Åter från Turkiet

är man nu och det känns faktiskt rätt bra. Hade en underbar vecka med värme, god mat och dricka. 30 grader i vattnet. Och billig shopping vad mer finns att önska, köpte faktiskt en Adias Fleece, för det hade jag inte innan:))

Började iallafall med att vara med på våran skyddstävling som även om hela dagen gick så var den mycket lyckad. Kul att se många duktiga hundar och förare.

Igår var det andra och sista gången på appellkursen där jag håller i spåren. 5 deltagare med mycket lovande hundar alltid kul att se.

Och idag kom beskedet med stort B Lilla N Ceta är fri både bak och fram :))) 
Hade väl inte trott något annat men jag är lite psyko när det gäller leder, så det blev jubel på jobbet när jag kolla SKK Hundata så min ena kollega kom in och trodde jag hade vunnit något. Men jag fick förklarat som det var fick hon krystat fram det var ju roligt men man kunde riktig se att tankar var nog om jag var riktigt frisk. Men det är ju sådan man är och det bjuder jag på.

Sedan var det iväg och träna lite sök med bägge hundarna. Ceta fick skälla länge idag och det klarade hon fint. Annars gick hon bra, förrutom ett omskick där det var en bergsvägg, så förstod hon inte riktigt att man kunde leta väg första gången men det gjorde hon andra gången jag skickade henne.

Asic fick 10-12 tomslag sedan avsluta med en nära, försökte med flying men det var inte så lyckat idag. Han var lite för stissig, så det blev att bromsa upp honom och skicka från stilla stående. Och klart första passet efter att ha varit på kennel en vecka kan ju inte bli annat än stissigt :))

Må väl
Lena

Packad och färdig

känner man sig nu. Allt klart för Turkiet som vi åker till imorgon och det skall bli så skönt.

Idag har vi jag och Maysan fixat legorna på sökbanan som skall användas nästa helg på tävlingen. Och det blev jättebra.

Annars har det varit lugnt var på borta onsdag & torsdag i Kumla. Så igår blev det snabbt iväg och rösta. Sedan ner på ängen med Asic och köra skärmarna. Himla bra konditionspass och det gick suveränt :))

Nu lämnar vi hundarna imorgon till våran inackorderingstjej så lär hon få lite att göra.

Ha det gott alla och njut av värmen
Lena

Tack alla

snälla människor som gratulerat oss. Det värmer!

Igår var jag så himla duktig städade och fejade hemma, var och handlade, bergspromenad med hundarna så dom vi sträcka ut ordenligt upp och ner. Därefter kom grannen som har skärmarna och sa att det tänkte köra lite på ängen nedanför oss. Perfekt då hänger jag med och kör bara Ceta. Sagt och gjort dom små Kelpiepojkarna först, därefter Ceta och vi körde bara hitta. Jättefint gick hon. Det roliga var när jag var figurant för Potter som gick som andra hund, kom jag på att jag hade ju satt in Lasange i ugnen och visste inte om mannen kommit hem. Så när Potter var klar sprang jag upp sniffande hela vägen om det luktade bränt, men sån tur var han hemma och hade tagit ut dom. Snacka om disträ! Iallafall när vi var klara tänkte va f-n jag tar ut Asic och kör alla 8 tomma, och det gick på rekordtid. Han tycker detta är så himla kul. Bra motion är det oxå.

Idag har jag röntgat Ceta, plåtarna såg bra ut. Sedan får man se vad STH säjer. Men huvudsaken är att det såg bra ut. Sedan åkte jag till klubben för träna med Lena. Så det var Linda, Lena och jag. Vi började med uppletande. Asic fick bara en långt ut, och när han tog den så börjar jag tjoa och svinga bollen. Precis när han kommer skickar jag iväg den. Det roliga var att Ingrid stod med Häxa alldeles intill, så dom fick hälsa på varandra och av någon anledning släpper Asic bollen och då tar Häxa den. Då låtsas Asic som han inte ser den för han vågar inte gå fram och hämta den! Till saken hör att Häxa är ca 14 veckor :)) Men det är lite gulligt att denna stora hund blir lite mesig. Sedan var det lydnaden och blev ff, ink med ställ & lägg och den körde jag 3 gånger. Fick höra att jag skrek ligg och det kan nog stämma för jag kände mig lite rosslig i halsen efteråt. Kontentan är att säja tydligt istället:) och där efter var det framåtsändandet som inte var så tokigt. Han är fortfarande lika pigg, jag blir mer och mer säker på att det är det nya fodret.

Nu blir det kundbesök i dagarna två, så hundarna får lite brejk.

Må väl
Lena

Elitspårtävling i Lilla Edet

Dom ringde igår eftermiddag och erbjöd mig en plats, och det kan man ju inte neka till. Så det var bara att masa sig upp tidigt imorse och åka iväg. Var framme i god tid så man kunde rasta hundarna i lugn och ro, sedan ta en kopp kaffe med dom övriga. Det var många Kungälvs ekipage som deltog.

Drog startnr 16 och skulle således börja med lydnaden. Först plats för alla och därefter stegen. Så då var det bara att sätta in Asic i bilen igen för att titta på 11 som startade. Bedömningen var hård med rättvis och det kändes bra. När så 15 gick in på plan tog jag ut Asic. Vet att jag lovordat att han är så taggad men i morse funderade jag allvarligt om det är så kul. Men fick gått åt sidan och kört han lite och pratat lite med honom. Så var det vår tur, ff som kändes rätt ok, stegförflyttningar kändes riktigt bra, ink med ställande och läggande ett hyfsat ställande men la sig inte trots dubbelkommando, Framåtsändande full sken även genom gruppen så där fick vi DK  oxå. Sedan flöt det på och var väl inga större fadäser.

Efter lydnaden så åkte vi direkt ut på spåren, hann ta ut hundarna precis så var det min tur att släppa på, flöt jättebra. Han går ut och analyserar väljer rätt håll och sedan iväg. Det kändes otroligt gôtt. Sedan spårade han kanonfint, och vi hade riktig krigsdans i skogen vid apporterna och det uppskattades verkligen. Så det slutade med full pott även på spåret.

Nu var det bara uppletandet kvar, det var riktigt jämnt resultat över hela gruppen. Så uppletandet blev lite utslagsgivande. Ut med Asic gömma en grej och skicka han. Sedan låg han vi mina fötter tills det var min tur, 4 skick 4 föremål. Fick 9,5 pga tugg.

Så dagen slutade med att  Asic fick sitt första CERT 585,25 och blev 3/20. Så nu är nästan mina mål för året klara :))

Ceta och Dizza fick varsit spår efteråt och det gjorde dom med bravur.

Må väl
från en mycket nöjd & stolt Asicägare


Rekning av bana

Så va skönt nu är sökbanan färdig. Tävlingen är 23 Sept så det är i god tid. Men då jag själv antagligen ligger och solar och tar en bärs så lovade jag att vara med och fixa den. Nu skall bara legorna fixas. Men givetvis körde vi när vi snitslat upp den. Det var May/Strega, Bengt/Tjalve,Mette/Vilda och jag med Asic. Linda var oxå med som figurant. Det är en helt klart en jättebra bana.

Imorgon bär det av till Lerum för att titta på Lgr spår då Jeanette & Åsa skall tävla. Har inte hört något från Lilla Edet på söndag där vi är 5 reserv så det blir säkert inget.

Fick tränat lite i trädgården nu iallafall, Asic visade en lite hälta förrut men den är som bortblåst nu :) Ceta fick sitt framförgående, läggande och stegförflyttningar, vändningar på stället och lite kryp.

Må gott
Lena

Onsdagsträning

Idag träffade vi kl 11 och tränade lite sök. Det var Sverker, Anette, Harry och jag. Började med Ceta och hon fick först en skallmarkering inkl lite vatten. Hon har fått ett jättebra skall, så det kommer jag nog att höra även på långt håll om det skulle behövas. Sedan 3 träffar och avslutar med att Sverker sitter i en bit in och sticker iväg och tjoar och då plockar jag bort henne. Hade lite problem att få med mig henne men det är ju bara positivt.

Sedan fick Asic 6 eller 7 tomslag. Och jag skickade honom där det var riktigt "brötigt", på ett ställe skulle han hoppa över ett omkullvält träd. Hoppar upp på det och slinter och ramlar ner, då vänder han sig faktiskt och kollar om det skall vara så men sedan sticker han ut.

Efter detta åker vi till klubben och då tränar jag och Asic lite lydnad. Under fria följet säjer Sverker som körde ink med Buttrix ligg och Asic slänger sig, han är så lyhörd :))

Efter det blev det skydd, och nu är vi riktigt på G. Vi tränade korgen en hel del. Bla transport med överfall en "light variant". Jag gick jämte Sverker och rätt som det var fintade han till och Ceta reagerade med blixtens hastighet och jag hörde hur det klapprade i korgen superduktigt! Sedan fick hon fronta Sverker och det gjorde hon utan tveka. Sedan bevakningar utan korg, backade ut jättefint. Sedan ett litet modprov och första flög hon upp och missade, men andra då var hon med. 

Sedan blev jag kvar på klubben för vi skulle ha  möte med tävlingssekreterarna. Så det blev lite lydnad även för Ceta. Nu är fokus högersvängar och halter. Sedan saktagående.

Idag skall vi inte göra något bara ta det lugnt.

Må väl
Lena 


Fotografier från Kindslägret

Nu har jag fått bilderna som Mark C C Hemsley tog. Så otroligt fina. Asic fixade vi jättesnabbt men Ceta var lite jobbigare. Jag tror han tog 15 bilder innan vi gav upp. Hon krafsade ihop tygstycket hon satt på, hon dregglade på det och hon ville inte sitta där själv. Så efter 15 bilder sa jag att vi skiter i detta och att det blev säkert något bra kort av dom 15. När man nu ser bilderna så ser hon så cool ut men korten ljuger jag lovar!

Ha det gott
Lena
57456-3457456-3357456-3257456-31

Ceta blev uppflyttad

Idag var vi på Tjörns BK och tävlade appellen. När man vaknade 5,45 så hällregnade det och blåste storm. Och det är ju då man undrar om det är något fel på en. Men det var bara att koka lite kaffe och pallra sig iväg. När vi kom fram så hade lugnat sig lite skönt tänkte man men efter lottning så var det dags igen världens ösregn. Jag drog startnr 1. Vi fick ett spår som en blixt. Och efter det jag gått spåret så kom det 2 skurar till. Man tänkte detta är inte sant och med den blåsten. Men Ceta fixade första rakan, vinkeln och andra rakan kanonfint och fick med sig bägge apporterna. Det blev lite snurrigt vid andra vinkeln men det löste sig och hon tog slutet. Så betyg 8,5. Budförning 10. Och lydnaden var hon jätteduktig i, med tanke på vad hon kan. Jag avstod framförgåendet för det kan hon inte och läggande förstod hon tydligen inte heller. Och fullt på platsen så totalt 251 och uppfl. Det är lite roligt för man tycker inte hon kan något men det kan hon iallafall, hon fick 9-9,5 på fria följet och det tycker jag är jättekul.

Asic tränade jag när dom andra var ute och körde söket. Vet inte om det är maten eller vad. För han är så j-la taggad så att det inte är klokt. Men han håller ju ihop så det är ju lite småroligt.

Igår hade vi från Kungälvs BK uppvisning i Kungälvs city. Jag hade drillat SM-stjärnorna. Och allt blev himla bra och mycket folk som tittade. Det var allt från ungdomsgruppen till SM-deltagarna till Agility.

Annars har veckan varit lugn.

Ha det gott
Lena