Åter måndag

Nu när jag ändå håller på så kan jag köra dagens träning oxå. Tränade sök med Carina och Kerstin. Alla har vi hundar från Lindjax. Körde ca 200 m med Asic en figge början tomt och en när figge på slutet. Het som tusan skulle tjuvstarta så jag fick kalla tillbaka honom ett par gånger. Men det flöt på tills ca 100 m då började han köra sitt efter race, så det var bara att gå ut i rutan och skicka om. Skall köra detta stenhårt nu för han tar mark som alla andra individer. Vet att jag kan vara lite halvmesig mot honom men from nu så skall det bli väldigt fasta regler. Ceta fick 4 skick men man ser att hon var lite seg även idag efter lägret. Åkte sedan upp till uppfödaren och körde lydnad, körde eliten med Asic och det kändes helt fantastiskt bra. Det som var att "klaga" på var att han stannade upp en hundradel för att doppa näsan i en gräshög men fortsatte framåt på framåtsändandet och lite boppig i svängen på krypet. Men fick höra att han kryper så himla lugnt:) Och det gjorde han verkligen men gud vad jag tragglat med det.

Sedan körde jag appell lydnaden med N Ceta och då var lilla fröken laddad. Fick även en platsliggning med för henne nya hundar och det gick jättefint. Gud vad man känner sig nöjd efter en sådan här dag.

Just nu håller lilla "äckelfröken" på att fria med Asic, får hon tillfälle så sticker hon till hundgården och går runt men svansen över ryggen, vidrig liten råtta.

Imorgon blir det lydnad på klubben och uppletande.

Må väl
Lena

Hemma från lägret

Nu är man hemma igen efter en mycket lärorik vecka på Kinds BK, mycket trevliga människor och den goda maten är inte att förglömma.

Vi körde sök hela veckan och hade Tore Alsvik som instruktör. sön - ons körde jag bägge hundarna sedan blev det Ceta tors - fre. Är kul att få en riktigt genomkörare på dom. Första passet var ju bara att visa hur vi brukar köra sedan därefter lägga upp träningen. Och jag vill lova att det blev träning av. Vissa pass kände man att kör jag ett slag till så dör jag. Och givetvis ingick allt, framslag, raka slag, ingångar och även skick. Lite kul var det när man tränade framslag och skulle kuta ca 30 m snett ut i rutan för att kalla in och allt var bara pinnar och ris som man skulle forecera. Om jag inte missminner mig så påpekade han att jag måste springa längre in :) Det gör jag när ja kör banor som är som "dansgolv".

När vi körde raka skick så fick  man neja hunden om den vek för tidigt och skicka om men skulle hunden börja "limma" så fick man ta den i örat och säja till. Då tänkte jag i mitt stilla sinne det där gör du inte ostraffat mot Asic men mycket riktigt Asic börja limma men jag ställde mej med ryggen åt Tore och fick tag i kinderna på Asic men lite klapper blev det allt, men det blev bra han susade iväg när han förstod att det gällde allvar.

Sedan hade vi kuluppletande och hundrace. Hade med Asic i uppletande var lite osäker att köra han när alla människor står och skriker och sedan med annan hund. Men jag peppade på honom och f-n vad han sprang, han tog i och för sig bara upp PET flaskan men varje skick var det fullt ös. En på våran klubb brukar säja att hennes hund skall springa så ögona blör, men jag kan säja att min skall springa tills han spyr för det var vad han gjorde efter den match :))

Racet kör vi med flatten Zicco och Ceta, på defileringen hejade jag på Ceta och hon for iväg som en dåre. Efter mig hör jag tunga steg vänder mig om och ser Helene och Zicco. Hon tog nog två meters steg flygande efter Zicco men det var inte konstigt för Ceta löpte ju, men det så väldigt roligt ut.

Så man kan lätt säja efter denna vecka att man vet vad ordet träna betyder. Vi i gruppen hade jättekul bifogar lite bilder på våra lägerkompisar.

Markus med Rixxi, Lotta med Curry, Linda med Myzan, Jag och Ceta, Ingrid med Ina och Helené med Zicco.
57456-18
57456-1757456-1657456-1557456-1457456-13

Och givetvis hade vi fikastund
57456-12

Må väl
Lena

Åter från Öland

som var kanonfint, varmt och gott. Har badat en hel del både hundarna och vi. Vi låg på en camping med hundbad och det var ju lite käckt. Inte så att vi tog med hundarna när vi skulle ner och sola som så många andra gjorde. Nä vi kände för att ha lugn och ro och bara slappa. Sedan hämtade vi jyckarna så fick dom bada och springa omkring i vattnet. Har nog aldrig varit på en camping med så mycket hundar. Kan väl erkänna att våra hundar inte är några direkta campinghundar men det blev bättre och bättre.

På kvällarna blev det lite uppletande och spår. Hundarna gick som bara tusan då är det roligt :)

Senare spelade vi sällskapsspel och drack lite öl och cider så mysigt så. Synd bara att man är så urkass på spel men man gör ju det för att det är skoj eller?!

Har nu varit och handlat lite för veckans läger, drar imorgon bitti till Kinds BK för en vecka sök. Det skall bli riktigt roligt, skall bli skoj och se om mina målsättningar för veckan kommer att förverkligas?

Här kommer en bild på Asic & Ceta från Öland
57456-11
Ha det gott så hörs vi när jag är åter från lägret

Lena

Semester

det är helt underbart skönt. Att bara göra det man själv vill, kan inte bli bättre.

Veckan har varit lugn, har inhandlat lite till husvagnen, delat ut klubboveraller och dylikt. Men jag har faktiskt hunnit träna lite grann. Lydnad har vi kört hemma i trädgården som vanligt.

Onsdagsträning kör vi numer på på kvällarna så att fler (Linda) kan vara med och det är jättebra. Är ju lite svalare då. Igår fick Asic ett sökpass och Ceta fick lite skyddsträning, andra passet med korgen och det ser väl inte ut som det kommer att bli några större problem. Och den obligatoriska fotbollsmatchen givetvis. Förlust även i går men när vi hade eftersnack (tjejligan) så kommer Nora att lägga upp en kanonplan till nästa match, så vinsten är så gott som klar.

Har i kväll varit på Liseberg och vunnit stjärnvinst på kexchokladhjulet så nu skall vi mumsa. Tror i och för sig inte att det var så svårt att vinna där för nästan hela Liseberg gick med en jättekartong Kexchoklad.

Ha det gott
Lena
 

En dag kvar

till 4 veckors semester. Helt underbart skall det bli. Konstigt vad man ställer in sig på ledighet, skulle någon fråga imorgon om man skulle kunna tänka sig att jobba ett par dar till hade man kreverat.

Så nu är husvagnen städat och det mesta inpackat som ex spårsele, lina och uppletande föremål. Kan ju inte vara borta 3 dagar utan att hitta på något med hundarna :)

Får hoppas att värmen avtar lite i helgen, för som det varit idag är lite för mycket av det goda.

Ha nu en fin helg
Lena

Husvagnsägare

ja det har man blivit igen, efter flera års uppehåll. Ja nu skall vi ut och kuska. Vi börjar med att åka till svärföräldrarna i Fjällbacka till helgen för att lära oss att sätta upp förtältet. Känns skönt att inte ha en massa duktiga människor som sitter och glor. Jag vet av erfarenhet att det kan gå lite hett till när förtältet skall upp. Men den är mindre än den förra så då måste det vara mycket lättare : ))



Har tränat korgpromenader med Ceta 2 gånger i veckan och idag var det upp till bevis på träningen. Och det var väl inte fy skam, tyckte hon skötte sig med bravur. Sedan transporter och avslutade med ett "upphopp". Tycker att hon växer till sig mer och mer, känns urkul det här. Innan tränade vi lite sök och där gjorde vi bara skallmarkeringar. Avslutade hela träningen med en fotbollsmatch vi tjejer (Nora, Linda och jag) mot killarna (Lukas, Sverker och Harry) det är tur att det är småbarn med för fy fasen vad detta taggar en.  Glömde och att säja att Linda gick figurant för Izze, och det gick superbra. Bilder kan ni se på
www.lindjax.com.

Ha det gott i värmen
Lena

Värmen åter här

och det är väl jätteskönt på sitt sätt, men det kan bli lite för mycket av den ibland.

Nu har vi tagit läxan på allvar så vi Ceta fick gå i korg på promenaden igår. Och i början drog hon som fasen nästan lite panik. Då tyckte mannen att det var djurplågeri för hon kan ju inte andas i den, det är därför hon beter sig som hon gör. Men efter en liten stund gick hon som hon inte gjort annat. Blev lite lydnad på tomten sent på kvällen oxå. Köpte en rolig grej på Ullared, en blomma som sprutar vatten åt alla håll till hundarna. Trodde inte den skulle bli så gammal men den klarade gårdagen. Men vad dom går igång på den Ceta lyckades fånga den en gång men den "slet" sig. Vi som tittade på hade jättekul.

Idag har vi varit och spårat i Kungälv vid en sjö, långt bortom all redlighet. Cetas spår var ett skitspår, var på väg att vända flera gånger. Bara ris, stockar och stenar men så tycker man ju att man har ju ändå gått en bit och det blir vad det blir. Tänkte göra ett riktigt upptag idag. Asic´s blev något bättre och han fick ett par apporter efter varandra med 5 m mellanrum och upptag uppför en slyig slänt.

Linda körde Dizza först, sedan tog jag ut N Ceta och hon ut och tog spåret åt rätt håll. Sedan var det bara att hänga på och en gång fick jag stoppa henne och ropa in henne. Stod med 30 cm lina och ett brännblåsa i handen. Hon kom så fint efter ett tag, så vi satte oss en stund. Sedan bar det iväg igen. Trots denna fart får hon med sig vinklar och apporter helt otroligt. Tyckte att detta kunde vara lite klurigt med vinklar och sådan taskig terräng men icke sa nicke.

Asic tog oxå spåret åt rätt håll plocka bägge apporterna som låg nära, sedan höll jag på att tappa honom oxå. Det var nerför i bröten och även om han inte ligger på som Ceta så ligger han på tillräckligt med tanke på vikten. Så han löste det galant oxå alla pinnar med.

Efter detta blev det bad för Linda, mig och hundarna, förrutom Myzan som har något sår på halsen. Så vi simmade och hundarna tyckte det var så skönt. Efter detta blev det fika och då fick Myzan komma ut och plaska i vattnet.

Lite markeringsövningar tyckte vi det var dags för. Linda höll Ceta och jag gick iväg. Den första gången förstod hon inget utan bromsar upp och stannar för att flyga rätt in i magen på mig. Men sedan förstod hon lite bättre och bäst blev när jag klev in i skogen så hon kom i en uppförslänt. 3 gånger denna vecka skall vi köra det så sitter det nog.

Efter detta avslutade vi med ett uppletande 5 föremål till Asic och Ceta.  Asic gick riktigt bra, Ceta blev lite trött på slutet men jobbade på. Så nu ligger dom i hundgården och svalkar sig i skuggan.

Ha det gott
Lena