Hjälp vad tiden går!

Tycker inte det är något annat än måndag och fredag.

Måndagen blev det ett lydnadspass för Ceta. Fritt följ med mycket svängar, halter, och språngmarscher! Så det var skärpning från första stund och det lyckades vi med fint. Sedan saktagående och kryp som oxå kändes bra!

Onsdagen blev det uppletande, med bägge Asic tjuvade från stigen på ett nära föremål. Blev lite diskussioner i gruppen hur bedömmer man detta? Blir mycket sådant med tanke på min domarutbildning. Men det står ingenstans hur man gör i ett sådant läge, hoppas inte någon kommer i det heller! Men han jobbade bra, Ceta plockade in sina 4 en del tugg men det blir bättre och bättre. Men hon blir nog aldrig en Asic som håller det mesta stenhårt.

Sedan sök som gick riktigt fint men frispee som belöningen, dom är riktigt kanon får jag säja:) Dyra men bra:)

Efter det blev det lite skyddsträning, civil där fröken efter ett antal skall tänkte lämna figgen hmm inte bra 1 och 1/2 v innan tävling. Lite fasttagande träning oxå och det gjorde hon riktigt fint.

Och idag har det blivit skogsträning med Anneli. Ja la ett långspår till Djiin och fick ett spår till Ceta på en 600-800 m och upptag till Asic. Vi började med Ceta och hon gick riktigt bra, lite mycket drag i linan stundom men helhet jättefint. Alla pinnar med hem:) Djiin fick ett spår som var ca 800-1 km. Ja han spårar så himla fint. Kul när skogen är öppen så man vet exakt var man vinklat och vinklarna tar han knivskarpt duktig kille. Även dom fick med sig allt från skogen!!

Upptaget med Asic var nog lite laddat, han bara far ut och börjar leta 10-15 från påsläpps punkten. Så det var bara att kalla in och låta han hämta andan och då gick det spikrakt och rätt håll:)  Efter detta så körde vi linjetag i skogen. Ceta fick se när jag la ut 4 föremål och fixade det helt galant. Asic,  han klarar inte 4 ännu men två och två går jäkla fint nu. Så nu skall vi träna på för dom tycker det är så himla kul. Djiin fick 4 på en gång och han gick som en raket.

Sedan ställde snälla Anneli upp på två civilsändande som hon belönade efter en stund och det gick strålande. Så imorgon blir det den käre mannen så ställa upp:)

Nu är det strax dags att gå till grannen som bjöd in oss på glögg tillsammans med ett gäng grannar trevlig trevlig och väldigt gott med glögg.

Må väl
Lena


Ängspår

blev det idag. Vi hade tänkt köra lite sök men valde att köra ängspår istället. Det var bara Anneli och jag. Jag la spår till Djiin och hon la till Ceta. Sedan körde vi linjetag med Asic och det tyckte han va kul men förstod inte riktigt när det blev åt alla vädersträck. Men det skall köras ordenligt i vinter.

Djiin spårade helt suveränt, helt underbart att se så stensäker! Helt klart en stor förebild för oss i våran fortsatta träning.  Ceta spårade oxå bra dom två sista tredjedelarna. Hon hängde gärna med i vinden,  och fick jobba tillbaka en bra bit till vinkel. Det skall tränas på. Åt lite skit i början oxå men jobbade vidare trots en liten påminnelse att det inte är acceptabelt att göra så.

Det roliga var att en hel hord med fåglar och stora fåglar dessutom satt på ängen och vinkeln gick väl en 20-30 m från dom hon kollade upp men fortsatte och spåra sedan lyfter hela den skocken då tittar hon upp och spårar vidare. Bra lilla gumman. Annars tog hon vinklar jättebra med vind i sida eller rygg. Det var ett tags sedan man körde ängsspår men det är riktigt riktigt roligt.

Onsdagen blev inställd, så det blev Maria som fick agera kommendant på lydnad, och nu gäller det att sätta igång lilla Ceta ordentligt. Nu är löpet över så nu kan man vistas på alla klubbar. Dömde sedan lite hundar på klubben, så himla bra att få göra det, det ger en massa. Tur att det finns snälla klubbkamrater som ställer upp:)

Torsdagen blev det lydnadsträning på Kallebäck och körde sakta gående fritt följ och ljudgivning. Sakta gåendet blev väl lite si och så i början men när matte förstod vad som felade så blev det bra! Tror att man kommer på en bra grej som hunden inte alls förstår inte så smart. Det var taggade mallar och en taggad Collie som körde:) Kul att se en annan ras som är lite ovanlig men han är superduktig lille Viktor:)

Nu får man sätta sig och läsa på regler för spåret, söket och rapporten inför morgondagens övningar.

Må väl
Lena

Läger och annat matnyttigt!

Ja, nu har tiden sprungit iväg igen. Har varit en vecka med en pilsk hane och en höglöpande tik, kanske inte så bra kombination. Men får säja att Asic är helt otrolig, piper lite men säjer man till honom så tiger han. Men det blir till att rasta dom var och en några dagar till. Var på Kallebäck idag och körde med torsdagsgänget och trodde nog att Asic skulle vara lite splittrad men han gick skitfint, kommer ihåg för 1 1/2 år sen när vi körde framåtsändande och Ceta satt ibilen fasen vilken fart det gick med åt det hållet. Men han har väl mognat:))

Var på läger i helgen uppe i Hökensås, Skaraborgsdistriket anordnade det för sin medlemmar. Jag hade en liten sökgrupp på 6 st, det var 3 nybörjare och 3 tävlingsförare. Så himla kul, superduktiga hundar med förare. En bytte vi från skall till rulle och satan vad hunden gick och föraren blev flera dm längre:)) En liten labbetik som hade haft problem med stopp vilket vi inte trodde på, hunden gick som ett spjut hela helgen:) Sedan nybörjarhundarna som gick från klarhet till klarhet så himla kul att se. Givetvis bra arrangerat av Berit oxå en helt otrolig människa, hon måste ha det i fingrarna:)

Igår körde onsdagsgänget med uppfödarna, Eva, Kerstin och jag. Vi började med uppletande, sedan sök och till sist lite skydd. Och givetvis den obligatoriska budföringen med Ego´n, han går som ett litet spjut:)) Exah fick oxå för första gången och hon kom så fint den lilla stumpan,  Uppletandet med Asic gick bra 3 föremål, sedan började han titta mot bilen, och då skulle jag peppa upp han lite med "Ja, skall vi ta den då" då vänder skrället på huvudet och bara stirrar på bilen, hm det var ju inte hon jag menade kanske:))

Sedan till sökskogen och Ceta gick riktigt bra:)) Nu skall vi jobba på anslutningarna framöver. Även dom andra hundarna gick jättefint så det var ett glatt gäng så åkte hem till uppfödarna för fika och skydd.

Då hade även Sanna anslutit, så hon fick börja hon har ju ett jobb att sköta:)) Ceta & jag gick transporter, kändes så satans bra och det känslan var länge sedan man kände typ innan valparna:) Vi började givetvis med civilen. Använde Sanna som figge, sedan fasttagande träning som oxå går åt rätt håll. Gäller bara att ligga i ordentligt nu. En himla trevlig dag va det, många goa skratt, typ Anette visade hur hennes piruett skulle se ut imorgon (läs idag) när dom skulle med barnen och åka skridskor. Skulle vilja vara en fluga och se detta. Men infon säjer att det hade gått riktigt bra. Himla duktigt gjort Anette!

Onsdags kvällen bestod av domarkursen. Nu bedömes 4 hundar från Lägre till Elit, det är verkligen fruktansvärt kul. Inte alltid så lätt men lärorikt. Så nästa onsdag blir det samma sak, vi skall försöka få in lite andra raser att bedöma.

Så nu blir det en lugn helg med "bara" lite spårträning på lördag!

Må väl
Lena

Oj vilken lat vecka!

Ja veckan har gått i lathetens tecken, var hemma både måndag och tisdag när hände detta senast:) Men det var förbannat skönt i allafall. Onsdag tillbringades hos uppfödarna från morgon fram till halv 4. Det blev sök, uppletande lydnad och skydd. Ceta gick jättefint i söket hade ordentliga belöningar där ute:)) Uppletandet gick oxå jättefint med henne, tur att dom inte har hårborstar av hårdplast på tävlingen, för det lät lite väl mycket:) Asic fick oxå ett pass och han hade lite svårt för ett som låg i en backe! Sedan skyddet fick Anette figurera en del gick jättefint, förrutom korgpåsättningen efter civilen. Tur att man inte behöver sätta på och ta av den under tävling:)) Sedan blev det fasttagande träning på nära håll och hon gick i mitt i rygg på alla utom den första, så det här konceptet kör vi på med. Avslutade med upphopp och det är inte mycket att säja om hon tycker det är skitkul!

Anna & Eva var med idag med sina underbara Ceta valpar, så himla kul att få träffa dom ibland. Dom ser ut som miniatyrCetor:)) Och dom tränar på, Anna & Enthra håller på med lite "udda" grejor:) Typ att Enthra balanserar på en parfymflaska:))  Och hon fixar det den lilla skruttan, jag Anna & Eva ni kommer att gå hur långt som helst!!!

Fick avboka Stenungsund med Ceta för hon har börjat löpa! Men det var väntat och skönt att det kom igång! Så hon fick koras istället. Fick fixat både extriören (hm vet inte om det stavas så) och mentaldelen. Och jag var så stolt och glad och löste allt helt perfekt tycker jag, fram direkt och analyserade och sen var det borta. Extriören var lite kul, för jag trodde i min enfald att Ceta är riktigt snygg, men det blev mosat av Ankan: Hon är en hygglig malle:) Och orsaken till att man kan tycka att hon är supersnygg är för att det finns så himla mycket fula mallar ute:)) Ja det kan nog ligga något i det!

Så idag har det blivit städning och långa promenader med hundarna samt lite plantering av en massa växter, så det skall bli kul till våren och se om dom tar sig!

Nu väntar en vecka med en del aktiviteter, skall döma en träningstävling med Lennart som bakdömer, ombytta roller med andra ord, sedan har vi domarutbildningen på onsdag och träning  på torsdag sedan en helg i Falköping))

Må väl
Lena