Inne på andra veckan

av den underbara semestern! Nu börjar det kännas att man landat lite! I måndags åkte vi till Tanums Strand för en övernattning, på vägen stannade vi i Grebbestad och gick runt och kikade i affären. Givetvis blev det lunch och en tur i sportshopen:) Så ett par skor och en jacka inhandlades:))

Träning har det blivit en del, sök i onsdags som gick sisådär. Mycket spring och ingen struktur, kan kanske bero på att hon inte kört på 7 månader:) Uppletande med Asic som gick riktigt riktigt svindåligt, tur att någon mer hade problem annars hade det varit en annons på blocket:)

Till uppfödarna för att köra lydnad med Ceta och det gick riktigt bra, en hel del saker att fila på men en glöd som är helt underbar. Har inte sett Dilda på ett tag i lydnaden, men att träning ger färdighet är hon ett levande exempel på. Fasen va bra hon gick, visst finns det saker att pilla på men dom kommer att bli riktigt giftiga. Där får Herr uppfödare se upp:))

Körde sök i lördags igen och nu gick det mycket bättre, fina framslag:) Så nu skall vi köra så det ryker. Därefter plats med skott och skydd. Civil och transporter både ärm och korg, sedan fasttagande. Jag skulle sköta linan hej och hå så det kan gå, tur att det finns stand in att kalla på och det blev riktigt bra. Hon har hämtat sig fullt ut från bebisarna och det är riktigt gott. Asic fick vara med och valla med 4 hanhundar till. Helt otroligt att kunna gå med 5 hanhundar lösa i och för sig var det 2 valpar och 2 labbar men iallafall:))

Igår blev det spårträning och uppletande med Susanne. Ett apportspår till Asic och ett längre till Ceta. Vi började med uppletande Asic först ut och det var riktigt riktigt bra fasen va duktig han va:)) Sedan Ipse en härlig hund att se, kommer i 790 knyck när han hittat föremål och fram till Susanne och lämnar duktigt pojke! Ceta däremot bytte:( försökte med alla medel att bryta henne men se det gick inte, så det skall hon allt få träna på.

Asic gjorde sitt fina upptag som han gjort ett tag att analysera noga innan han går iväg och bra speed, missade en pinne som låg i nerförsbacke dock. Ceta fick ett upptag på 40m och det fixade hon kanonfint, och sedan gick spåret som en dans alla pinnar med, och att det gått folk i delar av spåret brydde hon sig inte alls om:)) Ipse spårade oxå skitfint, så vi var nöjda när allt var klart. Men nu är det bestämt uppletandedag skall vi ha samt spår och upptagsdag skall vi satsa på ordentligt här framöver.

Nu laddas det inför SM i alla stugor, önskar verkligen alla Lycka Till.

Må väl
Lena

Kommentarer
Postat av: Susanne & Ipse

Tack för igår! Trevlig träning blev det och våra djur var duktiga. Har nu haft infokväll för allmänlydnadsinstruktörsutbildningen...är något trött i huvudet! Hehehe!

Ni får ha det så kul på SM:et! Én annan jobbar ju....

Kram!

2008-08-18 @ 22:53:45
Postat av: Kerstin

Syns på söndag!!

Kram Kerstin

Postat av: Anna & Nelly

Låter som ni haft härliga träningsdagar :) Ibland blir det lite galet men det är bara att bita ihop och komma igen...tro mig jag vet!!!



Ses på söndag så ha det gott till dess!



Kram kram

2008-08-20 @ 07:05:30
URL: http://www.foggensnelly.com
Postat av: Asta

Tack för omtanken efter Mixis bortgång!Det värmer. Endast dom med hund själv förstår hur svårt det är.



Önskar er bäst dagar i Västerås. Kram

2008-08-21 @ 10:48:05
URL: http://www.blogtown.se/blog.php?id=Asta65

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback