Man har varit lite lat!

Här kommer lite från veckan som varit

Onsdag sök, lydnad och skydd. Var mycket nöjd med skyddet, tror det var första gången som jag kände mig trygg själv. Fast visst klantar man till sig lite men men. Fick min nya fina munkorg:))

Torsdag lydnadsträning  med torsdagsgänget. Mycket snö på klubben så det var inte så lätt att gå omkring men är att föredra framför lervälling. Körde fritt följ, rak ink, framåtsändande med stopp vid gruppen, kryp, apportering tung,fegade med metallen tyckte inte det var riktigt schysst -5 och en massa snö och avslutade med ljudgivning. Det var en pigg och taggad Asic och det är ju himla kul.

Igår var det skott träning hos uppfödaren måste börja köra lite skott med henne inför tävlingarna. Men hon var inte brydd av det alls och det är ju skönt. Sedan körde vi lite sök innan vi åkte upp och MHbeskrev Dizza och Dilda. Dom skötte sig jättefint så nu är det bara att tuta och köra i vår.

Idag blev det morgonrastning och uppletande.

Här kommer lite bilder på den nya munkorgen och på Asic den stilige
57456-4257456-4057456-39

Må väl

Äntligen kyla på väg!

Och det känns helt underbart! Ja vad har hänt sedan sist. Vi tränade för första gången på jättelänge med torsdagsgruppen. Och klart med det vädret som varit så har den inte varit lönt att träna lydnad. Nu hade vi bestämt att åka till Kallebäck, men dom ville med tanke på allt regn att man sliter allt för mycket på deras plan, så vi åkte till en grusplan i Alafors istället och det var jättebra. Så det lite lydnad med Asic, och det som ett riktigt gympa pass:)) och det kan ju behövas.

Och idag har jag varit ute och spårat, kört uppletande och lydnad med Ceta. Försöker på alla sätt att krångla till det i spåret, det blev en "snurra" i mitten och sedan gjorde jag en spets, sedan gjorde jag ett avhopp men inget kunde störa henne. Måste klura mer och vi hade rastat dom i samma område innan men det var inget hon brydde sig om. Uppletandet var med 6 saker och hon tuggade inte på en grej men en ullig toffeldel var lite svår att släppa, Asic är som vanligt helt tuggfri och avlämnar gärna i byte mot korv:))

Sedan lekte Asic med sin plåtburk i trädgården så tränade Ceta och jag lydnad. Leker är kanske inte rätt benämning han är sjukt besatt av den, står och river och sliter med den , bär sedan bort den en bit och fortsätter så kan han hålla på i timmar och han bryr sig inte det minsta om att man kastar boll till Ceta eller så, han är helt i sin egna värld:))

Nu laddar man för en ny arbetsvecka och vädret skall ju bli helt kalas känns riktigt skönt.

Må väl
Lena

Onsdagsträning igen!

Ja, så var det onsdag igen. Började med att köra "lille" sonen till Centralen för att åka till Stockholm. Skall till ambassaden och dyl inför sina utlandsstudier. Sedan hem för lite frukost och då upptäckte jag att kaffet var slut och orkade inte åka till affären så man fick bli utan.  Tur iallafall att det fanns i morse annars vet man inte hur det hade gått.


Sedan plocka undan lite och torka av golvet. Man gör nästan inget annat i detta väder. Så bar det iväg till manegen. Tog in Ceta och började med lite lydnad, vilket hon tycker är jättekul kan lite för kul ibland;) Men att man har en pigg och alert hund är ju bara buga och bocka. Sedan började vi med dom eviga transporterna. Det kändes mycket bra idag framförallt när jag själv kunde förekomma med att säja  "att nu mesade jag" för jag kände det tydligt. Men som sagt mycket bättre svängar idag. Sedan var det fasttagande och då körde jag lite lydnad precis in på figgen (inte så lätt) sedan gjorde jag halt, då stack figgen och meningen var kontroll men Ceta stack efter, ja den blicken jag fick kan jag inte ens beskriva! Jag trodde ju givetvis att hon skulle springa efter att hon sedan var kopplad det tänkte inte jag på:)) Men kontrollen var eller är mycket bättre även om det inte är fullt ut ännu. Och hon går och smattrar i korgen den lilla stumpan.

Asic körde jag som vanligt lydnad med och passade på att köra ink med ställande och läggande för inga hundar var inne. Första rundan la han sig när han skulle ställa så det var bara att lägga om honom. Sedan för att överbevisa att han faktikst kan ställande så stod jag med ryggen emot och kallade in och ställde honom, det är spegelvägg så jag såg hur fint han ställde sig, sedan vände jag mig och och kallade in.  Då är man lite styv i korken:)) Annars gick allt apporteringarna, krypet, skallet som en dans med honom, får bara passa honom i ff för han pressar på rätt bra.

En av Asic´s söner var med och tittade idag och det är kul för man ser dom inte så ofta.


Må väl
Lena


Lite inspiration

har man fått efter den skithelg. I torsdags ställde vi in träningen på grund av ihållande regn och blåst. Fredags var det kalas på kvällen, lördagen gick i städningens tecken och söndagen var bestämt att vi skulle köra sök. Men då ringde Jeanette sent lördags kväll och frågade om jag sett på Tv  men det hade jag inte tydligen en jättestorm på väg in. Så vi beslutade att kolla av söndag fm hur det såg ut. Dom har ju haft fel förr! Men när Linda ringde fanns det inte en chans att ge sig ut, det var så man tappade andan när man tittade ut genom dörren. Så det blev en kort promenad med hundarna. Dessutom var vi strömlösa i 5 timmar, så man hann nästan plöja igenom en bok. Vågade inte chansa med middagen så det fick bli pizza för familjen.

Och det är klart att det märks på dom "stackars" djuren att vi inte tränat något. Ceta kör sin träningen genom att varva köksbordet gång efter gång. Kan tillägga att vi har inget jättekök men det bekommer inte henne:)

Men idag tog jag mig samman och skulle åka till Volvo Tuve och lägga spår och träna lydnad, men när jag kom dit så höll dom på att fixa fotbollsplanen så det var bara att vända och åka till det vanliga stället. Så dom fick springa av sig först, sedan uppletande varsitt ängsspår och därefter lite lydnad med Ceta och sedan fick dom springa och toka sig lite. Kan säja att Asic gjorde ett jättefint uppletande 5 skick raka och fina och 5 föremål. Cetas var lite vingligare, sticker gärna upp i vind men hon bra fart och snabba avlämnanden, så det blir nog himla bra när det blir färdigt,lite tugg var det nog bestämt oxå på henne:(

Handskar nästa gång jag spårar med Ceta skall jag försöka komma ihåg. Asic fick tänka till på en spetsvinkel i motvind, han skulle genskjuta till varje pris men det fick han inte.

Lydnadsträningen gick över förväntan tom högersvängar :)) körde oxå lite saktagående okopplat och hon gick i som på nålar men hon gick:)) Inkallande med ställande det har jag fått riktigt snits på med bollen. Sedan fick hon faktiskt krypa på den leriga åkern och det bekom inte henne för 5 öre. Och en apportering endast 1 omtag och det är stort för henne som gärna flisar apporten!

Så nu ligger 2 lerhögar och torkar upp, sedan är det väl bara fram med skvabban igen.

Må väl
Lena

Vissa talar med hundar andra förhandlar!

Ja så kan det se ut, hade föredragit att tala med hundar! Det har inte hänt så mycket på hundfronten, men vi var på mässa i lördags och inhandlade lite saker, typ fällar, grisöron och ett fint hetshalsband. Vi såg givetvis uppvisningen som uppfödaren och några till hade. Det såg jättefint ut. Lite kul att höra kommentarerna runt omkring en pappa levde sig in i detta med bovar som han uttryckte det och sonen satt storögt och bara tittade. En tjej utropade "titta hon kryper"  när Petter värmde upp Ulli det tyckte hon var jättehäftigt.

Sedan var det sök på söndagen gick inte riktigt lika bra som sist man börjar kanske bli bortskämd:))

Vi börjde med sök igår, vi var bara 3 st och Ceta var nr 2. Det blev träff varje slag och vi körde bara 4 st. Hon var ordentligt laddad ut första viker lite fram innan figge, men det var så långt ut så det fick gå. 3:je slaget drar hon fram i rutan efter att ha gått ca 25 m ut, jag ropar in henne!! Jag tror förhandlingen började redan här. För jag kunde höra hur supermesig jag lät och givetvis kom hon inte heller på det, men får inte figge. Så vi skickar om, när jag riktar henne så rycker hon till och jag säjer Bra så sticker hon hoppsan så det kan gå. Men där bröt jag henne så gjorde vi om det. Asic fick köra uppletande, Ulli som är färdiglöpt gick först. Asic klarade dom 2 första föremålen galant sedan skulle han kolla var Ulli hade varit. Så det blev några inkallningar och omskick innan han löste det.

Manegen började med kaffe därefter Ceta, något skall i korgen så det blev många omstarter och tysta fina transporter. Men i högersvängarna genskjuter hon mig och jag kan inte riktigt få till det. Det är ju bara att tala om att du skall gå såhär och inte så eller hur? Det var på dom vi hade förhandlingen. Det slutade iallafall att det gick lite mycket lite bättre. Jag själv tycker hur svårt kan det va? Antagligen är man så trygg i lydnaden så där skulle det "aldrig" hända men det blir lite mycket med den dragningen framåt vad vet jag. Jag bad "figuranten" visa exakt hur han gör. Så nästa pass lämnade jag över koppel och hund till honom och satte mig och verkligen analyserade hur han gjorde. Sedan körde vi ett pass igen och det blev mycket bättre faktiskt hade väl inte trott något annat i ärlighetens namn. Så det här får vi bygga vidare på.

Asic fick sin lydnad, och bägge fick ligga plats med lilla Hedda som Asic tyckte va så söt.

Avslutningen på kvällen var mitt sista styrelsemöte innan årsmötet.

Och idag är det sådant skitväder så vi ställde in träningen.

Må väl
Lena


Många saker skall man vara med om!

Igår hade jag och Jeanette bestämt att köra lite spår, uppl och lydnad. För att vi inte skulle behöva köra så där jättelångt någon av oss så bestämde vi att träna på vid Bertilssons Stuga och lydnad på Kallebäck. Jea var något före mig, så när jag kommer står och bara och glor på en röd Saab och jag frågar vad det är. Jodu sa hon först kom röda Saaben sedan kom silverbilen och ut skuttar en i 35-års åldern och hoppar in i Saaben. Den var i och för sig väldigt immig. Men va f-n sa jag mitt på en parkering med ett 30 tal bilar på är dom inte sanna eller? Men mina hundar måste iallafall ut, så jag snek förbi med först Asic och sedan Ceta. Vi stod kvar vid min bil och rätt som det är skuttar tjejen ut och han håller på att sätta på sig skorna i baksätet och puss och adjö. Tänkte säja till dom om att det finns en Burger King på vägen så dom hinner med lunch oxå:)) ja ja dessa människor.

Spåren gick bra iallafall, vi körde parallellspår med Åsa & Asic, sedan uppletande med alla tre igenom en riktigt blötmark. Och Asic valde dom tre första gånger att gå lite till höger men fjärde gången gick han rakt igenom och fick det föremålet. Ceta är inte speciellt störd att det är slabbigt.

Sedan till Kallebäck för lite lydnad och platsliggning.

Idag körde vi jag, Ann, Elle och lille Birk sök. Den som gick på stigen fick äran att köra Birk. En snällare unge får man nog leta efter. Först sov han sedan låg han och skrattade och pratade. Ann & Ron först och han susar på som den värste i skogen, en härlig hund att se jobba.

Sedan var det Ceta, första slaget var något lugnare än sist, sedan var det som vanligt igen. När jag skickar henne på 3 slaget och hon är ute ca 10 då tar jag barnvagnen och promenerar iväg efter stigen. Nu brydde hon sig inte men det är lite lätt att glömma att hon inte är så rutinerad ännu. Även ett tomslag idag som gick strålande fint. Efter henne var det då Elle & Ängel som inte kört sök på 1 1/2 år, kan säja att det märktes inte, hon gick precis så som hon gjorde sista gången dom körde. Efter detta blev det fika i det underbara vädret. Här kommer 2 bilder från fikat:))
57456-3857456-37

Må väl
Lena

Nytt År

med ett jädra skitväder. Men har man bestämt så har man. Vi skulle spåra och köra sök var tanken.

Linda & jag träffades lite tidigare för att kunna spåra lite innan Anette kom. Asic fick 1 upptag med snabb belöning sedan ett med max 300m och en massa klurigheter. Han löste detta jättefint rätt håll bägge gångerna fick med sig allt som hörde till spåret:))

Sedan vallade vi 300m, bra att Linda körde så långt:)) Körde Ceta som nr 3. Vi är i det stadiet att hon inte skall susa som hon vill , jag fick ta tillbaka henne på dom 2 första slagen för hon ville fram i rutan kanske berodde det på vinden men skit densamma, hon blir inte speciellt olycklig för att bli omskickad. Sedan tog jag ett tomslag och hon susar iväg rakt ut så långt jag kunde se och det var ungefär 50m, så det blev jättelyckat sedan blev det två träffar till så 8 slag fick vi väl till iallafall.

I lördags var vi ute oxå rätt bra på att pricka in dom dagar som det är kanonväder på! Men då blev det bara spår, och då hade Asic riktiga problem han slog nog 20 gånger på spåret, så det blev en riktigt bra träning för honom. Ceta hade ett spår som gick i skog sedan efter en väg, över en väg in i en riktigt tråkig granskog och där kom jag inte ner som jag tänkt så det var bara att snurra i skogen ut på en traktorväg sedan grusväg för att sluta i skogen. Det var inga tveksamheter någonstans. Trodde hon skulle fara över vägen men det var nästan så att hon slog en kullerbytta när hon kom till vägen och gick jättesakta längs kanten sedan över vägen och in i skog igen då gasades det på igen.

Må väl och Ett Riktigt Gott Nytt År
Lena