Ytterliggare en vecka

har nästan gått sedan sist. Veckan har gått i lugnets tecken. Vädret var väl inte speciellt kul i början av veckan men nu har det blivit bättre.

I tisdags körde v i skärmarna med grannarna. Det är riktigt kul, gräset var jättehögt så det var inte mycket av skärmarna som syntes. Asic fick en i varje hörn sedan tomt, Ceta hade en ivarje hörn sedan tomt resten av vänstersidan. Det gick alldeles lysande för bägge. Asic är faktiskt helt underbar att se, så fort vi närmar oss mittstigen lägger han öronen bakåt och bara laddar.

Onsdag lite lydnad hemma. Och igår var vi hos uppfödaren och tränade lydnad (Asic) och skydd med Ceta, detta är lika roligt som skärmarna.  Och jag är supernöjd med henne. Fick låna en korg av Anette i söndags som vi skall träna på hemma, men opps det har jag helt glömt av. Det får vi köra kommande vecka.

Idag bär det av till Ullared med dottern, var väldigt sugen på det i början av veckan men nu börjar suget avta:) Och ev titta på husvagn imorgon.

Må väl
Lena

Lösenordet är inte glömt :)

Nä utan har bara haft mycket omkring mig. Kan berätta att jag alldeles nyss skrev hela detta långa stycke och skulle publicera det men då åkte jag ut!! Så nu får jag skriva om allt, vet att man skall spara inlägget innan men va f-n.

Kan börja med Foggens kennelläger, som jag fick sniket mig med på. Dom gick av staplen i Karlsborg som vanligt. Bara tänk ett läger där man har ett eget rum m toa och dusch. Kennelpappan hämtar lunchen som vi äter ute i skogen vid en sjö, underbara marker samt supertrevliga människor. Ni fattar det är inget som saknas. Vi tränade spår, sök ,uppletande och lydnad. Ceta fick titta på lite skydd, för enligt uppfödaren skall en hund kunna sitta invid plan utan att bli helt rabiat!! Förstår inte tanken men vi gjorde det iallafall:))
Jag vad med ons-fre pga av min tävling som var lör-sön i Elfsborg.

Lördagen började med plats, lydnad och uppletande. Platsen låste han sig på en fläck och började skruva på sig, det såg jag i ögonvrån men när vi kom tillbaka låg han så fint som om han legat där hela tiden. Du skall dödens dö tyckte jag men det var försent sa domaren:)  Så innan vi gick in på lydnaden så "pratade" vi lite med varandra eller om det var så att det var jag som pratade med honom. Så han gick in taggad som tusan och gjorde jättebra ifrån ett snett sättande på fria följet:)) Fick tom kommentaren mkt uppmärksam hund 9,5-9,5 sedan gick det andra jättebra förrutom framåtsändadet som han drog snett mot en kona. Men jag var supernöjd när jag går av i 30 gr värme en hund som fortfarande är på G. Uppletande fick han 2 föremål ingen vind utan han sprang mer eller mindre rätt på dom. Men han gick ut i bra takt och letade hela tiden, och då får man väl vara nöjd.

Söndagen där fick han bakspår men sedan spårade han det bästa han gjort någonsin till 4 pinnen som låg på en traktorväg, Efter den fick han ett tapp men vi gick tillbaka till stället där han tappade, så susade in höger och ner för en bergsknalle sedan började han slå igen och här hade vi ett jättetapp som avslutades i rutan. Tydligen hade detta hänt även på lördagen, men så jädra tråkigt när han spårade så fint. Men det är bara att ta nya tag i höst.

Sedan var jag i ett supervarmt Budapest i början på veckan, det gällde inte hund utan ett säljmöte.

Vi har firat födelsdag och midsommar en lugn sådan. Har varit ute och cyklat med Asic och det gick jättefint. Var lite orolig för han är ju en däckfanatiker men det brydde han sig inte om. Sedan fick man ju titta på matchen som man egentligen kunde hoppat över. Såg den tills det var en kvart kvar, då gick jag ut i trädgården och tränade istället.

Och idag har vi varit hos uppfödaren och tränat sök, skydd och lydnad. Körde både Asic och Ceta i söket. Asics 5 pass sedan nyår och det märkes kan man säja. Ceta fick sitt första planerade tomslag och det gick jättefint. I skyddet gick hon så kanonbra, fick 2 ordentliga (för mig alltså) överfall, hon hade tydligen frågat mig på det första innan hon flög på men det såg inte jag. Andra frågade hon inte, hon insåg väl att det var meningslöst. Hörde någon muttra om att hon satt i fel position men jag försökte mörka det genom att säja att jag stod fel, vet inte om det gick hem:) Nä hon kommer sig verkligen den lilla "N". Dagen till ära fick jag gå figurant för Izze (stackars hund) men han växte nog jättemycket. Det var transport med överfall, bevakning, fasttagande (och det var inte roligt kan jag säja, ser bara något lurvigt i ögonvrån och då skall man öka, nä nä då saktade jag av lite istället) Sedan modprov tjuvstart så det var inget. Men sedan skulle jag avslutningsvis hålla ärmen i axelhöjd med bägge händerna och gå emot hunden när han skickas. Och man fick inte sänkta ärmen, hur lätt är det då!! Andra gången blev väl någorlunda. Det är med skräckblandad förtjusning man gör detta. Sedan avslutade vi med lydnad.

Är hemma i Göteborg hela veckan det skall bli skönt.

Må väl
Lena


Elitspår i Vetlanda

Stack igår ner till Vetlanda för att övernatta i deras klubbstuga inför spårtävlingen idag. Ett jättefint ställe verkligen, sån tur fick hundarna sova inne för jag är lite mörkrädd. Carina från Norrköping skulle oxå deltaga så hon kom med husvagn. Så vi tränade lite och körde ett uppletande igår kväll. Sedan satt vi och tjötade till halv 12.

Hade bäddat och gjort iordning på övervåningen, så jag tog in hundarna gick och la mej och läste lite. Ceta vandrade om kring tills jag släckte då hoppade hon upp i tältsängen och la sig till rätta. Asic la sig med en gång men han har ju lite mer vana av övernattningar. Precis när jag skulle somna då flyger Ceta upp och glor mot dörren, jag höll på att få en hjärtinfarkt f-n vad rätt jag blev. Men fick sansa mig för Asic snarkade och sov och det hade han INTE gjort om någon gått in i huset. Detta upprepades en gång till precis lika lämpligt när jag höll på att somna. Men sen somnade vi och sov till halv sex när en del spårläggare dök upp.

Samling 7 och jag drog startnr 3, ut till spåren. Såg jättefint ut från vägen. Fick släppa på lite tidigare än beräknat. Asic går ut slår en lov sedan rakt ut och ANALYSERAR ordentligt och väljer rätt håll. Så där fick vi 9-9,5. Sedan var det lite hett första sträckan missade den pinnen annars spårade han jättefint låg näsa trots en kraftig motvind. Åh vad man blir stolt :) Fick 6 + slut, så en 9:a där. Tillbaka till klubbstugan och väntan på uppletande. Så efter en stund var det bara att sätta sig i bilarna igen för att åka ner till uppletande rutan. Den var kanonfin, blåste kraftig sidvind. Asic stack iväg och for utanför rutan tillbaka igen, och fick ett föremål, sedan plockade in dom alla. Vi var 3 av 13 som fick alla 4 föremål, så helt lätt var det nog inte. Betyg 9 lite olydnad!

Ytterliggare väntan på ett omspår och resten som skulle göra uppletande. När det var klart så blev det plats och stege. 10:a på platsen 8-8,5 på stegen. Idag var det racerfart så jag kom ifatt han när han var uppe på stegen. Sedan körde lydnaden igång, ink och framåtsändandet var inte speciellt bra. På ink stannade han men gick ett tag och även sent läggande, framåtsändadet for han iväg och bröt vi gruppen men fortsätter i rask trav andra hållet bröt han från galopp till en sakta galopp:)) Det är inte så vi har tränat precis, så nu blir focus på detta. Vilka initiativ han tar den lille grabben. Annars är jag jätte nöjd, bara 10-10 metallen är ett stort framsteg. Totalt blev det 564,25 och CP. Så nu är det bara att hoppas att trenden håller i sig att man kommer med. Men det bästa var att det var en sprallig Asic som gick av plan, så nu är han sig lik igen efter skadan. Fick tom ett hål i flieströjan men det gör inget för jag har så många:)

En lugn kväll med pizza och vin skall det bli.

Må väl
Lena