Regn och elände

Nu känns det som det regnat i flera veckor man vill ha SOL och VÄRME!!!

Vi har iallafall fått oss några cykelturer försöker cykla minst 1 tim per vecka och hund, det lite kul och inte så ansträngande:))

Och igår var jag på Kallebäck och tränade i regnet. Både uppletande och lydnad med bägge. Hoppas ju fortfarande att Asic skall komma med på tävlingen på söndag så det gäller att ligga i.

Idag har vi varit och kört sök, Ceta fick 4 tomslag och därefter en uppfödare inrullad i en presenning allt för att likna en dold, det fungerade jättefint. Kan ju vara bra inför lördagen, vi känner väl oss inte helt färdiga med "lådor" men det går som det går. Blir hon uppflyttad så är det en jättebonus mot våra mål mätt.

Därefter åkte vi till en skidbacke och körde uppletande, bara att valla sög musten ur en. Asic hade 5 föremål och 4 låg i uppförsbacken där gräset inte var så högt det sista låg på ca 50 m och där var det jättehögt. Jag i min enfald trodde nog att han skiter och gå in i det men det var nästan där han sprang hela tiden:) Tog tid att plocka in 5 föremål idag! Ceta fick 3 var av ett låg i ytterkant, hon fixade det jättefint. Kul att se när dom har ett föremål och skall in i denna nedförsbacke jädrar vilken sula. Säkert bra träning det oxå.

Därefter var det skydd, nu har jag (tänkte skriva vi:)) gasat på henne, och det kan man utan överdrift säja att det märktes och det är väl bra i och för sig för det var väl antagligen det jag ville när jag gasade henne! Men idag är jag lite mer osäker, men det kommer nog bli jättebra för nästa vecka skall jag få träna på ordning och reda under 3 dagar och det betalar jag dessutom för. Undrar om hissen gick ända upp när jag bokade det lägret:))

Må väl
Lena


Sökträning och lite annat



Så nu är midsommar över, en regnig sådan så det blev till att sitta inne hela kvällen.

Igår hade man lite dåligt samvete för hundarna som inte fick så mycket motion på midsommar Ceta fick i och för sig spring med dottern i en timma men stackars Asic fick bara en promis på 40 minuter:(

Så det blev att åka till Skatås och promenera 8 km helt underbart väder och hundarna kunde bada.

Idag däremot blev det sökträning för både Asic och Ceta. Ceta fick harar och direktbelöning sedan körde Linda och Jeanette efter det fick Asic 10 slag och det tyckte han var jätteroligt.

Sedan körde vi uppletade med Asic, Myzan och Åsa det gick jättebra förrutom att Asic blev lite störd av en fågel och blev nästan stående på 5 och sista föremålet. Men efter att tagit ett lite snack med honom att dessa ingår ej i uppletandet sulade han iväg och slog nästan kullerbytta över sista föremålet:)

Så nu roar sig hundarna med följande saker Tänk att en plåtburk kan va så rolig (ligger nog i generna:))
 medan Ceta tränar muskler (har spritt sig från Skåne) detta är hennes bästa lek i trädgården
image61image62
image63
image64

Må väl
Lena

Glad Midsommar!

Ja, Midsommar och regnet öser ner, känns det igen??

Är skönt med några dagar ledigt iallafall! Har i veckan avlagt tävlingsledarprovet så nu är det klart så nu är det bara att vänta till man får börja nästa utbildning om ett år, sedan får det räcka!

Har inte tränat så mycket denna vecka, blev lite lydnad och sök i onsdags och det fick räcka. Man fick ju sin beskärda del i Karlsborg men skillnaden är ju att då har man bara hundarna att koncentrera sig på här hemma är det ju allt. Man har blivit spindeln i nätet helt ofrivilligt :-) För det är väl inte så att man har skämt bort dom!

Nu är iallfall hemmet nystädat och jordgubbarna hämtade, hundarna i hundgården. Känns si så där att ta in dom får passa på att njuta någon timma till för så fort dom  kommer in ser det att se likdant ut som förrut.

Ha nu en Riktigt Glad Midsommar!

Må väl
Lena


Åter från Foggens kennelläger!

Och det har varit som vanligt jättekul och helt underbart! Vi åkte upp onsdag eftermiddag installerade oss, rastade hundar sedan var det grillning och en liten cider.

Torsdag var vi och körde sök med Ceta sedan fick Asic ett spår med många apporter och kort liggtid. Efter detta var det till Hotell Vänern för att äta lunch mycket gott! Åter till förläggningen för lydnad och lite skydd så givetvis middag och en helt underbar chokladkaka med grädde, och det var vi helt klart värda så som vi sprungit i skogen :-)

Fredag blev det spår för våran del, det som är kul att vi kör på så olika sätt så man har helt klart en del kvar att lära. Asic fick iallafall ett spår som var ca 1,5-2km. Det första spårläggaren sa va att det finns inget av trä i detta spår och upptaget ligger rakt ut där någonstans. Intressant tyckte jag, gick in en bit och selade på Asic och så gick vi säkert 60-70 m där kom en analys sedan iväg. Han stannar och vänder sig om och tittar på mig och jag frågar har du något och blicken jag fick va ungefär "Ja men du får hämta den själv" apporten var en sådan man hänger upp gardinstänger med. Sedan gick vi vidare och helt plötsligt börjar han nosa som tusan, då ser jag en kondomförpackning som ligger i barren och säjer för mig själv att det kanske är den, helt plötsligt dyker Asic ner och tar upp den, NEJ skriker jag och i samma ögonblick inser jag att denna ingår säkert i spåret! Första gången med en kondom i spåret, så var vaksamma ni som spårar med mig ha ha. Ceta fick ett spår som jag la över ett gammal spår och det fixade hon galant. Sedan lydnad skydd och uppletande. Middag och något gott att dricka till därefter Foggens obligatoriska uppletande. Kennelmamman (jag misstänker att det är du) inhandlar en massa saker allt från spårlinor , halsband till tennisbollar och HOF. Sedan får man det hunden hämtar, jag hade siktat in mig på en kanonfin spårlina i tjärat rep mycket läcker. Vi hade startnr 4 tror jag och jag var orolig att något skulle snyta den framför näsan på mig. Men när det var min tur så låg den så fint kvar 15 m ut i rutan inget som störde framför. Asic stod i och för sig och tittade på en tennisboll. Men han gick rakt ut yes tänkte jag men så fick han syn på en Plasthamburgare som piper dyker ner och tar den, men jag säjer snabbt loss varvid han släpper den och då säjer jag leta, Asic tittar på mig med stora ögon böjer sig ner och plockar upp hamburgaren. Han hade gjort sitt val och givetvis skulle han ha den! Ceta var bland dom sista och det fanns fortfarande fina saker kvar, hon plockar en tennisboll när det låg ett jättefint läderhalsband kvar! Denna dag blev vi bjudna på följande efter maten!
image60




Fredag blev det spår igen, vi delade upp oss så Ulle och jag skulle lägga ibörjan så vi rekade lite innan. Och kör in på en grusväg och kommer till följande ställe
image59

På skylten innanför stod det att Bibelspåret är 1 km långt och är utmärkt av vita kors och bibelcitat Ulle direkt här måste jag bara lägga spår! Ja sa jag och Anna skall ha det! Varför jag tyckte Anna skulle ha det vet jag inte så säkert antingen var det något vi pratat om kvällen innan eller så var det för att jag visste att hon skulle få ett psykbryt att gå detta. Så Ullis iväg och snirklade runt kors och bibelcitat  lite halvskumt kan man tycka. Ja la iallafall ut ett spår på andra sidan tyckte jag kände mig iaktagen stundtals men säkert bara inbillning efter man sett skylten. Ringde Ullis för att höra om hon hade kommit fram till Bibelstugan som tydligen låg i slutet av spåret. Jodå hon var framme men visste inte riktigt var så jag tutade det hörde hon inte,  jag fortsatte då vägen fram och kom precis till en gård där en liten hund skällde och det hörde Ullis så hon gick mot hunden. När hon kommer till gården kommer en gubbe ut och frågade henne om hon gått spåret Jodå svarade Ullis,  Ja men då måste hon ha lite kaffe, NÄ tyckte Ullis min kompis står och väntar där och jag kan säja som såg honom när Ullis var påväg mot bilen han bestod bara av ett stort leende. Tror nog att det var första gången på många år som någon gått Bibelspåret. Glömde säja att som slut tillverkade vi ett kors och så la Ullis en pälsmössa jämte. Mycket riktigt Anna hade flabbat sig igenom spåret och det hade gått galant. Efter alla hade spårat var det lunch, sedan givetvis lydnad & skydd. Den kväll avslutades med ett spår för Ceta och halvtio var uppletandet kvar.

Söndag var det spår igen och lägeravslutning med lunch.

Tack snälla Kerstin och Pelle för detta jättefina läger, LägerLena ser redan fram emot v 27 nästa år:)
 
Må väl
Lena

Läger och lite annat!

Nu är man hemma från ett lyckat och ett helt underbart läger, underbara människor och givetvis en massa skratt! 

Vi åkte ner på torsdag och rekade lite, sedan körde vi uppletande och Asic fick ett spår och Ceta fick ett upptag. Stället vi var på låg nära Markaryd helt underbart fint vid en sjö. Det var inte fullt lika underbart på senkvällen när alla förbannade knott kom fram, men tur var att vi hade en stort rum i ena huset där alla kunde sitta. Jag var tvungen att ge mig hem fredagsmorgon för tösen tog sin examen så nu är hon äntligen färdig sjuksköterska. Skall bli underbart att inga tenor kommer att ställa till det för övriga familjen:)) Examen tog hon i Vänersborg sedan var det hem och fixa för kvällens kompisfest så halv åtta drog jag till Markaryd igen. Och då blev det en mycket sen kväll eller natt kanske man skall säja. Det var iallafall gitarr och skönsång som jag, Linda och Anette stod för. Ingen har väl så där jättevacker röst och det blev rätt entonigt när det bara var vi som sjöng men roligt var det.

Upp fredag morgon och började förmiddagen med skydd och lydnad sedan ut i skogen där blev det sök, spår och uppletande.  Sedan efter middagen var det åter dags för skydd och lydnad. Kul med lite olika figuranter, fick och en läxa som vi fixade på 5 minuter:)) Även Asic fick ett litet pass med civilsändande där Pia sprang i början och givetvis tjuvade Asic men sedan var det full sula ut och skälla efter en stund slängde Pia bollen till honom och då sa jag vi kör en gång till i och med att han tjuvade så jag slänger över bollen till Pia. Sätter upp Asic och han bara tittar på mig inte riktigt så som han brukar gör i detta enda skyddsmoment han kan, men jag skickar och han susar iväg men bryr sig inte det minsta om Pia utan bara letar efter sin boll, han är för gullig min lille Asic:)

Söndagen var vi kvar vid husen oxå så då körde vi platsliggning med skott och skydd, åter fick "min" nya figurant Pia ställa upp för Ceta och mig jättekul. Därefter var det lunch och säja hejdå till allihopa, och ge sig ut i skogen för att köra uppletande och spår. Så det var trötta hundar och en nöjd matte som kom hem igår.

För att fortsätta trenden blev det sök för Ceta och ett uppfödarspår för Asic. Uppfödarspår är inte alltid så roliga men säkert väldigt lärorika:) Sedan till klubben för ett skyddspass, där jag för en gång skull var skitsnabb med att kommendera  och då skulle jag varit tyst!!! Hur lätt kan det vara?

Har nu kollat favvoprogrammet Mannen som talar med hundar så nu är det bara en trädgårdsrastningen kvar.

Må väl
Lena