Debuten är gjord!!

Ja, det var en riktigt rolig grej, och som man hade laddat för detta. Sitter nu i Budapest och tänker över dråpslaget:))

Började bra med att jag hade fått mina nya sommardäck på i lördags, inte tänkte mannen på att man kanske skulle provköra efter. Utan jag kom ut nästan mitt i natten för min resa till Ängelholm och bilen låter lite märkligt. Jag kör iväg och kommer ut på stora vägen men inser att detta kanske inte är så bra, kör hem igen med tanke på att ta den andra bilen och slänga in en hundbur i den och tanka upp den. Men jag tyckte ljudet försvann så jag vände igen i ärlighetens namn hade den andra kärran stått startklar så hade jag bytt utan att tveka. Det slutade med att jag körde ner till Kungsbacka för att hämta Jea så tog vi hennes bil ner. Var ute i mycket god tid som tur var. Lottning där drog jag nr2. Sedan ut till spåren, där gör jag första misstaget! När påsläpp 1 är gjort så säjer jag till Anette att nu är det din tur och hon kontra direkt det är ju du som är nr 2:)) Noll koll på läget, släpper iallafall ut Ceta och tar med lina och sele och går mot domarna då först säjer dom att vi skall åka en bit till. In med hund och grejer ni bilen igen. Lärdom här fråga hur upplägget är! Så vi åkte en liten bit sedan ut med Ceta igen och selade på, tävlingsledaren visar påsläppet det var en skylt och nedanför den skylten låg det en grop med ca 200 kaninbajsar!! Hade jag bara tänkt på det så hade jag ställt mig över dom men nädå har han sagt att här är påsläppet så är det. Detta var ett av momenten jag var helt säker på:)) Ceta la sig i en matfil istället för spårfilen, och döm hennes förvåning när hon hittar en pinne i maten! Så vi började med en 0:a, men skitdensamma nu var det bara att köra det var ju första SKYDDSTÄVLINGEN!

Till klubbstugan och ca 3 timmars väntan till plats och budföring. Avstod platsen och budföringen var oxå ett av hennes säkra moment! Hälsade på mottagaren och traskar neråt då står skytten ca 10 m från oss alldeles ensam:) Ja det är ju givetvis han vi skall springa till tänkte Ceta och jag försökte göra en upprikting på henne men hon var stenlåst på honom. Ja där kom andra 0:an, men sedan var det faktiskt slut med dom som tur va. Undrar egentligen vad domarna tänkte:))

Så lydnaden gick riktigt bra och efter den så var man själv lite trött, så när äntligen skyddet kom så tänkte man skall jag skita idet men icke sa nicke. Det skulle vara genomgång och då skall man visa upp munkorgarna. Jag sular till bilen från plan och det var en liten bit kommer upp till bilen och inser att nycklarna ligger i fleecen tillbaka för att hämta dom och rusar upp till bilen igen. Sist in på plan kommer jag slängande med min munkorg! Sedan talade en figurant om precis var och när saker sker Tack för det! Kändes lite bättre men trots att han gjorde det så blev jag lite fundersam vid bevakningen! Men vi började med Transport överfall, kändes helt ok tills vi närmade oss helomvändningen då började hon smattra lite och jag kan säja att sista rakan vi gick tänkte jag bara kommer inte överfallet så gör hon ett iallafall och dessutom är man skiträdd att få sig en hurring, men hon fixade det bra iallafall. Fasttagande var väl sisådär, bevakningen ngt sent släppande sedan undrade hon faktiskt var mamma tog vägen men 8,5 var riktigt bra betyg även om jag kanske tyckte det var lite hyggligt.

Så kontentan av denna dag var En mycket trevlig dag många roliga människor, det var längesedan man skrattat så här på en tävling. Och det var riktigt mycket publik till skillnad från andra brukstävlingar,  dom är ju några som måste undrat oxå:)) Men det var som Marianne sa man kan mest när man sitter brevid så det så!

Så nu sitter man här i Budapest och skall så göra till Torsdag eftermiddag trodde jag skulle kunna använda mina nya sommarskor men ni har det varmare hemma i Svedala än vi har här.

