Några dagars träning

efter att ha tränat en gång i veckan så fick helt plötsligt vi 3 dagars träning på raken.

I tisdags tränade jag, Linda och Jeanette spår och uppletande. Vi la till varandra förrutom till Ceta och Dizza som jag och Linda la själva. Linda gick Asic´s spår fick till det riktigt bra när hon traskade omkring. Bra för Asic att få lite "röriga" spår. Han löste det fint men lite för bråttom i början men valde rätt håll.

Sedan la jag ett  jättefint spår till Ceta med nästan 0 risk att få någon pinne i ögat, under tiden vallade Jeanette en ruta så den var klar när jag kom ner. Så ut med Ceta för uppletande då ringer telefon och en något störd Linda ber oss att låta en hund skälla för hon hade kommit bort sig:) Så Ceta skällde och då hörde hon, 2 föremål på Ceta inget att klaga på förrutom avlämnandet. Så tar jag Asic och då ringer telefonen igen och en mer förtvivlad Linda ber oss åter att få en hund att skälla, efter Asics uppletande som var riktigt bra så gick jag efter vägen för att kolla efter Linda och till slut dök hon upp och meddelade klart att det spåret skiter vi i. Men då kom vi överens om att Ceta tar det så får Dizza mitt underbart fina spår:( Sagt och gjort, Dizza ut först tar spåret åt rätt håll och sedan är det bara att hänga på och hon fixade helt galant. Ceta fick ta "skitspåret" som visade sig inte var något skitspår alls förrutom underlaget och alla dj-la grenar, så det gick jättebra.

Onsdag spår och uppletande igen fast med Anette. Vi körde uppletande växelvis  med Dilda och Asic, och det funkade jättebra. Fast Asic var inte så duktig som dagen innan men Dilda susade iväg och full fart in. Ceta som hade hittat rådjursklövar innan försökte dra sig åt det hållet där dom låg men det lyckades hon inget vidare med:) Efter det plockade hon in föremålen. Sedan spåren som gick på kalhygge för hennes del och det var en ny upplevelse. Hon var väldigt tveksam att gå över granris och frusen mark men hon låg i spåret men det gick väldigt lugnt sedan när vi kom in i skogen blev det som vanligt. Asic fick 2 sträckor där jag gått efter en skogsväg och första susar han bara över för att inse att tappat spåret tillbaka igen och det tar en liten stund innan han samlar ihop sig och förstår att det går längs vägen. Andra gången löste han det med en gång.

Sedan till ridhuset där vi körde framåtsändande med grupp för vi var rätt många. Toppen att bara ta ut hunden värma lite och sedan köra just det momentet. Det är då Asic gärna inte bryter till att gå efter gruppen så det blev en liten genomkörare. Ja sedan till det förbannade skyddet, hur kul är det att ha en skallmarkerande hund med korg som går transporter inte alls:( Men gjorde halter ett par gånger sedan lugnade hon sig, och hennes annars så himla bra bevakningar kom av sig vid sista förflyttning för hon blev lite störd av något i manegen, suck. Sedan fick hon ett upphopp och det gjorde hon fint iallafall. Så i stora drag ett skitpass men man kanske lär sig något på det oxå vem vet? Ser iallfall med  spänning fram emot nästa träningspass.

Så idag var det bara lite lydnad med Elle sedan mötte vi Karin och Carina två mycket trevliga tjejer. Så man fick köra framåtsändade idag igen. Och lilla Ängeln fick ett ängsspår som hon gick jättefint.

Så imorgon blir det en lugn dag för dom "stackars" djuren.

Må väl
Lena

En riktigt GOD JUL

vill vi önska Er alla där ute. Nu lär det inte bli det primära att blogga några dagar framöver. 

57456-36

Må väl
Lena

Sök och dylikt

Idag började som vanligt med söket, en helt underbar "vårdag" solen sken från en blå himmel och det är 4 dagar till jul. Detta är inte sant men man får vara glad att det inte regnar här i Götet!

Asic fick vara med och valla sedan började jag med Ceta, och jag får säja att hon går som smort. Körde ett tomslag och hon gick ut jättefint men drog sig bakåt i rutan det är väl enda smolken i bägaren. Men som sagt en gång är ingen gång:) Sista slaget gick hon inte rakt ut, hon valde att gå lite bakåt istället. Så nu skall det ställas lite krav på henne att hon faktiskt skall gå där jag visar. Och ni som känner mig förstår att detta har jag kommit på alldeles själv, eller inte:))

I skyddet körde vi på en "ny" figurant som Ceta inte kört på innan. Började med transporter i korg, hörde något att driver hon på så gör en halt. Då väste jag till figuranten att jag tycker hon går bra och det tyckte han oxå:) Sedan var det fasttagande nu fick inte jag hålla linan idag, förstår inte varför jag som tyckte jag förstod förra veckan men det gjorde jag kanske inte! Hon fick till några bra stötar, sedan avslutade vi med hennes paradgren bevakningen där är hon jätteduktig.

Asic fick köra lydnad apportering, kryp, ff och en platsliggning med lilla Hedda. Vi hade en lite dust han och jag. Tur att dom andra som kör skydd inte ser allt som händer, Iallafall låg han och tryckte på framåt och då gjorde jag dubbelt vänster och då tappade han bort sig helt. Och då frågade jag lugnt och sansat vad han gjorde där i den positionen. Kan milt säja att göra så mot honom är något av det värsta han kan råka ut för. Kan säja att öron stod rakt fram när vi började dom låg slätt efter huvudet när vi slutade. Men förhoppningsvis lärde han sig något att detta återstår att se.

Nu är juldukarna strukna, maten inhandlas igår och det känns skönt att man börja känna sig färdig inför julen.

Må väl
Lena

Sistan veckan

innan en två veckors ledighet som skall bli helt underbar...

Har nu landat efter SPA helgen, tänk om man kunde gjort detta en gång i månaden det hade varit något. Inte värt att nämna det här hemma, för tydligen hade Ceta varit  "pain in the ass" för dom två av familjen som var hemma:) Har lite svårt att se att hon skulle vara jobbig, i och för sig så ser inte mina tofflor likadana ut som när jag lämnade hemmet!

Så idag blev det en långpromenad vid havet, gjorde mina roliga övningar med att släppa något så för dom växelvis hämta. Asic är ju med på noterna med en gång och kan ju ha ha en sträcka på flera hundra meter, Ceta får lite mindre. Å fasen vad hon sprang  men hon undrade nog själv vad hon skulle göra. Asic satt bara och skakade jämte mig, så till slut fick han springa och hämta den, och Ceta tittade på han som han inte var klok när han kom farande. Men hon fortsatte och springa för allt vad tygen höll. Asic hjälpte mig att hämta in Cetas grejor 3 av 4 gånger. Tur man hade med sig Asic så man slapp att gå och hämta sakerna själv:))

Gran är inhandlad idag, julmat får handlas imorgon sedan är det några julklappar kvar.

Hittade förresten en affär i Varberg som sålde ut skitfina jackor, fleece (det har ju jag inga alls:)) underställ och sådan skitbilligt. Fick tag på en jacka som andas och håller väta som skulle kostat 1800:- som dom sålde för 600:- och en fleece till den för 200:-. En helt underbar affär för hundfolk.

Må väl
Lena

Nu funkar allt igen tror jag?

Kom hem i onsdags efter träning och ville skriva ner allt medan man hade det färskt i minnet, men si det gick inte för serven på bloggen hade kollapsat och dom väntade en ny som skulle landa i Swe igår eftermiddag så kan det bli ibland i datorernas värld.

Men jag tror jag kommer ihåg rätt bra iallafall. Onsdagen började med sök vi var 4 st som körde. Ceta ut först och fick förklarat lite hur jag ville ha det. Försökte lite snällt säga att hon behöver inte skälla så många gr typ 2 så kommer belöningen, trodde FegLena var borta men hon dyker upp emellanåt! Jag tyckte Ceta såg lite trött ut sist vi körde men det är kanske så att synen inte är så bra:)

Så hon fick allt komma igång i ett bra skall sedan belöning, och hon går väldigt fint. Fick ett grunt slag men det var bara att skicka om igen. Hon är lika laddad på andra gången som första, (Asic är smartare än så). Sedan var det ett skick först över gärdsgård sedan ett berg nästan rakt upp, "stigchefen" sa att här blir väl bra, han vet precis vad jag tycker om sådant! Men ok sa jag tänkte inte visa min avsky mot att skicka in Ceta i fördärvet. Så när Ceta kom skickade jag in henne och hon fastande i några pinnar, Där ser du fräste jag och tittar på Ceta som far uppför berget.  Hade det varit Asic så hade han vänt sig om och sagt till mig "Att du kan inte mena att jag skall springa där?" och antagligen hade jag svarat "Nä lilla gubben vi tar andra sidan istället:). Det felet skall inte Ceta uttsättas för utan vi kör på Johannas slogan:)

Efter det var det bara att åka till Maxi och hämta smörgåstårta till mina kära kamrater för all stöttning inför KM:et. Det var riktigt smaskigt. Man åt så man nästan mådde illa.

Körde lydnad med Asic innan Ceta fick köra skyddet. Vi började med transporter i korg, denna veckan kände jag mig säkrare. Och sedan var det fasttagande och en ny variant. Uppfödaren sa något om att jag skulle känna när det var dags att släppa på henne. Då tänkte jag i mitt stilla sinne hur fasen känner jag det? Och första gången kände jag inget men sedan förstod jag budskapet och det blev riktigt bra. Bevakningar och dom gör hon superbra.

Sedan körde vi lite lydnad igen. Vi var rätt många i manegen och det är skitkul och blir himla bra störningar för dom små djuren.

Igår var det "julbord" med kunder i Borås och imorgon väntar en SPA helg i Varberg lör-sön med dotter och min mor.


Må väl
Lena

Aj det gör ont!

Tänkte jag skulle ta´t lugnt efter vinsten igår:)) Men vädret var jättefint så jag tog några timmar och tränade lydnad och hundarna fick varsitt spår.

Asic gick sitt bästa fritt följ någonsin var bara så fint! Han brukar ju gå bra men idag var det lilla extra får jag säja. Ceta tog inte ett omtag eller ngt tugg på apporten vilket hon har lätt för att göra. Så lydnadsträningen var jättebra.

Sedan till spåren. Ceta fick börja med spåruttag och allt. Hon gick ut valde fel håll en meter nosade jättenoga och vände:) Sedan gick det i ett lite hetsigt tempo till första apporten som var en slangbit. Därefter kommer linan runt några slygrenar och jag ser hur en gren bara svischar till och den slår mig rätt i ögat. Sån tur så tog Ceta nästa apport 10 m längre fram. Det blev alldeles grumligt i ögat men vi körde vidare och helt plötsligt såg jag inte på ögat när jag tar handen och torkar av då blir den alldeles blodig, men synen blev bättre så vi körde färdigt spåret som gick mycket bra.

Tillbaka till bilen tänkte jag måste kolla hur detta ser ut innan Asic får sitt spår. När jag tittar i spegeln är jag alldeles röd på ena halvan av ansiktet, som tur var så var det bara blod sen jag gnuggade ögat. Och det gjorde inte så vansinnigt ont så Asic fick sitt spår valde rätt håll och nu hade jag stenkoll på var apporterna låg i och med första apporten kan  missas ibland eller rättare sagt rätt ofta. Men nu efter att ha fått en pinne i ögat så var jag försiktig när jag kom till slyparti och han sulade på som den värste och helt plötsligt inser jag att där jag står skall apporten ligga missad igen :( Men resten fixade han jättefint. Nu får vi lägga krut på detta. Har bestämt att nästa spår skall gå i bokskog så blir det lättare att hålla emot honom så får vi se hur det går, dessutom inga pinnar som kan slå mig i ögat:)

Tror att man får någon slags bedövning i ögat när det händer något sånt här, för nu börjar det värka lite och tittar jag åt sidan så gör det skitont. Men det går säkert någon gång.

Må väl
Lena

KM:et är över

Ja, nu var man taggad till tusen. Samling kl 10 på klubben för lottning. En någon speciell sådan får man säja. Jag fick ex "mörka ögon och ett leende" då skulle jag komma på ett tal och i detta fall var det 2. Tur att man kunde låten:)) Konkurrenten fick 8 tror jag. KM:et består av appell lydnad, lgr budföring och uppletande. Vi började med platsliggning allihop, där efter  var det 1-5 lydnad och resterande 6 uppletande.

Skall bara nämna att plan såg ut som en leråker, dom svarta nytvättade byxorna var grå när jag åkte hem. Men åter till lydnaden som gick alldeles utmärkt , framförgående var väl inte det bästa men annars skötte han det jättefint. Fick tips i veckan på inkallningen att säja fot istället för hit. När avståndet inte är så lång så går han inte för full maskin, så fot fungerande utmärkt. Tack för tipset (han ångrar nog att han gav det idag;)) Konkurrenten började med uppletande och  hade alla fyra föremålen. Hann och kolla lite på konkurrentens lydnad innan vi gick in till uppl. Linf och framförgåendet och det såg riktigt bra ut, men jag tänkte han lägger sig nog inte i leran. Så Asic och jag gick ner till uppletandet och han fick in tre föremål och gick inte ut helt i rutan men betyg 8. Då började man känna lite fasen detta kommer inte att hålla. Men bara att ladda om till budförningen och det är ju en kul grej så där fick vi fullt.



Sedan till den spännande prisutdelningen, när dom kom till tredje plats så var det Sverker, Linda och jag kvar. Ok tänkte jag då kom man 3:a med tanke på att dom andra 2 hade alla föremål i uppletandet. Och det skiljde 1,5 p mellan 1:an och 3:an!! Men det slutade iallafall av vi vann, Sverker 2:a med 1 p efter och Linda 3:a 1,5 p efter.

Som ni förstår så la han sig :))

Det var som vanligt ett himla roligt KM synd bara att vi inte var mer än 11 st. Måste säja att trots denna leråker gick alla hundar jättefint, lite fadäser här och där men i det stora hela var alla jätteduktiga.

Passa på att lägga Ceta när dom sköt på budförningen, hon brydde sig inte:))

Nu skall vi suga på denna karamell i ett år sedan är det upp till kamp igen

Må väl för det gör jag!
Lena

Skyddträning

Hade tänkt att lägga in detta direkt efter skyddsträning i onsdags men se då gick inte att komma in på servern och igår var det julbord med kunder på Liseberg. Jag lovar höll på att spy på hemvägen, man äter som om det vore sista gången man såg mat. Nu får det bli andra bullar framöver!

Som sagt började med söket som går så himla svinbra. Första slaget var inte riktigt den superfart som hon lagt till med men resterande var och hon jobbar därute hela tiden har inget intresse att komma in och kolla vad jag gör. Vi gjorde en liten ny grej idag (ej jag som kom på) ena figgen la sig ner och gömde ansiktet och då var hon tvungen att gå väldigt nära inpå för att kolla. Men förhoppningsvis så förstod hon att man kan ligga med dolt ansikte oxå.

Därefter upp till bevis efter helgen :) Hon går bra, men fick kritik för ordning och reda. Den var tydligen sämre än förra veckan hur den nu kunde bli det:)) Men jobbar stenhårt på detta, hade till och med en plan men den gick i stöpet:( Och dessutom när vi körde överfall i korgen så råkade återigen berömma henne för angreppet (det var skitsnyggt) och därefter ta in henne. Hon gjorde inte någon omstöt denna gång men det hinns inte med att berömma och ta in till sidan. Så där blev det lite bannor, jag tog av korgen och ve och fasa tror ni inte att min nagel fastnade under remmen och gick av långt nere i köttet. Försökte få figuranten att förstå att min nagel gick av men se empati vad är det:) Men när allt var klart så sa han nu kan du gå och fila din nagel, han hade alltså inte förstått hur allvarligt det var. Men jag är mer än nöjd med henne i skyddet synd bara att man inte kan gå transporter rakt fram hela tiden för dom gör hon skitsnyggt :))

Tog sedan innan lille Asic för lite träning inför KM:et som är imorgon. Han är i toppenform för detta, och har kanonstora chanser att slå sin värsta konkurrent hur det går annars det bryr jag mig mindre om eller rättare sagt inte alls:)  LIte otur är det för jag är på Kickoff när priset delas ut, men jag kan ju be min kära konkurrent att ta det för mig:)) Alltid lika kul när man hetsar igång något, även om man mot all förmodan skulle bita sig själv i svansen, det får man bjuda på.

Återkommer imorgon med rapport från KM:et.

Må väl
Lena

Skyddslägret

var jättekul, intressant, och sist men inte minst helt underbar mat. Tack Berit!!

Kom iallafall till Karlsborg fredag eftermiddag, rastade Ceta och packade in i rummet. Därefter satt vi och pratade och tog en öl, sedan var det dags för smörgåstårta (hemmagjord), den var så himla god.

Upp tidigt och frukost, sedan ner till plan. Tur att det finns inomhushall för regnet öste ner. Vi körde 4 korta pass var. Det var lärorikt att kunna se olika sätt att köra på, alla vägar bär till Rom som dom säjer!
 
Vi fick smörgåstårta till fikat sedan var det hemmagjord köttsoppa för att avsluta kvällen med 3 rätters!! Vi la oss rätt tidigt allihop, man var rejält frusen.

Söndagen körde vi ute och det blev två pass. Är jättenöjd med Ceta lite kul skall det bli imorgon när vi tränar igen, se om det märks någon skillnad.  


Vi avslutade med lunch och lite småsnack.

Återkommer med rapport imorgon!

Må väl
Lena