Veckan

närmar sig sitt slut. Gud vad tiden går fort. I tisdags började vi att köra ett uppletande precis när jag vallat färdigt och skulle slänga ut föremål på återvägen ser jag att burdörren till Ceta flyger upp. Och ut kommer hon springade. Hon är helt fenomenal till att slå med tassen så låset öppnar sig, så nu är det bara att hänga ett lås så dörren inte går att öppna. Asic fick 5 föremål och det gick i racerfart en stolt matte överöste honom med massa korv. Ceta fick 2 föremål och detta löste hon oxå racerfort, så även hon fick en massa korv.

Sedan tränade jag lite markeringar med Ceta. Hon är lite närgången men skällde helt ok, men hon var inte på och det var bra. Sedan i skyddet var tydligen semestern över :(  nu börjar allvaret tydligen. Men hon gick väldigt fint och jag fick till mina korrigeringar helt perfekt för en gång skull.

Och idag var jag och Jea nere och la spår på militärfältet här nere vid småbåtshamnen. Asic fick 2 upptag det ena analyserade han kanonfint, det andra är jag mer osäker på om det verkligen var någon analys. Det gick iallafall åt rätt håll.

Ceta fick ett längre spår med många vinklar och eländig terräng. Inget hindrar henne, märker oxå att nu var farten betydligt  snabbare. Hon har varit väldigt behaglig i 2 veckor men idag var hon inte fullt så behaglig. Men man fick inga blåsor iallafall.

Efter detta blev det uppletande, körde konkurrens mellan Asic och Åsa som löpte. Asic gjorde ingen notis om det i uppletande utan full fart ut och hämta.

Ceta fick 2 föremål och det gick oxå med full fart.

Må väl
Lena


En lat helg

har man unnat sig. Igår var det verkligen lugnt en lång promenad, städa huset och när regnet kom så satte man sig och läste sin bok. Håller på med en som jag tycker är kanonbra av Camilla Läckberg. Sedan innan det blev alldeles svart tränade jag det där eviga framförgåendet med Ceta, kör ju fortfarande med retning så det kan ju inte bli annat än bra men nu skall retningen bort snart har jag bestämt!

Sedan blev det två filmer Att göra en Pudel, en gullig film tyckte jag men det var jag ensam om, sedan en Wallander och det är alltid lika bra.

Idag var jag och Susanne och tränade spår i Guddehjälm. Ett upptag med 100 m spår till Asic, upptag och ca 300 m spår till Ceta. Susanne fick en patrullstig med spårövergång och därefter ca 1km spår. Precis när vi hämtat Ceta så öppnade sig himlen det vräkte bara ner. Och skogen där vi var består av 90% av bokskog, så spåret gick i långsamt tempo mkt långsamt. Hon tog vinklarna jättefint, sedan när vi närmade oss stigen där vi själva hade gått tillbaka så störde det henne lite. Men hon jobbade vidare med mycket låg näsa och fann slutet. 

Asic sprang ut dåligt så jag kallade tillbaka honom och skickade om och då gick han rakt och fint. Susanne med Isa följde med efter och det störde honom. Han har inte träffat henne så tidigare. Så när han kom till spåret så slog han åt alla håll samtidigt som han sneglade på henne, så att inte hon tänkte ta det! Men jag sa till Susanne att han skall verkligen få visa vilket håll det går åt och rätt som det var sög han tag och då kunde man berömma och hänga på.

Susannes patrullstig kom det folk ifrån när vi gick för att hämta hundarna, så hon fick inte riktigt fäste men sedan löste hon det fint.

Det var inte helt lätt för våra hundar idag det märktes, men kul att dom kunde lösa det trots ösregn.

När vi ändå var så blöta så åkte vi till klubben och körde lydnad. Ceta fick nästan appellydnaden, syns att kommenderingen är hon inte så van vid. När Susanne frågade är du klar och jag säjer ett högt och tydligt JA så höll hon på att gå iväg :) Men när vi väl gick brydde hon sig inte om Susanne utan gick med fin fokus på mig.

När sedan Susanne tar ut Isa så startar ösregnet igen men vi körde på med allt och hon var lika lyckligt för det.

Sedan blev det boken igen nu är den snart slutläst, lär väl bli det i kväll om inte annat.

Må väl
Lena

Asic blev inte BIG-1

på utställning Lilla Edet förra veckan. Det är inte lätt att hålla ordning på allt men vi (Anette & jag) kommer nog inte att hålla på med denna grenen efter denna fadäs:))

Nu har vi iallafall varit iväg på träning med folk från alla landets hörn. Vi har 10 st i Karlsborg och tränade från måndag eftermiddag till onsdag eftermiddag. Och här kan man snacka om att töja gränser.

På måndag var det spår direkt när vi kom upp därefter åkte vi till lydnadsplan och tränade lydnad. Vi var uppdelade i 2 grupper. Vi tränade 2 moment och sedan satte vi hundarna i bilen för att ta ut om och ta ytterliggare några moment. Sedan vid halv åttatiden beställde vi pizza och åkte till förläggningen och åt och drack lite gått.

Tisdag var det upp halv åtta ut och la spår tillbaka för att äta frukost, sedan ut och tog spåren. Sedan iväg till sökskogen och körde lite sök. Åter till lydnadsplan för lydnad och skydd för dom som vill det.

Onsdagen bestod av detsamma. Sedan hemresa vid halv femtiden. Det var helt otroligt roligt, mycket trevliga människor och mycket skratt.

Asic fick 1 rent upptag sedan var det 3 spår på ca 1-1,5km varav ett var ängsspår som låg ca 2 timmar. Han fixade det mycket bra, ängspåret gick han över en liten nalle på ca 3 cm men det köpte jag faktikst. Sedan var det ett virrvarr men det gjorde han ingen notis om överhuvudtaget. Sedan på ett spår gjorde han ingen notis överhuvudtaget fast han tog rätt håll men det var nog mer tur än skicklighet! Fast på det rena upptaget gjorde han en riktig analys. Måste träna mycket mer på upptag i nära, för det är där han tror att han kan själv. Söket var 100 m dag ett och ca 200 m dag 2. Bägge dagarna var det grunda slag på vindsidan så det var bara att traska ut och skicka om. Och det köpte han riktigt bra. Sedan lydnaden var jag jättenöjd med, känns att för tillfället är vi väldigt samspelta. Bara att jobba på att det skall fortsätta.
Körde oxå ett uppletande som var på ett roligt ställe. Kortklippt äng, sedan en bit slyskog, därefter upp på en banvall över en räls. Vi la 3 på ena sidan en på andra. Asic plockade in 2 föremål först, sedan ut men han tyckte nog att han skulle iallafall inte upp på banvallen så han vände in för att vända ut och upp på banvallen där han fick föremål 3. Det fjärde vindade han in från baslinjen så det var bara att skicka. Han har blivit himla duktig i detta men ser med den duktigheten kommer även tugg som han inte hade innan.

Ceta fick två ängspår på ca 500m med lite olika liggtid, och ett skogspår på ca 1km. Det var inga svårigheter tyckte hon. Sedan körde vi lite markeringsövningar på ett lite annorlunda sätt men när hon väl förstod vad hon skulle göra så skällde hon så fint så. Andra dagen körde vi i skogen men bara hitta. Traglar på med lydnaden tycker väl framförgåendet är ett skitmoment just nu. Har våra punkter som vi mal på med. Fick även tillfälle att träna platsliggning 4 min med en rottis hane och när Ceta väl ligger så ser hon inga hundar bredvid (tycker nog dom ser rätt hemska ut) utan bara kollar mig. Och det är ju bra så länge det varar. Sedan tränade vi transporter på Petter och ett upphopp.

Så efter dessa dagar var man så himla nöjd, all träning men olika spårläggare olika figgar har gett så himla mycket. Så jag hoppas vi fixar detta nästa år oxå.

Igår hade vi våran lydnadsträning 3 tappra själar. Marianne, Maggan och jag. Både Marianne och Maggan värmer ju upp för SM, och det ser himla fint ut. Jag håller alla tummar för Er bägge.

Asic som man då kunde tycka skulle vara lite trött efter alla dagars träning men se det var han inte lika taggad som varit sista tiden. Helt underbart.

Men idag har det varit lugnt för Asic iallafall, Ceta som då blivit anklagad för Feta Ceta av herr Lönnvik fick ut och springa med dottern 8 km.

Bifogar lite bilder från Karlsborg.57456-25Petra figgar för Isa57456-24Ceta och hennes Far rätt lika :)

57456-29Petter och bortskämda Ulli57456-28Samma här57456-27Ceta och hennes Far57456-26Petter ute och lägger spår


Ha det gott
Lena


Utställning Lilla Edet BK

Ja nu var den avklarad och med mycket goda resultat. Jo Ingrid jag blev visst BIG 1:a, det hade jag ingen aning om att det hette så, för jag fick ingen rosett eller så. Men Asic fick ett 1:a pris och jag som sa igår får han ett 2:a pris så blir jag överlycklig så får han ett första pris :) Det domaren tyckte var att han kunde vara mer elegant, och det kan man ju inte anklaga Asic för att vara. Roligt var att Buttrix fick oxå 1:a pris. Jag hörde när domaren sa att jag hade fått ett 1:a pris och då tänkte jag men då har ju Buttrix chans att få ett 2:a pris, så går han och får ett 1:a pris. 

Lilla Ceta fick 1:a och HP men hon är mer utställningsvänlig än Asic men vansinnigt roligt  iallafall. Roligt för uppfödarna oxå:))

Men nu är detta gjort och det känns bra för det här är inte min grej. Hundar åt alla håll och kanter, tur var att jag hade Anders och Ami där som kunde hålla en hund, för Asic och Ceta gick efter varandra. Så jag hade ju aldrig hunnit springa till bilen och byta hund. Sedan när folk springer in i ringen så har dom ju noll koll på att det kan vara människor med ev hundar som står i vägen. Och Asic uppskattar inte riktigt sånt!
Men som sagt nu tar jag Ceta där nästa år och sedan är min utställningskarriär över.

Var och kollade på Mallevalpar efteråt. Det är Ullis valpar som nu är 7 veckor. Gud så söta och mysiga men så har dom ju mysiga föräldrar oxå.

Nu skall hundar rastas sedan blir det soffan, friidrott och godis.

Ha en go helg
Lena


Torsdags Träning.

Idag hade vi besök av Carola och Lill-Ba (tyckte i och för sig att hon ropade Lill-Babs på ink) men tror att hon kallas för  Lill-Ba. Iallafall fick Carola köra igenom elitlydnaden och det gjorde dom jättebra. Sedan var bara Ingrid, Marianne och jag kvar. Och Asic var riktigt på alerten, nästan ligger och tränger på fria följet med superkontakt. Ink med ställande gjorde vi som sist och fick ett superställande läggandet var lite sämre så jag gick och ställde han och gjorde om det. Och det blev bättre, sedan framåtsändande skulle lånat Ingrids "pluttar" men det glömdes så efter två mycket fartfyllda skick  körde lite saktagående från gruppen. Sedan avslutade vi med tungen som läggs ut springade. 

När vi var klara så började det regna igen men det var bara att ta ut Ceta och träna lite med henne oxå. Hoppet fungerade jättebra hon anslöt så fint, sedan framförgåendet läggandet, ink och givetvis fritt följ. Sedan avslutade vi med en plats tillsammans med Marianne och Viska. Och skötte hon med bravur är inte ett dugg intresserad av att det ligger någon bredvid henne utan bara fokus på mig.

Ikväll blir det till att åka in till Göteborg och kolla EM festen och äta lite mat.

Återkommer imorgon med Utställningsresulten, så håll tummarna.

Må väl
Lena


Samling av SM Deltagarna

Ja som det säkert inte undgått någon så är det många SM deltagare från Kungälv BK. Och Kungälv kommun kommer ha något som heter Idrottsgata 2 sept där alla föreningar i Kungälv får visa upp sig. Och då skall givetvis våra SM deltagare visas upp. Så nu har vi lagt upp ett litet program som dom skall utföra.

Men först körde vi lydnad, och det är skönt att lilla "grodan" har slutat löpa, för nu var koncentrationen på topp på Asic. Så det blev lite fritt följ, ink med ställande och läggande, men gjorde en ink först så han skulle få upp koncentrationen ::)) därefter tungen som läggs ut springande och avslutade med stegen.

Sedan fick Ceta appell lydnaden, på hoppet anslöt jag för första gången men det brydde hon sig inte om hon hoppade runt och letade efter bollen som brukar komma. Men efter ett par gånger blev det bättre därmed inte sagt bra men vi har ju tid på oss. Avslutade med en plats.

Må väl
Lena


Åter på jobbet

och klockan nio kände man för att åka hem!! Nädå det var helt ok jag och min kära kollega som är dom enda som jobbar på vår avdelning hade riktigt kul. Så jag går nog dit imorgon oxå:))

Så ikväll har det blivit en långpromenad, lite rabattrensning och givetvis lite träning. Tränade mkt framförgående på Ceta för det hade ju hon glömt igår, men vi backade bandet och se då gick hon ut så fint trots att det inte var några föremål ute. Sedan var det plats under gång som skall finslipas sedan sitter det där. Tror man iallafall:) Asic fick bara lite kryp och ink med ställande och läggande som gick med en rasande fart fast då var ju avståndet inte 75m men bra blev det. Och krypet gick oxå jättefint fast jag backade för att kolla tekniken och belönade bara den jag vill han skall ha. Men han kryper långsamt och fint bara hoppas det fortsätter så. Det har ju gått lite fram och tillbaka på den fronten. Sedan avslutade vi med plastliggning där jag gick och gömde mig ingen nytt för Asic men för Ceta hon har gjort det en gång tidigare och det gick lysande.

Sedan har vi klippt klor, satt på fästingmedel och gjort rent deras öron. Allt för att dom skall vara fina och ta sina cert på utställningen på söndag :)) Skall även försöka bada dom.

Må gott
Lena

Tävlingen i Mariestad

är nu till ända. Upp mitt i natten kändes det som iallafall. Lottdragning var kl 7,30 och där drog vi startnr 15. Vi började med plats och lydnad. Kändes väl si sådär. Med det är bara att bita i sura äpplet. och när platsen var avverkad så var det i princip bara att börja värma Asic. Och jag kan säja att det snurrade bra i huvudet på honom. Fastän Ceta har gått ur höglöpet sedan några dagar så hänger det kvar en del hos honom inbillar jag mig, återstår att se. Fria följet tyckte jag var lite okoncentrerat i början men efter första halten så skötte han det jättefint. Sedan började det snurra lite, nosa vid ink så när jag ropar for han upp som en raket och undrade vad som stod på:) efter dk så satte han fart och gjorde det snyggaste ställande han någonsin hade gjort och läggande blev lite sent. Metallen var han på väg till tävlingsledaren men då la man ett försiktigt fot för det var så nära till mig, så lydnaden totalt blev 242,25 inget att skryta med. Skall bli intressant och se på nästa tävling om det är Ceta som stört ut honom eller om man skall ändra lite i träningen!

Sedan var det ut till spåret och en gudomlig upptagsruta, men när jag påpekade oj vad fint så fick jag ingen respons, f-n tänkte jag då är det säkert ett skitspår. Han gick rakt ut ingen analys utan valde bakspår direkt :( så det var bara att vända honom och sedan bar det iväg. Efter ca 200 m kommer ett kalhygge, jippy men han skötte det skitfint. Sedan låg slutpartiet i en mosskog, 6+slut och det kan jag faktiskt förlåta honom i denna värme.

Åter till klubbstugan för uppletande och det gick jättefint fick in alla 4 föremål och 9-9,5. Så totalt blev summan 542,75 CP och 3 plats av 18.

Passade på att träna Ceta lite oxå när allt var klart, först lite lydnad. Före hade hon aldrig hört talas som hon gick med superkontakt och undrade vad jag gick och mumlade om. Därefter lite uppletande så en för oss okänd la ut 4 föremål. Hon gick väldigt lugnt tyckte jag men hämtade in 3 föremål och när jag skickar ut henne på det 4 så springer 5 steg och sedan spyr hon. Vilken minnesbild:))

NU är det bara att ladda för jobbet.

Må väl
Lena

Åter lite träning

igår var det lugnt så man fick städat och skurat golv samt lite tvättvikning. Senare åkte jag till Kallebäck för träning med torsdagsgänget som idag bara bestod av mig, Ingrid/Dodi och Marianne/Viska. Rätt kul för samtliga hundar är lite heta nu. Körde ff, ink ställande och läggande, framåtsändande, kryp och tung apportering samt stegen. Asic hade fullständigt koll var bilen stod med lilla löpande Ceta i. Men som sagt han var taggad som tusan. Och framåtsändande med en plupp innan gruppen gick bra när vi gick ifrån bilen då stannade han och tog godis men när vi sedan vände så bara han väjde förbi pluppen. Han är en rolig prick. Men det stora hela var jag jättenöjd, bra ställande, lugnt och fint kryp, bra fart på apporteringen.

Och sedan när jag kom hem kunde jag ju inte låta bli att träna Ceta lite. Och hon är yster racerfart i allt mycket kul tycker jag.

Idag var vi hos uppfödare och tränade lite skydd. Vi tränar en del korg på henne som ni säkert förstår när ni
ser bilder nedan. Visst ser hon mysig ut :))
57456-2057456-23

Må väl
Lena


Träning åter träning

Nu har vi kört på ordentligt, tränat både måndag, tisdag och idag. Är så himla kul märker ingen skillnad vare sig på Asic eller Ceta trots att hon höglöper. Det enda är att Asic blir rabiat när jag tar ut Ceta och tränar henne. Det är hans brud!

Igår träffades iallafall Carina Harry och jag på klubben. Vi tränade först uppletande därefter elitlydnaden igen. Asic är så laddad och det är himla kul. Därefter fick Ceta sin dos med Asic vrålandes från bilen. Skall ta med citronhalsbandet för man blir inte så lite irriterad när han gormar i bakgrunden.

Idag var det Sverker, Fia, Magnus Harry och jag. Vi började med ett Stiansen upptag därefter ett spår på 700m 6+slut. Han fick jobba ordentligt för slutet men det löste han jättefint. Därefter blev det markeringsövningar med Ceta det fixade Sverker och Magnus + lite vatten alldeles galant. 5 sådana fick hon och skällde jättefint  trots att friaren satt i bilen och tokskällde.

Därefter åkte vi till Sverker och tog en fika innan skyddet. Började med Ceta och hon tycker det är så himla kul, biter bra och är snabb till handling, kanske lite för snabb ibland :) Vi tränade korg, transporter (här har vi lite problem i helomvändingarna, på något sätt styr Ceta dom!!!) bevakningar och upphopp. Fick oxå en kommentar att man får inte säja Nej,Nej, Nej skall tydligen räcka med en gång, fattar inte riktigt vad han menar.

Sedan var det info möte på klubben tillsammans med ALLA SM-Deltagare vi har i Bruks. Helt otroligt 4 st + 1 som är andra reserv samt att vi hade 2 st i Agility.

Må väl och jag skall inte glömma citronhalsbandet imorgon
Lena