Promenader och lite träning

Igår onsdag var det mest promenader i det underbara vädret, dottern tyckte vi kunde ta en promenad nere vid havet i går eftermiddag. Helt underbart, massor med utslagna vitsippor och tussilago. Sedan blev det lite träning med Ceta. En liten rolig rackare.

Idag var det träning på Kallebäck Linda & jag. Och idag fick Asic vara med lite grand. Han var så lycklig, men vi tog det lugnt. Sedan körde jag ett uppletande med Ceta som hon fick se. Släppte ett nära och ett långt ut. Hon stack som en raket ut och hämtade det längst ut, sedan sprang hon som en raket längst ut igen och där sprang hon åt alla håll och letade och letade. Så jag fick ropa in henne, lika full fart ut längst ut igen, därefter när hon var på ingång fick hon den. Kanske lika bra att hon inte ser vad man gör den lilla gumman. Sedan kom Linda och vi körde igång, Myzan först det var lite blandat som Linda körde, ett framåtsändande som var så otroligt snyggt, sedan ink, rutan, apportering, skall och kryp. 

Sedan tog vi Ceta, ff, ink, framförgående, apportering, hopp, platsliggande. Det roliga var att jag är rätt vänstervriden, tycker det är kul att gå åt vänster och har hundar som gör det väldigt bra. Så nu skulle vi verkligen köra höger, Linda kommenderar och jag går åt vänster, hon fortsätter och jag fortsätter vinklar vänster. Och känner verkligen att nu har Ceta fattat detta med högersvängar för hon gick så himla käckt!! Tills Linda börjar gapflabba, då fattar jag. Och det värsta är att detta är inte första gången jag gör så här, så nu tänker jag höger, höger, höger får se om det blir bättre av det. Sedan avslutade vi budföring för det var ett tag sedan.

Sedan var det lilla Dizza´s (fågelskådaren) och det var lite följa övningar, kvarsittande, framförgående (mkt bra) inkallning och där var hon rolig för hon satt och titta på en fågel som flög upp och ner bakom Linda, och Linda som inte såg den undrade vad det tagit åt hunden. Lilla Dizza satt som tjuren Ferdinand och tittade på lilla sädesärlan. Och hon satt kvar, starkt får man säja. Sedan kom hon farande som bara den. Avslutade och med en budföring som gick helt lysande.

Avslutade kvällen med att Asic fick springa lös på ängen hemma, och det uppskattades en fotboll i munnen sedan bara springa.

Ha det gott
Lena
 

Skyddtävling

Helgen har varit lugn och skön. Igår lördag var det bara hemma jobb, typ köra mossrivaren, hänga ut kläder lite promenader och sådant. En helt underbar dag varmt och skönt. Lite lydnad blev det med Ceta.

Idag var jag på Göteborgsavd och tittade på skyddstävlingen. Buttrix skulle ju starta sin första Hgr tävling. Och allt hade gått bra när jag kom. Såg bara lite av hans lydnad. Sedan var det uppletandet för Buttrix och Akita som var enda Elithund kvar. Bägge fick 3 föremål men jobbade jättefint bägge två.

Sedan var det dags för skyddet och det slutade ju galant. 
Det var 3 Lägre, 1 Hgr och 1 Elit.  I lägre blev en uppfl och 2 godkända, Buttrix blev uppfl till Elitskydd  och Akita fick cert.

Sedan tränade jag och Ceta lite ink, apportering, framförgående, hopp och platsliggning.

Samt måste gratta lilla Botte (Lindjax Botox)  & Sanna som idag blev uppfl till Hgr spår i Ulricehamn.

Så var denna helg till enda & Asic blir bättre och bättre nu kliar det riktigt i fingarna och få börja träna honom igen.
Ha det gott
Lena



Lite uppdatering

Ja nu har det gått några dagar igen, tiden räcker inte riktigt till ibland tycker man.

Men i onsdags tränade vi på skydd på klubben som vanligt. Vi,  jag & Ceta fortsätter med våra transporter och det känns fortfarande riktigt bra. Asic fick följa med till klubben bara för att komma ut lite. Bilder från träningen finns nedan, det är Harry med Izze,Ceta anfall, Iza på Sverkers rygg, Sanna kör IOR modellen, Akka hänger i ärmen, Ture skäller på Petter, Petter leker med Breezer, Petter fick ont efter Buttrix, Sverker med Dilda, sist Buttrix flygande.


Därefter var det att åka hem för att sedan gå på medlemsmöte och tog med Ceta upp och tränade lite innan. Medlemsmötet var välbesökt och jättetrevligt.

Torsdag var det åka till vetr med Asic för att ta bort stygnen och det ser jättebra ut, nu när "hålet" börjar att läka. Sedan tränade torsdagsgänget som bestod av 3 tappra, jag, Ingrid och Marianne. Kolla gärna på Ingrids hemsida för lite foton togs även där. www.bapsi.net.  Vi var på Ale BK och det var en hel del där och tränade, bra för Ceta hon behöver mycket sånt. Sedan pratade vi länge och väl om allt från läger till husvagnar. Vädret var jätteskönt.

Och idag blev det en långpromenad med hundarna och ingen träning alls en slappedag med andra ord.

Må väl
Lena

Åter en dag

Idag har det varit en lugn dag med bara promenader med hundarna. Asic fick en längre promenad än tidigare. Såret ser jättefint ut, skall bli bra när stygnen tas på torsdag. Ceta fick sin morgonpromenad av dottern, kul att dottern är så aktiv och vill ha sällskap.

Kom inte med EKL i Ulricehamn och är 5 reserv i Borås. Vi får se hur det ser ut när den dagen kommer.

Imorgon träning med uppfödaren och gänget. Det skall bli lika roligt som vanligt sen att det dessutom skall bli kanonväder gör ju inget.

Återkommer med rapport imorgon. Skall ta med kameran och föreviga träningen.
Må väl
Lena

Spårning och andra roligheter

Idag har det oxå varit en underbar dag, inte så att man känner för att gå till jobbet imorgon.

Idag la jag ett spår på 600-700m till Ceta. Det längsta hon har haft.  Det fick ligga 1 1/2 timma. Upptaget tog hon åt rätt håll sedan bar det iväg. Hade inte tänkt att göra så många svårigheter iom att spåret var så långt. Men det blev lite vinklar och vandring efter lerig skogsväg. Det  är kul att se när man kommer till berg och ljung så går hon ner i ett väldigt behagligt tempo och blir supernoggrann. Hon fick med sig alla pinnar idag kul det.

Efter det var det middag och sedan ut på en liten promenad så Asic får röra sig lite. Nu börjar det bli jobbigt att bara koppelrasta honom men det är nog bara 10 dagar kvar tills såret läks sig:)

Ceta for som en galning, och rätt som det var ställde hon sig och nosade på något i blåbärsriset, och det var en ORM! Jag skrek nog så hela Trulsegården hörde, troligtvis var det en kopparorm men iallafall. Hade tyckt det var pricken över i:et med en ormbiten hund oxå. Ja det är ju inte bara värmen som kommer tyvärr.

Sedan tränade vi lite lydnad, framförgåendet (lika kul varje gång) även platsliggning och backning. Har inte kommit från staket ännu men inom en vecka skall staketet ha blivit en bräda.

Nä nu är det bara att starta upp jobbdatorn, har ett projekt som skall tittas på imorgon.

Ha det gott
Lena

Sanitär olägenhet

ja det är nog det minsta man kan säja. Idag rycktes allt ur bilen och då menar jag allt. Har lovat mig själv att inte kritisera barnen ang deras rum! Fick alla fall dammsugit och tvättat den invändigt och samt sortera alla lösa föremål som låg där. Intressant att se hur mycket hundsaker man har egentligen och aldrig blir man nöjd.

Så nu ligger allt så fint i backar tom den äckliga hårda skyddsärmen är med! Har fått lite tillsägelser att jag inte har den med. Kan nog säja att jag köpt många dumma grejer men den slår nog rekordet. Skall bli skoj och se om Ceta tycker om den?

Sedan blev det en promenad den första lite längre för Asic, och han är superpigg och det är ju roligt. Men har lite svårt när han skall in i granar och dylikt med tanke på det äckliga "hålet" men jag är nog lite blödig.

Ceta fick ett uppletande med 4 föremål i medvind, så det gick med racerfart och lite tugg.

Så har jag planterat pensérna för fjärde gången. Vi har 3 lådor som jag planterat i så fort Ceta får tillfälle så sliter hon upp dom. Dom var små när jag köpte dom men dom är mindre nu. Men nu har vi satt utemöblerna för men hon kommer säkert på något sätt att komma förbi. Hon var nog trädgårdsmästare i tidigare liv.

Ha det gott
Lena


Rättelse

Anette spårade inte med Dizza utan givetvis sin egna hund Dilda.


//Lena


Påskafton

Idag är det ett helt underbart väder 17 gr i solen, känns bättre att säja så. Har varit hos Sverker och Anette och tränat lite. Linda fick känna på hur det är att stå stilla (vilket lyckades nästan helt)  och bara hålla i kopplet. Sedan kommer man till nästa och det är att släppa exakt när uppfödaren säjer till (inte lätt Linda) men du lyckades väldigt bra tycker jag. Dizza var väldigt fokuserad mot förra tillfället, och höll fast och kampade jättefint. Det var kul att se Linda bara ett stort leende.

Sedan körde Sverker sök med Ture och Buttrix och vi låg som figuranter. Ceta fick ett spår lite slarv i början det var blött och tydligen går råddjur där ingen ursäkt men kanske en förklaring. Hade plockat 3 pinnar innan jag la spåret, och en metallhylsa och den var den enda hon tog förrutom slutet. Så det är bara att ligga i med fortsatt träning.

Anette la ett spår till Dilda som hon tog precis när Ceta var färdig så jag passade på att träna lite lydnad och blev klar precis när hela gänget kom tillbaka tur va?

Ceta fick oxå lite transporter, nu har vi fått till det riktigt bra jättekul!

Asic har tillfrisknat ordentlig, pinkar överallt som vanligt och pigg som tusan. Så nu hoppas vi bara att "hålet" läker fint. Men allt ser bra ut och det är ju huvudsaken även om matte saknar söket.

Ha det gott
Lena  

Några dagar har gått igen

Så nu var det tags sedan man skrev får verkligen skärpa mig!

Kan börja med onsdagen först till veterinären på morgonen för Asic ben var lite svullet och det knastrade i det. Skitäckligt men tydligen var det inte så ovanligt för det är vätska och luft, så det är bara att massera så tar kroppen upp det själv. Iväg till jobbet för att därefter åka till klubben och köra skydd. Det var lite regnigt och blåsigt så inspirationen var väl inte på topp. Men tränade lite lydnad med Ceta först och sedan var det dags att köra lite transporter. Ingen kan anklaga mig för att inte vara fokuserad iallafall :) Det första var väl lite si och så men det blev bättre som tur va.

Torsdag bestod återigen av vet besök. Nu hade några stygn släppt så det var ett hål i mitten av såret. Men dom ansåg att det inte behövdes sys, utan det får läkas av sig själv. Och det ser vidrigt ut tycker jag, har lite ont av sådana saker. Kom  med på spårtävlingen i Karlsborg men det fick bli återbud dit oxå. Har haft ett himla flyt att komma med men vad hjälper det?

Så idag har vi varit ute och promenerat i solen. Sedan tränade jag och Linda lydnad i trädgården. Har börjat med framförgåendet och det blir nog bra när det blir klart:) Vi har några månader på oss att fila på det som tur är.

Imorgon blir det lite spår och tydligen skulle vädret bli bra oxå.

Glad Påsk Till Er Alla
Lena

Åter från Kumla

Jag nu har man landat efter Kumlatrippen mätt och belåten. Det är så roligt att åka och hälsa på dom och sedan gå till restaurangen på Ågatan och äta. Åker ni till Örebro någon gång är detta ett måste. Vi är lite tråkiga som har valt exakt samma förrätt, middag och efterrätt i 4 år. Men deras fisksoppa är så otroligt god, likaså oxfilén för att inte tala om ostbrickan till efterrätt. Så vi lär välja samma nästa gång vi kommer dit, och hoppas aldrig dom tar bort det från menyn.

Så nu är det powerwalk som gäller!

Skämt och sido Asic är mycket bättre tack och lov. Går jättebra lyfter på det "sjuka" benet när han kissar så nu kan vi kanske gå lite längre promenader men honom imorgon fast givetvis i koppel. Var ute och tränade N Ceta lite i trädgården inför imorgon, när vi skall börja med transporter. Ja det kommer nog att bli en fin syn! Men vi får se kanske jar har förutfattade meningar om henne:)

Återkommer med rapport imorgon
Lena

Åter en helg har gått

Nu har man hämtat sig lite från den hemska fredagen! Igår var det bara lugnt för Asic´s del bara korta kissepromenader. Tog en lång med Ceta och Linda & Dizza. Myzan fick vila för hon hade varit och vallat och dessutom varit otroligt duktig. Skulle ha spårat men det var Novemberväder i Göteborg regn och rusk mest hela tiden.

Idag däremot fick vi jag och Linda varit och spårat och gjort spårupptag. Ceta fick börja på grusväg sedan in i skogen därefter grusväg igen för att vinkla rakt in i skogen, sedan gick det lite rakt för att vinkla sedan en spets därefter 150m och ett slut. Idag blev det en pinne + slut. Ja vad att säja om detta, jag har en hund som inte störs det minsta av mig, hon är stark som s.... Hon hade lite svårt första på grusvägen då slängde hon mot skogskanten, och sedan när hon kom in i skogen så gasade hon på, för att ta det lite lugnt när vi kom ut på vägen och då skötte hon det jättefint även övergången in i skogen.

Dizza fick ett spår med en liten rundning och en vinkel oxå 1 apport plus slut. Hon skallade Linda innan hon kom iväg! Sedan spårade hon iväg, hon var lite fundersam om jag verkligen hade gått igenom ett risbuskage men efter att ha övervägt det så tog hon den vägen oxå.

Myzan fick ett spår med 1 apport, 2 tändstickor och en katt! Hon skötte det jättefint, spåret gick delvis på en traktorväg och då gick hon ner i tempo och var så nogrann för att sedan gasa på lite i skogen. Superbra.

Sedan körde vi spårupptag variant "Stiansen" med Ceta och Dizza, 2 var fick dom.  Så nu har Ceta varit lite trött i eftermiddag, skönt!

Imorgon bär det iväg till Kumla för övernattning. Såg att kartan var GUL=värme över Göteborg hela veckan Jippy

Ha det gott
Lena




När olyckan är framme

ja, nu har det gått några dagar igen. Här har en hel del hänt både i onsdags, igår men kanske framförallt idag. I manegen så tränade vi framåtsändade, kryp och stegförflyttningar med Asic kändes jättebra. Ceta körde vi lite ff, ink och sitt kvar sedan även platsliggning ihop med Luke dom låg så fint trots att folk sprang omkring med skyddsärmar och dyl. Sedan var det skyddet, har ingen stor erfarenhet men det känns så bra. Så nästa gång skall vi köra lite transporter. Skall bli mycket spännande.

Sedan var det Stenungsunds BK igår och körde Asic och jag  ff, stegförflyttningar, hopp och skall och stegen och det gick jättefint. Tog ut Ceta sedan och tränade bara lite.

Men tillbaka till denna skitdag. Hade köpt lite blommor som jag hade planterat och var så nöjd. Skulle bara gå en snabbis upp iskogen bakom huset för att rasta hundarna innan handling. Asic står alltid kvar i den lilla backen upp till jag säjer till att sikten är klar och då blir det full rush. Idag ville det sig inte bättre än att han grenslar en stubbe som är ca 15 cm i diameter och skriker till ordentligtoch står på 3 ben. Jag rusar fram och tittar i ljumsken och ser att det är uppfläkt och det ordenligt. Tänkte är det inte benet,  så har alla ligament slitits av. Fick fullständigt panik, ringer Linda desperat om tid. Sådan tur att hon är som hon är, självklart kom in bara. För att en minut senare ringa mig och påminna kör försiktigt. Du är för gullig Linda! Han kunde gå ner själv och stötte lite på benet, och det var tur för hur hade jag fixat 34kg den sträckan, antagligen hade man fixat det på ren vilja. Tänkte ringa mannen men det hade tagit mycket längre tid för han att ta sig hem än för mig att åka till Djurkliniken. Så när jag väl kom ner så tittade dom på han och tack och lov var det bara huden som blivit skadad. Så nu är drän en massa stygn och koppelrastning i 14 dagar. Och mannen skall upp med motorsågen och såga ner stubbar!  Så adjöss till Herrljunga och Mariestad EKL spår, men vad är det egentligen mot att att Asic blir bra. Men långt därinne gnager det iallafall när man väl kommit med så går det så här tokigt. Men men hela tävlingskalendern är full av tävlingar. Än en gång Tack Linda för att du hjälper en vän i nöden än en gång.

Från en som är helt slut
Lena

Ja dessa hundar

Idag har klubbjackorna hämtats, så nu åker dom till Rollsbo för tryck imorgon. Skall bli skönt att det är färdigt för denna gång.

Var ute på en promenad på ridvägarna vi lunch tid. Det är stora ängar som ligger vid ena kanten. Va bra tänkte jag här kan jag träna Asic på "rakt ut". Varför får man sådana idéer kan man fråga sig. Första for han iväg men efter 35-45 m tvärvänder han och tycker att han hade varit jätteduktigt!  Fick stanna honom och skicka ut han därifrån det tog lite tid men till slut så. Några blev jättebra men dom flesta blev kassa. Så nu är det ett av målen under April att kunna gå åt alla håll på den stora ängen och inte vända förrän jag ropar. Återkommer med detta.

Fick sedan skurat golv, 2 dagar sedan sist men det blir skitigt nu, sedan laga middag och därefter ut med Linda för lydnadsträning och asfaltspår.

Började med Ceta fritt följ, ink, kvarsittande, platsliggningen. I fria följet var det bara höger som gällde i vändningar. Hon går himla bra vänster så det har man kört på av någon konstig anledning. Men som sagt from nu så skall vi köra mycket höger. På kvarsittande så reste hon sig upp efter en stund men det räckte att säja nej och sitt så satte hon sig så fint och satt ytterliggare en stund innan jag gick fram. Sedan körde Linda Dizza och det gick oxå bra, trots massa skrik från fotbollsklubben ett flygplan som flög lågt. Sedan har dom faktiskt börjat med framförgående. Tack Linda det momentet hade jag glömt av:)
Sedan fick Asic komma ut, körde ff, ink, framåtsändade, metallapportering. Nu hade vi diskuterat en del idag han och jag och det visade sig på ink då kom han inte! Men vi fick löst upp det och sedan kutade han på. Framåtsändandet gick bra, och inga tveksamheter vid tagandet av metallen. Vi kanske skall diskutera oftare:)
Linda & Myzan tränade ff, framåtsändande, dummerutan och fjärr. Och det såg oxå jättebra ut, Myzan tyckte nog att det var lite konstigt med alla små koner vi hade ställt ut både här och där.
Sedan var det dags för första asfaltspåret, apporter vi hade var en tändsticka, en nyckel, en liten tygbil och en bläckpatron till en penna. Ceta fick första och det gick jättefint, speciellt en sträcka på 10-15 m där det kändes otroligt bra i kopplet. Hon gick över tändstickan men tog dom andra sakerna. Dizza fick se Linda gå iväg och sedan släppte vi på henne när Linda kom tillbaka. Och hon spårade oxå jättefint, trots att en liten kille var som hade gått i spåret precis innan vi kom dit . Dizza tog alla fyra apporterna som var samma som Cetas. Detta var jättekul så nu får vi träna på. Hoppas bara dom sopar bort allt grus som ligger på skolgården för då blir det riktig bra.

Ha det gott
Lena

Solen strålar

Idag har vi förrutom jobbat en stund, handlat och fixat middag och kl är 19,50 och det är 8,3 grader i solen.

Jippy äntligen känner man lite inspiration.
Ut med lilla N Ceta i trädgården och tränade fritt följ, sitt kvar, ligga kvar, inkallning samt apportering och backningen.Inte ett endaste lite tugg på apporten, håller tummarna att det består. Började att backa mitt på gräsmattan men se då kom hennes svängda backninar så det var bara att ställa sig mot staketet och backa. Och det gick jättefint förrutom Asic som stod på altanen och hör mig säja backa. Är det något som triggar han är det ordet backa så det var full cirkus på altanen. Får tänka på det till nästa gång Ceta bryr sig inte men det kanske mina grannar gör! Nu är detta en hundrik gata så dom är ju vana vid det mesta men man kan ju ta lite hänsyn. Så nästa gång får han vara inne hos familjen istället.
 
Sedan satte jag in Ceta och gick ut med Asic på gatan och tränade, framåtsändande, framförallt fram till gruppen (som inte fanns), metallapportering, ink ställ och ligg, samt stegförflyttningar och även lite kryp. Han hade tänt till ordenligt när jag tränade Ceta, så i början gick allt lite fort förrutom metallen den var lite tveksam första gången men han "lekte" inte med den. Så nu för vi köra på så det ryker för snart är det tävling. Och fortsätter detta vädret är det ju bara att gratulera.

Må väl
Lena


4 dagars

Ja nu har man inte varit inne och skrivit på några dagar.

Torsdagen bestod av arbete, fixa klubbjackorna, sedan lite lydnadsträning i torsdagsgruppen som idag bara bestod av mig och Marianne. Men vi fick kört igenom en del. Och det märks att man inte har kört kontinuerlig. Men nu kommer våren så man får ligga i. Fick besked att vi kommit med till Herrljunga så man blir lite sporrad.

Fredag då var det storstädning, och kalas på kvällen så den dagen fick hundarna inte göra något speciellt.

På lördagen var vi ute och gick på militärfältet här hemma 1 timma. Sedan hade vi blivit inbjudna att köra gokart vilket vissa i familjen gjorde, jag tog kort. Sedan var det bara hem och göra sig ordning för att åka in och titta på Jerka. Han är en riktigt höjdare. Sedan skulle vi käka i stan men restaurangen vi valt hade 1 timmas väntetid. Så åkte till en annan och tog med oss hem, tyckte synd om hundarna som varit själva så "länge".

Men idag var det hundträning ihop med Sverker, Anette, Petter, Susanne, Linda och jag. Vi körde spår och därefter lydnad. Ceta fick ett spår som Susanne hade lagt, där vi gick "gåsamarch" och en övergång. Det var en rätt lerig åker. Ceta fick inte fäste från början så jag gick en bit där jag visste att jag sett Susanne och då fick hon fäste. Men där vi gått ihop blev hon störd av Isa. Vi gick färdigt men det var inte något bra spår, så jag la ett nytt till henne där som Buttrix hade spårat på innan och det gick bra. Man ser lite skillnad på henne när det är blött och lerigt för det har inte hon spårat i innan. Hon blir väldigt noggrann vilket är bra, så man slipper släpas efter henne utan lugnt och metodiskt. Ulli hade frågat Petter om han verkligen menade att hon skulle spåra igenom denna sörja! Annars gick det bra för samtliga.

Lydnaden var väl si och så med framåtsändandet fick han lite hjärnsläpp, metallen skulle han köra sin lek med första gången. Det är ingen idé att förklara leken den skall ses live! Men andra och tredje blev något bättre. Sedan gick vi bort till bilarna och då pissar Asic på fronten på min bil!!! Det har han aldrig gjort förrut det är i och för sig en "pissig" hund, så nästa gång skall jag vara med och då min lille vän kanske du inte gör om det.

Sedan körde vi budföring med Dizza, och Ceta. Dizza var jätteduktig hon sprang så leran skvätte. Ceta fick vittring av en död fiskmås som ligger på plan så hon skulle ta en gir för att kolla upp det. Men Linda tjoade till och då stack hon till henne. Sedan körde jag lite lydnad med Ceta på parkeringen och hon var så duktig så. Körde oxå lite backövningar med henne, och skall. Ibörjan på skallet så låter hon som en ko intressant! Men sedan så låter det riktigt bra.

Ha det gott
Lena