Nu uppdateras det!

Tävlingen idag flöt jättebra! Och solen strålade på eftermiddagen så vädret kan man inte klaga på! Vinnaren fick med sig finfina SMkvalpoäng 611p , jättegrattis till det! Och grattis alla andra till fina resultat!

Erbjöd mig att vara hundvakt åt SnyggEgon för Sverker skulle döma söket. Jag släpade runt lilla Egon 5-6 timmar. Han är en charmör av stora mått alla bara älskar honom. Sedan är jag ju lite mjukare eller kanske rent av slapp:) För jag lät han hälsa på alla, lite hur som helst dom första timmarna men sedan styrde jag upp det litet:) Eventuellt kommer det en släpkärra kläder upp till uppfödare för tvätt en domare föreslog det med glimten i ögat. Men jag tyckte det vore synd för jag vet vem som tvättar i det huset:))

Inne i sekretariatet var han uppe i bokhyllor, hämtade spårapport och höll på att flisa den men det insåg jag hade kanske inte varit så popis, men då klättrade han upp och hämtade en CD skiva!  En uppfinningsrik man med andra ord, men vinner ialla lägen pga av sin goa utstrålning!

Efter allt var klart så körde Sverker, Eva och jag uppletande, Ceta fick skydd som känns bättre och bättre, jätteskönt. Efter det kommenderade Egon i appellydnaden. Men det är nästan helt omöjligt, kan låta så här Avdelning framåt march, lite tyst sedan kommer det "Men herregud så duktig han är", vänster om march, lite tyst sedan kommer "Men han är ju för söt":)  Han går iallafall för d-j bra, så allt inkl plats fick han och jag tror han var mer än nöjd med dagen:)

Sedan körde vi igenom högre lydnaden och det såg inte alls så illa ut som vissa vill säja:) Visst fanns det lite men det stora hela såg det bra ut!!!!!

Så nu blir det jobb imorgon, första dagen man känner sig helt frisk. Hundarna har fått en långis på 1,5 t och tom badat i havet:) 

Men lydnadsträning imorgon kväll i ljuset skall det bli!

Må väl
Lena
 

Magsjuk

Ja det har man varit sedan Götene! Fy fasen så jobbigt så mån-tis blev till att vara hemma, sedan har man som tur är ett sådant kanonjobb som man kan jobba hemifrån så det fick bli så på tors-fre.

Fick tagit någon tablett som hjälpte bra på tisdag, fick ju panik av att bara vara nära toa. Litade på tabletterna och gav  mig av upp till klubben och fick ett skyddspass och det är ju aldrig fel! Susanne fick kört Asic lite oxå och det gick jättefint:)

Onsdag efter en tablett vågade jag mig ut i skogen, tack alla för att ni var så förstående. Figgade bara 2 gånger och då gick jag ut på i sakta mak. Vi var 5 st som körde och det gick jättefint för alla. Fick se en Boxer in action helt bedårande. Därefter skydd, fick lite bannor men fixade till det så det blev jättebra. Tummen i ögat på lilla markattan är det som gäller:) Hade Elin som figurant en del helt superbra, tack snälla Elin:)

Onsdagsnatt blev jag skitdålig igen så det blev läkarbesök och sedan dess har det varit bra:) Är väl lite seg och har en himla träningsvärk men det går ju över. Var glad för viktminskningen men då kommer sjuksköterske dottern och meddelar att det är ju bara vätska:( Jag som trodde det var en massa fett:))

Så nu kommande vecka får man ligga i inför tävlingen, så himla kul massa trevliga människor. Dom tog 10 spår och både Asic och Ceta kom med + träningskompisar:)) Har aldrig kommit med i Stenungsund på Elitspår så detta året tog jag en chansning och anmälde bägge. Vill gärna testa Ceta på spåret men inte på Asics bekostnad. Det är det enda han gör och tycker det är så himla kul,  hon gör en himla massa annat!  Tror i och för sig inte Asic skulle förstå om jag stack iväg med henne på en Elitspårtävling men mitt samvete skulle aldrig tåla det!

Men nu var det en klubb som ligga nära och kompisen ställde gärna upp så och hade bara en hund kommit med hade jag ju givetvis tagit den själv "ego".  Men även om Ceta inte känns hundra färdig så lite finlir finns allt kvar men hon är ju inte så gammal heller! Så nu kör vi så det ryker och det skall bli så himla kul, det kommer säkert en tår när Susanne och Asic kör sitt program.

Hoppas oxå kunna hinna och åka upp till uppfödarna och se på dom små gulliga bebisar, Gud så söta!

Imorgon är det söktävlingen på klubben och jag skall sitta som sekreterare, får inte glömma att ställa om klockan:)

Må väl
Lena

Första Elittävlingen för i år!

Efter en vecka men lite träning och många möten, så var det dags för första tävlingen.

Fick packat allt igår och ställt klockan på ringning urtidigt. Så tidigt väldigt tidigt bar det av till Götene. Hade tur att uppfödaren jobbade så man fick snackat bort en stund:)

Väl framme i mycket god tid så rastade och matade jag Asic, Ceta fick var hemma hos husse! Sedan in och ta lite kaffe och tjöta med folk. Så var det lottdragning nr 6 fick jag och Asic, skönt ut i skogen direkt efter platsen. Så väl ute i skogen blev det en stunds väntan, precis så man fick rastat Asic och ätit en smörgås. Påsläppet helt suveränt går bakspår 2 m och tvärvänder och väljer rätt håll, satan va glad man blir bak i snöret. Sedan gick spåret ömsom myr och ömsom skog. Myren bestod av gräskullar med torkade ormbunkar men Asic spårade på, efter ca 800 m fick han ett tapp där han verkligen ville säkerställa att spåret gick över berget och inte åt något annat håll. När han väl fick konstaterat det så bar det iväg. Väl i "mål" så var det 2 pinnar borta. Och jag misstänker att dom låg bland gräskullarna och går man inte exakt där så missas det. Han spårade iallafall skitbra oavsett om han fick med sig alla pinnar och dessutom har han börjat ligga på ordentligt:)

Så tillbaka till klubben, nu fokuserade vi om för lydnaden. Vet att Asic brukar göra lydnaden riktigt bra och det gjorde han förutom inkallningen, där han lag öronen från start och det är inte bra:) Så ingen reaktion överhuvudtaget när jag kommenderade stå la sig gjorde han däremot. Men ser ändå lite positivt på detta att han inte brydde sig om tävlingsledarens kommando vilket han kan göra ibland. Annars är jag hel nöjd.

Så det var bara att ladda om till uppletandet, vilket vi har malt ordenligt i höst. Anneli har stått för upplägget, och malt oss ordenligt, tack snäll för pushning. Fick oxå lite mental laddningen innan:) Så lugnt och sansat går vi in på uppletandet och på 1,28 har vi plockat in 4 föremål och dubbel tia!  Detta var verkligen det bästa på länge, han gick så himla bra, kanontempo och bra avlämningar. Så även om det inte blev SM kvalpoäng så var jag jätte lycklig när jag åkte hem:)

Poängen idag
Fritt följ             10 - 9,5
Ink st & lägg     5- 5
Framåts            9 - 9
Kryp                   8 - 9
Skall                  8 - 8
Metall              9,5 - 9,5
Tung              10  - 10
Hopp               8 - 8 
Stege            10 - 10
Platsligg       10 - 10

Upplet spår   10  - 10
Spår                  8 -  8

Uppletande  10 - 10

Så totalt 568 p och en 6 plats av 20!

Nu satsar vi mot nya mål när både Asic och Ceta har kommit med i Stenungsund:)

Må väl
Lena

Hjälp tiden bara springer iväg!

Ja en himla massa har man hunnit med iallafall. Varit i Kumla två gånger på loppet av 2 veckor, alltid lika trevligt!

Träning med djuren givetvis oxå men det har blivit mestadels en pass lydnad på måndag och sedan hela kittet en av helgdagarna.


Igår började vi med uppletande 8 föremål. Han har verkligen fått en go´inställning  till detta nu. Han tuffar på som fasen, ett fel gjorde han och det såg ut som han fick vittring på nära föremålet men där jobbade han inte ut ordentligt. Det var i första korridoren sedan gick det som smort. Asic fick oxå ett riktigt långspår över 2 km, terrängen helt underbar!  Ett fint upptag och ett litet tapp men han letade sig tillbaka och sedan gick det som på räls. Trodde han skulle vara lite seg efter detta men icke. Jag och Anneli drog in till city av Göteborg för att köra lydnad. Himla bra träning men folk som kommer och går, folk som står och tittar. Djiin fick folk som stod inpå och var så imponerade av dom, då blir man glad:) Asic var som sagt inte alls trött utan gick som tusan. Han blir ju väldigt väldigt glad när alla folk går om kring, han tror nog att det är för hans skull dom är där:)

Nöjda och glada åkte vi hem för att ta emot en vän som jag inte träffat på längeeeee. Vi åt och drack lite vin och hade det så mysigt. Pratade om alla hästar som passerat revy! Men nu har vi bestämt att vi skall ses oftare:)

Idag fick Ceta sin beskärda del, jesus kristus! Parallellspår, upptag och uppletande. Asic fick givetvis ett uppletande oxå. Uppletande gick jättefint för alla tre, sedan skulle Mila och Ceta kör parallellspår. Synd att ingen filmade för det kan inte ha sett klokt ut. I starten var bägge givetvis astaggade, bägge far iväg som idioter men Mila hade iallafall koll, Ceta fick slå tillbaka och fånga upp spåret igen. Vilket gjorde att Mila tog "ledningen" Ceta galopperade med sån jädra fart, vilken tur att jag bara hade långkoppel i selen så jag kunde hålla ordentligt . När Mila fick första pinnen så var Ceta inte riktigt där men då kunde man se på henne jädrar det måste finnas något till mig härframme oxå. Kom ihåg när Asic körde parallell spår och när hunden jämte hittade apport och föraren tjoade då tvärstannade Asic och trodde det var till honom. Han kunde stå och titta på dom med öronen bakåt och en piskande svans och tycka att han var verkligen superduktig:) Dom är olika dom två på gott och ont!

Sedan blev det upptag 50 m djupt, och det var fasen en skolexempel. Hon tuffar spikrakt ut kommer till spåret analyserar och vänder framåt. Det var så himla himla snyggt, oj va glad man va:))

Få se detta som genrep för Asics del för nästa vecka bär det av till Götene! Hade tur att komma med bägge dagarna! Kom ihåg 2006 när jag kommit med på 4 tävlingar och Asic skadade sig så jag fick ringa återbud. Sedan blev jag bortlottade på en massa tävlingar.

Ceta är oxå anmäld, har kört 3 skyddspass sedan december, behöver nog något mer tror jag:) Men vi får se vad vi kan få till annars får det bli som det blir!

Nu sitter jag här och väntar på att lilla Dilda skall få ett gäng mallebebisar, men inga uppdateringar ännu!!!! Riktigt nervöst det här:)

Må väl
Lena