Några dagars träning

efter att ha tränat en gång i veckan så fick helt plötsligt vi 3 dagars träning på raken.

I tisdags tränade jag, Linda och Jeanette spår och uppletande. Vi la till varandra förrutom till Ceta och Dizza som jag och Linda la själva. Linda gick Asic´s spår fick till det riktigt bra när hon traskade omkring. Bra för Asic att få lite "röriga" spår. Han löste det fint men lite för bråttom i början men valde rätt håll.

Sedan la jag ett  jättefint spår till Ceta med nästan 0 risk att få någon pinne i ögat, under tiden vallade Jeanette en ruta så den var klar när jag kom ner. Så ut med Ceta för uppletande då ringer telefon och en något störd Linda ber oss att låta en hund skälla för hon hade kommit bort sig:) Så Ceta skällde och då hörde hon, 2 föremål på Ceta inget att klaga på förrutom avlämnandet. Så tar jag Asic och då ringer telefonen igen och en mer förtvivlad Linda ber oss åter att få en hund att skälla, efter Asics uppletande som var riktigt bra så gick jag efter vägen för att kolla efter Linda och till slut dök hon upp och meddelade klart att det spåret skiter vi i. Men då kom vi överens om att Ceta tar det så får Dizza mitt underbart fina spår:( Sagt och gjort, Dizza ut först tar spåret åt rätt håll och sedan är det bara att hänga på och hon fixade helt galant. Ceta fick ta "skitspåret" som visade sig inte var något skitspår alls förrutom underlaget och alla dj-la grenar, så det gick jättebra.

Onsdag spår och uppletande igen fast med Anette. Vi körde uppletande växelvis  med Dilda och Asic, och det funkade jättebra. Fast Asic var inte så duktig som dagen innan men Dilda susade iväg och full fart in. Ceta som hade hittat rådjursklövar innan försökte dra sig åt det hållet där dom låg men det lyckades hon inget vidare med:) Efter det plockade hon in föremålen. Sedan spåren som gick på kalhygge för hennes del och det var en ny upplevelse. Hon var väldigt tveksam att gå över granris och frusen mark men hon låg i spåret men det gick väldigt lugnt sedan när vi kom in i skogen blev det som vanligt. Asic fick 2 sträckor där jag gått efter en skogsväg och första susar han bara över för att inse att tappat spåret tillbaka igen och det tar en liten stund innan han samlar ihop sig och förstår att det går längs vägen. Andra gången löste han det med en gång.

Sedan till ridhuset där vi körde framåtsändande med grupp för vi var rätt många. Toppen att bara ta ut hunden värma lite och sedan köra just det momentet. Det är då Asic gärna inte bryter till att gå efter gruppen så det blev en liten genomkörare. Ja sedan till det förbannade skyddet, hur kul är det att ha en skallmarkerande hund med korg som går transporter inte alls:( Men gjorde halter ett par gånger sedan lugnade hon sig, och hennes annars så himla bra bevakningar kom av sig vid sista förflyttning för hon blev lite störd av något i manegen, suck. Sedan fick hon ett upphopp och det gjorde hon fint iallafall. Så i stora drag ett skitpass men man kanske lär sig något på det oxå vem vet? Ser iallfall med  spänning fram emot nästa träningspass.

Så idag var det bara lite lydnad med Elle sedan mötte vi Karin och Carina två mycket trevliga tjejer. Så man fick köra framåtsändade idag igen. Och lilla Ängeln fick ett ängsspår som hon gick jättefint.

Så imorgon blir det en lugn dag för dom "stackars" djuren.

Må väl
Lena

Kommentarer
Postat av: Pia & Hast

Tack för hälsningen i bloggen och ett Gott Nytt hundÅr!
Ps. Vet någon som gick jättemycket vilse även en gång för lääänge sedan då vi hade en handledarutbildning på Stenungsund... hon börjar på Lin.. och slutar på ...da. Ds.

2006-12-29 @ 21:09:39
Postat av: Susanne & Ipse & Stina

Ville bara önska Ett Gott Nytt År! Får väl försöka få till ett träningspass snart?! Det var ju ett tag sedan sist! Ha det så gott så hörs vi!

2006-12-29 @ 23:51:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback