Året som gått

Det har varit ett riktigt roligt hundår men även privat:)


Det enda läger deltog i var på Tångahed, där skydd var den stora grejen. Medan vi Asic & jag körde spår, upplet och lydnad. Sedan har det blivit en del helgträffar framför allt i Karlsborg, och dom är ju alltid lika roliga.

Sedan var jag instr på ett läger i sök, som Berit hade fixat.

Så LägerLena hatten kan jag nu lämna över till någon annan typ Johanna:))


Det jag och mina hundar har presterat är jag riktigt nöjd med.


Asic gjorde 13 starter i Elitspår 4 Cert, 5 Certp, 3 Godk och 1 st ej Godk och högsta poäng för året blev 611,25. Så det är inte mycket att säja om utan jag är verkligen nöjd!


Så inför 2009 laddar vi givetvis för att kvala in till SM i Falkenberg.


Ceta startade med en L-test där hon blev godkänd att prövas som polis resp väktarhund.


Ceta fick sin efterlängtade kull, ja hon längtade kanske inte så mycket som jag:) Men en riktigt fin kull blev det, och det är med spänning man kommer att följa dom små liven framöver!


Ceta fick på sin första tävling i Elit överhuvudtaget ett Cert och vinst på 693p i skyddet, sedan gjorde vi en i Alingsås i Dec men den gick inte fullt så bra:)


Ceta blev godk Korning i höst oxå.


Så inför 2009 laddar vi på att få Ceta till Brukschampion.


Nu önskar vi alla goda hundmänniskor Ett Riktigt Gott Nytt Tävlingsår 2009.


Må väl

Lena


Julen över!


Känns trots allt rätt bra, det är ju egentligen dom här sista dagarna när familjen är ensam och kan slappa och göra vad man vill som är dom sköna:)


Ceta är nu opererad så hon har fått tagit det jättelugnt, lite orättvist tycker nog hon. Det var första dagen som hon accepterade lugn och ro men från dag två och fortfarande så är hon som vanligt är hon springer omkring med sin flytring:) Tyckte att det räcker med tratten på natten så då investerade vi i denna "flytring" á 400 kr. Och den funkar skitbra och värd var enda krona.


Har tränat lite lydnad med Asic i måndagsgänget och det var riktigt bra. Han får lite överraskningar under resans gång så uppmärksamheten är på topp:)


Var och spårade på annandagen jag & Maria, det blev ängspår och jag valde den delen av ängen där det var minst 100 st stora fåglar. När vi gick iväg för att köra lite linjetag så var en ute med lös hund i mitt spår. Bra alla störningar vill vi ha:) Och mycket riktigt han fick slita riktigt ordenligt och han var så super nogrann, Maria som gick jämte sa att nu måste han vara på spåret så nogrann som han är, i min värld var han i den andra hundens spår men rätt som det var tog han en apport och fasen va gott. Har aldrig sett Asic så supernoga som då! När han fortsatte så var Maria lite osäker men jag tvekar aldrig när jag känner det rätta draget i linan och skulle det bli fel så är det ju inte hela världen. Så vi hängde på och så stod han där med slutet. En sånt riktigt skitbra spår, jag var så glad att se den nogrannheten hos FlumBert:)


Så nu blir det träning imorgon oxå och då skall lilla Ceta få ett litet spår där terräng tillåter. Inte massa buskar och skit utan en trollskog om det finns vill säja annars hoppar vi över det! Så spår, upplet och lydnad blir det imorgon:)


Och framför allt en vecka ledig till helt underbart!


Önskar alla hundkompisar Ett Riktigt Gott Nytt Tävlingsår!


Må väl

Lena


Snart är det långledigt!

Helgen i Karlsborg var helt kanon. Vi åkte upp rätt tidigt och tur var väl det, snöade som fasen på vägen upp. Inkvarterade oss och sedan lunch i Karlsborg.


Därefter lite uppletande och avslutade med budföringar typ längre med bägge hundarna i snön så dom blev lite trötta. Sedan var det Idol som gällde:)


Lördagen tidig frukost och sedan ut i skogen för sök. Körde med mina frisbee och det funkar jättebra på lilla stumpan. Efter söket var det lunch hos Pelle o Kerstin i deras nya fina hus! Helt underbart skall bli kul att se när alla 80 kartonger är uppackade:)


Därefter till manegen för skyddsträning. Vi började med lydnad först och sedan blev det lite träning vi som inte frös var klara vid halv 7. Så det var bara att rasta hundarna snabbt och sedan sätta sig vid dukat bord! Har lite svårt för det när man inte hjälpt till själv, får himla dåligt samvete.


Vi hade knytkalas med julmat och Petter smällde till och gjorde äggost skitgott! Sedan en massa massa godis mums!


Söndagen sök och uppletande, sedan lunch hos Nymans chocklad med grädde och en varm smörgås:) Avslutade med lydnad för dom bägge.


Med andra ord en riktigt kanonhelg! Alltid  lika kul att träffa gänget från nästan alla Sveriges hörn. Och att det blivit en tradition är ännu bättre.


Måndagsträning i Kallebäck som vanligt, kändes jättebra. Antagligen för jag var så himla harmonisk:)


Sedan har det varit kök för hela pengen, alla skåp är ute och allt är bokat och klart. Kommer att bli jättefint när det blir klar men just nu kan man väl inte säja så direkt. Men det blir jul iallafall:)


Ceta skall in och steriliseras imorgon, så slipper vi det framöver både med henne och hennes något översexuella halvbror:) och  sedan är man ledig i 2 veckor helt underbart!


Må väl

Lena


Veckan avslutades med en Elitskyddstävling i Alingsås.

Lite träning har det blivit, samt gjorde vi teoriprovet för domare på klubben i onsdags. Så nu är vi några som väntar med spänning hur det gick. Annars är det bara att skriva om, men jag tyckte det kändes bra vet att en fråga är fel sedan finns det ett par frågtecken men dom var inte så mycket värda. Ja ja vi får  väl svar snart.


Lördagen ägnades åt hemmet, är ju tokig i hyacinter så det måste inhandlas nya så fort dom gamla börja ge sig. Körde igenom Ceta på lydnaden och det gick riktigt bra. Asic fick oxå kört och satan så bra han gick. Han känner väl att han fått stå tillbaka lite så han ansträngde sig verkligen:)


Som sagt igår gick sista tävlingen får året, och det känns oerhört skönt. Det vara Alingsås BK som hade en Elitskydd. Vi började med plats och därefter spår. Skulle kört stegen men det var för hal så vi fick ta den senare. Plats och spår gick super, när hon tog slutapporten så knakade det till och vips så var det en spricka genom halva pinnen. Så betyget reducerades till 9,5!


Därefter till plan för stege och den lilla ödlan sticker på tl kommando och fort gick det så där fanns ingen chans för återkallning så betyg 0.


Därefter till Stormvallen för avsök. Hon fick inte figgen i högra hörnet, tyckte hon varit ute bra men men sedan gick det sisådär sista figgen plockade hon in iallafall så det blev fullt på figgen men 5,5 p på söket.


Därefter lydnad och fria följet kändes helt ok och det var nog det som kändes bra! Så nu blir det till att köra lydnad så "ögon blör" på henne. Och givetvis söket oxå!


Uppletande fick hon in 2 föremål, ängsruta så hon drog upp i vind hela tiden. Så höger hörnet var hon överhuvudtaget inte i.


Avslutningsvis skyddet, och det kändes förbaskat bra. Hon triggade igång i transporterna men trots det så kände man att lite koll hade jag. Tveklöst det bästa skydd hon har gjort lilla stumpan. Så efter nästa helg blir det vila för henne i ett bra tag med skyddet.


Tack Alingsås och Karin och Jörgen på Stormvallen för denna otroliga trevliga tävling! Fina priser och god Glögg:)


Helgen som kommer tillbringas i Karlsborg med goda vänner och god julmat:) och givetvis en massa träning.


Må väl

Lena