Lite uppdatering

Ja nu har man verkligen legat i. Var på klubben 3 dagar i rad förra veckan, vet inte när det hände senast:)  Men vädret har varit jättebra om än lite kallt, dags att börja vänja sig.


Sist jag körde sök med Ceta så började hon i superfart rakt och fint om än låg ute lite länge men det tar jag gärna just nu. Sedan började hon trappa av lite anledningen kanske var att hon skulle bajsa för det var det första hon gjorde när hon var klar, så blir det när man inte göra det innan! Sedan blev det skyddsträning på klubben, och det har blivit bättre men några tillsägelser fick man allt. Körde korgbevakningar för första gången sedan valparna, det var hennes glansmoment innan och det gick riktigt bra nu oxå. Men det där eviga fasttagande hur svårt kan det vara!! Hade starka planer på att skita i allt vad skyddet heter och köra spår och sök med henne i stället, men lite enveten är man ju så vi kör på ett tag till. Bus-Pia tröstade mig och sa det kommer bli så bra bara att köra på. Ja ja vi får väl se hur det blir!


Fick två pass lydnad oxå lite väl taggad kanske men få ha i åtanke att varit hemma hela dagen och sedan direkt ut från bilen. Då blir inget annat än taggat med lill-Fia men det känns jättebra iallafall hon har en underbar kontakt och går som en liten arabhäst:)


Körde uppletande med bägge hundarna för skoj skull. Ja skoj blev det för Ceta iallafall, Asic sprang som en blådåre och blev supersnål. Han plockade in 8 av dom 10 föremålen som låg ute. Tror att Ceta tog det som en kapplöpning istället:)


Sedan blev Ceta magsjuk, hon äter ju all sköns skit, sliter fotbollar i stycket och sväljer säkert en hel del! Så hon har spytt ett par dagar så det var varit fasta men nu är hon fit for fight igen.


Har kört mycket fys med hundarna, så dom längtar nog efter dom lugna promenaderna igen.


Hade spårtävling igår tyvärr en del återbud så 12 kom till start. En dag med strålande väder och en hel del trevliga människor.


Idag blir det lydnadsträning igen, tänkte nog avstå nattsöket nästa helg. Ceta har inte fått någon träning i helgen pga magsjuka och hon kan nog behöva lite mer. Tänkte slänga rullen på Asic och köra honom istället. Kan tänka att han skulle tycka det vara spännande och springa i mörkret och leta figgar. Men han är ju heller inte körd på ett tag, sedan har vi skyddstävlingen till helgen. Så det skall märkas upp banor, mat skall inhandlas och skydd skall tränas så det blir nog inget av det.


Må väl

Lena


Nu är andra veckan slut!

Nu är andra semesterveckan slut!!!



Ja, nu är man tillbaka i verkligheten igen, känns väl sisådär men men något måste man göra för brödfödan!


Vad har hänt dessa veckor, givetvis SM:et i Västerås där vi hade jättetrevligt, mycket fin camping med fina promenadvägar. Tyckte väl allt runt omkring kunde väl vara bra mycket. Men vi kollade runt på en hel del, både lydnad och uppletande. Avslutade givetvis med att sitta i värmen och titta på skyddet. Oxå fick jag träffa 4 av Cetas valpar men Herregud så goá och att dom är så lyriska över sina hundar är så himla gulligt! Jag är stoltare än Ceta för hon skiter fullständigt i dom, hon har gjort sitt och det räcker gott och väl tycker hon:)

Har kört en del sök med Ceta, nu anser jag hon är fit for fight till att köra på ordentligt med. Anmälde mig till Herrljunga med henne men fick höra att det var Nattsök, så det känns väl sisådär med tanke på att vi har skyddstävling dagen efter. Får kolla hur dom tänkt så man inte är färdig 5 på morgonen för då får vi avstå. Sedan kommer väl löpet säkert lägligt oxå:)


Skydd har det blivit lite oxå, känns jättebra. Har kontroll och kan tom sköta linan tycker jag men säkert är det så att uppfödaren gör sådan övningar:)


Lydnad har det blivit oxå givetvis! Var hos Anderzzons och körde sök, jättetack för det. En bana som var helt klar med legor och uppsnitslad. Ceta fick 6 träffar varav en heldold. Och figgarna tyckte hon var så trevlig och dessutom snygg tyckte Tobbe:)


Efter det sökpasset blev jag liggande sjuk i 5 dagar, så jag missade min arbetsstart efter semester. Så onsdagen var jag tvungen och testa att jag kunde gå ut innan jag började jobba. Så Annelie och jag skulle lägga korta spår åt varandra. Ja la Mixas och så man lät när man gick allt gick i slow motion. Sedan fika drygt en timma och sedan fick hon gå sitt spår själv och Mixa fixade galant. Asic gick oxå jättefint på spåret, men upptaget var lite rörigt för linan fastnade i en rot och det blev ett ryck då blir Asic lite nervös:) men iväg kom han och åt rätt håll.


Och nu i söndags tävlade vi i Lilla Edet en sådan himla trevlig klubb! Lydnaden gick bra 277p men jag kom allt på honom med att nosa när han ligger för inkallning. När jag vänder mig om så ligger fanskapet och nosar, så när TL säjer kommendera då tittar han upp och ser ut som ett fån snacka om fingrarna i syltburken. Men som tur va kom han i full fart och gjorde bra ställande och läggande. Förutom det gick han riktigt bra speciellt med krypet där han hade 9-9,5 trots att det var lerigt och blött:) Så nu är lydnadsträningen över för hans del på ett tag. Upptaget blev slarvigt och fel håll men alla pinnar med. Efter det spåret kände man verkligen att man inte var hundra. En käck kille påpekade att brun utan sol finns men röd utan sol hade han inte hört talas som:) Uppletandet  är akilleshälen nu, så nu skall här kluras och fixa för att få till det så bra det går. Vi slutade 4 av 16 på 571p


Ceta fick 2 pass lydnad och det kan behövas, fasen va lilla flickan plockar för sig. Ställde upp framför stegen och sa fot då stack fanskapet över. Så nu är det tummen i ögat och hela tummen dessutom. Hon skall få mycket lydnadsträning och en massa konditionsträning framöver.


Kvällen har gått åt till fys och uppletande och lite lydnad med Ceta, nu jädrar är vi på gång:)

Måste bara Gratta Ceta systern Clippa som gjorde ett jättebra L-Test:))


Imorgon väntar Kumla därefter ledig onsdag med en massa hundträning.


Bilden på hemsidan har Josefine Bolteús tagit, snygg va:)

Må väl

Lena