En massa tävlande!

Ja helgen har tillbringats på olika brukshundsklubbar.

Igår var det Ulricehamn som Asic hade kommit med. Det blir sista tävlingen innan SM, han har inte riktigt behov av detta känns det som. Men anmälan var inskickad innan Stenungsund och sedan är det en riktigt trevlig klubb! Samling var kl 8 precis lagom:) vi drog startnr 2 så det blev spåren för lydnaden. Efter platsen så bar det iväg ut till spåren. Ett suveränt upptag och sedan gick det som tåget, när vi kom ut på ett kalhygge såg jag att han gick förbi en apport, men den plockade jag på mig. När han tog 7 pinnen blev jag så superglad, nu är det bara slutet kvar sa jag till Asic. Vi spårade vidare och rätt som det var stod han med 8 pinnen i munnen:) och därefter slutet. Pinnen jag plockad var från tidigare tävling. Så det blev full pott på spåret. Sedan till klubben för lydnad, varmt som tusan va det. Vi lyckades plocka ihop 283.5p mao helt supernöjd. Därefter blev det lite väntan till uppletandet, jätteskönt att bara sitta i solen och umgås. I denna ruta har Asic aldrig fått mer än 3 föremål, det är en mur som går rätt långt ut mot höger hörne och den har aldrig han gått över. Men igår hoppade han så fint så men inget föremål där:( Han plockade 2 st men letade jättebra och gick ut jättefint oxå. Men så kan det bli ibland är iallafall supernöjd med 609,5p. Det var 12:e egna certet gullgossen plockade:)

Fick ett samtal igår från en klubbkompis, återbud till dagens elitspårtävling. Hon frågade om jag visste någon men så kom hon på att du och Ceta kan ju ställa upp! Nä det kände jag inte för direkt men efter ett tag och lite kryp i trädgården så bestämde vi oss för att åka. Så det blev tidig morgon idag oxå, hade ont i halsen som fasen men kunde ju inte ringa och säja att jag inte kom! Drog startnr 9 så efter platsen drog vi iväg. Hon var rätt taggad kan man säja, och upptag har vi inte gjort så speciellt ofta. Men gåvänlig som hon är sticker hon iväg hittar spåret och väljer framspår, men stannade hon till och riste sig då vet man att vad som helst kan hända:) Så hon väljer klockrent bakspår, jag fick vänt henne och sedan bar det iväg. Fick 7+slut, men sedan visade det sig att en av pinnarna var från lägrespåret. Lydnaden gick över förväntan, vi fick ihop 257,5p och inga gratispoäng här inte. Sedan uppletandet som idag gick på en ny ängsruta. Hon var lite kluven först men sedan jobbade hon så fint, fick 3 föremål och 7,5-8 i poäng. Så totalt 548,5 och en 4 plats. Så nu laddar vi till Falköping:)

Måste Gratta Maria med Kiragårdens Mila som i helgen blev SM-klar:)) och även till Marie och Gemdalens Victor som idag blev uppfl till Hgr, superbra gjort!

Tack klubben för en trevlig tävling, och Tack Susanne för du frågade:)

Nu blir det en kort vecka på jobbet, ledig tors och fre såååå skönt!

Må väl
Lena 


Åter till verkligheten!

Nu har man laddat batterierna ordentligt! En weekend i Köpenhamn, helt underbart och svindyrt! Vädret var oxå kanon, fast vinden var lite kall. Satt i solen på Rådhusplatsen och drack en pilsner i solgasset, kan inte vara bättre:)

Vi åkte på långfredagen och kom hem på påskdagen, allt planerat så man inte fick en helg utan hundträning:) Hann med en tripp till Tyskland så nu är garaget fyllt oxå. Måste fylla upp hyllorna i köket med en massa flaskor, det var väl en låda som var ett säkert kort  resten 32 flaskor får vi se hur det smakar:) Och givetvis en massa öl! Vi åkte med kompisarna i deras Dodge Van så vi hade kunnit köpt lite till:)

Fick hämtat hundarna från panget, och det hade gått så bra, Linda hade haft dom denna helg och hon känner ju dom. Så dom hade fått rusa av sig ordentligt. Guld värt att ha ett pang man litar på!

Söndagen blev iallafall en hel del träning. M spår med Ceta för att se hur mycket hon fart hon lägger på när det kommer en spets. Första spetsen fick hon snurra ett tag innan hon fick fatt spåret,  andra gick lätt gick mot en väg, och det tredje i skogen gick som en dans. Alla pinnar med:) Asic fick ett upptag, och det gick alldeles utmärkt oxå. Han fick sin frisbee, och han sprang omkring och lekte med den. Och rätt som det är sätter han sig och skiter rätt på den! Vilken panik när han insåg det, men han klappade till frisbeen med tassen så skiten for väck och sedan var han glad! Undrar om han är så smart eller om det var tur! Skit densamma skiten försvann.

Sedan linjetag med Asic och det gick oxå jättefint. Till klubben och tränade lydnad, och det lär vi få göra:)  Har några fokusmomonent som vi koncentrerar oss på! Och det går sakta men säkert framåt!

Idag har det planterats blommor här hemma, och lite träning av hundarna i trädgården! Fick oxå PM från den Ulricehamn där vi kom med. Det blir sista tävlingen med Asic innan SM, så nu får vi börja anmäla Ceta istället:) Hon får bekänna färg nu när jag bara kan tävla en hund:) Nä det känns faktiskt rätt skönt, inte tidiga mornar varje helg!

Må väl
Lena

En skyddstävling som gick bra trots 0:a i spåret!

Så var ytterliggare en tävlingsdag över!

Började med lottning och vi drog nr 2. Vi var 5 Elit, 1 Hgr och 5 st Lgr. Så ut till spåren, Ceta kom iväg men vek lite höger tillbaka igen och så susar hon på, när hon är alldeles in till apporten som jag ser på håll visar hon ingeting. Så jag tjoar till och hon tittar på mig som jag är inte klok! Iväg igen och sedan ett tapp. Håller på en bra stund och börjar gå tillbaka då suger hon bara i och spårar och plockar resten av pinnar! Men då hade ju tiden gått. Så nu kommer hon att bli påselad vid bilen, och se om det är det hon spinner loss på. Det återstår att se!

Därefter avsök, och det gick helt suveränt. En mycket bra bana med en massa berg och sten och att sista figgen låg verkligen på 150m. Chansen att få den innan var liten och det gillar jag. Det blev dubbel 10:a 9,5 och 9,0. Och det bästa var att hon ställde upp så fort hon kom ut på stigen efter att ha hämtat andra figgen och ville köra mera:)

Lydnaden gick hyfsat, en hel del att fila på men fick följande betyg
FF                9   -     9
Ink                7,5  -  8
Framåts      6,5  -  8
Kryp              9     -  9,5
Skall             7     -  9,5
Metall         10     -  9
Tung            9     -   9
Hopp           9     -   10
Stege          8     -      8
Plats         10    -     10

Så totalt blev det 260,5

Därefter uppletande och det gick så himla himla bra 4 skick 9,5-10 i betyg:))

Sedan blev det en väntan på skyddet, men många trevliga människor fanns det att umgås med, tack Jeanette för laddningen:)  Laddad till tusen var man. Följande betyg fick hon
Sändande för bev           10    -      10
Transport                            9             9
Överfall                                9             9
Fasttag                                8             8,5
Bev                                     10           10
Dubbelret                            6,5        6,5
Transport                            8            8,5
Överfall                                8,5         8,5
Modprov                               7            8
Släppande                          7             7
Bev                                       9             9
Flykt m skott                       9             9

Dubbeln var lite ovanlig har aldrig kört den så men man får alltid lära sig nya saker. Vi började transporten snett bakom domarna och gick en U sväng, istället för att börja där framme. Så Ceta begrep inte riktigt så jag fick ge henne DK. Men annars är jag riktigt nöjd med våran prestation. Framför allt att jag kan ladda om jättelätt, så nu är det bara att köra på. Allt blir ju lättare nu när ljuset har kommit. Skall terra uppfödare familjen mycket här i vår:))

Jättegrattis till uppflyttningen Gunnar och Mallekrafts C´Chili superbra gjort! Och Pelle Vet som tog Cert och vann!

Så nu får vi ladda till nästa tävling:)

Må väl
Lena

Superduktiga Asic & Susanne!

Ja, så var en tävling till ända! Gjorde iordning smalmat till mig och Susanne igår:) Samt en massa mat som släkten skulle äta idag. Kalas och tävling på samma dag kan bli lite mycket:) Men maten var iordning gjord, och mannen skulle fixa det sista som inte var speciellt mycket.

Upp vid 6 tiden och mata hundar och sedan iväg, det kändes så himla kul! Väl framme lite rastning och sedan dök Susanne upp. Så vi drog oss mot klubbstugan för lottning! Kom på att i torsdags alltså 3 passet med Asic skulle vi köra platsen men det glömdes bort. Men men bägge brukar ligga så det kändes inte som några större problem. Jag drog startnr 1 och Susanne startnr 9. Och vi började med platsen. När jag väl ställt upp så kom Asic och Susanne, ni skulle sett Cetas min " Men va skall Asic vara med här oxå" men Asic såg ut med sina stora öron bakåtslikade "där står min mammmma" Men det gick skitfin, kul att se för frosten hade tinat under hundarna så man kunde se exakt hur Ceta legat:) Får nästa säja att detta är Lukas förtjänst, han vet nog inte hur duktig han va:)))

Jag började direkt med spåret, fick känslan när jag gick mot upptaget men va f-n utsätter jag mig för detta:) Drar ett djupt andetag innan jag skickar ut henne. Rakt ut går hon och tar bakspår, vänder och spårar vidare. Efter ca 75 m bär det iväg, fullt galopp och jag susar med. Skulle tagit kort på spårlinan det hängde två knippen ljung åt varsitt håll:) Men efter ca 500 m stoppade jag henne, kände att det  här är inget bra. Så vi gick tillbaka en bra bit och där låg en pinne och försökte ta upp det därifrån. Men kände mig lite kluven, dels hade det gått i "Unnafart" och sedan har vi en tävling imorgon så jag selade av henne och hon fick sin lilla leksak. Så from nu tänker jag inte öka steglängden utan hon får rätta sig efter mig! På tiden kanske:)

Så vi satt ett gäng och tog en fika på parkeringen i strålande solsken innan Susanne och Asic skulle starta. Jag fick ju åka med nu och kolla, jesus så nervöst. När domarna kom ner efter upptaget, så tryckte jag ner rutan och frågade hur det hade gått, Strålande sa dom:)) Sedan gick dom runt på mindre än 20 min och alla pinnar med! Kunde inte riktigt läsa Susannes ansiktutryck hon hade tänkt och lura mig men kunde inte hålla sig:)

Lydnaden, ja då gick jag in i huset, ja det var inte lätt så jädra nervös! Men dom fixade det så fint, tur att Susanne är van för visst försöker han lilla mannen att räcka finger. Och han är otroligt genomarbetad men vem som helst kan inte ta honom! Så dom fick ihop 281,25p superkul.

Och därefter uppletande, då passade jag på att köra igenom skenMärta i lydnaden och det gick väl hyfsat! Får ett samtal från Susanne efter flera timmar känns det som, att 3 föremål hittades och att Asic pigg och alert:) Så totalen blev 617,75p och att han är med stor sannolikhet klar för SM2009.

Ja, vilken dag en otrolig trevlig tävling, en otroligt duktig förare till Asic, och en otroligt duktig ASIC!

Ja nu laddar nog SkenMärta i soffan och jag skall packa ytterliggare en "smalmatsäck":)

Tack snälla Susanne du var helt otroligt duktig! Och alla andra som var där och hejade idag!

Må väl
Lena