Helgen som varit

Ja nu har man åter igen avverkat en helg, fasen vad fort det går. Var nere i Höganäs i lördags på Elitspåret. Efter spåren i veckan på ängar kändes det inte så kanonbra han går gärna upp i vinden om det är motvind fastän han löser spåret så är det inte riktigt så man vill ha det . Men som sagt upp i ottan och par åkte med grannen ner. Tråkigt att man inte samåka hade varit lite roligare.
 
Väl nere 1 timma före samling var det rastning av hundar och fika. Jag drog startnr 3 så det var bara ut och hämta Asic och ut på plan, därefter var det stegen. Tog ut Ceta när omgång 2 la för att se hur hon reagerade. Hon brukar alltid vara i bilen när det smäller, och härnere skjuter dom med Mauser så det smäller ordenligt men lilla stumpan rörde inte öronsnibben när det smällde utan gick och nosade antagligen efter något ätbart:)

Sedan var det ut till spåret, hann precis slänga ut lina och sele och packa magväskan med brandslang och köttbullar, så kommer domarna. Upptaget var suveränt, han går rakt ut viker lite höger tillbaka rakt ut och analyserar väljer höger sedan bär det iväg. Lite hett första sträckan och missade den apporten annars fick han med sig allt. Fick lite panik efter pinne 5 för då dyker det upp en kanin en halvmeter från oss. Tror att jag blev räddare än Asic, så fick han ett litet tapp men ringade in och sedan var det pinne 6 och slut.

Uppletanderutan hade man hört talas om att den skulle vara förskräcklig, precis vid en gångväg där det går folk med hundar, cyklar och mopeder. Men faktum är när man står där har man inte en tanke på att det går folk bakom ryggen. Asic fick 3 föremål, han hade en tendens att gå med vinden så nära föremålet höger kant fick han aldrig.

Sedan till lydnaden en fadäs hände och det var ink med ställande och läggande, där han måste ha missuppfattat mig för han ställde sig upp efter jag gått 2 steg men stod kvar som tur var. Så det blev inte så bra 6-6 trots detta skrapade han hem 271,5 i lydnaden, framåtsändandet är jag mest nöjd med 10-9,5.

Så vi kom på 2 plats av 15 hundar totalpoäng 582,5. Så man får väl vara jättenöjd speciellt med spåret och kaninen men framförallt lydnaden.

Må väl
Lena

Kommentarer
Postat av: Anette

Super grattis till resultatet, vad ska nu detta sluta när alla bitarna faller på plats:)
Ha det gott
Mvh Anette


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback