Ängspår

blev det idag. Vi hade tänkt köra lite sök men valde att köra ängspår istället. Det var bara Anneli och jag. Jag la spår till Djiin och hon la till Ceta. Sedan körde vi linjetag med Asic och det tyckte han va kul men förstod inte riktigt när det blev åt alla vädersträck. Men det skall köras ordenligt i vinter.

Djiin spårade helt suveränt, helt underbart att se så stensäker! Helt klart en stor förebild för oss i våran fortsatta träning.  Ceta spårade oxå bra dom två sista tredjedelarna. Hon hängde gärna med i vinden,  och fick jobba tillbaka en bra bit till vinkel. Det skall tränas på. Åt lite skit i början oxå men jobbade vidare trots en liten påminnelse att det inte är acceptabelt att göra så.

Det roliga var att en hel hord med fåglar och stora fåglar dessutom satt på ängen och vinkeln gick väl en 20-30 m från dom hon kollade upp men fortsatte och spåra sedan lyfter hela den skocken då tittar hon upp och spårar vidare. Bra lilla gumman. Annars tog hon vinklar jättebra med vind i sida eller rygg. Det var ett tags sedan man körde ängsspår men det är riktigt riktigt roligt.

Onsdagen blev inställd, så det blev Maria som fick agera kommendant på lydnad, och nu gäller det att sätta igång lilla Ceta ordentligt. Nu är löpet över så nu kan man vistas på alla klubbar. Dömde sedan lite hundar på klubben, så himla bra att få göra det, det ger en massa. Tur att det finns snälla klubbkamrater som ställer upp:)

Torsdagen blev det lydnadsträning på Kallebäck och körde sakta gående fritt följ och ljudgivning. Sakta gåendet blev väl lite si och så i början men när matte förstod vad som felade så blev det bra! Tror att man kommer på en bra grej som hunden inte alls förstår inte så smart. Det var taggade mallar och en taggad Collie som körde:) Kul att se en annan ras som är lite ovanlig men han är superduktig lille Viktor:)

Nu får man sätta sig och läsa på regler för spåret, söket och rapporten inför morgondagens övningar.

Må väl
Lena

Kommentarer
Postat av: Heléne och Zico-Bus

Linjetag? Fåglar? Vill du komma med i flatteklubben ?:D

Skojar bara! Kul att läsa om din träning och förstår att om man väljer att tävla i Västra, så kan man snart råka ut för dej som domare :) Skulle faktiskt vara rätt kul, ..... tror jag:D

Kramar från Skåne

2008-11-23 @ 20:03:57
Postat av: Kerstin

Ja, det hade ju varit trevligt att spåra, men det går ju inte idag precis vi har mins 30 cm snö!! Phila tycker att det är kallt om magen!! Gossarna åkte i morse och Phoenix visade sitt rätta jag på em, moha

Sökgänget bjöd på massor av god mat, det var jättetrevligt!

Syns snart!

Kram Kerstin

Postat av: Susanne & Ipse

Tur att du fick rättat till det för lilla Ceta på framåtsändandet....som det kan bli ibland! Du..jag fick inte bensinstopp! Ha det gott! Kram

2008-11-24 @ 19:09:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback