men det var bara skick för bevakning, civilsändade och transport UTAN överfall. Man är inte stor, speciellt när han skickas bakifrån men han var så duktig så. Och på civilen rörde jag tydligen benet, har inget minne av det alls. Blev nog lite skrämd när jag kände hur det gungade i sågspånet när han var på väg. Men gång två stod jag helt stilla. Sedan var det Unnas tur med transport och bevakning. Hade figgen förstått rätt så hade första gången blivit bra på bevakningen oxå. Men andra blev bra iallafall. Sedan körde Kerstin och Dittra lite bettövningar.

Ikvällen tillbringades på ängen som äntligen är snöfri med bollkastaren. Är helt urusel på att kasta boll så den är helt suverän. Hundarna fick med andra ord röra sig ordentligt, så det känns skönt.

I morgon skall klubbjackorna beställas äntligen så är man av med det oxå.

Ha det gott
Lena 

Åter från lägret

Det har jag i och för sig varit sedan i söndags. Men var skit trött när jag kom hem sedan har vi ställt in tävlingen som skulle gå av stapeln på söndag så det var bara att sätta sig och kontakta domare, distrikt och dyl. Sedan ringa runt till deltagarna. Himla synd hade väl hoppats på att vi skulle kunna ha genomfört den, för isådana fall hade vi lyckats att genomföra alla tävlingar i vår. Och det hade ju inte varit dåligt med tanke på vädret.

Nu om lägret som var jättebra. Det är tredje året vi har det med Jörgen och nästan samma gäng. Vi började på fredagen och slutade söndag eftermiddag. Tur hade vi med vädret oxå strålande sol, fre-lör sedan kom det snö vid 12 tiden på söndag. Så man skall inte klaga. På fredagen la vi spår först och sedan spårupptag. Jag la spår till Ceta och gjorde spårupptag med Asic. Hade lagt ett spår med 2 90 graders vinklar i, vid första vinkeln fick hon leta ett tag men vid vinkel 2 gick hon som på räls. Hon är otroligt duktig. Med Asic gjorde vi som vi kallar Stiansenupptag. Han blir lite het när jag går iväg kan man säja utan att överdriva. När jag kommer och hämtar han vill han gärna ta kopplet. Ovanligt eller hur ni som känner Asic! Första upptagen var inte så målmedvetet som andra. Men ut och gick åt rätt håll och fick slutet. Så fortsatte han hela helgen trots att vi gjorde lite klurigheter. Känns bra så nu får vi fortsätta med detta. Sedan fick Asic ett spår på lördagen som han löste fint. Förutom att matte höll på att få han ramla ut för berget. Sitter och leker med en apport och Linda skulle fotografera, hon trodde att det blev en bra bild. Men när hon kollar så bestämde vi att ta om den, så jag säjer till Asic att backa sedan skickar jag iväg apporten såg inte att det var ett stup men som tur va landade den innan men bilden blev bra iallafall. Ceta fick spår med klurigheter som en grupp människor i spåret, övergångar, "gåsamarch"  och annat. Hon löste det jättefint, ser att blir det för mycket klurigheter så tar hon gärna till benen. Men som sagt detta har hon aldrig gjort och löste det med bravur. Som Jörgen sa det är lyxproblem. Men man får ha det i bakhuvudet, för hon vill mer än hon klarar av ibland. Samtliga hundar som var med Linda, Myzan och Dizza, Anna med "Solöga", Conny med Macken och Dessan, Sanna med Bosse och Lena med Ilska gick det jättebra för. Sanna och Lena körde dessutom ett sökpass som gick riktigt fint. Linda med Dizza & Anna med "Solöga" körde också grusspår för första gången. Det gick strålande för bägge två.

Jörgen gör sig klar.
57456-2557456-24Dizza grusspårar57456-23Cetas gruspår med drag i57456-22Ceta57456-21Ceta57456-20Anna gör spårupptag


Vi bodde på ett pensionat i Halmstad, det var så jättefint. Och han som ägde det var så mån om att vi alla hade det bra. Det var en lada som var iordninggjord till pensionat. Helt nybyggt så det kändes som om man bodde på hotell, lyxigt med andra ord.

Har spårat och kört uppletande idag, nu är man motiverad äntligen!

Har nu suttit och anmält mig till massa spårtävlingar så jag hoppas man kommer med på någon.

Och imorgon är det onsdag!! Jippy

Ha det gott
Lena

Snö åter snö

Trodde detta skulle vara över. Men i eftermiddags började det igen och tydligen skulle det komma 1 dm upplyste någon vänlig själ mig om. Men man får väl tro att detta är det sista för denna säsong.

Idag har vi tränat lite skall och följa övningar med Ceta men det fick bli inomhus. Asic fick köra kryp på köksmattan. Efter det blev det den obligatoriska kloklippning som sker en gång i veckan. Har någon slags fobi mot klor som är långa. Antagligen något psykiskt.

Bilen är packad för spöklägret vi skall på i helgen. Det är Linda och Anna från Kungälv och Sanna och Lena från Kind samt Conny från Halmstad. Vi skall bo på hotell det är man inte van vid när man är på läger men det skall bli skönt samt att frukost ingår så slipper vi att tänka på det. Det skall bli riktigt kul att träffas allihopa, att sedan få träffa Asic´s ena son är bara bonus.

Återkommer efter helgen med rapport.
Ha en go´helg
Lena


Träning i manegen

Så var denna onsdagsträning över. Det är lika roligt varje gång nästan iallafall. I dag började vi med att köra igenom Sverker och Buttrix Hgrlydnaden. Och det är bara att gratulera ser himla fint ut.  Hade nog förväntat mej att Buttrix skulle rusa som en tok på framåtsändandet, men han var så samlad när han sprang till gruppen stannade och gick vidare, han kan förvåna en! Krypet jättefint det var inte länge sedan gick i racerfart men mycket snyggt. Nog om uppfödaren.

Körde som vanligt lydnad med Asic och Ceta. Nu börjar äntligen inspirationen komma. Känns himla kul.

Sedan fick Ceta köra lite skydd. Hon är så himla duktig, men får fortsätta med kvarsittande. Hon sitter och rycker lite mot figgen. Men hon sitter iallafall alltid något. Sedan körde Sverker att jag skulle springa fram och stanna 2,5m från honom och Ceta skulle sätta sig och sedan få bett. Och det tyckte hon var riktigt kul. Själv har jag lite problem med avståndsbedömningen men fick väl till det någorlunda. Sedan vi hon ett litet "modprov" första gången tyckte hon att det var lite konstigt men andra gick så bra så. Så denna dag känns allt jättebra. 

Nu är det bara att åka iväg till klubben igen för styrelsemöte.

Ha det gott
Lena 

Powerwalk

Det är tur att dottern jobbar med studier hemma några dagar. För då kommer hundarna ut på riktiga långrundor. Har försökt att hänga med henne några gånger men det är inte speciellt kul, så hon får gå själv. En runda som normalt tar drygt en timma går hon runt på 40 minuter. Man kan få hjärnblödning för mindre.

Hundarna är så trötta och goa när jag kommer hem från jobbet vid 12 tiden så det är bara att buga och bocka. Får hoppas terminen består av mera sånt.

Annars har vi varit och handlat lite kläder på Backaplan, och lite lydnadsträning med Ceta nu tycker jag faktiskt att börjar bli lite kul.

Imorgon bär det av till den kungliga huvudstaden 7,15 med flyget och är inte hemma förrän vid 19 tiden så då får vi hoppa träningen.  Men vi får ladda till på onsdag i manegen,  nu är det 2 veckor sedan så nu har nog alla bitar fallit på plats!

Må gott
Lena

Tillbaka till verkligheten

Nu är jag tillbaka igen efter ha legat i sängen nästan 1 vecka. Har plöjt en del böcker men vad är det när solen har lyst varje dag och hundstackarna har fått stå i hundgård! NÄ så nu får det bli lite ordning igen. Kan sammanfatta att vi har kört uppletande 2 helger i rad och det var det. Nedan bilder från första tillfället.
Fullt ös
Det är Lindas lilla Myzan som kommer farande. Sedan fick vi några bilder
på Dizza.


Idag har det varit appelltävling på klubben. Så Linda och jag var ute igår i 2 timmar för att reka rapportsträcka. Vi ville hitta ny mark men där gick inte att få ut 500m hur vi än gjorde, så det var bara att bege sig till g:a klubben och ta samma gamla bana. Tyvärr gick vare sig rapporten eller söket bra men vi fick iallafall 2 uppfl i spår. Var sedan hos uppfödarna och körde uppletande i djupsnö och det gick bra oxå. Föremål långt ut för bägge sedan slängde vi ut ett till Asic. Fin bild på Ceta finns på uppfödarnas hemsida. www.lindjax.com

Ha det gott i vårsolen
Lena


Onsdags träning

Nu har man haft några lata dagar med lång promenader i solskenet. Har passat på att träna Ceta samtidigt, just nu kör vi mycket backningar och kvarsittande. Har fått detta i läxa från uppfödaren. Vid backningar svänger hon gärna höger så vi tog en snövall till hjälp och då blev det så rakt och fint. Annars hittade hon 3 bendelar, ett fågerskelett  och en tuss älg tror jag. Hon är helt sanslös. 

Asic leker sina leker med henne, att hoppa och knö på varandra samt låta så mycket som möjligt. Tror inte det är en tjejlek, för hon ser inte så road ut. Men hon får ta det hon får.

Så var det åter dags för träning i manegen. Kör på med Asic som vanligt och det är så himla kul att finlira. Ceta börjar förstå så det har blivit lite roligare för mig alltså. Bettövningarna gick bra, hörde bara hur hon smällde i luften. Låter lovande. Fick bakläxa på kvarsittandet var väl inte så bra. Jag tyckte inte det var så illa visst försökte hon att sno åt sig ärmen och dylikt men herregud hon är ju bara 9 mån:)
Nä nu får vi sätta igång ordentligt med den lilla svarta.

Skall anmäla mig till lite spårtävlingar idag äntligen!!  Men man  får väl se om dom blir av och att man kommer med. Det är ju ett gissel.

Skall till klubben och se hur det går för vår tävlingssekr nu när dom skall skriva prov idag. Går säkert jättebra.

Ha det gott
Lena  

Hökensås

Hej på Er
Nu har vi kommit hem från Hökensås, vi säjer att vi har mycket snö!!! Jag har aldrig sett så mycket snö som det var där. Väl uppe skulle hundarna rastas Ceta hoppar över en snövall och bara försvinner, hon blev allt lite skärrad. Asic såg ut som en ubåt bara huvudet över snön, Ceta var för en gång skull tacksam att få hålla sig i bakvattnet.
 
Så vi la all träning på is så att säja. Det blev mat och sällskapsspel fredags kväll bild nedan på Catrin när hon modellerar, kan bara säja att Mats kunde inte lista ut vad det skulle vara. Jag och Rolf vann tyvärr utan det gjorde Maria och Bosse.
 
På lördags förmiddag åkte vi ut i skogen och hittade en av dom få plogade vägarna. Tänkte först att 2 skick kan vi ju köra. Men när Mats och Felix klampade ut i skogen så insåg vi att det är mer avdressyr än motivation så det blev till att  grilla korv istället.  Sedan fick hundarna leka lite,

Lördag kväll åter dags för spel men då körde vi tjejer mot killar, var rätt säkra på att vinna men förlorade med 2 kort, så det var lite snopet. Det har varit en jätteskön helg utan massa måsten detta trots att det inte blev någon hundträning.

Kan bara konstatera att spårhelgen med Stiansen lär inte bli i Hökensås iallafall. Det enda ställe man kan lägga spår på är trafikerade vägar och det kan man ju vara utan. Så nu är det bara att jaga ett nytt ställe. Sätter in lite bilder från Hökensås.



Ha det gott
Lena

Packning

Idag har det gått i lugnets tecken till hundarnas stora förtret. Linda har varit här och skrivit för klubbtidningen sedan blev det lite mat och hundprat. Har packat för den årliga Hökensås helgen tillsammans med Catrin, Rolf, Maria, Mats, jag och Bosse. Där blir det en hel del hundträningen (givetvis) men även lite sällskapsspel på kvällarna. I år känner jag på mig att jag och Rolf kommer att vinna!
Hörde att det var en himla massa snö däruppe så det får väl bli sökträning för hela slanten. Man kan ju reka lite inför spårhelgen vi skall ha med Jörgen Stiansen senare i Mars. Det blir spännande. Återkommer på söndag om helgens aktiviteter.

Måste bara säja att lilla N Ceta fyller idag 9 månader.


Ha det gott folk
Lena


Äntligen sol

Idag sken äntligen solen, otroligt vilken skillnad det är. Har varit och tränat i manegen. Asic är taggad och fin. Han tycker detta är riktigt roligt. Börjar få bra positioner i krypet bara att mala vidare. Apporteringar går oxå himla bra nu när man gör det på alla möjliga sätt och inte tävlingsmässigt som jag gärna gör. Har fått höra det ett antal gånger men nu har poletten ramlat ner Tack för tipset du vet vem!

Tränade även lilla Ceta det går framåt sakta men säkert. Ingen brådska här inte. Körde lite bettövningar med henne oxå, känns himla skoj för detta tycker hon verkligen är roligt. Skall bli skoj att tävla henne i skyddet nästa år. Nu är ribban satt.

Skall åter till Kungälv för att testa av kunskaperna hos dom blivande tävlingssekreterarna säkert inga problem för dom är så duktiga.



Ha det gott i vårsolen.
Lena