Lite uppdatering

Hjälp vad tiden springer iväg!  Allt som man skulle göra bara det blev bättre väder, där är man nu men inte fasen får man gjort något. Jag skulle måla huset förrutom högst upp, men nu har mannen nästan målat en sida får ta tag i det i helgen. 4 hus större och mindre tar ju sin lilla tid!


Förra helgen som var blev det spår, uppletande och lydnad. Skickade Asic ca 60m från spåret och han gick jädra så rakt och mycket bra fart, gjorde två analyser och sedan iväg åt rätt håll alla pinnar med:)  Ceta fick ett 300-400m och det gick oxå jättebra, musklerna kom vid 3 pinnen och då gick det utför gäller att hänga i!


Vi åkte till en fotbollplan och körde lydnad, ut med koner, pluppar ser ut som värsta lydnadgäng med alla saker men dom släpper vi inte. Körde fritt följ, ink, framåtsändade och kryp. Gick riktigt bra, är på god väg med lilla stumpan. Asic fick lite lydnad, och det är väl inte mycket att orda han är min stjärna:)


Helgen som varit blev det spår och uppletande men bara med Asic för Ceta var skitdålig hemma. Vi var på världens roligast inflyttningsfest i fredags och det kändes på lördagen:) Hon spydde i husvagnen fredags kväll men lördagen var dottern och hennes kille ut med dom och då var hon pigg som tusan, men sedan blev hon sämre. Så när vi dragit hemåt med husvagnen så spyr hon i bilen och det luktar skit. Så det vara bara att stanna ut med dynan in i vagnen för att hämta vatten och skölja av och Ceta sitter och ser verkligen jättesjuk ut. Ingen mat den dagen och söndagen började likadant men utan att hon spydde rätt som det var på eftermiddagen så blev det full fart på henne och hon kastade sig över ris/buljong vilken lättnad annars hade det blivit Vet igår. Så som sagt Asic fick spåra och det var inte lätt för honom. Spåret gick en stor del på en motorcrossbana fasen va han fick jobba. Sedan missbedömde jag en sak trodde inte lilla Maria hade gått där men det hade hon:)  Men han kom fram till slutet och han hade verkligen slitet. Vi Annelie, Maria trodde vi skulle vara fulla av fästingar för det var nästan djungelkänsla när man gick i skogen, men som tur va hade inga fastnat. Djinn fick spår på kalhygge löste det alldeles utmärkt, Mila fick i "djungeln" och det löste hon superb oxå. Efter detta blev det Stiansen upptag och linjetag. Asic var lite trött kan man säja efter dagen.


Igår tillbringades några timmar nästan mitt i stan och där körde jag Ceta lite med det gamla vanliga:) Men det fick bli en lugn afton för henne med tanke på magsjukan. Men hon var pigg som satan och gick riktigt fint, ett snett sättande lyckades hon med iallafall.

Asic fick köra linjetag tillsammans med Djinn, Mila och Victor och alla hundarna gick i rasande fart och löste det jättefint. Kul att vara mitt i stan och dom spelar Boule, kastar frisbee samt spelar fotboll en jädra bra störning.


Imorgon skall vi vistas i skogen mest hela dagen i regnet; om det nu blir så!


Må väl

Lena


Cetas 3:dje Cert

Nu är det bara att jaga utställning, men det skall väl inte vara några problem hon ser ju rätt fint ut! Fick Asic ett 1:a pris vore det ju skam om hon inte fick ett oxå!

Har tränat minimalt i vecka, mycket att göra på jobbet! Men fick till ett sök och ett skyddspass iallafall. Mycket fokus på tjuvstarter och det skötte hon jättefint. Sedan att jag råkade skicka en gång kan vi inte lasta henne för:)

Igår var det tävling i Lerum, en utomordentlig trevlig tävling och utomordentliga duktiga funktionärer, (Jossan du är inkluderad) :)

Vi började med spår och vi hade startnr 4, fullt blev det där. Men efter andra apporten började hon gasa men det fick jag stoppat! Sedan till avsöket, en riktigt bra bana, tungsprungen på vissa stället. Söket blev 9,75 och 10 & 8! Hon hade lagt korgen på figge två, satmaran! Sedan till lydnaden som var riktigt katastrof, hon var inte med i matchen alls. Fria följet är hennes paradgren, men innan hon satte sig så hörde hon en fågel och då var hon tvungen att kolla på den innan, suck! Vi fick ihop 240 något, inget att minnas alltså. Uppletandet gick jättefint 9,25 och sedan var det lite fikatid innan skyddet.

Kände när vi gick in att nu gäller det att hålla ihop alla tåtar. Satan va laddad hon va, så 2 veckor på rad utan speciell träning är inte vår melodi längre! Transporterna var inte så himla bra, hon gjorde småstuts mest hela tiden samtidigt som det smällde i korgen. Men angreppet var helt ok, får kalla in henne tidigare för hon slänger gärna till med korgen en extra gång! När vi sedan kom till dubbeln som Kicki varit så snäll och märkt upp:) Nu hade jag en plan att jag säjer inget utan hon får gå när hon tycker! Men nu i efterhand vet jag inte om jag sa något:) Men hon gick iallafall och skriker till och haltar, fan tänkte jag. Jag bryter sa jag, men spring med henne tyckte dom som stod där. Ja vi sprang runt lite och då syntes inget, slänger frågan till uppfödaren som står intill och han pekade med hela handen så vi körde vidare:) Men Kicki höll järnkoll om hon visade något för då hade vi tackat för oss! Men hon gick jättefint sedan, och skönt med en TL som vänder i tid på modprov riktigt superbra. Och även figgar som kan ta emot är ju inte fy skam heller:)

Så vi slutade på 694p och en 4 plats! Så nu är det beslutat att inga mer tävlingar för Ceta förrän Schäferhunds SM i Romelanda första helgen i Juli och kommer vi inte med där så går det fler tåg.

För nu skall det tränas lydnad och skydd så det står det härliga till. Nästa vecka börjar bra, i Stockholm måndag-tisdag, BBQ på jobbet på torsdag så vi börjar inte träna ännu:)

Tack för alla grattisar alla gulliga människor! Och tack alla kompisar från Kungälv som förgyllde dagen igår.

Och grattis till Sanna & Bosse som vann och gjorde 738,25, Uppfödaren som gjorde 703,5 och klubbkompisarna Mikael med Lei-Anns Ziv som gjorde 711,5p  och Thomas som blev uppfl till Hgr med Talwegs Lycka snyggt gjort alla.

Må väl
Lena

Cetas andra Cert!

Nyss hemkommen från Falköping och deras Elitskyddstävlingen, med i bagaget är en jättetrana:) samt hundmat och CERT!

Åkte upp redan igår och mötte upp Kerstin & Pelle, Anders och Berit. Jag hann köra lydnad med hundarna innan dom kom, sedan blev det uppletande med Asic och några till. Därefter grillning och en Irish mums, men vid halv 11 var det dags att gå till kojs. Hade inte satt på gasolvärmen, så det var lite halvkyligt på natten, trots två hundar i sängen.

Klockan ringde halv sex, försökte sätta på kaffe men strömmen hade tyvärr gått, suck. Så rastning av hundar och sedan fick man kila bort till klubbstugan och köpa sig en kopp så man vaknade.

Vi var 10 st total varav 5 i Elit. Kerstin drog nr 2 till mig, helt perfekt. Då säjer TL att vi börjar med plats och lydnad, nä du skojar säjer jag och då ler han. Ja ja tänkte det var ju litet roligt skämt, men när jag frågade igen om han skojade så visade det sig att det gjorde han absolut inte. F-n tänkte jag och fler med mig:) Platsen full och lydnaden var väl helt ok, förrutom att hon inte la sig på ink men det var 10-15 m från mig och öronen låg ner så det var inget att be för. Så vi landade på 252p. Ut till spåret och det gick kanonfint allt med. Därefter en lång väntan till avsöket, hon fick 9,75 på söket och 10 1:a figgen och 9,5 p andra. Så jag var superduper nöjd. Tillbaka till klubben för ytterliggare väntan på uppletandet ca 1 timma. Men vi hade tur med vädret som väl va. Där fick hon 10-10:)))

Sedan till skyddet, kände mig jätteladdad. Men var bekymrad över va dubbelretningen skulle gå. Men när jag kollade högre hundarna så såg att när dom kom till en jacka som låg på marken så gick figgen. Det var ju bra tänkte jag men i samma andetag vad händer om domaren tar på sig jackan då har jag inget riktmärke. Men han tog inte på sig den iallafall. Skyddet gick jättefint förutom dubbeln, där jag fick lite halvpanik när jag närmade mig jackan, f-n nu kommer han snart ajajaj och strax innan jackan gör jag ett dk så Ceta går och figgen var i första steget så det blev en super 0:a. Jag får ta det som läropengar, måste ha mer träning och inte hänga upp mig på en jacka som ligger på marken!! Vi avslutade iallafall m 693,5p cert och vinst. Är så himla nöjd och glad för hon ställer upp hela tiden, inga tveksamheter där inte.

Jättegrattis til DM mästaren i Falköping Pelle & Oska, sicket skydd fy fasen va grymt!!!

Och tack för urtrevligt sällskap, ni är underbara!!! Hoppas vi ses snart igen! Hälsa även till gnällspiken som va med:))

Nu blir det en lugn helg och ingen hundträning tror jag:)

Må väl
Lena