Första SM:et över

Ja nu har man landat efter en mycket innehållsrik vecka i Falkenberg. Mentalt slut var man söndag kväll och det var inte lätt att gå upp till jobbet igår heller.


Mannen och jag åkte ner söndag och sedan åkte han tillbaka måndag morgon för att arbeta. Jag gick upp samtidigt och gick en riktigt lång runda med hundarna, ville reka lite innan Pia kom hon som är världsbäst på att rasta hundar:) Åkte sedan och handlade lite en tidig kväll blev det oxå. 


Tisdag var det träning på Falkenbergs BK, det var Susanne, Pia, Stefan, Staffan och Anders. Blev lite lydnad med Ceta, mkt bra att Anders & Staffan var med för dom fick mig på fall direkt. Jag gick med jättekorta steg och Ceta förstod inget, klappade om henne och började om och då gick det mycket bättre:) Sedan framåtsändande, lite kryp, ljudgivning och en apportering. Susanne körde Asic lite med jag värmde Ceta för skydd. Och det gick väl rätt bra, han hade varit lite störd för han såg att jag gick iväg. Ceta fick en civil och en dubbel med sele och det var allt. Nu var vår laddning klar!


Så resten av veckan bestod av socialt umgänge, limochaufför för två lappar och en tur till Ullared för shopping och en underbar middag på Laxbutiken med trevlig umgänge mumsig värre!


Fredag dags för vetrinärbesiktning, lite nervöst tänk om dom inte gick igenom så himla tråkigt det hade varit. Men det gick vägen som tur va. Fredagen bestod av lite info och titta på provhund. Vi lottade lördag morgon istället vilket var bra tycker jag. Susanne och Asic drog nr 3 i C gruppen så dom skulle börja med uppletande på lördagen. Efter detta var det bara att åka tillbaka till campingen och börja förbereda för morgondagen. Det var till att göra energidryck till dom små djuren och skiva korv, ladda kaffebryggare. Sov rätt bra men det blåste som fasen så man var rädd att förtältet skulle blåsa bort. 


Upp 5,45 lördag morgon för färd mot Falkenberg BK och lottning. Drog nr 12, dags för platsliggning som gick i två grupper. När Ceta och jag går ut på plan så lyser det skydd ur hennes ögon då var man inte så tuff och när dom sedan säjer återgå efter 30 sek så är man inte fräckare. En hund hade gått upp och gått till skytten så det blev omläggning för oss andra. Och det gick bra för oss alla som tur va.


Därefter ut till spåren men först en väntan på 45 min på en parkeringsplats. Blev upphämtade och körd ut till spårmarkerna. Väl därute började det bli pirrigt! Fick rastat av lilla Ceta och fram med väska, sele och lina. Inte så lång väntan innan domarna och TL kom farande. Ut med hunden och in med en snus, fick höra av Eva som var med att ena domaren hade sagt, Nu lägger hon in snus så nu är hon startklar:) Ceta spårade iväg jättefint och fick med sig alla pinnar 9 min tog det så var det klart och andra 10:an var i hamn! Alla klarade spåren och det var ju jättekul. Så iväg till avsöket, det tog lite tid vi väntade ca 3,5 timma så då hann man såsa ihop lite. Men dom hade försäljning och toa så det gick ingen nöd på en. När det äntligen var vår tur blev det pirrigt igen:) Banan var jättekul lite lurigheter fanns det allt. Ceta gick jättefint, men efter ca 50 m kände jag mig som den mest ensamma i hela världen, jag gick och skickade min hund och inga figgar fick vi. Men sen small det till och bägge var inhämtade. Fick 9,5 8 10 av ena domaren, han hade en känsla av att jag inte hade full koll men kunde inte peka på något:)full koll vem har det:) Andra domaren gav 10 9,5 10 och han belyste verkligen hur superbra det hade sett ut då höll jag på att börja grina, så tack snälla för dom fina orden! 


Åter till IP för lydnad, då höll jag på att checka ut och skita i allt, såg bara läktaren och dessa människor men med en kraftansträning tog jag mig ut på plan, kopplade loss och gick en bra sträcka fritt följ fram till punkten och jag kände att lilla Ceta verkligen var med på noterna. Nu skulle det räddas 0:or och det lyckades vi med. Lydnaden var inte som den brukar men det var situationen inte heller. Så jag var jätteglad när jag gick av att vi fixade det! 


Susanne hade rapporterad 0 i upplet han fick 1 föremål , bakspår och 1 pinne borta. Men hon var supernöjd Asic hade verkligen slitit och ställt upp han e duktig han:)


Åter till campingen för en cider och det var välbehövlig fick tryckt i oss en pizza oxå, och besök i grannarnas husvagn och lite öl:)


Söndag upp tidigt för att kolla Susanne och Asics lydnad, vi satt längs vägen och kollade man blir tårögd när man ser hur han ställer upp. Lydnaden såg jättefin ut något missförstånd men det är sånt som händer. Så jag är verkligen supersupernöjd med Susanne och Asics prestation dom är så himla duktiga bägge två.


Inför skyddet var jag glad att uppfödaren hade fullständig koll på läget, för jag höll på att svimma. Gick omkring med min korg, vilket visade sig senare att den kollades innan jag gick in på plan. Värmde henne ordenligt innan sedan stod vi i skogskanten och väntade, då fångar hon något som sticker henne i nosen och hon slänger sig ner i gräset och börjar gnida sig. Herregud tänkte jag det här går ju inte vi får bryta, men hon lugnade ner sig efter en stund och man såg inget heller som tur va. 


När presentationen börjar så blev man spyfärdig men nu kör vi så det ryker sa jag till Ceta. Och jag är så himla nöjd med henne, visst har hon bitar som ska bli bättre men överlag skötte vi oss bägge jättebra tycker jag. Korgtransporten kändes så häftig när man känner att hon bara går och väntar på överfallet, tittar inte på mig överhuvudtaget vilken känsla. Lyckades inte hålla henne på flykt med skott då tog hon kommandot. Men vi fick betyg i allt inte en 0:a. Vårt mål vara att hamna på 10 plats men vi kom 7:a helt otroligt på vårt första SM.


Asic och Susanne kom på 21:a plats inte illa på första SM:et.


Hallandsdistriket kan verkligen ta åt sig äran över ett himla bra SM, allt väl organiserat och mycket trevliga funktionärer. Och ett jättetack till alla som hejade på oss, dom trevliga människorna i skyddshundsgruppen, och som kom ner för att titta och vänner som inte alls sysslar med detta ändå sätter sig och kollar, ni skall veta att det värmer.


Må väl

Lena