Storm över västkusen!

Ja, eländet bara fortsätter nu blåser det riktigt ordenligt och regnar suck! Men helgen skulle bli bättre:)

Igår var det den vanliga träningen och jag var riktigt supernöjd när jag åkte ifrån manegen! Vi började med söket, Jossan hade med en tygbur som vi ställde i ena hörnet och sedan markerade vi upp 3 figgställe på vardera sida, för det var min tanke att köra träffar. Men tanken försvann när första man kör en figge i buren och sedan tomt ungefär 175-200 m och sedan träff träff. Efter lite pushning så körde jag Ceta likadant fast tomt  "bara" ca 150-175m och hon gick så himla bra, bara bättre och bättre efter varje tomslag och sedan fick hon oxå träff träff. Vem har sagt att man stampar i gamla hjulspår:) Och även 3:an körde så här och det gick oxå riktigt riktigt bra:) Så det var ett glatt gäng som åkte och käkade lunch.

Lydnad för Asic, och när jag skulle köra Ceta så skulle jag filma så det var bara att springa ut till bilen med Ceta och filma Jossan, så nu skall jag BARA bränna den till henne:() Vi blev oxå filmande när vi körde elitprogrammet, civilen är riktigt bra:) transporter trycker på lite grann och klapprar men bra överfall, fasttagandet blir bättre och bättre, mycket fina korgbevakningar jag blev nästan lite lyrisk när jag tittade på henne. Dubbeln korrigerade jag strax innan 6m så där fick jag mig en smäll på min onda axel, så där blev det omprov:) och då gick det fint, taskiga släppande eller kanske rättare sagt inga spläppande på modprov och flykten, där fick man klämma i ett dk, men va fasen det kommer säkert:) Tittade på filmen efteråt och upplevelsen jag hade på plan kändes mycket värre än det såg ut. Lite kul när man höra en irriterad Lena försöker tala om att på dubbeln hade jag faktiskt inte tänkt något överfall när Ceta inte riktigt va med! Smällen fick jag på min onda axel som naprapaten hade knådat dagen innan så man hade go´ träningsverk oxå. Men men det är smällar man få ta:)

Till klubben för ett litet möte, så då blev det lydnad med Ceta och Asic fick ett pass till. Nu börjar man längta till tävlingsäsongen, bara hoppas man kommer med på alla spårtävlingar:) Det är en hel del runt Göteborg med omnejd och då menar jag ca 20 mil.

Nä nu skall hundarna få sin trädgårdsrastning i stormen och sedan är det God Natt:)

Och tack för alla hälsningar i Gästboken jättekul:)

Må väl
Lena

Ny hemsida!

Ja, nu har man gjort ett försök till hemsida och den blev riktigt bra :) Vill ni kolla så är länken www.123minsida.se/asicceta  Fick tipset av Carina & Alva som hade gjort en. Det stod att den var jättelätt och det är den verkligen. Hade väl inte tänkt skjuta ut den i cyberrymden riktigt ännu men när man får tre alternativ och inte läser utan bara trycker till så blev det så iallafall.


Idag var vi på Kallebäck och tränade lite lydnad, tyvärr hade dom stängt halva planen så vi var några som fick dela på resten. Så det blev inga långa inkallningar och framåtsändade men allt annat gick utmärkt att köra. Börjar få till Cetas kryp riktigt bra:) Asics apporteringar likaså men nu sprack min teori idag tog han träapporten först:)

Nu är man ledig imorgon helt underbart speciellt efter naprapatbesöket idag, det var inget som var bra idag:( så nu blir det att gå dit någon eller några gånger i veckan, skönt att jobbet tar största delen!

Nä nu skall jag hoppa in på hemsidan igen och se om det är något jag skall lägga till:)

Må väl
Lena
 

Spårning och uppletande

Spår och uppletande har vi sysslat med med idag. Vädret har varit helt underbart riktig vårvärme. Tänk om vi kunde få ha detta ett tag det hade varit riktigt skönt.

I torsdags träffade jag E och körde lite lydnad här hemma på en skolgård. E var riktigt taggad hade en lydnadsklass 2 framför sig. Och den satt dom finfina 175p ni är superduktiga du och lilla Hedda (Hedda är en pytteliten Buhund).

Fredag var man helt slut, fick lite kaffefrämmande en stund. Bra att dom kom för då man lite eld där bak att typ slänga ut granen och dyl fasen va slapp man är. Granen hade sett sina bästa dagar men nu vi röjer i hallen har det sett ut som sjutton överallt.

Lördagen gick till att göra färdig hallen så nu är den målad och klar, golv inköpt alla julsaker borta. Det regnade från sidan och blåste som fasen. Nu när hallprojektet är nästan klart så är jag inne på nästa men jag är ensam där tror jag:)

Så idag blev det parallellspår och uppletande. Vi gick ut parallell spåren först, sedan vallade Jeanette en ruta så gick jag ut ett spår till Asic. Det spåret slutade ca 25 m ovanför rutan och sidvind så jag trodde nog att det skulle gå vägen men det gjorde det inte. Ceta fick börja och hon sprang ut i hörnet och tog första, sedan tog hon nr 2 och nr 3 blev en slutapport. Rutan var väldigt risig så det var gick inte att se henne, så när jag skickade henne igen så tänkte på tiden så jag visslade och då kom hon med 4 pinnen i Asic spår:( så frågade jag efter dom andra föremålen så jag hade någorlunda koll och hon sprang så fint och plockade in totalt 4 föremål samt två spårapporter, så det kan gå!

Asic plockade in föremålen jättefint, inte en tendens till att springa till spåret. Direkt efter hans uppletande släppte jag på han på spåret fint upptag och ett jättefint spårarbete, Åsa var på stigen och han spårade bara förbi brydde sig inte om henne ett dugg, sedan var det inte så många apporter för dom snodde ju Ceta.  Sedan var det dags för parallell spåren, när vi kommer dit står en dam med en Irlänsk setter mitt i Åsas spår men hon tog ingen notis om den. Vi hade gjort övergång och gåsamarch. Ceta kom till gåsamarchen först och spårade jättefint men var lite velig efter men hon fick kollat av en meter så var det till hennes spår igen. Himla kul med parallellspår, roliga att lägga oxå man har sällskap hela tiden:)

När man kom till bilarna så var det riktigt vårvärme superskönt. Man har iallfall fått rört sig en hel del bara lämna och hämta hund blir ju ett himla springade men har man tagit fan i båten får man ro den i land:) Gjorde en Maysan idag oxå när vi spårade, jag föll som en fura och man är ju så himla smidig:)

Så nu har man en arbetsvecka framför sig, får hoppas att den blir lite lugnare för det har varit för jäkligt några veckor, men det är kanske det man får betalt för:) Nu får man hålla tummarna på att detta fina väder fortsätter!

Må väl
Lena


Onsdagsträning!

Så nu har onsdagen gått oxå, tiden bara springer iväg!

Dagen började vi kl 9,00 med spår och uppletande. Asic fick ett ängsspår och Ceta fick ett på vägen. Var mycket nöjd med detta så jag hoppade uppletandet kanske att fega ur men vi hade lite bråttom oxå:) Till sökskogen där vi började Ceta far som en skottspole och det är så gott att se. Fick kalla tillbaka henne en gång då hon drog snett framåt och då fick jag klämma i lite för annars vete sjutton om hon hade kommit. Fortsätter med flying och det är helt klart hennes melodi:)

Vi tog en fika innan lydnad och skyddsträning. Asic kör jag på med som vanlig alla elitmoment fast kortare varianter,  och avslutar med mina tre apporter. Idag la jag dom på linje efter varandra började med trä, metall och tung. Tror ni inte att han springer och tar metallen först, springer alltså förbi träapporten:) Jag har mina ideér varför han tycker den är så skitäcklig så han vill bli av med den:)

Ceta blev det lite av varje, körde även samma avslutning med apporterna hon tycker det är skitkul oxå.

Skyddet kändes bra mycket bättre idag, bra angrepp, ett jättebra fasttagande, något sega släppande på bevakning, modprov helt ok satt faktiskt helt stilla:)

Fick handlat lite på hemvägen så nu sitter jag och sonen här hemma, mannen är på kickoff i 3 dagar vilket lyckost han är:)

Håller på att tvätta alla fällar så vi har en del att göra. Och det fina vädret försvann snabbt som tusan så nu blåser det och regnar igen, fasen vad jag hatar det. Men fick uppdatering av Helené att dagen har blivit 1 timma längre sedan 22 dec så det går framåt även om inte tror det.

Må väl

Lena

Utmaning!

Har blivit utmanad av lilla Maysan. Och den går ut på att säja 7 sanningar om mig själv och det kan väl inte vara så svårt:)


1. Är satans envis

2. Människor som burit sig riktigt illa åt har bränt sina skepp en gång för alla en sanning men vet att det är en svaghet.

3. Min familj och mitt hem är verkligen min borg.

4. Är en riktigt arbetsmyra när jag arbetar.

5. Har dåligt morgonhumör

6. Pengar rinner som vatten mellan mina fingrar.

7. Läser mer än två böcker i veckan.


Ja så vad det gjort! Hade nog kunnat skrivit en hel del till:) Riktigt kul faktiskt.

Träningen idag gick så fint så fint:)  Kul att komma igång igen med mer träning än en gång i veckan!

Och imorgon väntas onsdagträningen med spår sök lydnad och lite skydd förhoppningsvis, så tryckkokaren får visa vad hon går för:)



Må väl
Lena

Skönt att vara hemma igen!

Även om det är kul att träffa alla sina kollegor Europa och även Usa så är det borta bra men hemma bäst.

Vi började i fredags flyget gick 11,15 till Bryssel för en väntan på ca 2 timmar och sen vidare till Prag, så det blev lite öl och jäger på vägen:) Väl framme vid 17 tiden så fick vi göra vad vi ville. Så det var bara att checka in och sedan sätta sig i baren, efter ett par timmar prat så gick vi för att äta och sedan var det hopp i säng.

Kl 8 lördags morgon började det hela och höll på till 2 med avbrott för fika och lunch, kvart över 2 hämtade en buss oss för teamaktiviteter. Vi åkte till ett micro bryggeri där det var femkamp med bla ölhävning tyvärr var det 5 som skulle göra det och vi hade bara 4 karlar och dom andra var inte så sugna så det fick bli jag:), sedan var det att tappa öl i glas på tid, tappa öl i flaska på tid, frågesport om öl och dart. Riktigt roligt sedan åter till hotellet kom dit vid 18 tiden och 19,15 hämtade bussen oss för att åka till restaurangen där det var mat, dans och givetvis en massa att dricka. Man blir lite förvånad för det står halvdruckna glas överallt är det så för att det är gratis kanske?

Sedan söndag var det dags att göra den digra resan hem så 16,30 landade man lite sliten men så skönt att bara komma hem sätta sig i soffan och berätta samtidigt som två mallar ligger på varsin sida av en och bara slår med tassarna så fort man slutar klappa dom.

En fin jacka fick man oxå, får säga att företaget är så himla generöst mot oss och det är väl antagligen därför man varit där i 10 år.

Våra nya grannar var och pratade med mannen igår förmiddag, dom har inte flyttat in ännu men kommer under våren, Asic och Ceta höll på som fasen i trädgården då frågan kvinnan i familjen mannen helt allvarigt Har ni dom inne?  ha ha

Imorgon börjar hundträning på allvar, nu är det slut på sofferiet och snaskandet!

Må väl
Lena


En trevlig träningsdag!

Ja så var den dag till ända. Började med att en hund hade haft diarré imorse så det första man fick göra var att skura golv:( Var osäker på vem så det var bara att ge bägge mat och avvakta och se när jag gick ut med dom vilken det var och det tog lång tid.

