Jobb Jobb och åter jobb

Ja så har det varit den sista tiden! Tycker inte man gör annat och vi har otroligt mycket att göra vilket är roligt på sitt men vi skulle varit någon mer. Men jag tyckte detta var ok inför planeringen vi fixar det jag och min kollega. Fick tom frågan är du säker Lena, jajamensan. Och historiskt har det varit lugna gatan dessa veckor. Men historiskt hade vi inte Asien, Brasilien och Öst länderna. Så nu är det bara att bekänna färg:)) Men det är sista veckan nu sen börjar folk ramla in och efter två veckor så ramlar jag ut för ytterliggare 3 veckor semester Jippy!!

Annars har vi kört en tävling som lydnaden var den bästa Asic någon sin har gjort 286,5, bra uppletande men ångbastun till spår blev för tufft så 3 pinnar borta. En hade fullt upptag och spår resten hade bortfall. Så det blev en 3:e plats av 13 hundar. Jättefint prisbord och många riktigt roliga tävlande:)

Träningen med Ceta har börjat, fick ett spår i veckan som Pelle lagt upp på ett kalhygge och Ceta gick så lugnt och fint, yes tänkte jag nu har hon mognat lite men det behövdes inte mycket vegetation för turbo las in och Gamla Ceta var tillbaka. Men hon spårar riktigt djäkla bra alltså. Även kört lydnad med Susanne och Ipse en kväll i veckan och förra veckan gick hon så lugnt och fint superbra position. Susanne tyckte fasen va bra, ja sa jag men detta är inte med sanningen överensstämmande, jag tror hon är trött efter det lilla skyddspasset vi körde. Det återstår att se imorgon skall vi köra igen.

Har haft stockholmsbesök här oxå Kerstin och Pelle var nere och parade Alva, så nu hålls tummarna hårt:) Så vi grillade igår kväll och drack lite öl och hade trevligt. Var uppe och hälsade på dom i deras "sommarbostad" ett par gånger oxå. Och sedan träffas vi nästa helg! Oj Oj vanligtvis ses man en gång om året men det är jättekul, kolla bostad härnere i stället och ta med Anna & Erik, tänk vad vilket gäng med uppfödare och valpköpare vi hade blivit:)

Nästa helg är det Äntligen dags för Lindjax Lägret, skall bli så himla kul att träffa gamla och nya kompisar.

Och få träffa lite Ceta valpar, det var ett tags sedan så dom har nog vuxit en del.

Lite kort från våran goa semester i Florida kommer nedan.

Må väl
Lena
 
Regnbågen över Weston en eftermiddag
 


Den fina bilen vi hyrde
 Solnedgång i Key West  Oxå solnedgången En Leguan vid Hotellet Promenadvägen precis utan hotellet Jag och dottern på JetSki runt Key West Sonen och han kusin på samma tur

Semestern för denna gång är slut:(

Men det kommer mer som tur är:)) Mycket har det varit och mer lär det väl bli med tanke på att jobbet börjar imorgon.

Har iallafall varit i Fort Lauderdale mina två veckor. Helt underbart, supervarmt och gott. Dagarna började med ett gympass varje dag vi var hemma. Jag hoppade över 2 gånger bara. Dottern la upp programmet och hon var mäkta stolt när hela familjen förutom min far var nere och körde på löpband och sedan enskilt, så det var ben, triceps, biceps, bröst och allt annat. Och man kände sig riktigt riktigt bra får jag säja. Men det skulle aldrig funka här hemma, man har ju hundar som måste göra en massa saker:)

Sol och bad givetvis, och man var riktigt glad att kunna gå in i affärerna och känna kyla. Så en del shoppat blev det allt. Över helgen stack vi till Key West och där var om möjligt ännu varmare så dag två tog vi en Jetski tur med guide runt ön och gjorde lite stopp där han berättade lite historia samt ett längre stopp där man kunde bada om man ville och det gjorde vi. Det var som värsta badkaret gud så varmt och skönt. Vi brände oss en del trots 45 i solfaktor undrar hur man sett ut annars!

När denna sköna semester tog slut, landade förra söndagen halv fem på eftermiddagen så var det bara att hämta Asic, Ceta är ju fortfarande hos uppfödarna, packa husvagnen för att dra på läger. Jetleg satt i så man vaknade rätt tidigt på måndagsmorgon. Så det var bara att sätta oss i bilen och dra till Tångahed där Berits gäng fanns.

Ingen skyddsträning för mig men däremot lydnad spår och uppletande. Det var skitvarmt även där så vi körde rätt lugnt. En massa trevliga människor och många goa skratt blev det. Hade Nora boende hos mig och hon tränade Emil och det är riktigt kul att se, hon är verkligen jätteduktig! Tack Berit du är verkligen en klippa!!!!!

Lägret slut torsdag lunch så det blev en lugn och skön kväll hemma. Sonen bad mig väcka honom gärna med lite kaffe vid 11 tiden på fredag, scenariot blev precis tvärtom han stod med kaffekoppen inne hos mig vid 11 tiden istället:))

Fredagen tillbringades hos Ceta och kunde inte hålla mig utan körde lite lite lydnad och det tyckte hon var så roligt så! Sedan satt man ju givetvis hos valparna, ja dom är verkligen underbara även om det gör lite ont att sitta där så kan man inte låta bli. Hade ett lite längre linne på mig och det slutade med att 3 stod och drog åt varsitt håll, 2 hängde i jeansen och den tredje bet mig rätt i sidfläsket och det var givetvis EGO´n:))) Men det finns ju en del att ta av så det var inte så konstigt!

Fredags kväll var det lottning för SchäferSM som vi hade turen att komma med på. Vi drog startnr 5, vilket kändes riktigt bra med tanke på värmen.

Start med spår på lördagen, mitt spår låg precis vid en sjö så Asic badade riktigt ordentligt innan spåret. Påsläppet fullt, han gjorde en riktigt fin analys och sedan bar det iväg. Jag var mer skeptisk för det var länge sedan upptaget var på ca 15m utan det brukar ju alltid ligga långt ut. Men det var bara att hänga på och rätt var det:)) Resten kan jag säja är det värsta jag har gjort, efter 4 apporten åkte kepsen av svetten bara rann i ögonen, när han tog sista lilla pinnen så höll jag på att spy när slutet var taget så hade jag tunnelseende. Det var så j-vla varmt, och upp och ner i bergen över kalhygge ett antal gånger. Så trots att en pinne blev kvar var jag riktigt riktigt nöjd med honom, blev lite rädd för mig själv. Visst man har tävlat tidigare när det varit så varmt men terrängen har aldrig sett ut så här, så nu är det fysträning som gäller även mig!!!

Efter 3 timmar var det uppletande och tack och lov att  vi fick denna tid för annars vete i fasen hur man skulle orkat. Asic fick 9,5 så var dagen slut. Och det var med gott mod man åkte hem om än helt slut. Så en öl på altanen och sängen halv 10.

Vi var totalt 15 men två bröt igår och en bröt innan platsen idag för hunden var halt. Så jag gick in som 3:a idag. Han var trött det kände man men han har ju ändå rätt bra rutin nu så vi slutade på 268,25 med en dålig ink. Så även här kände jag mig riktigt nöjd. Så totalt 594,25 och det vann vi på:) Så vi åkte hem med världens största porslinssak och en hoppfällbar stol och en 15kg Royal Canin säck. En eloge till Schäferhundsklubben Västra som fixade detta, en urtrevlig tävling, supergo stämning och ett gigantiskt prisbord.

Så nu kan man stoltsera med att vi har vunnit ett SM när man inte kom med på det riktiga SM:et:)))

Må väl
Lena