Kvällen har bestått av en promenad och letat efter Restaurang Hål I Väggen men det fick bli hotellet och det väl si sådär.

Må väl
Lena


Genrep

Ja nu har det varit några dagar där hundträningen legat nere. Var på en kanonföreläsning med jobbet igår så nu är man mer laddat än på länge Tänk att det behövs påminnas och åter påminnas för att man skall tänka positivt, nu hoppas jag det håller i sig några månader:))

Fick testa positivt tänkande när Carina ringde och sa att det hade inte gått så bra på lottning Elitspår i Norrköping ena dagen var jag 15 reserv och andra dagen 45 eller något sådant. Jag tänkte men va F-n oxå det hade vi planerat och det skulle bli så kul. Men så tänkte jag till och sa till mig själv det är som det är och nu är du ledig i 6 dagar och kan göra precis vad du vill och då kändes  det lite bättre. Fortfarande är det ju lite synd men lägg ingen energi på det utan Positivt Tänkande även här.

Nu har vi iallafall genrepat idag jag och Anette, spår, lydnad, skydd och lydnad igen. Känner mig riktigt nöjd trots lite småmissar men i skyddet hade jag fullständig koll på henne helt underbart:)) Lite oren i fasttagandet stöter inte om men är där med tassarna men annars gick det som en dans.

Så nu blir det hårdträning resten av veckan inte tävlingsmässigt utan ren träning, och bara hoppas att vädret är som det var idag strålande blå himmel lite blåsigt men helt ok.

Må väl
Lena

Kass på uppdatering

Ja tiden går fort ibland lite för fort. Har tränat på en del förra helgen körde jag platsliggning med skott i trädgården med både Asic och Ceta och det funkade jättebra, passade även på att köra ett uppletande annars var helgen jättelugnt. Var ute och bowlade med släkten på söndag eftermiddag och middag efter det. Jättekul att bowla men det kändes dagen efter!

I onsdag var vi ute och tränade istället för manegen helt underbart väder även om det blåste lite kallt. Vi började med Söket sedan till klubben och körde skyddet. Det kändes mycket bättre får jag säja, kontrollen sviktade bara några gånger och det är ju ett stort framsteg från att sviktat mest hela tiden!

Har kört igenom både Asic och Ceta i lydnad varje kväll om inte i trädgården så på olika klubbar. Skönt nu innan tävling speciellt när Ceta som ligger närmast tävling rusar förbi hindret istället för att göra ett återhopp:(  Men som sagt en vecka till att träna på.

Annars känns hon helt ok,  tur att man iallafall kan köra skydd ett par gånger till innan tävling får utnyttja Mr P och uppfödaren.

Tänkte jag skulle träna lite bevakningar på mig själv. Så jag la Asic för han har aldrig brytt sig om ärmen och sätter Ceta väntar en stund och sedan gör en förflyttning. Det slutade med att jag hade 2 mallar som hängde i ärmen men bägge släppte backade ut och skällde. Så det var bara att gå ner med ärmen till bilen igen. Tur att inte den lilla "sura" hunden blev förbannad!

Här kommer lite kort från träningen i onsdags  Ceta innan start
image54

Fasttagande eller något liknande ser mest ut som hon håller på att bryta ryggen!
image56

Ett litet upphopp
image57

Lilla Dilda som har bråttom ut i position:))
image58

Må väl
Lena


Förhandling...

Tänkte på det efteråt att det kan vara  "farligt" och kan missförstås att skriva ut sådant som ex förhandling man tar för givet att folk förstår vad jag menar men det är ju inte lätt om man inte känner mig. Så vad  jag menar med förhandling är inte  = Ådalen31 utan det är ett Nej.  

Då till dagens träning började med sök. Ceta var lite "trött" inte riktigt samma fart som det brukar, hon fick två tomslag och resten figgar. Sedan tog Anette och Dilda ett skyddspass innan manegen och det är bara att säja Grattis för det såg riktigt snyggt ut, det har du gjort bra Anette!

Sedan åkte vi till manegen och körde uppletande Eva & jag vallade och Asic var första hund 6 saker varav 2 små men det fixade han. Lilla Buhunden Hedda gick som en skållad råtta Bra Eva!!! Sedan la vi ut så slank en in på ett bananskal och körde och det gick oxå bra.

Lydnad med Asic, han har fått till sitt kryp riktigt bra sans och balans. Sedan fick Ceta sitt skyddspass och hon kändes mycket mer behaglig sedan är det alltid bra att ha en sufflör som talar om vad man skall göra och inte göra:)) Bevakningar gick fint och sedan ett fasttagande där figgen var lite oklar och säjer att vi kör tjuvstartsträning och innan han sular iväg så säjer att du skickar mellan dom bokstäverna och då var Lena lost varvid Ceta ser sin chans att sticka men fick ropa in henne och göra om och då satt hon kvar och inget tjafs efter heller.

Sedan lydnad med bägge igen Asic gjorde utomordentliga apporteringar, ngt sämre inkallande med st och lägg. Ceta körde jag igenom lägre programmet förrutom hopp och skotten på platsen och det ser helt ok ut.

Därefter åkte vi och la spår på ängarna, nu var Ceta trött men bra början sedan något flackigt för att avsluta med bra drag i linan.

Det har varit en riktigt bra dag så nu blir det lugnt fram till helgen på träningsfronten.

Må väl
Lena


Läger!

Ja nu har det gått några dagar sedan helglägret och man har hunnit fundera om än lite iallafall.

Vi började på fredag med att köra ett pass för att se var man stod sedan lite eftersnack och plan för kommande dag. Kul att se hur hundarna och förarna växte på bara dessa dagar.

För stackars Cetas del är förhandlingen över! Körde ett pass "tävlingsmässigt" och den känslan kan inte beskrivas i ord när hunden och jag inte är på samma planet. Tack gode gud att det inte var tävling för då hade jag dött. Men som sagt nu är det inga gråzoner och alla förhandlingar har upphört! Vi fick oxå kört ett pass sök några av oss.

Så nu kör vi ett pass imorgon och då får vi se om jag kan stå för det jag har sagt skall bli intressant att se. Jag återkommer med det. Tävlingsdagen närmar sig med stormsteg och vad jag hört är det jäääääättemånga som har anmält sig dit. Man kanske inte kommer med:)) Såg att Halmstad sökte både spårchef, spårläggare och dylikt till deras Elitspårtävling annars ställer dom in. Det känns ju lite trist får jag säja, Cetas lägre skydd är ju ifall jag blir bortlottad i Halmstad eller kommer med på lördagen. ja ja det blir vad det blir.

Ja du Ingrid jag kommer att ge igenom om inte med slag så verbalt iallafall. Bara han ger mig en chans!!!

Må väl
Lena

Så har man fått sin första smäll...

I onsdags började vi med ett sökpass i snögloppet. Ceta gick raka fina skick och bra markeringar. Det enda som finns att klaga på om man nu måste göra det:)) så var det att hon på 4-5 skicket står superfokuserad rakt ut och samtidigt som hon startar sätter hon ner munnen som en snöplog och tar med sig på vägen. Inte så att hon går ner i tempo men iallafall det där får vi tag ta i nästa år för nu är nästan snön borta och det får inte komma någon mer nu!

Sedan till manegen och körde lydnad med Asic och ett pass skydd med N Ceta. Började med transport i korg, när man är orutinerad som mig så har jag lite problem med 1 1/2 m bakom så jag går superkoncentrerad och kollar uppfödarens fötter swich så får jag en smäll! F-n va arg jag blev, men insåg att jag låg nog för nära men samtidigt tror jag att han såg att jag absolut inte var med och låg för nära så han såg sin chans!!

Transport nr 2 blev jättebra istället då kollade jag inte ner i marken! Sedan fasttagande och bevakningar. Det känns jättekul att det går framåt sakteligen och att jag har mer kontroll på N Ceta.

Nu skall vi till Stormvallen och träna i helgen skall bli kul med ny figurant!

Må väl
Lena