Träffade E vid halv elva för att åka ut och spåra. Asic fick ett spår på ca 400m och Ceta fick ett något liknande. Asic var lite snurrig vid upptaget annars spårade han fint. Efter en stund ställde han sig och luktade på något alldeles vitt Nej säjer jag och då tar han den i munnen och den börja pipa! Satan va rädd jag blev men det vara bara lilla E som tappat sin råtta:) En apport blev kvar i skogen efter honom.

Ceta fick ett där det var väldigt snårigt i början och där hade jag lagt en pinne och det fixade hon jättefint. Sedan gick hon över någon som E tog upp. Hade lagt en apport i spetsvinkeln, och rätt som det var fick jag för mig att här är det så jag höll igen henne, och hon höll på till slut släppte jag iväg henne och då kom vi fram till spetsen. Gud va duktig man är på att lägga sig i, men det löste sig till det bästa iallafall.

Sedan till manegen och körde lydnad med Ceta, hon var störd i framåtsändandet för att Anette körde Dilda jämte oss och kastade boll och klickade. Så det är något att ta till sig och tänka på. Det är ju kanon i manegen när vädret är som det är att köra sånt. Sedan fick Asic sitt lydnadspass, fick lite tips av uppfödaren när det gäller krypet för nu är han låg och fin så nu skall vi slipa position. Avslutade med våran apportering, han tog även idag metallen först och det är racerfart han tycker detta är så superkul.

Sedan var det skyddsdags med Ceta, Gud bevare mig väl sicken dag. Började med civilsändande som gick jättefint. Gick sedan transporter i cirkel, jag hade skitsvårt att hålla koll på vad figgen gjorde och hur jag själv skulle gå. Ceta gjorde iallafall ett angrepp när hon inte skulle göra det, och ytterliggare ett försök men då fick jag stopp på henne:( Men när hon väl skulle göra angreppet så blev det fantastiskt bra:) Sedan var det fasttagande superfint:) Ärmtransport även här tycker hon att hon fixar det själv, bevakning och avslutade med modprov tjuvstartsträning och givetvis gick hon när figgen skrek skicka första gången andra gången satt hon till jag skickade henne.

Hon har växt på sig otroligt mycket sedan i höstas och det är ju jättekul precis vad jag ville, så nu får skruva åt tumskruvarna lite låter lätt eller hur?  Kul att kunna roa sina medmänniskor, E hade tydligen "roliga timmen" tyckte hon:)


Efter manegen åkte jag för att köpa kläder så in med flies, hundbyxor och stövlar med sågspån på för att kolla och hittade jättemycket snyggt. Men insåg att prova något var inte aktuellt så det blir att åka tillbaka imorgon när man är jobbarklädd och inhandla det.

Nu blir det sista helgen som det inte är någon hundträning, åker till Prag på Kick-Off och mannen skall sätta upp resterande återställare i hallen. Så nästa vecka skall jag måla klart hallen och jag tror det kommer att bli riktigt fint. Och sedan börjar lydnadsträning även på tisdagar nu får vi lägga på ett kol och inte vara så försoffade.

Må väl
Lena

 

En hel träningsdag!

Ja så kommer man äntligen till sin lediga onsdag och en massa hundträning!

Vi startade kl 9 lite tidigt kanske men skall man träna allt så kostar det:) Vi började med att lägga spår, jag la ett till uppfödaren och han la ett till mig. Anette la ett till sig själv för alla hade inte kommit. Vi hade bestämt att Asics och Buttrix skulle ha lite längd runt km.

Därefter vallade vi 2 korridorer och la ut 3 saker i varje korridor. Detta är på ett ställe som Asic aldrig gått bra inte ens om man lagt ett spåruttag där. Men trägen vinner tror man. Buttrix först och han vann kan man säja:) Gjorde det skitfint. Sedan var det lilla Ulli som oxå löste det, därefter var det Asic han kollade väldigt var Ullan hade sprungit men fick två föremål då bytte jag korridor och där gick det fortare att plocka in grejerna, gick sedan tillbaka till  första korridoren så han fick hämta det föremålet och då gick det bättre. Inga stilpoäng i den banan!

Därefter släppte vi på hundarna på spåren, Asics upptag gick uppför och då verkligen uppför, jag kan bara säja att han skötte det så himla bra, låg och fin näsa trots superblåst. Så vi var riktigt nöjda när vi kom med 7 pinnar och slut:))

Söket stod på tur och där fick N Ceta börja köra flying, 6 skick och 5 flying ja vad att säja det var som hon hade gjort det i hela sitt liv superkul. Hon fick skälla allt från 10 skall till 50 tror jag det lät väldigt länge. Jag tycker det är lite jobbigt att låta stackarn sitta och skälla och skälla. Men man har igen det har jag hört:)

Nu stod regnet som spö i backen och som tur så skulle vi till manegen. Körde igenom uppfödaren i lydnaden och tog sedan i Ceta för att köra lydnad första gången på minst 4 v. Hon drev på lite men i det stora hela gick det jättefint, speciellt ink med ställande som hon kommer som skjuten ur en kanon öronen bakåt men så fort jag kommenderar reagerar hon på studs. Sedan apporteringarna som hon tycker är superkul.

Asic fick i princip Eliten och det känns så tryggt och bra inga pådrivningar i fria följet:)) Krypet lågt och fint:) Har börjat att avsluta var lydnadspass med att lägga ut alla tre apporterna och sedan skicka honom så får han välja vilken han vill ta och konstigt nog väljer han metallen först, tung och avslutar med trä. Så gjorde han förra veckan oxå, antagligen för han hatar metallen så han vill bli av med den:)

Så det har varit en kanondag, så nu har jag jobbat några timmar så det blev inget tävlingsmöte för mig idag:( Tråkigt att prioritera bort sånt men jobbet får ju gå först.

Må väl
Lena

Helgens begivenheter!

Ja igår blev det My Dog, man kollade runt lite hade inte tänkt att köpa något men kom hem med en flies tröja (vad annars), byxor med fliesfoder, lite hundgodis och tidningar. Det var mycket folk, tycker det är lite jobbigt när det blir så mycket men det var bra för då blir det mindre handling.

Efter det var det till att gå 8km i Skatås med bara Asic för Ceta fick vara hemma hos husse.

Idag var mannen och tapetserade dotterns kök, och jag tillförde tydligen inget för jag kunde åka och träna! Blev inte så ledsen.

Vaknade till ett vinterlandskap, trodde aldrig jag skulle kunna ta mig upp till uppfödarna. Fick ringa och kolla först hur mycket snö dom hade men det skulle tydligen inte vara några problem.

Så jag gav mig iväg med hundarna och V70 gick så fint upp jättebackarna. Mattis var och hälsade på, så det blev en kopp kaffe och titt på en SM film från 2001, och när den var slut så hade dom filmat Asic´s kull och gud vad gulliga dom var dom små liven. Svårt att tänka sig när man tar ur drufsen ur bilen att han varit väldigt mörk och väldigt liten:)

Vi startade med sök och det gick riktigt bra, en stupbana som jag kallar det mao väldigt brant på ena sidan. Ceta ville välja väg där det var is och blött men se det fick hon inte:) Tänk vad man ändrar sig hade Asic gjort så vet i sjutton om jag inte hade släppt iväg honom? Efter söket körde jag ett uppletande med Asic, och sedan skydd med Ceta Började med ett jättefint civilsändande, transport, fasttagande det gjorde riktigt ont sa Mattis:) sedan ärmtransport och ett modprov. Är mycket nöjd med dagen och framför allt att man kände sig mycket bekväm med Ceta även om givetvis uppfödaren (den ena) hittade några små defekter. Så TACK Anette för dina fina ord "Jag har aldrig sett Ceta lyssna på Lena som hon gjorde idag"

Må väl
Lena

Ceta gk L-test

Så nu var det oxå gjort, jättekul!!! Åkte upp till kennelkompisar i Östergötland någonstans,:vet att man svängde in vid Bjärka:) igår. Riktigt snöigt och slirigt att köra upp dit men det gick bra, när jag väl var framme så hade frun i huset varit ute i skogen och stampat ut en stig hon hade dessutom ritat pilar i snön där jag skulle svänga:) Så jag packade bara ur bilen och tog Ceta och gick skogpromenaden, Ceta var lös hela tiden och det var lätt att följa så fort man blev tveksam så dröjde det inte många meter så såg man pilen:)

Väl tillbaka i huset så tyckte väl mannen att det var ett djärvt tilltag, han hade inte känt för att gå ut och leta efter oss i snökaoset men herregud  vad kunde gå fel hon hade ju ritat pilar i snön:) Fick höra sen att det är mängder av hjortar och det är väl inga problem men att det fanns vildsvin det var jag väldigt tacksam att jag inte visste.

Sedan var det middag jättegott, uppfödarna kom lite senare. Sedan satte vi oss och kollade SM filmen igen, alltid bra man får en del förklarat för sig som man kanske inte ser första gången.

Upp 8 imorse efter en dålig natt, låg i husvagn som var ställd på logen. Då fick jag för mig att tänk om det börja brinna då kommer jag och Ceta aldrig ut så försvann den sömnen;( Snacka om psyko, fick sovit halvdant mellan 4 och 8 iallafall.

Frukost och sedan iväg till Polisens ställe någonstans i Linköping för L-Test. Detta är något jag aldrig gjort och bara sett på video förra veckan, det var verkligen kul att få gjort det även om det "bara" är en utbildningstest. Ceta tyckte om människorna, hon har stor kamplust, och hon är skottfast det är vad jag kommer ihåg efter genomgången:) Protokollet kommer att skickas men hon blev lämlig att testas som polishund, resp väktarhund. Men hon blev riktigt rädd för dumpen, när släden kom trodde jag hon hade fått astma för det bara rosslade om henne hon var lite sur:)   

Så nu skall filmen kopplas in så få man se det live, det är lite luckor här och där.

Nu är det My Dog som gäller imorgon!

Må väl
Lena

Bilen klar!

Så nu kör man ståndsmässigt:) nä skämt och sido så blev det en del byten med mannen när man skulle på kundbesök så därav investerade vi i en nyare bil till honom så tog jag hans V70. Var lite sugen på den nyare men skall man köra hundar i dom så sliter ju det en del och dessutom har min gått lite mindre bara 3000 mil!

Hade tänkt att köpa grindar och sätta in men så hade klubbkompisen en bur över för han hade slagit till och köpt en sprillans ny XC70. Och buren passade perfekt så "lille" Asic får faktiskt en riktigt bra plats. Solar Plexus är beställt så dom kommer förhoppningsvis snart:)

Idag har vi kört sök och lite uppletande inomhus. Kul att se hur olika halvsystrarna är. Vi hade lagt gömmorna lite krångligt bland massa skrot, Dilda bara fläker bort skrotet för att ta grejen medan Ceta föser bort det. Men dom fixade det så fint så:) Så nu är man laddad för vad som komma skall:)

Sedan blev det lydnad för Asic i manegen, Petter började skramla med en variant av bamburör för en hund och samtidigt kör jag apportering med Asic. Men jag var förutseende och la honom men jädrar vad han gick igång på det, fick ta han i halsbandet och han drog sig nästan ur. Det tyckte han såg riktigt kul ut! Skall man köra skydd med honom så är det civilsändande och lek med bambukäpp som gäller, det andra tycker han inte är kul:)

Ceta fick lite transporter sedan var det bus och bröt för hela slanten.

Nu drar vi mot nordligare ställe ett par dagar Ceta & Jag.

Må väl
Lena