Nu har vi legat i ordentligt!

Var på mässan i lördags och vakta in & utsläpp samt vaktade en toalett:) Tydligen så gick folk in där med hundar och tog nödutgången för att rasta. Det var ju inte så bra med tanke på att larmet gick då!
 
Det var som klubbkompisen och jag sa dom säjer att vi har mycket grejer! Här kom dom med "barnvagnar" överfyllda med saker och dessutom kunde dom fnysa åt en när man påpekade att det bara är en person som får gå in med hunden och så gick dom bara! Ja ja dom lär bli stoppade längre fram om inte så vinner dom inget på att vara snorkig!


Fick handlat 2 hinkar för hundarnas vatten och det var allt:) Helt otroligt men antagligen så hade jag ingen ro att runt och kolla när jag "jobbade".


Söndag träffades Anneli och jag och det var riktigt svinkallt. Vi fick filmat en del, försökte att filma med vante men det gick inte utan det fick bli till att värma handen innanför jackan när man inte behövde zooma. Och det blev jättebra, så nu skall det filmas och sedan en "filmkväll" och studera våra små jyckar.


Efter jobbet i måndags bar det av till Kallebäck och då var vi 3 st. Jag och Ceta koncentrerar oss på fritt följ och saktagående. Fria följet är ju faktiskt rätt bra men efter operationen så har jag fobier att det skall öppnas sig! Så det har inte blivit några spring moment för henne tills nu.


Idag så var det nästan en heldag gick upp samtidigt som mannen "hick" han tittade på mig och såg riktigt orolig ut:) Men vi träffades halv 9 och började med att lägga spår sedan körde vi linjetag. Asic körde jag två gånger och nu springer han verkligen för livet, tror att han kan springa lite fortare men vi får se. Roligt tycker han det är iallafall och raka fina skick går han. Han fick stå uppbunden mellan första och andra gången, så när jag hämtade han såg det ut om han stod och luktade på en pinne. Han gjorde ingen notis om mig alls då fick jag se, han stod i "koma" och tuggade på kopplet:(

Har investerat i en plastkorg som han får ha i bilen när Back on Track är lagat, har säkert 10 st täcken i garaget som han bitit sönder så nu skall det införskaffas en symaskin så vi kan laga:)


Spåret med Ceta gick jättefint, hon fick lite tufft när dom 50 st stora fåglarna som heter Kanada gäss lyfte från hennes spår men hon jobbade sig tillbaka och plockade med sig dom små pinnarna.

Sedan till Välen för lydnad, idag vågade jag kör en inkallning:) därefter saktagående. Och det kommer säkert att sitta som en smäck framöver. Fick t.o.m beröm för att jag var förutseende:) Det hör inte till vanligheterna:)


Köket börjar likna något nu, tak och ena sidan är helt klara. Fick ett spel igår när skåpet skulle upp och både jag och mannen tar omtag samtidigt varvid skåpet far i hörnet på bänken och går sönder:((( Så mannen fick kasta sig i bilen och åka till Ikea för att införskaffa ett nytt! Sån tur är kostar dom ju inte en förmögenhet men i allafall.


I morgon åter till vardagen efter en lång och skön ledighet.


Må väl

Lena


Nytt År Nya utmaningar!

En nyår som var skönt lugn, skumpan öppnades inte ens:)  Den får vi ha till ett annat tillfälle!


Nyårsdagen bestod av ett besök  hos Jeanette och Reine och en ridtur.

Dom har fått in en arab som skall gå som sällskap till Jeanettes lilla islänning Aasa.


Lilla Prinsen som jag kallar honom var en maxad D ponny och 19 år gammal. Passade mig utmärkt det var några år sedan man red! Asic och Åsa fick springa med, fick med en långpisk ialla om att Asic skulle få ett spel, och j-vlar vad han höll på.


For förbi och slängde sig mot mulen på lilla hästen, och det bara smällde i luften. Men han lugnade ner sig efter ett tag och sedan gick det jättefint:)


Efter det god mat,  lite planering inför våran stora vårfest  på deras stora loge:)


Idag har vi spårat Eva & jag. Hedda fick ett km spår och Asic fick ca 500 m. Asic valde rätt håll och sedan gick han på som fasen alla pinnar med hem men förstärkningen hämtade vi efterår:) Eva fick bekänna färg, detta blev ett riktigt tävlingspår för henne för denna terräng känner hon inte till:)  Men givetvis så fixade Hedda det med bravur.


La även ett kort spår till Ceta drygt 400 m med 2 pinnar och slut. Det gick som på räls, vinklar klockrena hastighet som typ X2000:)


Därefter ett kort uppletande och lydnad. Dottern var hemma och tog stygnen på Ceta, någon nytta ska man ju ha av sjuksystern. Men jag var mycket osäker när hon satt med ett special instrument och talade tydligt om att hon måste ligga stilla. Ceta låg jättefint men en morsa som satt och tjötade att fick du verkligen av stygnet nu, akta så du inte skär henne osv osv.:) Men dom är vana att jag tror att dom är 10 år:)

Imorgon blir det  My Dog, skall hjälpa Schäferhundklubben vid insläppet så får klubben lite pengar. Hoppas det finns en del att shoppa:)



Må väl

Lena