Onsdag igen

alltid lika roligt! Samlades kl 10 för att köra sök, Ceta var första man ut. Hon gick väldigt målmedvetet ut, jättebra fart och markeringar var nästan jättebra:)) kom något hest skall emellanåt. Vi körde ca 100m idag och även om man såg att hon var lite trött så var det lika roligt att springa på nästa slag. Så man får passa på att suga på karamellen så länge detta varar!

Sedan till manegen och uppletande för Asic, tur att det inte var lördagen den 9 idag:)) Sedan gick vi in och körde appell lydnaden hetsen är i full gång, tror att jag har startat den alldeles själv men en hänger på är jag alldeles övertygad om. Så det skall bli riktigt roligt den 9 dec.
 
På skyddet började vi med korgen som vanligt, det smattrar bra i korgen:)) Sedan var det transport med korg och där fick jag ett påpekande som jag fattar först nu. Så lite trög är jag nog. Men samtidigt som det är väldigt komplext så är det väldigt kul. Konstigt egentligen att saker som är helt självklara i lydnaden kan man fumla till i skyddet, men som man får börja någonstans. Ceta tycker detta är vansinnigt kul iallafall. Men transporter tåls att tränas på:)) Sedan fortsatte vi där vi började med fasttagande så allt går sakta men säkert framåt.

Sedan blev det lite lydnad för Ceta oxå.

Annars har veckan varit lugn men nu laddar vi för helgen i Karlsborg:))

Må väl
Lena

Spår och lite till

Nu har man äntligen haft den sköna helg man sett fram emot. Igår var det en långpromenad annars har jag städat och fixat hemma. Förrutom dom 2 Wallanderfilmer vi såg, skitbra.

Så idag var det bestämt att vi skulle spåra nere i Sandsjöbacka. Vi jag och Jeanette började med att lägga spår till Ceta och Åsa, sedan la jag ett för Asic på tillbakavägen. Rätt roligt terräng mycket berg och ljung, så man var helt slut bara att gå spåren. Och stackars Åsa fick ett som nästan bara gick genom enesnår. När spåren la till sig så körde vi uppletande men alla 3 hundarna, lite kul att se hur olika dom jobbar. Ceta är som en yster unghäst och man kan riktigt se på henne att tappar hon tråden så springer jag bara lite fortare så kommer jag nog på vad jag skulle göra:)) 

Vi började med Ceta och ett Stiansenupptag, det köpte hon fullt ut men nästa gång skall jag mata ut henne mer än jag gjorde idag.

Sedan fick hon sitt spår och äntligen efter att ha legat i drygt en och halvtimma så startar hon med samma fart som alltid men insåg rätt snabbt att det funkar inte. Så hon saktade ner farten betydligen och löste det hela skitfint. När hon fick tapp ringade hon och sedan iväg igen. Att jag fastande i en bergskreva med benet och tjoade till bekom inte henne ett dugg:)

Asic fick sitt spår efter 2 ½ timma och övergången hade vi och flera andra passerat många gånger. Han valde rätt håll och sedan bar det iväg övergången noterade han inte ens :)) sedan sulade han på som bara den. Innan slutet kom vi till en bergsvägg som jag kanat ner efter kanten. Där blev han lite tveksam men efter noga övervägande så insåg han att man kunde ta sig ner där och där låg slutet.

Så det har varit en mycket givande dag, om än att man var helt dyngsur om fötterna samt helt slut efter all denna bergsklättring.

Nu är den nya datorn helt och hållet fixat. Så nu har vi bränt CD skivor men gamla skyddskort till div vänner.

Må väl
Lena

Må väl

En kanondag

Ja, så är denna vecka nästan över, vilken fart det går med. Var i Kumla måndag och tisdag och det är som alltid himla trevlig. Ledig onsdag och med allt vad det innebär. Igår bestod dagen av sök, lydnad, skydd och styrelsemöte som pricken över i.et.

Vi körde söket alldeles intill manegen och bana som vi oxå har haft på tävling. Några hundar innan mej, sedan var det lilla Ceta, behöver väl knappast säja vem som höll stigen för mig :)) Började med klapp på Petter, sedan var det bara att köra, hon gick så otroligt bra. Fint fokus utåt, bra fart och bra skall så det kändes så himla bra. Fick mig bara en åtutning (kanske berättigad) Ceta kom farande över en stor sten slinter så alla benen bara flyger rakt ut, kanske lite överdrivet men det var vad jag såg och då började jag mesa lite men se det var bara att kamma till sig och köra vidare. Och hon sa inget och har inte haltat hitintills så det var nog rätt beslut!

Sedan körde jag ett litet uppletande på ängen, och lydnad med Asic. Idag var det mycket pisk i manegen och det är bra störning för Asic. Han blir lite störd av det, metallen var lysande idag. Så tack Ingrid för kommentaren:)) Ceta var transporter med korg, bevakningar  med korg som såg riktigt proffsiga ut, början till fasttagande och sedan bevakningar utan korg. Jag hade skickat iväg kopplet och jag vet att hon går fina transporter fram till bevakningen men då skall man helt plötsligt göra vänster och sedan helt om för att göra höger om. Det slutade iallafall att Ceta först kom över på högersidan för att sedan helt sonika sätta sig mellan Sverker och mig! Jag försökte övertyga att i detta forumet kör jag inte lydnad men det var bara att hämta kopplet. Avslutade med fasttagande där jag fick springa efter och kommendera in henne till sidan. Gick jättefint, tycker detta är så himla kul. Sedan blev det lydnad med Asic igen och Ceta fick sin dos sist.

Idag har jag varit och hämtat våran nya dator, tydligen en värsta speldator med massa finesser och en jäkla massa sladdar. Trodde denna skulle vara perfekt med kort och dylikt men vi hade inte behövt just denna typ för det ändamål som vi använder datan. Men skit densamma nu står den här.
 
Nu skall det bli en lugn helg har jag lovat mig själv.

Må väl
Lena

Veckan som gått

Tog det lugnt måndag och tisdag sedan onsdagen var det sök och manegen och vad det innebär. Nu är det som sagt Ceta som gäller på söket. Och vi var bara 3 st uppfödarna och jag. Lite kritik fick man ju som vanligt, men nu skall jag skärpa till onsdag så han inte kan komma med något :))  I och för sig så är han bra att ha i ryggen ibland!

Sedan körde jag uppletande med Asic. Därefter lydnad med bägge två. Skyddet gick bra tycker jag.

Tordagen var det spårträning och upptagsträning samt uppletande. Asic valde framspår första sedan klockrent bakspår andra :(( Ceta gick rätt håll, sedan galopperade hon hela spåret och jag gick och svor att detta kommer att bli jobbigt i skogen. Vet att jag slarvat med tiden så nu är det skog och långa liggtider, med mycket klurigheter.

Sedan var det kusinträff på fredag, lördag blev det  långpromenad vid havet sedan tog jag och drog till Landskrona för elit tävlingen.

Tävlingen gick bra idag tycker jag men sketna 1,25 till certet, så slutsumman 583,75 med en pinne borta (inte första denna gång) samt 5 på metallen.

Jag låg över i klubbstugan som var jättefin, upp tidigt imorse rastade Asic och städade ut rummet. Drog startnr 6. Börja med plats och stege. Fullt på plats 7,5 stege med tjuvstart och DK. Fullt på upptaget, sedan fint ut och tar första apporten. Sedan fick vi folk med hund i spåret. Spännande tyckte jag för nu skall vi se om Asic får något reaktion men icke sa nicke han fortsatte så fint. Men någonstans på vägen missade vi apporten. Sedan fick vi 10 på uppletandet, lydnaden gick relativet bra, han fick 5-5 på metallen. Han tappade den på ingången tyvärr.

Tack Helené för att du kom och hejade på oss!

Må väl
Lena


Lite som hänt

Ja, ytterliggare en vecka har gått. Det har inte varit mycket träning precis. I torsdag träffades gänget som idag bestod av Ingrid, Marianne och jag. Så lite lydnad blev det. 

Sedan var jag hos uppfödaren i fredags för att köra några slag innan tävlingen. Och jag får ju säga att även om tävlingen inte gick bra, så var det tur att jag gjorde det för annars hade säkert tävlingen gått ännu sämre. Började med tomslag och därefter figge. Sverker låg där och då tog Asic rullen och sedan började han skalla med rullen i munnen :)) en påhittig pojk det! Sedan blev det 2 tomslag och sedan låg Anette och där hörde jag han gnälla så då ropade jag.

Sedan till tävlingsdagen som halvstorm och ösregn men så är det ju när man tävlar denna tid man vet aldrig. Vi drog startnr 2, det var bara 3 i elit. Banan var skitbra sett ur min vinkel. Asic började med att tjuvstarta från mig så där fick jag kallat in honom. Sedan körde han sitt race helt och hållet. Banan sluttade ner på vänstersidan och högersidan var en klack och sedan rakt ut för att slutta på slutet. Så när man skickade upp hunden efter klacken kunde inte jag se honom. Men han for ut och sa där är ingen sedan över på andra sidan drog fram i rutan och där var ingen heller. Han var iallafall på vänstersidan där jag kunde se honom ute max 3 gånger vi baslinjen. 2 figgar fick han den trejde låg nästan utanför figgen på 200 hundra meter och där var han bevisligen inte. Så hade jag varit domare så hade detta inte varit värt något betyg överhuvudtagen men han fick 5-5. Målet var ju att bli gk men inte så här precis. Sedan att man inte tränat sök på ca 3 mån gjorde kanske inte saken bättre. Men nu får han bli spårhund så får Ceta axla söket istället. Lydnaden gick hyfsat och uppletande var han den enda som tog 4 föremål (rätta).

Sedan har det varit släktkalas hela helgen, så nu är man rätt matt. Men idag har jag iallafall fått städat och det behövdes.

Fick ett mejl från Helene i Lomma där man skulle fylla i lite info om sig själv   kommer nedan!


Saker som du kanske eller kanske inte vet om mig

A) Fyra jobb som jag haft:

Inköpsassisten

Kommunal Dagmamma

Kassörska på GeKås i Ullared

Säljare


B) Fyra filmer jag kan se om och om igen.

Dirty Dancing, Gökboet, Wallander & Beck


C) Fyra platser jag har bott på:

Partille, Sävedalen, Karl Gustav, och Björlanda


D) Fyra TV-program jag älskar att titta på:

Idol, Postkodmiljonären, Djurpolisen, Beck


E) Fyra platser jag har semestrat på:

Miami, Turkiet, Cypern, Budapest


F) Fyra Webbsidor jag besöker dagligen:

Uppfödarens, Bapsi & Häxans, Ziccolinos, Stregas men det blir många fler varje dag.


G) Fyra favorit-maträtter:

Pastarätter, Fläskfilé och potatisgratäng, Raggmunk och Fläsk, Rotmos och Korv


H ) Fyra drycker

Kaffe, Vatten, Öl och Glögg.


I) Fyra ställen jag hellre skulle vilja vara på just nu:

Ute och träna hund (fint väder idag) hade det regnat så hade soffan och en bok inte varit fel.


J) 4 vänner jag tror kommer svara:

Jag tror alla svarar!

Må väl
Lena


Lugnt!

Vi har faktiskt tagit lite lugnt nu några dagar jag och hundarna. I torsdags blev det bara en långpromenad för jag skulle ut på kvällen med kunder och leverantörer och laga mat på Sjömagasinet. Det var skitkul och vilken god mat sedan. Kocken var ju givetvis med hela tiden så man inte gjorde bort sig med hummer och hälleflundra, en mycket trevlig kväll.

Igår var jag och Kerstin och rekade appellbanan för söket. Det var 3 st anmälda. Asic och Kerstins Qvittra sprang med när vi snitslade upp banan. Sedan åkte Kerstin, tog ut Ceta på en promenad och hon var så himla intresserad av vad vi gjort i skogen. Va fasen tänkte jag vi kör lite tomslag, och hon sprang som en skållad råtta i skogen. Så efter 5 tomslag tog jag in henne och klappade om henne. Jag hade ju inte mina "sökgrejer" med mig så det fick bli en pinne som leksak. Gick alldeles utmärkt enl henne och därefter körde jag 3 skallmarkeringar på mig själv. Satte henne på stigen och gick ut i rutan och satte mig. Och där fick det bli en kotte som leksak gick oxå alldeles utmärkt. Skall tänka på detta när jag står och rycker i hundleksaker!

Idag hade vi appelltävlingen och det var jätteduktiga hundar allihop. Tror att vi av 15 st hundar blev 11 uppflyttade, där i bland Linda med Dizza, JÄTTEKUL :)).

Fick papper från Landkrona och kom med, det blir Asics sista tävling för iår förutom KM:et vi har i Dec. Så Helené det vore jättekul och du kom och sa Hej!

Må väl
Lena

Kyla och snö!

Idag min lediga dag vaknade man vid 9-tiden och tittade ut alldeles vitt och några minusgrader. Efter regnet som varit den senaste tiden blev man riktigt glad. Släppte ut hundarna i trädgården trodde att det skulle bli ett jätterace men icke Asic sprang omkring lite grann medan N Ceta satte ner huvudet och agerade snöplog. Att snö kan vara så gott att äta!

Åkte sedan upp till Kungälv, stannade vi klubben så dom fick springa av sig lite. Därefter till manegen, vi var 7 st varav 5 st körde skydd. Givetvis precis när kaffet var upphällt och halva bullen i munnen, så säjer uppfödaren Lena du kan börja. Har upptäckt att det ofta blir så här, så nästa gång skall Ceta stå startklar, för då kommer han antagligen välja någon annan, då skall jag sätta mig och fika.

Började iallafall med transporter i korgen, tycker att det går hyfsat bra, sedan ett överfall och det tyckte jag gick skitbra, så jag berömmer henne istället för att ta in henne till sidan och då hinner ju hon tyvärr göra en omstöt:)) Så där fick jag första omgången av uppfödaren.  Sedan bevakningar i korg med sele och lina på och det gick fint. Därefter bevakningar utan korg, transporten fram kändes jättebra, nädå bara att vända och göra om för hon satte sig lite framför mig. Så när jag vänder mig om så sticker Ceta och sätter sig vid sidan av Sverker istället. Hon var inte speciellt pigg på att göra om detta och jag förstår henne för i det hela var transporten bra det andra är ju petitesser:)) Sedan avslutade vi med fasttagande och det tycker vi båda är skitkul.

Tog in Asic och tränade han lite. Lika taggad som vanlig men himla bra att få dom här störningarna, nu bryr han sig inte så mycket av att dom kör skydd, för det är inte hans grej:)) Fick iallafall kört ff, kryp ink, läggande sent första gången något bättre gång 2 o 3. Men det behövs tränas på mycket... Sedan hopp sitt över ett hästhinder, lite skall. Och en platsliggning när Petter kör Ulli på fasttagande, då blev han lite orolig.

In med Ceta igen för lydnadsträning och platsliggning. Inga konstigheter men nyttigt i denna miljö.

Må väl
Lena