Läger och annat matnyttigt!

Ja, nu har tiden sprungit iväg igen. Har varit en vecka med en pilsk hane och en höglöpande tik, kanske inte så bra kombination. Men får säja att Asic är helt otrolig, piper lite men säjer man till honom så tiger han. Men det blir till att rasta dom var och en några dagar till. Var på Kallebäck idag och körde med torsdagsgänget och trodde nog att Asic skulle vara lite splittrad men han gick skitfint, kommer ihåg för 1 1/2 år sen när vi körde framåtsändande och Ceta satt ibilen fasen vilken fart det gick med åt det hållet. Men han har väl mognat:))

Var på läger i helgen uppe i Hökensås, Skaraborgsdistriket anordnade det för sin medlemmar. Jag hade en liten sökgrupp på 6 st, det var 3 nybörjare och 3 tävlingsförare. Så himla kul, superduktiga hundar med förare. En bytte vi från skall till rulle och satan vad hunden gick och föraren blev flera dm längre:)) En liten labbetik som hade haft problem med stopp vilket vi inte trodde på, hunden gick som ett spjut hela helgen:) Sedan nybörjarhundarna som gick från klarhet till klarhet så himla kul att se. Givetvis bra arrangerat av Berit oxå en helt otrolig människa, hon måste ha det i fingrarna:)

Igår körde onsdagsgänget med uppfödarna, Eva, Kerstin och jag. Vi började med uppletande, sedan sök och till sist lite skydd. Och givetvis den obligatoriska budföringen med Ego´n, han går som ett litet spjut:)) Exah fick oxå för första gången och hon kom så fint den lilla stumpan,  Uppletandet med Asic gick bra 3 föremål, sedan började han titta mot bilen, och då skulle jag peppa upp han lite med "Ja, skall vi ta den då" då vänder skrället på huvudet och bara stirrar på bilen, hm det var ju inte hon jag menade kanske:))

Sedan till sökskogen och Ceta gick riktigt bra:)) Nu skall vi jobba på anslutningarna framöver. Även dom andra hundarna gick jättefint så det var ett glatt gäng så åkte hem till uppfödarna för fika och skydd.

Då hade även Sanna anslutit, så hon fick börja hon har ju ett jobb att sköta:)) Ceta & jag gick transporter, kändes så satans bra och det känslan var länge sedan man kände typ innan valparna:) Vi började givetvis med civilen. Använde Sanna som figge, sedan fasttagande träning som oxå går åt rätt håll. Gäller bara att ligga i ordentligt nu. En himla trevlig dag va det, många goa skratt, typ Anette visade hur hennes piruett skulle se ut imorgon (läs idag) när dom skulle med barnen och åka skridskor. Skulle vilja vara en fluga och se detta. Men infon säjer att det hade gått riktigt bra. Himla duktigt gjort Anette!

Onsdags kvällen bestod av domarkursen. Nu bedömes 4 hundar från Lägre till Elit, det är verkligen fruktansvärt kul. Inte alltid så lätt men lärorikt. Så nästa onsdag blir det samma sak, vi skall försöka få in lite andra raser att bedöma.

Så nu blir det en lugn helg med "bara" lite spårträning på lördag!

Må väl
Lena

Kommentarer
Postat av: Anonym

Duktigt...nu har du ju uppdaterat! Förstår att du hade det väldigt trevligt i Hökensås...det är sååå fina skogar där! Jag håller nu på med ´nedräkning angående mina resor...tror att jag har 12 ggr kvar att köra innan jag får stanna hemma igen. Tiden går! ´Längtar verkligen till att få hänga på er och träna igen! Saknar er! Kram!

Postat av: Kerstin

Å vad du ligger i! Vad duktig du är! här är det flyttförberedelser, har rivit hundgården idag, känns lite konstigt.

Syns snart, ska bli jättekul att träffas, även om det inte blir så mycket hundträning för mig, blir nog mest passning av valp, men det kanske man kan få hjälp med ;)

Ha det gott!

Kram Kerstin

2008-11-15 @ 15:31:20
URL: http://www.foggens.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback