Hjälp vad tiden går!

Tycker inte det är något annat än måndag och fredag.

Måndagen blev det ett lydnadspass för Ceta. Fritt följ med mycket svängar, halter, och språngmarscher! Så det var skärpning från första stund och det lyckades vi med fint. Sedan saktagående och kryp som oxå kändes bra!

Onsdagen blev det uppletande, med bägge Asic tjuvade från stigen på ett nära föremål. Blev lite diskussioner i gruppen hur bedömmer man detta? Blir mycket sådant med tanke på min domarutbildning. Men det står ingenstans hur man gör i ett sådant läge, hoppas inte någon kommer i det heller! Men han jobbade bra, Ceta plockade in sina 4 en del tugg men det blir bättre och bättre. Men hon blir nog aldrig en Asic som håller det mesta stenhårt.

Sedan sök som gick riktigt fint men frispee som belöningen, dom är riktigt kanon får jag säja:) Dyra men bra:)

Efter det blev det lite skyddsträning, civil där fröken efter ett antal skall tänkte lämna figgen hmm inte bra 1 och 1/2 v innan tävling. Lite fasttagande träning oxå och det gjorde hon riktigt fint.

Och idag har det blivit skogsträning med Anneli. Ja la ett långspår till Djiin och fick ett spår till Ceta på en 600-800 m och upptag till Asic. Vi började med Ceta och hon gick riktigt bra, lite mycket drag i linan stundom men helhet jättefint. Alla pinnar med hem:) Djiin fick ett spår som var ca 800-1 km. Ja han spårar så himla fint. Kul när skogen är öppen så man vet exakt var man vinklat och vinklarna tar han knivskarpt duktig kille. Även dom fick med sig allt från skogen!!

Upptaget med Asic var nog lite laddat, han bara far ut och börjar leta 10-15 från påsläpps punkten. Så det var bara att kalla in och låta han hämta andan och då gick det spikrakt och rätt håll:)  Efter detta så körde vi linjetag i skogen. Ceta fick se när jag la ut 4 föremål och fixade det helt galant. Asic,  han klarar inte 4 ännu men två och två går jäkla fint nu. Så nu skall vi träna på för dom tycker det är så himla kul. Djiin fick 4 på en gång och han gick som en raket.

Sedan ställde snälla Anneli upp på två civilsändande som hon belönade efter en stund och det gick strålande. Så imorgon blir det den käre mannen så ställa upp:)

Nu är det strax dags att gå till grannen som bjöd in oss på glögg tillsammans med ett gäng grannar trevlig trevlig och väldigt gott med glögg.

Må väl
Lena


Kommentarer
Postat av: Eva m buhundar

Ja det var skoj, att vi var så nära. Mitt mål var att ha över 177p som vi hade på förra tävlingen, och det klarade vi ju med marginal :D Nästa gång blir målet att inte ha några nollor - och så hoppas man förstås att det går hela vägen...

Postat av: Susanne & Ipse

Här det flitens myra igång ser jag. Längtar hem så mjag kan få vara med er och träna. Vi behöver det verkligen. Gott att träningen går bra! Kram!

2008-12-01 @ 20:34:14
URL: http://bastkustenshundservice.se
Postat av: Susanne & Ipse

Här är det flitens myra igång, ser jag. Längtar hem så jag kan få vara med er och träna. Vi behöver det verkligen. Gott att träningen går bra! Kram!

2008-12-01 @ 20:35:43
URL: http://bastkustenshundservice.se
Postat av: Anna & Beck

kul att träffa dig trevliga lena igen kram niklas anna

2008-12-07 @ 21:38:00
URL: http://freewebs.com/wildashundar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback