Värmen åter här

och det är väl jätteskönt på sitt sätt, men det kan bli lite för mycket av den ibland.

Nu har vi tagit läxan på allvar så vi Ceta fick gå i korg på promenaden igår. Och i början drog hon som fasen nästan lite panik. Då tyckte mannen att det var djurplågeri för hon kan ju inte andas i den, det är därför hon beter sig som hon gör. Men efter en liten stund gick hon som hon inte gjort annat. Blev lite lydnad på tomten sent på kvällen oxå. Köpte en rolig grej på Ullared, en blomma som sprutar vatten åt alla håll till hundarna. Trodde inte den skulle bli så gammal men den klarade gårdagen. Men vad dom går igång på den Ceta lyckades fånga den en gång men den "slet" sig. Vi som tittade på hade jättekul.

Idag har vi varit och spårat i Kungälv vid en sjö, långt bortom all redlighet. Cetas spår var ett skitspår, var på väg att vända flera gånger. Bara ris, stockar och stenar men så tycker man ju att man har ju ändå gått en bit och det blir vad det blir. Tänkte göra ett riktigt upptag idag. Asic´s blev något bättre och han fick ett par apporter efter varandra med 5 m mellanrum och upptag uppför en slyig slänt.

Linda körde Dizza först, sedan tog jag ut N Ceta och hon ut och tog spåret åt rätt håll. Sedan var det bara att hänga på och en gång fick jag stoppa henne och ropa in henne. Stod med 30 cm lina och ett brännblåsa i handen. Hon kom så fint efter ett tag, så vi satte oss en stund. Sedan bar det iväg igen. Trots denna fart får hon med sig vinklar och apporter helt otroligt. Tyckte att detta kunde vara lite klurigt med vinklar och sådan taskig terräng men icke sa nicke.

Asic tog oxå spåret åt rätt håll plocka bägge apporterna som låg nära, sedan höll jag på att tappa honom oxå. Det var nerför i bröten och även om han inte ligger på som Ceta så ligger han på tillräckligt med tanke på vikten. Så han löste det galant oxå alla pinnar med.

Efter detta blev det bad för Linda, mig och hundarna, förrutom Myzan som har något sår på halsen. Så vi simmade och hundarna tyckte det var så skönt. Efter detta blev det fika och då fick Myzan komma ut och plaska i vattnet.

Lite markeringsövningar tyckte vi det var dags för. Linda höll Ceta och jag gick iväg. Den första gången förstod hon inget utan bromsar upp och stannar för att flyga rätt in i magen på mig. Men sedan förstod hon lite bättre och bäst blev när jag klev in i skogen så hon kom i en uppförslänt. 3 gånger denna vecka skall vi köra det så sitter det nog.

Efter detta avslutade vi med ett uppletande 5 föremål till Asic och Ceta.  Asic gick riktigt bra, Ceta blev lite trött på slutet men jobbade på. Så nu ligger dom i hundgården och svalkar sig i skuggan.

Ha det gott
Lena

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback