Asic blev inte BIG-1

på utställning Lilla Edet förra veckan. Det är inte lätt att hålla ordning på allt men vi (Anette & jag) kommer nog inte att hålla på med denna grenen efter denna fadäs:))

Nu har vi iallafall varit iväg på träning med folk från alla landets hörn. Vi har 10 st i Karlsborg och tränade från måndag eftermiddag till onsdag eftermiddag. Och här kan man snacka om att töja gränser.

På måndag var det spår direkt när vi kom upp därefter åkte vi till lydnadsplan och tränade lydnad. Vi var uppdelade i 2 grupper. Vi tränade 2 moment och sedan satte vi hundarna i bilen för att ta ut om och ta ytterliggare några moment. Sedan vid halv åttatiden beställde vi pizza och åkte till förläggningen och åt och drack lite gått.

Tisdag var det upp halv åtta ut och la spår tillbaka för att äta frukost, sedan ut och tog spåren. Sedan iväg till sökskogen och körde lite sök. Åter till lydnadsplan för lydnad och skydd för dom som vill det.

Onsdagen bestod av detsamma. Sedan hemresa vid halv femtiden. Det var helt otroligt roligt, mycket trevliga människor och mycket skratt.

Asic fick 1 rent upptag sedan var det 3 spår på ca 1-1,5km varav ett var ängsspår som låg ca 2 timmar. Han fixade det mycket bra, ängspåret gick han över en liten nalle på ca 3 cm men det köpte jag faktikst. Sedan var det ett virrvarr men det gjorde han ingen notis om överhuvudtaget. Sedan på ett spår gjorde han ingen notis överhuvudtaget fast han tog rätt håll men det var nog mer tur än skicklighet! Fast på det rena upptaget gjorde han en riktig analys. Måste träna mycket mer på upptag i nära, för det är där han tror att han kan själv. Söket var 100 m dag ett och ca 200 m dag 2. Bägge dagarna var det grunda slag på vindsidan så det var bara att traska ut och skicka om. Och det köpte han riktigt bra. Sedan lydnaden var jag jättenöjd med, känns att för tillfället är vi väldigt samspelta. Bara att jobba på att det skall fortsätta.
Körde oxå ett uppletande som var på ett roligt ställe. Kortklippt äng, sedan en bit slyskog, därefter upp på en banvall över en räls. Vi la 3 på ena sidan en på andra. Asic plockade in 2 föremål först, sedan ut men han tyckte nog att han skulle iallafall inte upp på banvallen så han vände in för att vända ut och upp på banvallen där han fick föremål 3. Det fjärde vindade han in från baslinjen så det var bara att skicka. Han har blivit himla duktig i detta men ser med den duktigheten kommer även tugg som han inte hade innan.

Ceta fick två ängspår på ca 500m med lite olika liggtid, och ett skogspår på ca 1km. Det var inga svårigheter tyckte hon. Sedan körde vi lite markeringsövningar på ett lite annorlunda sätt men när hon väl förstod vad hon skulle göra så skällde hon så fint så. Andra dagen körde vi i skogen men bara hitta. Traglar på med lydnaden tycker väl framförgåendet är ett skitmoment just nu. Har våra punkter som vi mal på med. Fick även tillfälle att träna platsliggning 4 min med en rottis hane och när Ceta väl ligger så ser hon inga hundar bredvid (tycker nog dom ser rätt hemska ut) utan bara kollar mig. Och det är ju bra så länge det varar. Sedan tränade vi transporter på Petter och ett upphopp.

Så efter dessa dagar var man så himla nöjd, all träning men olika spårläggare olika figgar har gett så himla mycket. Så jag hoppas vi fixar detta nästa år oxå.

Igår hade vi våran lydnadsträning 3 tappra själar. Marianne, Maggan och jag. Både Marianne och Maggan värmer ju upp för SM, och det ser himla fint ut. Jag håller alla tummar för Er bägge.

Asic som man då kunde tycka skulle vara lite trött efter alla dagars träning men se det var han inte lika taggad som varit sista tiden. Helt underbart.

Men idag har det varit lugnt för Asic iallafall, Ceta som då blivit anklagad för Feta Ceta av herr Lönnvik fick ut och springa med dottern 8 km.

Bifogar lite bilder från Karlsborg.57456-25Petra figgar för Isa57456-24Ceta och hennes Far rätt lika :)

57456-29Petter och bortskämda Ulli57456-28Samma här57456-27Ceta och hennes Far57456-26Petter ute och lägger spår


Ha det gott
Lena


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback