Lite träning!

Igår var det lite lydnadsträning på Kallebäck.  Underbart väder, kallt och fint.  Asic fick sin appell lydnad så nu är han snart laddad för KM:et:) Tränade Ceta på ink med läggande och det går fortare och fortare:) Sedan var det stegklättring för bägge och apportering. Lite synd att hon skall ha valpar, hon hade blivit farlig till våren:) Men men vi får satsa på hösten!

I dag var det uppletande på klubbens ruta,jag är inte riktigt kompis med och det smittar väl av sig på Asic så det blev lite onödigt springade i vinden från hans sida. Så det kommer att bli hans stöttesten på KM:et:)

Sedan blev det spår i Rollsbo. Ceta fick ett med snurr och återgångar. Och det gick som en dans alla pinnar med hem. Asic fick ett högre upp och kom lite nära Cetas. Men han löste det med lite hjälp sedan var det ut i JEEP spår och ut på gräs och det gick jättefint.

Det enda tråkiga var att det regnade hela dagen och var mörkt från det man gick upp tills man nu skall lägga sig. Skulle önska det kom lite snö!

Må väl
Lena
 

Söktävling!

Så nu var söktävlingen över oxå, märks att året går mot sitt slut jätteskönt! Tävlingen gick ju som sagt av i stapeln på Gbg avd. En jättefin bana men med klurigheter precis som det skall. Det blev 2 Elit, 2 Hgr och 4 Lägre som kom till söket. Det var himla kul att få se så många olika hundar, sedan var det synd om vissa förare där det i dag inte ville sig alls. Det blev lite pirrigt att gå där bakom när man visste var figgarna låg och dom kallade in hundarna några meter ifrån legan. Men som sagt alla gjorde ett jättebra jobb!

Det blev lite träning innan vi åkte hem för att slappa med tidningen. Nu är det bara att ta fram strykbräda och stryka till kläder man skall ha på sig när man sticker på kundbesök till Norge imorgon.

Må väl
Lena

En dag i röjarens tecken!

Har städat nästan hela huset, och tvättat det som skall tvättas jätteskönt! Var med dottern för att inhandla ett sittbadkar som vi hittade efter mycket om och men:( Fick shoppat lite annat oxå bla ett tidtagarur inför morgondagens tävling där jag skall vara bitr tävl på söket på Göteborgsavd. Skall bli jättekul och framför allt lugnt att inte tävla själv. Många av deltagarna känner man så det gör ju det hela ännu roligare.

Måste bara sätta in ett par bilder på lilla labbeskruttan vi hade hemma, dottern var alldeles frälst men det går nog inte vägen för hon har blivit superpedant sedan hon flyttade hemifrån. Synd att det inte hände innan hon flyttade:)

image78
image79

Må väl
Lena

Tack alla underbara

vänner som gratulerat mig & Cetas uppflyttning det värmer skall ni veta. Men utan sina träningskompisar kommer man inte långt så ta åt er alla Cetas träningskompisar utan Er hade detta året inte blivit så kanon som det blev:)

Och givetvis tackar vi alla Asics träningsvänner oxå för detta kanonår:)

Denna vecka har det blivit lite spår och uppletande och givetvis lydnad och då koncentration på appellen med Asic, han tycker det är lite lurigt med kopplet på linförighet. Sist vi tränade det var förra KM:et:) Hört att det är full aktivitet på klubben inför detta och det skall bli skitkul!

I natt hade vi en liten labbevalp från Sverker och Anette hemma, hon skulle åka till Örebro jättetidigt i morse, så jag erbjöd Anette igår att jag kan ta med henne hem så kör jag till Centralen och lämnar henne till tjejen som skulle hämta henne. Så slapp Anette ge sig ut i gryningen, vi har ju betydligt närmare till Centralen 10 min tar det vid den tiden. Och hon var så enormt söt denna lilla stumpa. Var helt orädd gjorde lekinvit till Asic & Ceta och hoppade rakt in i komposten har aldrig sett Asic backa med sådan hastighet:) han hatar kompostgaller. Sov gjorde hon oxå jättebra ända till tjugo över sex imorse. Det roliga var att jag skulle gå upp halv sex och fixa allt och sedan sticka till jobbet, men klockan ringde aldrig så när jag vaknade så var klockan tjugo över sex. Så det var bara att hoppa i joggingbrallor och borsta tänderna och sticka. Jag trodde strömmen hade gått men när jag kom hem så såg jag att antagligen hade hon kommit åt sladden med benet och dragit ut kontakten så det var nära att hon inte kom till Örebro men då hade hon gärna fått stannat här för mig. Mannen och dom andra hundarna hade kanske inte varit lika förtjusta:) Så lycka till lilla Paulina i livet!

Må väl
Lena
 

Ceta uppflyttad Elitskydd:)

Så idag var dagen då allt stämde tack och lov. Upp i ottan med en bil som gick på något mindre cynlindrar än den skulle. Men det gick bra som tur var. Samling 7.00 och vi började med plats som gick bra. Därefter var det spår för Lägre och Högre, så det var bara att ge sig ut i skogen. Vi hade dragit startnr 4 så vi var sist. Ett jättefint påsläpp och alla pinnar med, spåret var jättefint med en massa grön mossa men avslutningen var saftig iallafall för mig uppför en superbrant sedan gå på skrå och sedan uppför igen jag var helt slut Ceta var väl inte så berörd precis. Så här fick vi nästa 10.

Åter till klubben för uppletande, vilket hon gjorde jättefint oxå 9.5 pga av slarv från min sida med avlämningen, jag kände mig som en valross med alla kläder får väl skylla på det.

Lydnaden gick oxå bra, bättre än så kan vi inte ännu 240 ngt. Sedan blev det en timma till skyddet, så man hann smaska i sig våffla och kaffe. Vilket utbud dom hade i köket på Kinds BK där fannas ALLT.

När jag tog ut Ceta inför skyddet så rastade jag henne först när jag kopplade henne så sulade hon iväg till plan visste exakt vad hon skulle göra Kul! Skyddet skötte hon jättefint, kändes i och för sig som vi balanserade ibland men hon lyckades med allt och slutpoäng blev 609,5p och uppflyttad till Elitskydd.

Så året med henne är uppflyttning från Lägre till Elit i Skydd, Sök och Spår vad mer att önska:)

Nu är det bara KM:et kvar, måste köra mycket framförgående med Asic, så slår vi uppfödaren lätt som en plätt:))

Må väl
Lena
 

Kampen är över;)

Nu är kampen över, tyvärr löpte Orka så Ulrika kom ner och kollade en stund, alltid lika kul att träffa dig. Kan man få lite energi av dig tro:)  En tävling som gick tidsmässigt helt kanon, tidschemat höll till punkt och pricka!

Vi åkte ner igår och sov över i klubbstugan. Spårläggarna började droppa in vid 6 tiden så det var bara att gå upp och rasta hundar.

Jag drog startnr 2 så mitt spår låg nära klubbstugan så vi promenerade dit. Upptag jättefint och sedan iväg efter 5 pinnar fick vi ett tapp. Kom till ett fårstängsel och Asic valde höger för att sedan gå vänster och bestämde sig för höger. När vi kom fram till en stig där dom går med hundar, så började Asic dra tillbaka i spåret. Men till slut kom vi upp till stigen igen och då gick vi över och vips så tog han upp spåret. Förstod att det var snävt om tiden för tappet kändes som 1 timma men självklart var det inte så länge. Men summa summarum när vi kom till slutet så hade det gått 4-5 m över tiden, så där var vår dag klar. Jeanette och Åsa hade 5 + slut och fortsatte och blev gk Elit inte illa när det är debut i Elit.

Köpte med lite thaimat hem så nu har man ätit och ligger på soffan och är supermätt och försöker ladda till imorgon.

Må väl
Lena 

Träning åter träning

ja nu laddas det inför helgen, känns i och för sig skönt att det är sista tävlingarna för iår.

I måndags satt jag och kollade alla inbetalningar inför lydnastävlingen som går av stapeln på söndag, därefter blev det en slappestund i soffan men min kanonbok.

Igår var vi på Kallebäck och körde lydnad, märks att kylan har kommit pigga och glada hundar:)

Idag har vi spårat och kört uppletande. Spåret gick jättefint för både Asic och Ceta. Ceta var något bättre på uppletandet, Asic hade svårt med pucken som låg i snön och han låg och drog i vind hela tiden. Får hoppas att det inte är den vinden på lördag:) Sedan var det till klubben och lägga in alla anmälda i Aldur och givetvis lydnadsträning oxå.

Det sista jag körde med Asic var framförgående inför KM:et och det gick sisådär här får vi ligga i om vi skall försvara bucklan. Men jag har hört att det kommer att bli många vilket är jättekul så det där med att försvara kommer att bli svårt tror jag. Men man gör så gott man kan!

Må väl
Lena

Helgens miniläger

Nu är man tillbaka laddad och klar inför helgens begivenheter:) Har haft en kanonhelg i Karlsborg som alltid. Vi körde upp i snöblandat regn som tur va hann det inte mörkna. Känns sisådär att köra med sommardäck, men vi hann inte byta för dottern skulle handla på IKEA och det hade jag faktiskt lovat så det fick bli sommardäck:) Men väl uppe var det inpackning i rummet för att ner till manegen och köra lite Dunka Dunka ett uttryck myntat av Dengan/Anna.

Därefter upp till huset för lite matbeställning och lite cider och mycket prat. Lördag var det långspår för Asic och 500-600 m till Ceta. Asic slarvade på upptaget lite väl laddad men sedan gick allt som en dans varenda pinne med:) Ceta fick direktpåsläpp så det var ju inte så mycket som kunde gå fel:) spårade jättefint men missade första pinnen. Sedan var det uppletande och vi hade väldigt högervridna hundar i denna ruta men dom löste det till slut.

Efter detta var det lunch som bestod av varm choklad med grädde och en varm macka med mozzarella och skinka mums mums. Sedan var det lydnad och därefter lite skyddsträning. Asic var lite "tyken" när vi körde, som Anna sa lite finger räckte han allt till mig i framåtsändadet han kan den pojken. Ceta körde jag utan kommendering och det var full fräs kan man säja:) Sedan körde vi lite skydd på Jonas och hon blev lite grinig på honom duktig gumma!

Sedan var det glögg och dusch som gällde, man var lite frusen efter att ha hållt på sedan 9,00-18,00. Denna kväll blev det Thaimat och lite öl och massa andra onyttiga saker. Sen blev det en massa prat om både väsentliga saker men oxå en massa oväsentligt och givetvis en massa skratt.

Söndagen spårupptag med Asic 3 stycken,  nu fick han skärpa till sig lite och det blev riktigt bra, Ceta fick ett spår som gick ut på en väg och sedan in i skogen igen. Där fick hon tänka till lite men kan inte lösa allt med fart:) Åter till plan för att köra lydnad och nu var det kommendering för bägge och det gick riktigt bra. Vi avslutade med fika och tårta lika bra att fortsätta på linjen man börjat på:)

Summa summarum en riktigt trevlig helg med riktigt trevliga människor!!

Ser redan fram emot nästa miniläger:)
Må väl
Lena

Lite av varje

Ja det har varit en relativ lugn vecka. Söndagen var det en liten städdag hemma med fönsterputsning som prio 1. Fick ett uppdrag av mannen att tömma en kompost, inga problem tyckte jag men när jag trodde jag var färdig så var hälften kvar. Då åkte locket på, får fixa det någon annan gång riktigt skittråkigt jobb.

Måndagen var det frissan sedan två långpromenader men hundarna i regnet, det regnade på sidan. Men jätteskönt när man väl kom in i värmen.

Tisdag var det tandläkaren och han blev inte rik som han själv kommenterade. Sedan till Kallebäck och uppletande med Asic, han gick jättefint. Sedan blev det lydnad med bägge två.

I onsdags var det sökträning, kan väl säja att det inte var tävling:) men en jätterolig bana och inte helt lätt. Därefter var det uppflyttningstårta som Ceta stod för. Fick kört igenom lite skydd oxå, hon skötte sig jättebra jag gjorde några fadäser. Sedan till klubben för tävlingssektormöte ett mycket bra sådant.

Dagen har ägnats åt dottern har varit på Ikea och köpt ny säng och dylikt. Det blev en massa doftljus till hemmet för min del.

Sedan har jag packat ihop för Karlsborg, skall bli riktigt kul! Så nu blir det en riktigt go träningshelg!

Må väl
Lena

En veckas uppdatering

Ja det har hänt en del sen sist! Kan börja med Högre skyddstävlingen i Bjuv. Carina och jag hade bestämt att åka ner dagen innan. Jag ringde och bokade rum på ett Bed & Breakfast. Fick en känsla av "huset som Gud glömde" och jag varnade Carina. Men vi skulle sammanstråla på klubben efter jag varit och kollat stället. Men dom var så mysiga och supertrevliga men det var lite konstigt att sitta i undervåningen och dom var på övervåningen i ett radhus. Det var helt ok att ha hundarna lösa men nä där gick nog gränsen katt hade dom dessutom. Men vi satt och tjötade och åt chips med dip en stund på kvällen och rätt som det var dök grabben upp utifrån och hejade så käckt. Kan bara tänka när ungarna var i den åldern så var det allmänt krig om vilken kanal vi skulle kolla på, i detta huset hördes inget alls. Fel uppfostran här i huset kanske:)) Åter till tävlingen. Vi började med spår som gick i bokskog, vilken lycka Ceta var ca 8 mån när jag körde det sist. Släpper på henne och hon gick iväg sedan la hon till med en panterstil gick bara och undersökte, stannade och jag trodde det var en apport men det var hjortskit jag fräser till henne då flyger hon iväg och kollade på mig som om hon glömt att jag var med. Så spåret blev det inget med, tänkte bryta men en domare tyckte fortsätt du, räkna på det du kan klara dig. Va fasen hade jag åkt så långt så kunde jag ju iallafall köra uppletande oxå. Och där fattade hon nog inte riktigt vad hon gjorde förrän hon hittade första föremålet, då plockade hon in dom andra raskt efter varandra. Tugg på ena och taskig avlämning så dubbel 8. Och då kände jag va sjutton jag kör resten oxå om hon inte tokar till sig på lydnaden, då går fröken i och gör den bästa lydanden hon gjort i högre. Sedan till skyddet, hon gjorde iallfall bettförsök på fasttagande och släppte inte på modprovet, men det får nog jag ta på mig att jag kommenderar för snabbt. En tanke att ta med sig till Kind. Så det blev godkänt och är faktiskt jättenöjd med allt utan givetvis spåret. Det gäller att träna på allt här i livet:)


Sedan i veckan har det var mycket med vår lydnadstävling 18 Nov som har 50 st anmälda, men nu är det klart och alla PM utskickade.

I onsdags så körde vi lite sök hos uppfödaren, kom åter på att vi inte tränat på låda så det var bara hem till uppfödaren och köra på pumphus, jordkällare och upp i en gran så det kändes tryggt inför tävlingen idag. Tog ut Asic och körde lydnad ojojoj vad man kan hitta på när man inte kör lydnad så ofta. Nora hade sin lille Emil ute och Asic bara älskar labbar så han tappade konceptet några gånger. Fick blodad tand så han fick ett lydnadspass på kvällen oxå och han gick som en klocka.

Så torsdagen blev det åter lydnad för Asic nu börjar det likna något, nu börjar man känna igen honom. Ceta fick en genomkörning på högre klass.

Fredag var det lång arbetsdag och kalas hos mamma.

Så imorse var det upp tidigt för att åka till Stenungsund och köra Högre Sök. Vi var totalt bara 6 st, 3 Hgr och 3 Elit. Vi drog startnr 3 och började med söket. Hade i åtanke att dom 2 första slagen vill jag ha bra men det ville inte Ceta så dom blev lite grunda. Men därefter gick hon som tåget, rakt ut och lyssnade när jag ropade så där avslutade vi med dubbel 9. Lydnaden  gick oxå jättebra liten fadäs vid framåtsändadet och tungen men vi avslutade med 246p, bara uppletande kvar och där fick vi 9,5 av bägge domarna. Får bara säja om denna lilla dam att hon bjuder verkligen till, finns inga problem för henne och det känns så himla gott. Nu har vi Högre Skydd i Kind kvar sedan har vi tävlat färdigt till nästa höst. Givetvis kommer vi att träna på elitmomenten inför hösten2008 men hon kommer att få en lång och lugn period valparna.

Fick PM från Landskrona och vi kom med på lördagen både jag, Jeanette och Ullis från Stockholm skitkul. Blir en kamp mellan Lindjax, Foggens och Lei-Anns:)) Så nu laddar vi inför det, tur att vi skall ha träningshelg nästa helg så man är i högform inför mötet:)
 

Nu blir det en lugn kväll med god mat och säkert lite vin oxå.

Må väl
Lena