Akuten på morsdag!

Ja inte för att det var morsdag det gjorde väl inte så mycket men att bara sitta där i alla dessa timmar. Det började med att dottern var ut och gick med Asic, kommer bort till ett ställe där en big Rottweiler bor och tydligen bor han där själv:) för ingen reagerar fast hunden bara står och kastar sig på staketet, Asic gjorde ett rykande mot staketet och Ia rycker tillbaka varvid hon tappade fotfästet i gruset  och landade rätt på knäet. Men hon gick ytterliggare 40 min (hon har en viss tid som hon måste gå!) När hon kom hem hade hon lite ont men det går över sa hon. Så jag stack iväg för att köpa lite blommor och mannen var hemma. Efter jag köpt blommor ringer han och säjer att han kör upp henne till Akuten efter ytterliggare 10 min ringer han och ber mig vända för hon svimmar och ambulans var inringd men det kan ta tid! Jag hem som ett skott och ringer Mr P på vägen som varit i branchen och rekommenderar mig att ringa igen så uppgraderar dom pga att hon svimmar. Men när jag kom hem ville hon absolut inte åka ambulans så det var bara att göra om 940 till en form av ambulans. När vi åkte ett par hundra meter så kommer ambulansen som vi avbokat men jag stannar i vägrenen och stoppar dom för hon hade ont som tusan. Sedan tog det totalt 8 timmar så hade dom röntgat och tappat knäet på 4,5dl vätska sedan får man se på nästa kontroll om det kan vara korsbandet som har gett sig. Men att det skall ta sådan tid, dessutom höll hon på att svimma på toa och jag ringde efter hjälp 6 gånger inte en dj-el dök upp och till slut kom en gående i korridoren och när jag frågar henne om  hon kunde hjälpa mig så svarar hon Egentligen inte men då exploderade jag så hon kom med en rullstol så man kunde få in henne på rummet igen.  Va månne detta sluta!!

Idag har det med andra ord varit lite lugnt, men fick ett litet anfall så hundarna iallafall fick köra ett uppletande med 7 föremål till varje och det får dom vara nöjda med för dagen.

Nu börjar tiden för läger, skall bli så himla kul att träffa alla trevliga människor från vårt avlånga land.

Må väl
Lena

LIte träning och föreläsningar

har det blivit denna vecka. Först var det tävlingsledareutb i onsdags och den är himla kul, vi skall vara klara i juni. Sedan var vi några stycken på föreläsning med Eva Bodfält i tors och fre. Det ena var om relation och det andra mer tävlingsinriktat. Verkligen en mycket duktig föreläsare så när bensträckarna kom så ville man inte gå iväg utan att hon skulle fortsätta! Mycket bra med andra ord!

Fick lite skyddsträning igår och det gick bra även om det är saker ta tag i, känns iallafall jätteroligt att ha en hund som bara vill!! Dubbelretningen var jag iallafall för långsam i gjorde dom klart för mig, och på något sätt faller man i koma för att kolla hur hunden gör angreppet och det är klart att hunden hinner säkert göra både det ena och andra om man inte är snabb. Men det lär man sig säkert:)) Sedan avslutade vi dagen med plats och gå och gömma sig och det var heller inga problem.


Må väl
Lena

Skatan skall bli fotomodell!!

Fick ett telefonsamtal igår från en kvinna som fotat på en tävling N Ceta och jag gjorde. Och då hade hon fått en sådan himla bra bild på läggande under gång så hon frågade om hon fick använda den i en Lydnadsbok som kommer i augusti. Självklart tyckte jag kan ju vara lite kul, kunde ju bett henne mejla över bilden så man såg hur den såg ut men det glömde jag. Så det kanske är ett omen att börja köra lydnad med henne istället:))

Annars sitter förkylningen i och vill inte ge med sig så det har varit två lugna hundpromenader och det lär inte bli något mer ikväll.

Må väl
Lena


Dunungen har blivit en Skata!

Ja så har ytterliggare en helg gått. Men man har ju haft lite tur med vädret iallafall igår och idag har varit jättefint. Har varit förkyld hela veckan så det var har varit några dagar i lugn och ro.

Vi hade en uppvisning från klubben i onsdagskväll som jag tror blev uppskattad. Sedan var jag hos uppfödarna igår och tränade och det var väl ömsom vin och ömsom vatten. Kan säja när Skatan gick ut på plan så var den hennes:( Så vi malde på och tillslut när hon hade skött sig bra kom överfallet och det var riktigt bra. När vi efter stund kom till tjuvstart Modprov vilket egentligen säjer sig själv vad det är men i detta läge när figgen sticker och Anette säjer skicka, SÅ SKICKAR JAG!! Försökte skylla på förkylningen men fick bara höra att detta har hänt förrut. Hur blåst får man bli:) Men sedan körde Tjuvstart igen och det gick bra och denna gång skickade jag inte:)) Nä nu skall det samlas ihop ordentligt men vill samtidigt ha hennes läckra uppsyn hur det nu skall gå till?

Gjorde spårupptag med bägge, Ceta var nollställd när det var på äng och Asic tog bakspår! Sedan körde lydnaden först med Ceta högre klass och sedan med Asic med focus på framåtsändandet.

Idag när förvandligen blev till fullo så stack Skatan nerför trappan till garaget, det är något som dom ABSOLUT inte får gör. Asic den duktige stannade ju givetvis kvar. Men Skatan fortsatte ner till Stackars Luke som kom gående med sin husse på gatan. Nu hör till saken att jag var inne så det var stackars mannen som fara efter. När jag väl kommer ut i pyjamasen så talar husse om att han verkligen visat var skåpet skall stå:)) Ja tänkte jag såg igenom fönstret hur du skällde på henne och hon tog verkligen detta till sig skulle inte tro det.

Sedan var vi iväg och körde lite sök och där vilar inga ledsamheter, körde mycket tomt idag och hon löste det jättefint. Tränade lydnad hemma med bägge.

Må väl
Lena


Karta & kompasskurs

har vi varit på i går. Mycket intressant skall bli kul och se om något fastnade!

Fick dra Ceta från söktävlingen idag tyvärr upptäckte i fredags att hon höll på att skaka huvudet och pep till om man tog i ena örat. Och det var rött och geggit så det blir veterinären imorgon bitti så får kom kolla vad det kan vara. Har tvättat det i helgen och tur att man har en egen "veterinär" som kollade på det idag och gjorde rent det. Vad hade man gjort utan dig:)

Idag har vi allafall kört både sök, spår och upptag. Lite kul för spåren blev nästan 3 timmar gamla och det kör vi inte så ofta på. Asic tappade dom två första pinnarna sedan gick det som på räls totalt 1km var det nog. Ceta körde jag ett Stiansen-upptag på och det gick i 200km, riktigt snyggt att se!


Nu håller vi bara tummarna att några skall dra sig till nästa helg så vi får tävla.

Än en gång SuperGrattis till Sanna med Lindjax Botox "Bosse" som har gjort två kanontävlingar med kvalpoäng, så nu håller vi bara tummarna att hon kommer med:))

Må väl
Lena

Lite uppdatering.

Har varit lite slapp med att uppdatera det blir så ibland. Men veckan som har gått har varit blandat med spår, upptag lite sök lydnad, skydd och uppletande. Fick till en riktigt fin transport inför dubbelretningen så jag var himla nöjd med lilla Ceta, sedan fick jag en smäll igen och blev lite jädra irriterad som förra gången. Men jag lär mig nog avstånd någon gång. Asic har fått upptag och korta spår samt uppletande.

Var i Falköping i söndags och körde en elittävling fick börja med lydnaden! Värmde han ordentligt och han var taggad på men ändå med mig. Men när vi kom in på plan så blev det inte riktigt så bra som man vill. Ink och framåtsändade trodde jag skulle gå åt skogen men det hörde till dom bättre momenten:) Vi fick ihop 257p så vi hade tappat en del. Sedan ut till spåret, såg ut att vara ett jättefint upptag så när jag släpper på Asic så seglar han iväg och helt plötsligt försvinner han. Det var spår efter skogmaskiner i nästan hela rutan så något rakt och fint upptag blev det inte men rätt håll så 8,5-9, tappade en pinne på spåret tyvärr. Sedan hade vi bara uppletandet kvar och Asic går in och gör det så himla fint så jag fick riktiga rysningar 10-10. Så det var en glad matte som åkte hem iallafall.

Idag har vi tränat lite lydnad härhemma börjat med framåtsändande och ink med ställ på Ceta. Det blir nog bra när det blir klart. Sedan tog jag cykeln och cyklade några km med dom. Skall till Norge på kundbesök imorgon så då är det bra att dom är trötta.

Må väl
Lena