Ja dessa hundar

Idag har klubbjackorna hämtats, så nu åker dom till Rollsbo för tryck imorgon. Skall bli skönt att det är färdigt för denna gång.

Var ute på en promenad på ridvägarna vi lunch tid. Det är stora ängar som ligger vid ena kanten. Va bra tänkte jag här kan jag träna Asic på "rakt ut". Varför får man sådana idéer kan man fråga sig. Första for han iväg men efter 35-45 m tvärvänder han och tycker att han hade varit jätteduktigt!  Fick stanna honom och skicka ut han därifrån det tog lite tid men till slut så. Några blev jättebra men dom flesta blev kassa. Så nu är det ett av målen under April att kunna gå åt alla håll på den stora ängen och inte vända förrän jag ropar. Återkommer med detta.

Fick sedan skurat golv, 2 dagar sedan sist men det blir skitigt nu, sedan laga middag och därefter ut med Linda för lydnadsträning och asfaltspår.

Började med Ceta fritt följ, ink, kvarsittande, platsliggningen. I fria följet var det bara höger som gällde i vändningar. Hon går himla bra vänster så det har man kört på av någon konstig anledning. Men som sagt from nu så skall vi köra mycket höger. På kvarsittande så reste hon sig upp efter en stund men det räckte att säja nej och sitt så satte hon sig så fint och satt ytterliggare en stund innan jag gick fram. Sedan körde Linda Dizza och det gick oxå bra, trots massa skrik från fotbollsklubben ett flygplan som flög lågt. Sedan har dom faktiskt börjat med framförgående. Tack Linda det momentet hade jag glömt av:)
Sedan fick Asic komma ut, körde ff, ink, framåtsändade, metallapportering. Nu hade vi diskuterat en del idag han och jag och det visade sig på ink då kom han inte! Men vi fick löst upp det och sedan kutade han på. Framåtsändandet gick bra, och inga tveksamheter vid tagandet av metallen. Vi kanske skall diskutera oftare:)
Linda & Myzan tränade ff, framåtsändande, dummerutan och fjärr. Och det såg oxå jättebra ut, Myzan tyckte nog att det var lite konstigt med alla små koner vi hade ställt ut både här och där.
Sedan var det dags för första asfaltspåret, apporter vi hade var en tändsticka, en nyckel, en liten tygbil och en bläckpatron till en penna. Ceta fick första och det gick jättefint, speciellt en sträcka på 10-15 m där det kändes otroligt bra i kopplet. Hon gick över tändstickan men tog dom andra sakerna. Dizza fick se Linda gå iväg och sedan släppte vi på henne när Linda kom tillbaka. Och hon spårade oxå jättefint, trots att en liten kille var som hade gått i spåret precis innan vi kom dit . Dizza tog alla fyra apporterna som var samma som Cetas. Detta var jättekul så nu får vi träna på. Hoppas bara dom sopar bort allt grus som ligger på skolgården för då blir det riktig bra.

Ha det gott
Lena

Kommentarer
Postat av: Anna

Åh tjena vad rediga ni har varit då.... Nästa vecka hänger jag på!!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback