Spår och dylikt

Äntligen lyser solen över Göteborg:) och vi hade bestämt att åka ut och spåra. Gud va mycke piggare man blev när solen lyste!

Vi åkte till Lindome och skulle spåra och köra uppletande. Det var några som kommit innan oss så vi parkerade lite längre bort. Jag la ett spår til Åsa på 800 m, Jea la till Asic, sedan la jag ett till Ceta på en 600m.  Innan vi la ut spåren så skulle jag hämta något ur framsätet och ställer mig bara och kollar, hade jag kört 1 dm till så hade jag landat i ett jättehål och därifrån hade jag inte kommit utan bärgare. Jea blev jätte orolig när jag skulle backa bilen, så hon gick fram och höll emot samtidigt som hon skrek INTE FRAMÅT!!! Det gick bra och bilen blev ställd på ett säkrare ställe.

Släppte på Asic först, han valde rätt håll och spårade jättefint tills vi kom till en grusväg mot slutet då fick han verkligen sansa sig för att komma vidare men gick jättefint när övergången på grusvägen kom och sedan tuffade han till slutet.

Åsa spårade oxå jättefint över en massa stockar och bröte. Tog vinklarna kanonfint. Så det var en mycket nöjd Jea som selade av.

När jag skulle släppa på Ceta så höll det andra gänget på att köra uppletande i hennes spår:( Men så kan det bli när man är fler i skogen. Så jag gick fram en bit och släppte på henne, och hon gick jättefint. Idag alternerade hon att galoppera i spåret eller gå på snedden och plöja sig fram, hon är en liten lustig prick hon:) Och jag kunde känna i linan när vi var inne där dom andra hade gått då blev hon nogrann sedan var det galopp igen!

Efter detta körde vi uppletande la ut 6 föremål och det skulle bara vara jättekul. Hade en dust med Asic för två dagar sen när jag skulle in och styra och ställa. Är det något han älskar så är det just det "not".  ´Så idag lovade jag mig själv att vara TYST och bara heja på när han kom med föremål och han gick som en dans:) Det gjorde Åsa och Ceta oxå. Så man var riktigt nöjd och glad framförallt när hundarna är lite trötta när man kommer hem:)

Ha köpt en filmkamera med disc så tanken var att filma idag men jag har inte riktigt förstått den ännu, så jag skall lämna över kitet till en som förstår betydligt mer än jag så får han lära mig sen.

Nu önskar jag alla Ett Riktigt Gott Nytt År 2008!

Må väl
Lena

Inomhusträning!

Tack och lov för det, för det har regnat och blåst nästan hela dagen. Fasen va man är trött på det tänk om det kunde komma lite snö.

Idag tränade vi bara miljö, jättekul uppletande i en lada men små trappor och en superbrant. Det var väl inga konstigheter, gick med på första steget på den superbranta sedan tog hon sig upp själv och hittade en jättekampdutt.

Därefter placerade vi en figge ovanför den branta trappan och hon blev lite lång först men sedan upp och fick skälla lite och sedan jättekamp med figgen.

Sedan fanns det en jättebrant tgaller trappa som gick till en andra våning på ett hus. Första gången gick vi upp tillsammans men hon tyckte inte det var något speciellt, sedan kunde man bara skicka upp henne så sprang hon upp själv:)

Detta var så himla skoj, och Ceta tyckte det var skitkul. Sedan avslutade vi med lite sökövningar med Bert och han är så himla duktig, den lilla svansen snurrade som en propeller när han fick vittring lille gullplutten:)

Tack så mycket Jossan för att du tog dig tid trots att du skulle jobba inatt, du är allt snäll du!

Sedan tillbringades eftermiddagen att fortsätta titta på SM Skydds filmen, fasen va intressant. Nu kan man stilstudera något man aldrig kan göra på samma sätt när man är på plats. Försökte få Ceta att förstå att hon skall göra som dom tre flashiga hanarna i sitt fasttagande:)) Satan vilken kraft dom besitter! Mycket nyttigt att titta på iallfall inte minst att  se olika hundars agerande korgen. Det är inte så himla lätt alla gånger.

Imorgon blir det spårträning och hämtning av bil.

Må väl
Lena

 
 

Annandagssök bla

Nu var det dags att börja träna efter mer än 2 veckors uppehåll, kändes jättekul. Vi träffas halv elva för att först köra sök. Vi var 5 st och körde ovallat. Jag började med Ceta, och körde ca 100 m. Det gick superbra körde tom flying för första gången men det missade dom som stod på stigen:( Skulle avsluta med en nära på ingång så uppfödaren sprang ut och la sig på mage, och tydligen så gick Ceta på honom ja ja lägger man sig så får man räkna med det:) Nä skämt och sido vi får titta på det framöver!

Sedan var det lydnad med Asic supersupertaggad, sent läggande på ink så där blev det till att göra om. Lite snabb i framåtsändandet, krypet superfint bra att ha spegeln i manegen att kolla i. Därefter blev det apporteringar, full fart ut och full fart in med bägge:) Duktig liten pojke!!! Sedan lite skydd med Ceta, bevakning i korg med lina och sele. Skönt att vi var fler så man kunde lämna linan till någon annan för själv kommer vi inte så bra överens.

Sedan fick Ceta gå in i maskinhallen och skrämma bort en "ful gubbe":)

Imorgon blir det träning i Lerum;) Skönt att vara ledig till 7 januari, så nu skall det tränas.

Må väl och Ha en trevlig fortsättning på helgerna!
Lena

GOD JUL

image82

Skyddsläger!

Su nu är lägren slut för detta år och känner att nästa år kommer det inte att bli så här många. Men visst har det varit jättekul alltid lika roligt att träffa duktiga och trevliga människor.

Nu i helgen så hade "Tivedengänget" läger i Karlsborg. Det var nästan alla vi som körde i Tiveden i somras + några till. Vi började på fredag men en smaskig smörgåstårta och presentation av oss alla. Sedan delade instruktörerna in oss i grupper och så körde vi både lördag och söndag.
 
Hade bara Ceta med upp så det var skönt att inte behöva ha dåligt samvete för Asic för det blir ju en del att ligga i bilen. Det var lite halvkyligt men som tur var uppehåll hela helgen så vi kunde träna utomhus. Så nu invigdes Back On Track täcket helt suveränt det ihop med motorvärmaren blev jättemysigt för lilla fröken.

Hade bestämt att nu har vi tränat så mycket "moment" så nu skulle vi bara busa:) Och Skuggan var helt suverän på att vara buse. Så hon fick skräma iväg och "bröta" på som bara den. Sedan körde vi inne i en kolsvart hall med skyddsärm och hon uppförde sig kanon även med korgen som vi körde sedan. Sedan testade vi lite andra grejer som Skuggan hittade på och det blev jättebra:) En jättebra helg och jag tror att lilla fröken har växt flera centimeter.

Sedan spårade vi grusspår och körde ett uppletande. Lydnad fick det bli på söndagen som avslutning och hon var lika taggad som vanligt.

Det var en man där oxå som är jätteduktig på ren allmänlydnad som var helt klart intressant att höra på.

På lördagen hade Berit fixat julbord och 2 elever var uppe och hjälpte till hela lördag eftermiddag och det var så himla goooooott. Tack snälla Berit för att du fixar det här, men det är klart att du förstår i detta gänget hade det blivit Mammas Scan köttbullar och makaroner alt Pizza från byn:) Sedan blev det lite sångövningar inför söndagens födelsesång och mycket skratt och gliringar sånt som förgyller vardagen:)

Så nu är det till att röja för lilla sonen som kommer från Usa på onsdag, så han får sitt nya rum och allt är i ordning!

Må väl
Lena


Massage och dyl.

Så nu är man mitt i veckan igen, tiden bara rusar fram. I måndags var jag på ett kanon julbord inne på Liseberg och innan gick vi runt och kollade och tog lotter. Vann stjärnvinst på Centerhjulet så det var bara att släpa hem över 4 kg Center. Inte för man skall vara otacksam men Alladin hade varit lite bättre! Men det går säkert åt i jul om inte annat.

Idag har Asic och Ceta fått massage av vännen Anette. Asic är ju inte den lugna hunden när det gäller sånt han skall bara upp och pussas, rulla runt och fåna sig. Men till slut fick han lagt sig till rätta. Ceta däremot tyckte det var underbart från första stund. Idag gick hon bara över lite grann för att nästa vecka göra en riktig djupbehandling och det passar ju utmärkt för sedan får dom det lugnt till efter Jul. Inte dåligt att ha en massör som kommer hem, hoppas hon fortsätter med det när hon är färdig:)

Sedan stack vi upp till manegen och tränade lite lydnad med dom bägge och lite bus i korgen med Ceta. Därefter fick dom springa på ängen och sträcka ut, och när jag kom hem så låg det en postanvisning från Anna med mina Back on Track täcke så det var bara att sticka och hämta dom. Det blir bra när vi åker till Karlsborg i helgen så kan Ceta inviga sitt.

Så nu är det dags att packa väskan för nästa och sista träningshelgen för iår, cider och öl är inhandlat och det är ju det enda förrutom kläder och sängkläder som behövs. Ser verkligen fram emot Berits underbara mat och speciellt Julbordet på lördag mums.  Efter Nyår får det bli andra bullar!

Må väl
Lena

KM:et över för detta år!

Jäklar vilket bra KM! Vi betalade en väldigt liten summa pengar och för det fick vi äta och dricka hela dagen och dessutom som grädde på moset så avslutades det med smörgåstårta:)

Dagen började kl 10, vi jag och Asic drog startnr 5. Vi började alla med plats och därefter 1-3 uppletande och resten lydnad. Märkte att Susanne hade dömt upp mig på framförgåendet för vi fick "bara" en 6:))  Allt annat gick jättebra. Därefter var det uppletande där det var 3 normala saker och som vanligt en liten gullig jultomte! Domaren ville gärna kolla min tomte och det visade sig att han att fått ett armbrott, försökte hävda att det var fabrikationsfel men det gick han inte på:) En som slogs i tätstriden hade en tomte utan öga när hunden lämnande av den och hon hävdade att det fanns läkarintyg på att tomten var enögd , hur man nu kan få det på en tomte men hon är slipad hon:)

Sedan var det bara budföringen kvar och den gick oxå bra. Så summan av kardemumman blev en 3:e plats, 4 p från vinnaren och det är så det är tätstriden:) Tur att jag tog med buckla och bok upp imorse hade planer på att lämna det hemma för det är ju här det skall stå:) Så grattis till alla som deltog det är ni ALLA värda tycker jag!

Och Tack Kerstin & Lennart mfl som fixade detta!

Nu blir det julbord på Liseberg med kunder imorgon kväll, hoppas det blir uppehåll. Sedan skall Asic få sig en rejäl massage på onsdag, men inte Ceta hon skall köra skydd hela helgen i Karlsborg så hon får sitt nästa vecka. Så blir det en bra avslutning på säsongen för dom bägge!

Må väl
Lena


Appell lydnad!

Ja, denna vecka har det satsats stenhårt på appell lydnaden, både tisdag, onsdag och idag torsdag. Och det känns helt ok eller rättare sagt jättebra förrutom framförgåendet. Var lite kul när vi tränade i tisdags och Susanne säjer ja men du får en 7 på det, 7:a skriker jag får inte mer:) Nä det är väl den häraden vi hamnar i.

I går var vi ute och spårade, Asic fick ett över kallhygge och fick inte med sig dom 2 pinnarna som låg i granris på kalhygget. Det blåste ordentligt och sedan kalhygge då prioriteras spåret så här behöver vi träna ordentligt. Annars gick han som tåget. Ceta fick ett litet snurrigt spår upptaget valde hon bakspår, sedan gick hon som tåget. Missade en pinne där jag hade rundat en gran väldigt snävt med återgång så hon ville genskjuta direkt men det fick hon inte den lilla racerhunden.

Sedan till klubben och körde uppletande Asic gick riktigt bra och plockade in 4 föremål snabbt och detta på klubbens ruta som inte är vår favoritruta känns gott inför söndagen:) Ceta sprang som tusan oxå sedan blev det lite missförstånd på ett föremål så jag skickade henne på samma ställe flera gånger men där låg inte föremålet men ingen skada skedd hon jobbar hela tiden iallfall springer hon hela tiden:)

Idag hade vi genrep inför söndagen det var en glad stämning, så det kommer att bli riktigt kul på söndag. Det kanske låter allvarligt men allt är på skoj och flera av oss tycker det är kul att hetsa lite, inget illa ment utan bara på skoj.

Har oxå bakat lussekatter och pyntat så nu är det så fint här hemma, man får i och för sig skura golven varje idag. NU vill jag ha kyla!

Må väl
Lena